Z Południa na Północ Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.
Seriale - Witamy w dramalandzie! - odcinek 6
Aragonte - Nie 17 Maj, 2015 12:40 O, Caroline zajrzała, jak fajnie
Ja tylko cicho pisnę (bo humor mam średni), że zerknęłam sobie z przyjemnością na trzeci odcinek Detektywa widzącego duchy - obejrzałam tylko kawałek, nim padłam spać, ale miałam okazję widzieć klasyczne upicie się bohaterki, a właściwie dwóch, bo ciałem - pani detektyw, a duchem - no właśnie ducha licealistki Po czym nastąpił równie klasyczny piggyback, w czasie którego bohater nie sprawiał wrażenia, że panna waży pół kilo.
Ogółem bawiłam się nieźle, dzisiaj, jak wróce od brata (bo idę tam na obiad) poleci ciąg dalszy.BeeMeR - Nie 17 Maj, 2015 12:57
Cytat:
Ale jego relacja z Joo Wonem jest miooodziooo. ^^
Póki co nie mam najmniejszych zastrzeżeń - podoba mi się zwłaszcza pewna familiarność, wyrozumiałość i nutka autoironii z którą król traktuje JW. Bo JW króla dość oczywiście z dystansem - ale jak najbardziej ok. No i ja mnie mam zastrzeżeń do fizjonomii aktora
Sesja jest bardzo ciekawa koncepcyjnie i wykonaniem, acz ja niekoniecznie niemal wszystie ujęcia robiłabym tak podkasane.Agn - Nie 17 Maj, 2015 13:43
Aragonte napisał/a:
Ja tylko cicho pisnę (bo humor mam średni), że zerknęłam sobie z przyjemnością na trzeci odcinek Detektywa widzącego duchy - obejrzałam tylko kawałek, nim padłam spać, ale miałam okazję widzieć klasyczne upicie się bohaterki, a właściwie dwóch, bo ciałem - pani detektyw, a duchem - no właśnie ducha licealistki Po czym nastąpił równie klasyczny piggyback, w czasie którego bohater nie sprawiał wrażenia, że panna waży pół kilo.
Chyba powinnam to obejrzeć.
BeeMeR napisał/a:
Póki co nie mam najmniejszych zastrzeżeń - podoba mi się zwłaszcza pewna familiarność, wyrozumiałość i nutka autoironii z którą król traktuje JW.
O to mnie głównie chodziło. Choć wyśle go z misją i mogło być z Joo Wonem krucho.
Ale to jak się do niego odnosi... chyba mu brakuje kogoś, kto mu powie, co myśli bez płaszczenia się i ugrzeczniania.
Jestem ciekawa, czy przypadkiem nie będzie historii, że Joo Won będzie chciał i walczyć z królem i jednocześnie go nie polubi. Może być ciekawie. Admete - Nie 17 Maj, 2015 15:42 Obejrzałam dwa zaległe odcinki Sensory Couple. Podobały mi się rozmowy pani policjantki z Mordercą, choć pomysł, by dać się mu złapać uważam za niepoważny.BeeMeR - Nie 17 Maj, 2015 16:03 Właśnie skończyłam Sensory 14
Admete napisał/a:
Podobały mi się rozmowy pani policjantki z Mordercą, choć pomysł, by dać się mu złapać uważam za niepoważny.
Ja nie sam pomysł, ale wykonanie
Spoiler:
jak już się chciała dać złapać to trzeba sobie było przemycić gps, a nie dopiero potem podkładać w jego samochodzie - to dopiero jest niepoważne no ale cały ten zespół i proces śledczy jest dość niepoważny, więc co się będę czepiać - wiadomo, że musieli mieć czas jej szukać
Ogromnie mi się podoba zestaw skalpeli Kwona - i on sam również
Sorry Misiek, ale to dla mnie drama Namgung Mina , a nie Miśkowa Admete - Nie 17 Maj, 2015 16:10 No zrobili to tak samo głupio jak resztę śledztwa Na ciekawe historie policyjne, to zapraszam do Missing Noir M. Aragonte cieszę się, że ci się Detektywa i duchy dobrze ogląda
EDIT: nadal bardzo dobrze ogląda mi się FFI. Polubiłam Min Ho i Soo Jung. Mam nadzieję, że dobrzy zwyciężą, źli zostaną ukarani. Na początku 14 odcinka Min Ho był zdruzgotany, ale i tak jego reakcje przyprawiały mnie o napady śmiechu BeeMeR - Nie 17 Maj, 2015 17:38
Admete napisał/a:
No zrobili to tak samo głupio jak resztę śledztwa
Mordercy też można zarzucić to i owo -
Spoiler:
np. wejście bezpośrednio z podwórka co celi a pani porucznik, że nawet nie próbowała go obezwładnić jak wchodził jej do celi.
