To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

North and South - powieść - Nasz fanfik ;))

Gosia - Sob 27 Maj, 2006 17:35

Piekna jest scena kiedy ona wchodzi do "swojego" pokoju widzi te swiece i czuje te wszystkie zapachy....nawet czytajac ten fragment zaczelam szybciej oddychac ;)
Wszystko widzialam w myslach ... co znaczy potega wyobrazni.....

Trzykrotka - Sob 27 Maj, 2006 18:30

Ale że wannę wymyśliła surowa teściowa....!! Nonono!! Może ona się nie spodziewała, jaki użytek może z niej zrobić zdolny synek? :oops:
Rzeczywiście, scena wejścia Margaret do sypialni jest bardzo klimatyczna. :wink:

asiek - Nie 28 Maj, 2006 00:42

Gosia napisał/a:

Wszystko widzialam w myslach ... co znaczy potega wyobrazni.....

I ja ... widziałam :oops:
Oj. ta wyobraźnia ... doprowadzi mnie do zguby :thud:
GosiuJ dziękuję i proszę o następną gorącą dostawę :grin:

GosiaJ - Nie 28 Maj, 2006 01:56

Pearl Jamma napisał/a:
Bardzo proszę,GosiuJ o dopisanie mnie do listy społecznej i przesłanie na emaila dotychczas przetłumaczonych rozdziałów fanfika.
Prooooszęęęęę. :lovera:

A czy mogę Ci zadać standardowe pytanie o pełnoletniość w trosce o czystość myśli naszych niepełnoletnich forumowiczek? :-)

Pearl Jamma - Nie 28 Maj, 2006 02:01

Jestem pełnoletnia.
GosiaJ - Nie 28 Maj, 2006 02:02

Pearl Jamma napisał/a:
Jestem pełnoletnia.

No to leci do Ciebie fanfik :-) Czy Ty czytałaś którykolwiek z tłumaczonych przeze mnie fragmentów?

Pearl Jamma - Nie 28 Maj, 2006 02:05

Niestety,nie czytałam żadnego fragmentu.
Leci? Czyli dostanę pikantne frrrangmenty zaraz? :thud: :banan:

GosiaJ - Nie 28 Maj, 2006 02:06

Trzykrotka napisał/a:
Ale że wannę wymyśliła surowa teściowa....!! Nonono!! Może ona się nie spodziewała, jaki użytek może z niej zrobić zdolny synek? :oops:
Rzeczywiście, scena wejścia Margaret do sypialni jest bardzo klimatyczna. :wink:

Myślę, że to właśnie znak, że teściowa nie jest takim smokiem ;-) Przypominam, że to fanfik - chyba wszystkie chcemy, żeby pani Thornton zaakceptowała Margaret. A wanna - taaaak, synek bardzo zdolny, mimo że podobno doświadczenia mu brakuje ;-)

GosiaJ - Nie 28 Maj, 2006 02:09

Pearl Jamma napisał/a:
Niestety,nie czytałam żadnego fragmentu.
Leci? Czyli dostanę pikantne frrrangmenty zaraz? :thud: :banan:

Pearl, podeślij mi na mojego maila Twój adres, bo do tego, co mi się wyświetla, nie umiem dołączyć załącznika :-(
Podeślę Ci 5 części fanfika, ostatnią czyli piątą wysyłałam wczoraj dziewczynom. A żeby nie wszystko naraz, bo to by mogło być niebezpieczne dla zdrowia, jutro (a właściwie dziś ;-) ) - reszta.

Pearl Jamma - Nie 28 Maj, 2006 02:15

Dzięki.Adres poszedł na Twój email.
GosiaJ - Nie 28 Maj, 2006 02:23

asiek napisał/a:

I ja ... widziałam :oops:
Oj. ta wyobraźnia ... doprowadzi mnie do zguby :thud:
GosiuJ dziękuję i proszę o następną gorącą dostawę :grin:

Oj, będzie, będzie, niecierpliwe kobiety, dajcie mi trochę czasu, chcę to ładnie przetłumaczyć, a nie jestem profesjonalistą :-) Jutro odwyk, nowy fanfikowy wypiek - po kawałku od poniedziałku :-)

Pearl Jamma - Nie 28 Maj, 2006 02:25

GosiuJ,czy mój email dotarł. Upewniam się,bo mogłam popełnić błąd. :mrgreen:
GosiaJ - Nie 28 Maj, 2006 02:28

Pearl Jamma napisał/a:
Dzięki.Adres poszedł na Twój email.

