Zamknięty przez: Aragonte Nie 08 Maj, 2011 18:46 |
Fantastyka na małym i dużym ekranie |
| Autor |
Wiadomość |
Caitriona
Byle do zimy

|
Wysłany: Wto 03 Maj, 2011 22:17
|
|
|
Dzięki! Tak, dorobiłam jeszcze ikonki z Gawainem, lubię go. |
_________________ And I'm not gonna lie Say I've been alright
'Cause it feels like I've been living upside down
What can I say? I'm survivin'
Crawling out these sheets to see another day
And I'm gonna be fine I'm gonna be fine
I think I'll be fine
 |
|
|
|
 |
Admete
shadows and stars

|
Wysłany: Czw 05 Maj, 2011 08:12
|
|
|
Serce mi krwawi przy każdym kolejnym odcinku SGU. To jest teraz taki dobry serial. Wprowadzili w końcu odrobinę humoru, postacie zaczęły ze sobą współpracować, a nie tylko się zwalczać...Eli jak zwykle cudny, Rusha na swój sposób lubię, to samo z Youngiem, Camille...Przepadam za Brodym i Volkerem i doktor Park |
_________________ „But the music is broken, the words half-forgotten, the sunlight has faded, the moon grown old."
"We are star stuff. We are the universe made manifest trying to figure itself out."
Lubię jesień.
 |
| Ostatnio zmieniony przez Admete Czw 05 Maj, 2011 15:23, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Agn
księgarniany wymiatacz

|
Wysłany: Czw 05 Maj, 2011 08:56
|
|
|
| Caitriona napisał/a: | Dzięki! Tak, dorobiłam jeszcze ikonki z Gawainem, lubię go. |
My też go lubimy. I lubimy twoje avki!
Swoją szosą pięknie wyszedł nr 015, z Morgan. I 010 też jest fajny. 005 mnie rozbawiło. |
_________________ Fear is the mind-killer. |
|
|
|
 |
Caitriona
Byle do zimy

|
Wysłany: Czw 05 Maj, 2011 21:18
|
|
|
| Agn napisał/a: | | I lubimy twoje avki! |
Dziękuję!
| Agn napisał/a: | | Swoją szosą pięknie wyszedł nr 015, z Morgan |
Z tej partii chyba najlepszy, jestem z niego zadowolona
| Admete napisał/a: | | Serce mi krwawi przy każdym kolejnym odcinku SGU. |
Skończyło się Justified, może wrócę więc do SGU |
_________________ And I'm not gonna lie Say I've been alright
'Cause it feels like I've been living upside down
Crawling out these sheets to see another day
And I'm gonna be fine I'm gonna be fine
I think I'll be fine
 |
|
|
|
 |
asiek

|
Wysłany: Czw 05 Maj, 2011 21:28
|
|
|
| Admete napisał/a: | Serce mi krwawi przy każdym kolejnym odcinku SGU. To jest teraz taki dobry serial. Wprowadzili w końcu odrobinę humoru, postacie zaczęły ze sobą współpracować, a nie tylko się zwalczać...Eli jak zwykle cudny, Rusha na swój sposób lubię, to samo z Youngiem, Camille...Przepadam za Brodym i Volkerem i doktor Park |
Co zrobić ? ... Chyba poczekam do przyszłego tygodnia z obejrzeniem dwóch ostanich odcinków...
Na razie oglądam Camelot, ale serial nie budzi we mnie większych wzruszeń. |
|
|
|
 |
Aragonte

|
Wysłany: Czw 05 Maj, 2011 22:46
|
|
|
Mnie ogląda się go ciekawie, ale cóż, jako fanka legend arturiańskich nie mogłam go sobie odpuścić
I zamówiłam już soundtrack!
Mam nadzieję, że Merlin nie zawiedzie i jutro będę miała w łapkach kolejną płytę braci Danna |
_________________ "Wolę piekło chaosu od piekła porządku".
(W. Szymborska) |
|
|
|
 |
Agn
księgarniany wymiatacz

|
Wysłany: Pią 06 Maj, 2011 07:01
|
|
|
| Aragonte napisał/a: | Mnie ogląda się go ciekawie, ale cóż, jako fanka legend arturiańskich nie mogłam go sobie odpuścić |
U mnie podobnie, choć chyba pierwszy raz w życiu oglądam niekoniecznie ze względu na Arthura (choć lubię tego dzieciaka).
Muzyki zazdroszczę! |
|
|
|
 |
Admete
shadows and stars

|
Wysłany: Pią 06 Maj, 2011 12:00
|
|
|
| Ja się jeszcze z czasem mogę do Camelot przekonać. Ale wolałabym dalsze odcinki SGU...Brakuje mi seriali sf. |
_________________ „But the music is broken, the words half-forgotten, the sunlight has faded, the moon grown old."
"We are star stuff. We are the universe made manifest trying to figure itself out."
Lubię jesień.
 |
|
|
|
 |
Aragonte

|
Wysłany: Pią 06 Maj, 2011 15:04
|
|
|
| Agn napisał/a: | | Aragonte napisał/a: | Mnie ogląda się go ciekawie, ale cóż, jako fanka legend arturiańskich nie mogłam go sobie odpuścić |
U mnie podobnie, choć chyba pierwszy raz w życiu oglądam niekoniecznie ze względu na Arthura (choć lubię tego dzieciaka).
Muzyki zazdroszczę! |
Nie masz jeszcze czego zazdrościć, bo z informacji na stronie Merlina wynika, że przesyłka się opóźni, i to nie wiem, ile |
(W. Szymborska) |
|
|
|
 |
asiek

|
Wysłany: Pią 06 Maj, 2011 16:11
|
|
|
Jedyną postacią, która trzyma mnie przy tym serialu jest Merlin. Artur jest nijaki, zero charazymy. Snuje się chłop po zniszczonym Camelocie i wzdycha. ... Generalnie brakuje mi dramatozy, napięcia, akcji...Mam nadzieję, że to się wkrótce zmieni.
Za to czołówka jest zachwycająca.
EDIT:
Właśnie obejrzałam 5 odcinek... Akcja troszkę nabrała tempa... |
| Ostatnio zmieniony przez asiek Pią 06 Maj, 2011 20:29, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Agn
księgarniany wymiatacz

|
Wysłany: Pią 06 Maj, 2011 19:45
|
|
|
Dla mnie tam nie trzeba akcji, tam jest polityka, intrygi, knucie pełną gębą. Morgan właśnie nabruździła, że się w pale nie mieści.
A od Merlina wolę Gawaina. |
|
|
|
 |
asiek

|
Wysłany: Pią 06 Maj, 2011 20:42
|
|
|
| Admete napisał/a: | | Ja się jeszcze z czasem mogę do Camelot przekonać. Ale wolałabym dalsze odcinki SGU...Brakuje mi seriali sf. |
Admete, a nie masz jakieś serialu SF w odwodzie ? Za parę dni skończy się SGU i co będziemy oglądać ? |
|
|
|
 |
Aragonte

|
Wysłany: Pią 06 Maj, 2011 21:19
|
|
|
| Agn napisał/a: | Dla mnie tam nie trzeba akcji, tam jest polityka, intrygi, knucie pełną gębą. Morgan właśnie nabruździła, że się w pale nie mieści.
A od Merlina wolę Gawaina. |
Ja takoż Artura litościwie pominę ale Morgan, moim zdaniem, charyzmy nie da się odmówić tak samo jak Merlinowi. No i siostrunia zakonna też jest niezła |
(W. Szymborska) |
|
|
|
 |
Admete
shadows and stars

|
Wysłany: Pią 06 Maj, 2011 21:45
|
|
|
| asiek napisał/a: | | Admete napisał/a: | | Ja się jeszcze z czasem mogę do Camelot przekonać. Ale wolałabym dalsze odcinki SGU...Brakuje mi seriali sf. |
Admete, a nie masz jakieś serialu SF w odwodzie ? Za parę dni skończy się SGU i co będziemy oglądać ? |
A nie chcesz wrócić do B5? Nie mam nic wartego uwagi. SG-1 jest zbyt przygodowe, SG- Atlantismnie nie zachwyciło, Farscape nie dla mnie...Próbowałam Andromedy, ale to tez nie to. Moge jeszcze spróbować coś ze Star Treka, mam chyba dwa sezony Stacji Kosmicznej. Na dodatek jestem na razie tak strasznie zapracowana, ze nie mam na nic czasu. Cóż - maj, czerwiec... |
Lubię jesień.
 |
|
|
|
 |
Yvain
...

|
Wysłany: Pią 06 Maj, 2011 22:14
|
|
|
Tę uważam, że poza Arturem reszta jest w porządku, ale to dopiero pierwsze odcinki dajmy chłopakowi szansę może nas zadziwi |
_________________ ... jest kraj, do którego tęsknię. Jest to ojczyzna jabłek, pagórków, leniwych rzek, cierpkiego wina i miłości... |
|
|
|
 |
|
|