a w Hwajung jak księżniczka dostała statek do ucieczki, to w życiu nie obsłużyłyby go dwie kobiety i dziewczynka nie mające pojęcia o żegludze
No ale to po prostu bardzo dramowe aspekty dram Admete - Nie 17 Maj, 2015 17:57 W innych serialach i filmach nie lepiej. W końcu nie po to je wszystkie oglądamy, żeby obserwować wierne odwzorowanie życia Trzykrotka - Nie 17 Maj, 2015 20:16 Chciałam się przywitać Stęskniłam się za Wami, ale widzę, że wątek pięknie urósł. Wróciłam i na dzień dobry założyłam nowe katalogi z nowymi dramami. Kiedy będę oglądać - nie mam (jak zawsze) pojęcia.
A na dzień dobry: Siwon zagra cameo w Masked Prosecutor!
Lecę czytać, co oglądałyście i co o tym myślicie Admete - Nie 17 Maj, 2015 20:17 Właśnie o Tobie pomyślałam i zauważyłam, że zalogowałaś się na Forum Witaj!BeeMeR - Nie 17 Maj, 2015 20:51
Trzykrotka napisał/a:
Chciałam się przywitać
Też już myślałam kiedy się odezwiesz - dziś czy jutro
Tak z ciekawości? czy ktoś obmacywał Producentów? Ja chyba nie mam w planie (póki co) ale opinii ciekawam Admete - Nie 17 Maj, 2015 20:52 Nie ma napisów.Trzykrotka - Nie 17 Maj, 2015 20:58 To chronologicznie:
Heart to heart
zooshe napisał/a:
Heart to heart
Nie chce mi się dokładnie pisać, co było dalej, ale drama wyraźnie lubi wpuszczać w maliny przyzwyczajonych do dramowych schematów widzów. Nastawiasz się na jedno a dostaje coś zupełnie innego.
Nic dodać nic ująć. Te element niepewności jest intrygujący i niesamowicie wciąga. Pomysł z wstępami do odcinków, które potem opowiadają, jak do tego momentu doszło jest przedni - bardzo twórczo i przewrotnie wykorzystano go w Marriage Not Dating. No i - o cudzie - aktorka, ktora nie budziła mojej sympatii - tutaj budzi. Na pewno będę oglądać kiedyś, jak tylko będę miała okienko (z tego zdania zrobię sobie szablon, ćinća).
Jun Ki
Agn napisał/a:
Junki w garniturze (a garnitur taki, że mucha nie siada - no i Junki w nim bosko wygląda), przyczesany, w okularkach i z laseczką... Nie wiem, co gada, ale najczęściej tańczy, wygłupia się i w ogóle jest uroczy.
Jak tyle uroku może pomieścić się w jednym facecie? Co za filmik!
Lipiec już niedługo, btw
Agn napisał/a:
I I Trzykrotka pojechała, więc zaopiekujemy się także jej częścią.
O-o-o! Ledwo człowiek nogę za próg wątku wystawił... Ręce precz od mojej części!
Agn napisał/a:
Niach! Ktoś tu chciał wampira w hanboku?
Ale zaraz... że jak...? że to już ten hanbok? Dawaj, Jun Ki, wyssij ich wszystkich!
Ciesze się. Nawet jeśli serial nie będzie idealny, to mam nadzieję, że aktorsko KMM mnie nie zawiedzie. Podobno ma tez zagrać aktor, który w Pinokio grał starszego brata. Jestem za - nie chłopak się przebije na szczyt.
Bardzo się cieszę na myśl o tej dramie. Obsada zapowiada się miodowa, a jeśli zagra jeszcze hyung z Pinokia, to będę przeszczęśliwa. Niech się zacznie pokazywać jak najwięcej, bo jestem pewna, że to materiał na bardzo dobrego Pierwszego - za kilka lat. Już w Faith dał się zauważyć wśród wielu Wuladchi.
A z KMM w seguku to już w ogóle się cieszę niemożliwie.
a propos seguków:
Hwajung
Jakie to piękne wizualnie! Dzięki za relacje, dziewczyny! Nie widzę szans na osobiste oglądanie więc choć oczy napasę. Jaki CSW w nocnych scenach w lesie
A włosy joseońskie puszczone w warkocz nie opleciony wokół głowy to wyraźnie strój nocny ówczesnych pań. Już w Untold Scandal bohaterka nosiła taką fryzurę po przebudzeniu się.
Warm and Cozy
Admete napisał/a:
To się Trzykrotce pewnie spodoba. U mnie przesyt obyczajem, więc pewnie spasuję.
Nie wątp w to ani przez chwilę . Niech się tyko odrobię z nadrabianiem Sensory Couple i Falling For Innocence - lecę do oglądania. Psa na Baby też zresztą będę oblatywać. Muszę zrobić bilans i inne koszmarne rzeczy - nic poważniejszego nie ma do mnie przystępu.
The Producers
zooshe napisał/a:
Z innej beczki dziś premierę mają Producersi.
Ciekawe ile trzeba będzie czekać na napisy.
A właśnie - skąd w ogóle wziąć dramę? Nie ma w moich źródełkach A podobno znakomita.... I tylko 12 odcinków!
Admete - skąd bierzesz? Nawet bez napisów...
Herbata żeńszeniowa i inne smaki
Agn napisał/a:
No to zgadnijcie, co nabyłam dnia wczorajszego. Już mi się zdarzało pić tę herbatę i choć wiem, że ona rzadko komu smakuje, tak mnie bardzo. Ma specyficzny smak, ale jest idealna na wieczór.
Gdzie ją nabyłas? Gdzie?
Ja padłam, gdy w Divorce Lawyer nasz Panicz poprosił o sok z węgorza (przysięgam) i wypił duszkiem. Miny obecnych były identyczne jak moja. To chyba jakieś świństwo na potencję jest - bueee
Modowa sesja fotograficzna od Caroline - cudo. Mam ją na pintereście i co chwilę ktoś sobie przypina z niej fotki.Admete - Nie 17 Maj, 2015 21:27 A faktycznie są. A sama drama w drugim źródełku.Trzykrotka - Nie 17 Maj, 2015 21:36
BeeMeR napisał/a:
są napisy - subscene i jest drama - doramax.
To ja jakaś ciemna jestem, bo znaleźć nie mogę Gdzie? Pod jakim tytułem?Agn - Nie 17 Maj, 2015 21:57
BeeMeR napisał/a:
Sorry Misiek, ale to dla mnie drama Namgung Mina , a nie Miśkowa
Będę tą, która choć całkiem lubi Sunbae, tak tę dramę ogląda ze względów Miśkowych. Oraz Shinowych. No i panny, bo panna mi bardzo do gustu przypadła.
Trzykrotka napisał/a:
Chciałam się przywitać Stęskniłam się za Wami, ale widzę, że wątek pięknie urósł. Wróciłam i na dzień dobry założyłam nowe katalogi z nowymi dramami. Kiedy będę oglądać - nie mam (jak zawsze) pojęcia.
TRZYKROTKA!!!
Tęskniłyśmy.
I pracowicie pasłyśmy wątek, żebyś miała co czytać.
BeeMeR napisał/a:
czy ktoś obmacywał Producentów? Ja chyba nie mam w planie (póki co) ale opinii ciekawam
Ja nie. W planach nie mam, bo trzymam miejsce na Kim Sun Ah i Przystojniaka, właśnie skończyłam Niemiłe babki (ładny finał - poszło w tym kierunku, w którym pisałam, że myślę, że pójdzie, acz nie wszystko jest podane na tacy i dopowiedziane tak, by się każdy jemioł mógł domyślić; ogólnie zadowolonam z finału), zamierzam sprawdzić Warm and cozy i nadrobić Sensory couple. I może ruszę jeszcze z FFI, jak mi się zachce i znajdzie się czas.
Trzykrotka napisał/a:
Na pewno będę oglądać kiedyś, jak tylko będę miała okienko (z tego zdania zrobię sobie szablon, ćinća).
Też sobie powinnam taki szablonik sprawić.
Trzykrotka napisał/a:
O-o-o! Ledwo człowiek nogę za próg wątku wystawił... Ręce precz od mojej części!
Łaskawie zostawiłam ci mały palec u stopy.
Prawej.
No dobrze, znaj me dobre serce - od lewej też, niech stracę.
Cóż miałyśmy czynić? Pojechałaś sobie gdzieś, a jakaś część Junkiego miała się pałętać po wątku bez nadzoru?
Trzykrotka napisał/a:
Ale zaraz... że jak...? że to już ten hanbok?
Tak, to już TEN hanbok. Ponoć w ogóle seguki kręcą nieco wcześniej, bo dużo z nimi roboty. No to Junki już na planie i śmiga przed kamerą aż miło.
Trzykrotka napisał/a:
Dawaj, Jun Ki, wyssij ich wszystkich!
Trzykrotka napisał/a:
Nie widzę szans na osobiste oglądanie więc choć oczy napasę. Jaki CSW w nocnych scenach w lesie
Spoko, spoko. Razem z BeeMerKiem zadbamy, byś miała co oglądać.
Trzykrotka napisał/a:
Psa na Baby też zresztą będę oblatywać.
Oooo to dasz znać, prawda? Prawda? *słodkie oczka*
Trzykrotka napisał/a:
Gdzie ją nabyłas? Gdzie?
W Kuchniach Świata. Dobra jest. Znaczy się mnie smakuje, ale ona jest ogólnie specyficzna w smaku.
PS Oto wieści o pewnym księciu z Legend i bohaterze klasyki dramalandu.
http://www.dramafever.com...rlwind-romance/Agn - Nie 17 Maj, 2015 23:35 Jak raz podziwiam sobie Miśka w SC. Rozwala Sunbae bibliotekę. Wmawiam sobie, że to wszystko były kolekcjonerskie wydania AutorKasi. BeeMeR - Nie 17 Maj, 2015 23:44
Agn napisał/a:
Będę tą, która choć całkiem lubi Sunbae, tak tę dramę ogląda ze względów Miśkowych. Oraz Shinowych. No i panny, bo panna mi bardzo do gustu przypadła.
Ja resztą też lubię, w tym Miśka, ale znacznie bardziej podoba mi się Sunbae w swym morderczym wcieleniu niż Misiek w swoim
Agn napisał/a:
Wmawiam sobie, że to wszystko były kolekcjonerskie wydania AutorKasi.
Jest to jakaś myśl
Ja łyknęłam 9 Hwajung - szalenie mi się podoba ta dra,a obecnie, może coś wspominałam
Jutro rozwinę myśl Agn - Nie 17 Maj, 2015 23:58
BeeMeR napisał/a:
szalenie mi się podoba ta dra,a obecnie, może coś wspominałam
Zrobiłaś to tak nieśmiało i nieznacznie, że prawie nie zauważyłam. Gdyby nie moje radary nastawione na wszelkie pochwały względem dramy, która mi się bardzo podoba, to nie wiem, czy w ogóle coś bym dostrzegła.
BeeMeR napisał/a:
też lubię, w tym Miśka, ale znacznie bardziej podoba mi się Sunbae w swym morderczym wcieleniu niż Misiek w swoim
Ja chyba jednak wolę Miśka. Może dlatego, że Misiek mi się w tej dramie szczególnie podoba. Sunbae jest ponury i ma brzydki zwyczaj zabijania ludzi, co mu odejmuje nieco z zajebistości. Misiek za to, jak w żadnej dramie dotąd (chyba) jest rozkoszny, zabawny, radosny i dobrze się czuje w skórze swojego bohatera, to widać. To też i całe moje lubienie dramy głównie na niego się przelewa, nic nie poradzę.
O, właśnie są na słodkiej wycieczce rowerowej. Niestety, panna zgubiła spinkę za 3000 won (naciągnęli ich sklepikarze!).Trzykrotka - Pon 18 Maj, 2015 00:02 Przejdę się do Kuchni Świata przy okazji - dzięki
Auć, Panna Spiczasta! Ale skoro ona ma "pogodną osobowość," a jemu się podoba, to niech im będzie dobrze razem.
Sensory Couple 11 i 12
Mówili, że działania policji w Jekyl Hyde Me były koncertowo niedorzeczne, ale tutaj jest nie lepiej. Aż przestałam liczyć głupoty, jakie popełniają koledzy Miśka z nim samym na czele. Wykorzystanie świadka do odwalania roboty pokroju "podmień mu zdjęcie w portfelu," czy "podrzuć pluskwę" woła o pomstę do nieba. A jak Misiek ukrył świadka, no ćinća... Ale kto by się tym przejmował, skoro oboje - Misiek z Panną są tacy słodcy, a chef - sunbae cudownie podstępny w ten swój zniewalający sposób Ogląda się bardzo przyjemnie, a mózg nie musi się wybitnie gimnastykować - i o to w gruncie rzeczy chodzi przy niektórych dramach. Do rozwalania biblioteki jeszcze nie doszłam, więc się nie irytowałam - chyba tym, że na zamienionym zdjęciu nie ma znaczka, a tato Cho Rim dał się podejść sunbae jak dziecko...
Dzięki wielkie za pomoc z Producentami! Dam znać co i jak. Podobnie z klubem ex-dziewczyn. Nie wiem, czy będę to oglądać, ale sprawdzić muszę.
Czy już szykujecie się na 1 odcinek Masked Prosecutor? Na Siwona mojego od 2010 w dramalandzie nie widzianego?
To ten pan, dla przypomnienia Agn - Pon 18 Maj, 2015 00:16
Trzykrotka napisał/a:
Czy już szykujecie się na 1 odcinek Masked Prosecutor?
No BA! Kiedy będzie ten pierwszy odcinek? Chyba niedługo, bo po skończeniu Kobitek znowu mi zareklamowano tę dramę.
Trzykrotka napisał/a:
Na Siwona mojego od 2010 w dramalandzie nie widzianego?
Ej, to już 5 lat? Co ty mnie tu opowiadasz, a kto w 2012 grał w KoD? Hmmm?
Trzykrotka napisał/a:
To ten pan, dla przypomnienia
Jeeee! Kącik Siwona!!! Ale... czy aby jesteś pewna, że to on? Bo ja mam wątpliwości. Czy mogłabyś wrzucić jeszcze kilka obrazków, byśmy się upewniły? *podpuszcza Trzykrotkę* Wiesz, nie ma nic gorszego, niż zmarnowane śledztwo z braku dowodów.
Trzykrotka napisał/a:
Wykorzystanie świadka do odwalania roboty pokroju "podmień mu zdjęcie w portfelu," czy "podrzuć pluskwę" woła o pomstę do nieba. A jak Misiek ukrył świadka, no ćinća...
To nie jest poważny kryminał, więc łykam to bez problemu.
Choć nie gwarantuję, że gdyby poważnym kryminałem było, to bym się tak nie wkręciła, że zwyczajnie bym nie zauważyła takiej bzdury.
Trzykrotka napisał/a:
Misiek z Panną są tacy słodcy
No i właśnie. Są uroczy, oboje razem fajnie rezonują, aż ekran się cieszy. Trzykrotka - Pon 18 Maj, 2015 00:20 No weź! 2010, a 2012 to taka sama wieczność, kiedy się tęskni...
Kim Sun Ah lubię jeszcze bardziej niż przedtem, bo to podobno jej pomysł, to cameo.
Drama ma wejść po Kobitkach, czyli już w tym tygodniu Agn - Pon 18 Maj, 2015 00:31
Trzykrotka napisał/a:
Kim Sun Ah lubię jeszcze bardziej niż przedtem, bo to podobno jej pomysł, to cameo.
Dodaję jej 1000 punktów ekstra do zajebistości za ten czyn.
Może się Siwon rozkręci i z rozpędu machnie dramę? Ileż on po scenie będzie skakał ćwierkając Przeklętą Piosenkę Nr 1?
Trzykrotka napisał/a:
Drama ma wejść po Kobitkach, czyli już w tym tygodniu
Kuffa, Misiek, zostawiłeś świadka na 2 minuty?! Toż aż się prosi, by coś się sta... aaaaa, mówiłam?!
Edycja: Wha...?! KWIIIK!!! Pardon, ale jak zobaczyłam, kogo w rzeczywistości porwał Sunbae, to ryknęłam śmiechem. BeeMeR - Pon 18 Maj, 2015 07:40
Trzykrotka napisał/a:
Auć, Panna Spiczasta! Ale skoro ona ma "pogodną osobowość," a jemu się podoba, to niech im będzie dobrze razem.
Prawda, znają się już całe trzy miesiące Oby im się ułożyło.
Ja dobrze kojarzę że to Druga z Gumiho? Aktorsko to nawet niższa klasa niż B, ona dość nieciekawie grała.
Trzykrotka napisał/a:
Czy już szykujecie się na 1 odcinek Masked Prosecutor? Na Siwona mojego od 2010 w dramalandzie nie widzianego?
Ja na spokojnie, nie jakoś w emocjach, ale cameo obejrzę na pewno, dramę kto wie. Ech, niechby dramę machnął, nie pogardziłabym.
Jeśli idzie o końcówkę SC 13 - też mi się ogromnie podobała
Agn, gdzie Twoje wrażenia z Hwajung 10? Wprawdzie przeczytałabym dopiero po obejrzeniu, ale obejrzę już dziś