To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

North and South - powieść - I polskie wydanie Północ Południe

Admete - Sob 18 Cze, 2011 19:14

Jasne, że nie był.
Loana - Sob 18 Cze, 2011 19:16

I dalej, nastepna strona "(...) przygotowania do wydarzenia, które pochłania nasze serce i umysł (...)" - a oni co, jeden organizm? ;)
Admete - Sob 18 Cze, 2011 19:17

Wyjdzie na to, że się czepiamy ;)
Anonymous - Nie 19 Cze, 2011 12:47

annelise napisał/a:
hej! dzisiaj kupiłam w Empiku " Z południa na północ". Kosztuję 24,99 złoty. Gdyby ktoś szukał w Empiku to znajduję się na półce z czasopismem Bluszcz, w dziale czasopism. pozdrawiam :o

Wystarczy poszukać i już masz odpowiedź corrado.

Kala - Nie 19 Cze, 2011 12:50

primavera napisał/a:
gdy ja szukałam w moim empiku a potem poszłam do informacji powiedziano mi że jest to wydanie prasowe dlatego znajduje sie tam gdzie inne wydanictwa prasowe.

Dzięki! :)

Widzę, że będę musiała się jeszcze raz wybrać do któregoś z Empików i poszukać kogoś bardziej kompetentnego z obsługi niż ostatnio. ;)

Admete napisał/a:
Tak przy okazji Kalo - witaj nam, bo do tej pory chyba się nei odzywałaś :) Moze w takim razie zajrzyj do przywitalni, jak już wyszłaś z ukrycia ;)

Też witam, Admete! :) Jakoś do tej pory nie miałam śmiałości się odzywać, ale skoro już mi się udało przełamać, to lecę to przywitalni! :-)

Anonymous - Nie 19 Cze, 2011 12:52

Kala napisał/a:
Widzę, że będę musiała się jeszcze raz wybrać do któregoś z Empików

Kala daj znać czy znalazlaś, bo w srodę jadę do Lublina to i bym nabyła przy okazji :)

Admete - Nie 19 Cze, 2011 13:28

Nie należy się czaić po kątach, tylko dyskutować na różne tematy :)
Deanariell - Nie 19 Cze, 2011 14:20

Kala napisał/a:
Jakoś do tej pory nie miałam śmiałości się odzywać

Błąd. ;) W ten sposób traci się większą część zabawy. Nie ma się czego wstydzić - to otwarte forum, więc wszyscy tutaj (mam nadzieję :P ) są wyjątkowo otwarci na nowe osoby i świeży głos w dyskusjach. :)

aneby - Nie 19 Cze, 2011 21:49

Zakupiłam i ja. Dzielenie tego na dwa tomy miało chyba służyć li tylko wyciągnięciu kasy od czytelnika :roll: I pierwszy "tom" wygląda niemal jak broszurka :roll: :confused3:
A angielskie wydanie to zgrabna 400 stronicowa książka.
Faktycznie, należy szukać na półkach z czasopismami (może ze względu na grubość :twisted: )

corrado - Nie 19 Cze, 2011 22:57

Bardzo chciałem kupić, teraz jednak zaczynam się wahać.
Fibula - Nie 19 Cze, 2011 23:41

corrado napisał/a:
Bardzo chciałem kupić, teraz jednak zaczynam się wahać.

Może warto zaczekać na wydanie ze Świata Książki (prawdopodobne) i mieć całość w jednym tomie?

milenaj - Pon 20 Cze, 2011 08:22

Też się nad tym zastanawiam.
Północ Południe - Pon 20 Cze, 2011 09:57

Kochani!!
Dziś na blogu http://gaskellnorthsouth.blogspot.com/ rusza konkurs z Północ Południe (wyd. Elipsa)!! Do wygrania pierwsze polskie wydanie powieści Gaskell!
Zapraszamy!

Admete - Pon 20 Cze, 2011 10:37

Link nie działa ;)

Poza tym ja na razie podziękuję. Poczekam na całość albo na Świat książki.

Anonymous - Pon 20 Cze, 2011 10:38

wklej do przeglądarki bez przecinka po com. Ale to strona Naszej Gosi jest... :mysle:
praedzio - Pon 20 Cze, 2011 10:39

To adres blogu Gosi.
Północ Południe - Pon 20 Cze, 2011 10:40

Już poprawione! Konkursu jeszcze nie ma, ale dziś ruszy!
Admete - Pon 20 Cze, 2011 10:40

I nie ma tam mowy o konkursie ;) Ja sobie naprawdę daruję, bo widze, że wydawcy podchodzą do tego bardzo amatorsko. To już wolę wydac kasę i wydrukować sobie nasze tłumaczenie.
Anonymous - Pon 20 Cze, 2011 10:57

Ja mam wydrukowane :) Mama też czytała z drukowanego. Zastanawiam się czy nie poczekać na to ze świata ksiażki. Owszem, pewnie będzie kosztowało z cztery dyszki, ale świat ksiażki ladnie wydaje, będzie twarda okładka, szycie a nie broszurka jak o diecie dla alergików, na prasowym papierze z grzbietem, który się pognie. No i będę miała jeden tom a nie dwa sztucznie stworzone...

To moja obsesja, nienawidzę jak grzbiet książki się łamie przy czytaniu...

corrado - Pon 20 Cze, 2011 11:56

Jakie są szanse na wydanie Świata Książki? Długo trzeba by czekać?
Anonymous - Pon 20 Cze, 2011 12:02

I znowu kwestia przeglądnięcia wątku zamiast pytania bez namysłu.
Dwie strony dalej był link http://www.kdc.interia.pl..._p11117074.html

zgodnie z informacją, data wydania - sierpien...

milenaj - Pon 20 Cze, 2011 13:56

A ja kupiłam. Już byłam zdecydowana na nie, ale weszłam do Empiku po ""Anię". No i z ciekawości zajrzałam na półkę z książkami prasowymi. Nie wytrzymałam i kupiłam.
Ale generalnie jest tak jak Kasiek pisze, więc pewnie wydanie ze Świata Ksiązki też kupię:)

Irm - Pon 20 Cze, 2011 16:36

Też już nabyłam pierwszą część i, znając siebie, pewnie też kupię wydanie ze Świata Książki. Ale czytać i tak pewnie będę z oryginału, bo mi jakoś po polsku całość nie brzmi.
Katrin - Pon 20 Cze, 2011 21:04

Loana napisał/a:
Pierwsze strony i juz chyba blad w tlumaczeniu.

No to boję się, co będzie na następnych.

lady_kasiek napisał/a:
na prasowym papierze z grzbietem, który się pognie.

Wrr... Ja też tego nienawidzę :bejsbol:
Tak się zastanawiam: wcześniej zależało mi tylko żeby kupić książkę Północ i Południe a teraz jestem wybredna co do rodzaju okładki i formy książki. :?

Mogę mieć tylko nadzieję, że wydanie Świata Książki będzie lepsze. :mysle:

Północ Południe - Wto 21 Cze, 2011 09:45

Admete napisał/a:
I nie ma tam mowy o konkursie ;) Ja sobie naprawdę daruję, bo widze, że wydawcy podchodzą do tego bardzo amatorsko. To już wolę wydac kasę i wydrukować sobie nasze tłumaczenie.

Konkurs jest. Może Pan/ Pani nie zauważył. Strona główna na Gosiowym blogu...
Tyle czekania a teraz tylko narzekanie.