Paczuszka z wypiekiem poleciała - przyjemnego chrupania! Mam nadzieję, że nie zaszkodzi chrupanie tak późno :-) Daj znać, czy dotarła.

Pearl Jamma - Nie 28 Maj, 2006 03:16

Ach,ten powóz! :oops:

Tłumaczenie jest cudowne,lekkie i wysmakowane. Z nieciepliwością czekam na cd. :thud:

GosiaJ - Nie 28 Maj, 2006 03:18

Pearl Jamma napisał/a:

Tłumaczenie jest cudowne,lekkie i wysmakowane. Z nieciepliwością czekam na cd. :thud:

Ja nie wiem, co wszyscy z tym powozem... ;-)

Margarett - Nie 28 Maj, 2006 08:40

GosiaJ napisał/a:
Pearl Jamma napisał/a:

Ja nie wiem, co wszyscy z tym powozem... ;-)

wiem, że jestem niepełnoletnia i aż głupio pytać, ale korci...hmm...co oni robili w tym powozie? :lol:

Aga85 - Nie 28 Maj, 2006 10:16

Margarett napisał/a:

wiem, że jestem niepełnoletnia i aż głupio pytać, ale korci...hmm...co oni robili w tym powozie? :lol:

Hehe, Coś bardzo niegrzecznego... Było naprawdę gorrącooo :oops: Jednak z uwagi na Twoją niepełnoletnośc, nie mogę nic więcej powiedziec. Gosia wykreśliłaby mnie z listy społecznej, a tego bym nie przeżyła. Oj, nie! Dlatego trzymam język za zebami.

GosiaJ - Nie 28 Maj, 2006 18:42

Aga85 napisał/a:

Hehe, Coś bardzo niegrzecznego... Było naprawdę gorrącooo :oops: Jednak z uwagi na Twoją niepełnoletnośc, nie mogę nic więcej powiedziec. Gosia wykreśliłaby mnie z listy społecznej, a tego bym nie przeżyła. Oj, nie! Dlatego trzymam język za zebami.

Niegrzecznego z punktu widzenia czasów wiktoriańskich :-)
Biedna Margarett, tak tu musi czytać te nasze wywody, a nie może przeczytać! ;-) Ale pomyśl, Margaret, co by powiedziała Twoja mama, gdyby się dowiedziała, że stare baby przesyłają Ci na pocztę takie różne... :-)

Kaziuta - Nie 28 Maj, 2006 19:12

Myślę, że co robili w powozie można Margarett troche opowiedzieć. Niech dziewczyna ma troche radości z tego co i my mamy. W końcu jest to coś takiego, co w filmie i to nie jednym można zobaczyć, a z Bolka i Lolka chyba juz wyrosła. :grin:
GosiaJ - Nie 28 Maj, 2006 19:19

Kaziuta napisał/a:
Myślę, że co robili w powozie można Margarett troche opowiedzieć. Niech dziewczyna ma troche radości z tego co i my mamy. W końcu jest to coś takiego, co w filmie i to nie jednym można zobaczyć, a z Bolka i Lolka chyba juz wyrosła. :grin:

Spoko, myślę, że Margarett dostanie dziś małą niespodziankę na maila :-)

Kaziuta - Nie 28 Maj, 2006 19:24

Gosieńko wiedziałam, że jesteś wspaniałomyślną i dobrą niewiastą. :hello:
Margarett - Nie 28 Maj, 2006 19:30

Och, niespodzianka! Uwielbiam niespodzianki, a zwłaszcza te od was (a mama się nie dowie :wink: ,albo sama będzie chciała przeczytać :lol: )
Margarett - Nie 28 Maj, 2006 19:44

GosieńkoJ doszły zdjęcia??
GosiaJ - Nie 28 Maj, 2006 19:48

Margarett napisał/a:

Jeszcze nie :sad: Ale czekam cierpliwie. Mój mail przypominam: malagosiaj@o2.pl.

Margarett - Nie 28 Maj, 2006 19:50

GosiaJ napisał/a:
Margarett napisał/a:

Jeszcze nie :sad: Ale czekam cierpliwie. Mój mail przypominam: malagosiaj@o2.pl.

ok to spróbuję jeszcze za jakiś czas :wink: