North and South - powieść - I polskie wydanie Północ Południe
Północ Południe - Pią 06 Maj, 2011 15:51 Temat postu: I polskie wydanie Północ Południe Już w czerwcu w EMPIKU I tom powieści „Północ Południe” Elizabeth Gaskell, w której wielkie namiętności idą w parze z błyskotliwą analizą społeczną wiktoriańskiej Anglii.
Wydawnictwo Elipsa (pod znakiem Biblioteki Bluszcza) postanowiło wyjść naprzeciw potrzebom tak dużej grupy czytelników i opublikować pierwsze polskie tłumaczenie powieści.
Szczęśliwi??
Ania Aga - Pią 06 Maj, 2011 16:52
Tak!
Hanula - Pią 06 Maj, 2011 16:59
bardzo
Anonymous - Pią 06 Maj, 2011 17:08
Dożyliśmy....
Yvain - Pią 06 Maj, 2011 18:19
Super
praedzio - Pią 06 Maj, 2011 18:56
No, proszę...
Agn - Pią 06 Maj, 2011 19:07
Jeżu! Dożyliśmy! A ja nawet siwa nie jestem! I ciągle daleko do mej emerytury! Wow! Niesamowite!
PS Piękna okładka.
primavera - Pią 06 Maj, 2011 19:18
Yahoooooooooo
Eeva - Pią 06 Maj, 2011 21:27
taaaaaaaaaaaaak!!!!!!!!!!!!
milenaj - Pią 06 Maj, 2011 21:43
Wchodzę po paru dniach na forum, a tu taka wiadomość. Jest!
Admete - Pią 06 Maj, 2011 21:50
A kto to jest Północ Południe?
damamama - Pią 06 Maj, 2011 22:04
Ja też będę jedną z pierwszych, które ją kupią.
Aragonte - Sob 07 Maj, 2011 00:21
Super, że wreszcie się doczekaliśmy
| Admete napisał/a: | | A kto to jest Północ Południe? |
Też bym chciała wiedzieć
Zapraszamy w każdym razie Północ Południe do Przywitalni
Anonymous - Sob 07 Maj, 2011 00:54
No ba !!!
Wreszcie-nareszcie!!
I ta okladka naprawde sliczna.
Mara - Sob 07 Maj, 2011 09:57
Przyłączam się do wszytskich uradowanych. A to miła niespodzianka! Kupię oczywiście. Okładka ładna, stylowa. Tylko ten "tom I" mnie martwi. Ile trzeba będzie czekać na drugi i czy ta książka wymaga dzielenia na tomy? Moim zdaniem w jednym by się spokojnie zmieściła.
trifle - Sob 07 Maj, 2011 16:15
A ja jak czarny charakter i zabijacz przyjemności powiem, że okładka nadal mi się nie podoba, dół jest ok, ale ta lady w koronkach nadal jak z tandetnego romansidła Ale trudno, dobrze, że w końcu ktoś to wyda.
aś - Sob 07 Maj, 2011 19:09
| trifle napisał/a: | | ale ta lady w koronkach nadal jak z tandetnego romansidła |
szczerze mówiąc, nie zdziwiłabym się, jeśli tę książkę znajdziemy na półce pod kategorią 'romans'...
a co do tego, że ma się w ogóle pojawić na półkach sklepowych, to, zgodnie z moim optymistycznym podejściem do życia: 'nie uwierzę, póki nie zobaczę'...
Agn - Sob 07 Maj, 2011 19:19
| aś napisał/a: | | trifle napisał/a: | | ale ta lady w koronkach nadal jak z tandetnego romansidła |
szczerze mówiąc, nie zdziwiłabym się, jeśli tę książkę znajdziemy na półce pod kategorią 'romans'... |
Na pewno nie w mojej księgarni! Jeśli na romansidła nie dałam wsadzić Austen i Bronte (no jakże by one wyglądały pośród autorzyn z BISu?!), to i Gaskell nie dam!
Admete - Sob 07 Maj, 2011 21:10
Thin masz rację przypilnuj tego u siebie.
Agn - Sob 07 Maj, 2011 21:17
W każdym razie ta książka na pewno nie dostanie kategorii "literatura kobieca", podobnie jak Austen, Bronte, James etc. są jako literatura piękna, to i Gaskell się w grobie przewracała nie będzie.
A w razie czego ja wiem, o co chodzi i nie pozwolę na to, by się Gaskell kisiła z chłamem z Amberu i resztą badziewia.
Ale już np. za empik nie ręczę.
Admete - Sob 07 Maj, 2011 21:27
A to w takim razie, ja się chyba wstrzymam z kupnem.
Okładka niezbyt trafiona, ale trudno sie mówi.
Aragonte - Sob 07 Maj, 2011 22:12
| Mag113 napisał/a: | | Admete napisał/a: | | A kto to jest Północ Południe? |
Dział Promocji Wydawnictwa Elipsa!
Niepokoi mnie informacja z dzisiejszej korespondencji mailowej od pewnej pani redaktor, prowadzącej sprawę wydania N&S. Zapytałam, kiedy zostanie wydana część II. Odpowiedź: Co do kolejnej czesci, jeszcze nie wiadomo - zobaczymy jak pojdzie z pierwsza. Czyżby, o ile, np. "nie pójdzie" sprzedaż I części, nie wydadzą drugiej??? |
Wrrrr! Miejmy nadzieję, że sprzedaż pójdzie dobrze (pewnie się o to i tak postaramy ), ale ta informacja nie brzmi zachęcająco Czemu to w ogóle podzielili?
Dzięki za info
Anaru - Nie 08 Maj, 2011 01:01
| Mag113 napisał/a: | Co do kolejnej czesci, jeszcze nie wiadomo - zobaczymy jak pojdzie z pierwsza. Czyżby, o ile, np. "nie pójdzie" sprzedaż I części, nie wydadzą drugiej??? |
No świetny, genialny wręcz pomysł...
czyli niezorientowany człowiek czyta część pierwszą i jak wreszcie wydadzą część drugą, to już nic nie pamięta z pierwszej...
Pogratulować.
praedzio - Nie 08 Maj, 2011 08:40
Na Gosinym blogu doczytałam, że odstęp czasowy między dwiema częściami to kilka miesięcy. Podejrzewam, że źródło wiedzy było to samo.
Caroline - Nie 08 Maj, 2011 17:39
Świetna wiadomość! Nareszcie.
Okładka bardzo mi się podoba, w każdym razie ładniejsza niż dwie poprzednie.
Czekamy zatem z niecierpliwością na czerwiec. To już niedługo.
|
|
|