|
Possession - Obsesja |
| Autor |
Wiadomość |
Admete
shadows and stars

|
Wysłany: Sob 09 Paź, 2010 14:00
|
|
|
Widziałam dziś, gdy byłam w Emppiku Mam wcześniejsze wydanie, polecam z czystym sercem. |
_________________ „But the music is broken, the words half-forgotten, the sunlight has faded, the moon grown old."
"We are star stuff. We are the universe made manifest trying to figure itself out."
Lubię jesień.
 |
|
|
|
 |
trifle

|
Wysłany: Sob 09 Paź, 2010 14:16
|
|
|
Tylko czemu takie drrrogie |
_________________ Spieszmy się kochać wypłatę, tak szybko odchodzi. |
|
|
|
 |
lady_kasiek [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 10 Paź, 2010 15:33
|
|
|
Ja upolowałam właśnie na allegro tą plus "Opowiadania z Matisse'em w tle" i jeszcze coś po alngielsku za 35 złotych |
|
|
|
 |
Admete
shadows and stars

|
Wysłany: Nie 10 Paź, 2010 15:46
|
|
|
A to ci się udało Dobre zakupy. Jak mi koleżanka odda Opętanie, to chyba sobie przypomnę. |
_________________ „But the music is broken, the words half-forgotten, the sunlight has faded, the moon grown old."
"We are star stuff. We are the universe made manifest trying to figure itself out."
Lubię jesień.
 |
|
|
|
 |
lady_kasiek [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 10 Paź, 2010 15:56
|
|
|
Powiedz to mojemu Tacie jak wpadnie mu w ręce przesyłka
Admete ja pamiętam co ja Ci wiszę
i jutro wrzucam do skrzynki |
|
|
|
 |
Admete
shadows and stars

|
Wysłany: Nie 10 Paź, 2010 16:03
|
|
|
A to miło, że pamiętasz, bo ja mam już slerozę |
Lubię jesień.
 |
|
|
|
 |
lady_kasiek [Usunięty]
|
Wysłany: Śro 13 Paź, 2010 19:18
|
|
|
| A poczta mi książki przyniosła, fakt interes zrobiłam, jak tylko skończę czytać tą książkę co czytam(a sporo mi zejdzie) to wezmę się za opętanie. Ten film jest gdzieś dostępny? |
|
|
|
 |
Fibula

|
Wysłany: Śro 13 Paź, 2010 21:55
|
|
|
| Na dvd od dawna nie jest dostępny, ale można znaleźć. Szukasz? |
|
|
|
 |
lady_kasiek [Usunięty]
|
Wysłany: Śro 13 Paź, 2010 22:03
|
|
|
Powoli się rozglądam |
|
|
|
 |
lady_kasiek [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 31 Paź, 2010 20:33
|
|
|
Jeden z najdłużej oglądanych przeze mnie filmów(Fibulo dzięęęęękuję ). Przez ksiązkę brnę i stwierdziłam, że może bardziej mnie wciągnie jak film zobaczę. Bo film bardzo mi się spodobał, tam tyle znajomych buź jest. Najbardziej mi się podobał wątek z przeszłości i byłam głodna każdego ujęcia, jednak nie gardziłam również współczesnością.
Ładny ten film.... uczuciowy bardzo.... Coś co lubię.... |
|
|
|
 |
mokka
mokka

|
Wysłany: Nie 23 Wrz, 2012 23:04 Opętanie w HBO
|
|
|
| Obejrzałam ten film dziś w HBO, nagrałam i myślę już tylko o tym, żeby to zrobić ponownie w ciszy i spokoju, kiedy nie będą mi po głowie skakały dzieci. Gorąco polecam ten film, jestem pod wrażeniem i zaraz zamawiam książkę w Merlinie. Jeśli chcecie go obejrzeć: http://hbo.com.pl/movie/opetanie_247741 - będzie 3.11.2012 w HBO |
|
|
|
 |
Admete
shadows and stars

|
Wysłany: Pon 24 Wrz, 2012 15:09
|
|
|
| Tylko pamiętaj, że ksiązka różni się znacznie od filmu. Nie chodzi nawet o sama fabułę, bo ta jest w mairę podobna, ale o ogólny styl opowieści i wiele dodatkowych elementów, których w filmie zabrakło. |
Lubię jesień.
 |
|
|
|
 |
Iza_Jesienna
Królik z krainy scyzorów.

|
Wysłany: Nie 18 Lis, 2012 13:38
|
|
|
| Nie wiem czy odważę się obejrzeć film po lekturze książki. "Opętanie" to nie jest książka z rodzaju tych które się pochłania, ona służy raczej do powolnej kontemplacji. Jest po prostu niezwykła, urzekająca. Urzekające są baśnie wplecione w fabułę, urzekający jest opis bretońskich legend i mitologii, urzekające są wreszcie dwa wątki miłosne - tak odmienne, a jednak tak do siebie podobne. To jedna z tych książek, która wręcz pachnie epoką wiktoriańską, zarówno salonami jak i dzikimi wrzosowiskami. Piękna. |
|
|
|
 |
milenaj

|
|
|
|
 |
Admete
shadows and stars

|
Wysłany: Nie 18 Lis, 2012 14:11
|
|
|
| Film jest w stosunku do książki bardzo uproszczony, ale można obejrzeć. Wiekszy problem mają osoby, który najpierw oglądały film, a potem nie wiedziały, co począć z książką, bo była tak odmienna od ich oczekiwań. Ja ją bardzo lubię. Do wielokrotnego czytania. |
Lubię jesień.
 |
|
|
|
 |
annmichelle

|
Wysłany: Wto 27 Sie, 2024 20:59
|
|
|
Wprawdzie o książce, ale dorzucę do tematu filmowego.
Ukazało się nowe wydanie "Opętania" A.S. Byatt:
https://www.empik.com/ope...99tanie&ac=true
Pamiętam, że pierwsze dwa wydania były w pewnym czasie ciężko dostępne, więc może komuś przyda się informacja o nowej edycji w innej szacie graficznej. |
|
 |
Admete
shadows and stars

|
Wysłany: Wto 27 Sie, 2024 21:52
|
|
|
Nadal ma to stare, ale teraz ma za małe literki do czytania |
Lubię jesień.
 |
|
|
|
 |
|
|