Przesunięty przez: Gosia Wto 01 Sty, 2008 16:25 |
Cranford film - (2007) |
| Autor |
Wiadomość |
Admete
shadows and stars

|
Wysłany: Pon 20 Cze, 2011 19:26
|
|
|
Sprawdziłam na Amazonie angielskim i tam Cranford Colletion kosztuje niecałe 9 funtów. Myslicie, że tam są oba sezony?
http://www.amazon.co.uk/C...08590503&sr=1-2
Może by sie zebrac i zamówić? |
_________________ „But the music is broken, the words half-forgotten, the sunlight has faded, the moon grown old."
"We are star stuff. We are the universe made manifest trying to figure itself out."
Lubię jesień.
 |
|
|
|
 |
Fibula

|
Wysłany: Pon 20 Cze, 2011 20:09
|
|
|
...this is the complete original series of Cranford [from 2008, 2 DVDs, 295 minutes], plus the recently aired heart-warming Xmas 2009 special: Return to Cranford [1 DVD: 180 minutes], i.e. the complete three DVD 'Cranford' set. The extras included are: 'The making of Cranford' and 'The making of Cranford Special'. The DVD is 16:9 widescreen, language is English audio only with English subtitles for the hard-of hearing...
Też mnie kusi, podobnie jak DA i The Jewel in the Crown (to ostatnie chyba było tańsze, gdy ostatnio sprawdzałam ). |
|
|
|
 |
Admete
shadows and stars

|
Wysłany: Wto 21 Cze, 2011 14:59
|
|
|
Ja i tak poczekam do lipca. Ale Cranford raczej kupię ( do Spn będzie dodatek ). |
_________________ „But the music is broken, the words half-forgotten, the sunlight has faded, the moon grown old."
"We are star stuff. We are the universe made manifest trying to figure itself out."
Lubię jesień.
 |
|
|
|
 |
zuza
chetna na hr. de La Fere

|
Wysłany: Śro 22 Cze, 2011 09:20
|
|
|
| Z tego co piszecie wynika mi, ze to, co obejrzalam, a co konczylo sie slubem, to nie wszystko? Jest jeszcze cos wiecej? |
_________________ "Zawsze istnieje przepaść miedzy tą książką, którą ma się w głowie, a tą na kartce przed sobą"
("Żebracy na koniach" Nancy Kress) |
|
|
|
 |
Gunia

|
Wysłany: Śro 22 Cze, 2011 17:36
|
|
|
Tak, są jeszcze dwa świąteczne odcinki specjalne z bodaj 2009 roku. |
_________________ Dobra wiadomość jest taka, że Bóg zawsze odpowiada na nasze modlitwy.
Czasami po prostu odpowiedź brzmi: nie. |
|
|
|
 |
zuza
chetna na hr. de La Fere

|
Wysłany: Śro 22 Cze, 2011 17:40
|
|
|
| Gunia napisał/a: | Tak, są jeszcze dwa świąteczne odcinki specjalne z bodaj 2009 roku. |
Ooooo, to jakos musze do nich dotrzec, dzieki
Tak sie dziwilam, ze na tego Septimusa tak krzyzcycie, a jego nawet nie bylo w tym, co ogladalam |
_________________ "Zawsze istnieje przepaść miedzy tą książką, którą ma się w głowie, a tą na kartce przed sobą"
|
|
|
 |
Alicja

|
Wysłany: Śro 22 Cze, 2011 21:00
|
|
|
| zuza napisał/a: | | Gunia napisał/a: | Tak, są jeszcze dwa świąteczne odcinki specjalne z bodaj 2009 roku. |
Ooooo, to jakos musze do nich dotrzec, dzieki
Tak sie dziwilam, ze na tego Septimusa tak krzyzcycie, a jego nawet nie bylo w tym, co ogladalam |
świąteczne też są ciekawe, koniecznie obejrzyj |
_________________ Człowiek może mieć rację i może się mylić, ale musi decydować, wiedząc, że dobro i zło bywają wcale nieoczywiste, a czasem nawet że wybiera między dwoma rodzajami zła, że nie ma żadnej racji. I zawsze, zawsze wybiera sam. Pratchett,Carpe Jugulum |
|
|
|
 |
zuza
chetna na hr. de La Fere

|
Wysłany: Śro 22 Cze, 2011 22:45
|
|
|
A pewnie, ze obejrze |
|
|
|
 |
Aragonte

|
Wysłany: Czw 23 Cze, 2011 01:34
|
|
|
| zuza napisał/a: | | Gunia napisał/a: | Tak, są jeszcze dwa świąteczne odcinki specjalne z bodaj 2009 roku. |
Ooooo, to jakos musze do nich dotrzec, dzieki |
Dotrzesz, dotrzesz |
_________________ "Wolę piekło chaosu od piekła porządku".
(W. Szymborska) |
|
|
|
 |
Aragonte

|
Wysłany: Czw 23 Cze, 2011 01:35
|
|
|
| Admete napisał/a: | | Sprawdziłam na Amazonie angielskim i tam Cranford Colletion kosztuje niecałe 9 funtów. Myslicie, że tam są oba sezony? |
Myslicie i możecie sprawdzić, bo kupiłam to jakiś czas temu, chociaż nie obejrzałam jeszcze tej angielskiej wersji |
_________________ "Wolę piekło chaosu od piekła porządku".
(W. Szymborska) |
|
|
|
 |
Ania Aga

|
Wysłany: Czw 23 Cze, 2011 22:49
|
|
|
| Ile jest części Cranford? |
|
|
|
 |
lady_kasiek [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 24 Cze, 2011 07:59
|
|
|
7
Pięć odcinkow w pierwszej serii i dwa specjalno-świąteczne |
|
|
|
 |
Ania Aga

|
Wysłany: Pią 24 Cze, 2011 09:58
|
|
|
| Dzięki! |
|
|
|
 |
Ania Aga

|
|
|
|
 |
Caitriona
Byle do zimy

|
Wysłany: Czw 20 Paź, 2011 21:32
|
|
|
Skąd oni biorą te ceny?? |
_________________ And I'm not gonna lie Say I've been alright
'Cause it feels like I've been living upside down
What can I say? I'm survivin'
Crawling out these sheets to see another day
And I'm gonna be fine I'm gonna be fine
I think I'll be fine
 |
|
|
|
 |
Ania Aga

|
Wysłany: Czw 20 Paź, 2011 21:38
|
|
|
| Czyżby BBC tak się ceniło? |
|
|
|
 |
Admete
shadows and stars

|
Wysłany: Czw 20 Paź, 2011 21:40
|
|
|
A ja sobie całośc kupiłam za tyle:
http://www.amazon.co.uk/C...19139569&sr=1-2
Nie pamiętam po ile był wtedy funt, ale się opłacało mimo wszystko. Nawet jak by był po 5 zł, to i tak wychodzi sporo taniej. |
Lubię jesień.
 |
|
|
|
 |
Ania Aga

|
Wysłany: Czw 20 Paź, 2011 21:50
|
|
|
| Są polskie napisy? |
|
|
|
 |
Admete
shadows and stars

|
Wysłany: Czw 20 Paź, 2011 21:53
|
|
|
| Nie ma. Mnie to nie przeszkadza i tak zwykle oglądam bez napisów. Przez te kilka lat takiego oglądania ( bez napisów albo z angielskimi ) znacznie się u mnie poprawiło rozumienie mówionego angielskiego. |
Lubię jesień.
 |
|
|
|
 |
Ania Aga

|
Wysłany: Czw 20 Paź, 2011 21:59
|
|
|
| Ja niestety nie znam angielskiego. Zanim pojawiła się polska wersje "Pań z Cranford", kupiłam w szmateksie angielskie gazetowe wydanie "Cranford" na dwóch płytach po 1 zł, żeby zorientować się jak jest zrobiony ten serial. Nie dałam rady pooglądać całości, bariera językowa dla mnie nie do przebicia. |
|
|
|
 |
Admete
shadows and stars

|
Wysłany: Pią 21 Paź, 2011 06:37
|
|
|
| Ja nie umiem mówic po angielsku i kiedys tez nie byłam w stanie czytac ani słuchać w oryginale. Teraz się to zmieniło także dzięki oglądaniu bez napisów lub z napisami angielskimi. |
Lubię jesień.
 |
|
|
|
 |
Caitriona
Byle do zimy

|
Wysłany: Pią 21 Paź, 2011 22:01
|
|
|
| Ja też nie potrzebuję napisów, ale w tym wypadku by się przydały: moja mama bardzo lubi Cranford. Widziała raz i chętnie by zobaczyła znowu. Także ja jednak wolałabym polskie wydanie, ale nie za te pieniądze... |
_________________ And I'm not gonna lie Say I've been alright
'Cause it feels like I've been living upside down
Crawling out these sheets to see another day
And I'm gonna be fine I'm gonna be fine
I think I'll be fine
 |
|
|
|
 |
Admete
shadows and stars

|
Wysłany: Sob 22 Paź, 2011 09:38
|
|
|
| Może kiedys to u nas przecenią... |
Lubię jesień.
 |
|
|
|
 |
Iza_Jesienna
Królik z krainy scyzorów.

|
Wysłany: Wto 08 Lis, 2011 22:19
|
|
|
Po pierwszym obejrzanym odcinku, stwierdzam, że zostałam wciągnięta Serial jest niezwykle ciepły i pogodny, a aktorki występujące w głównych rolach rozbrajają.
Na pewno w najbliższym czasie zrobię sobie wieczór z wiadrem gorącej czekolady i paniami z Cranford |
|
|
|
 |
Alicja

|
Wysłany: Śro 09 Lis, 2011 22:43
|
|
|
czekamy na więcej wrażeń |
_________________ Człowiek może mieć rację i może się mylić, ale musi decydować, wiedząc, że dobro i zło bywają wcale nieoczywiste, a czasem nawet że wybiera między dwoma rodzajami zła, że nie ma żadnej racji. I zawsze, zawsze wybiera sam. Pratchett,Carpe Jugulum |
|
|
|
 |
|
|