|
|
Nie DRAMAtyzujmy w końcu to dopiero 20 raz |
| Autor |
Wiadomość |
Admete
shadows and stars

|
Wysłany: Wto 20 Wrz, 2022 21:33
|
|
|
| Czy w twoim serialu jest dużo sportu? Bo źle znoszę dramy sportowe, wszystko związane z rywalizacją i treningami przewijam. |
_________________ „But the music is broken, the words half-forgotten, the sunlight has faded, the moon grown old."
"We are star stuff. We are the universe made manifest trying to figure itself out."
Lubię jesień.
 |
|
|
|
 |
Aragonte

|
Wysłany: Wto 20 Wrz, 2022 22:03
|
|
|
I tak, i nie - są oczywiście treningi, ale bardziej liczą się związki między ludźmi, emocje. Rywalizacji jako takiej w wątku bohaterki nie ma. Trochę, ale niedużo jest w wątku Pływaka z Traumą, ale na początku, potem to też przestaje się liczyć. Sceny, w której nasza sztangistka występuje na zawodach, były tak naprawdę dwie w ciągu 10 odcinków. I jedna była tylko na otwarcie serialu, a druga była dość kluczowym momentem z perspektywy tego pechowego zauroczenia Kim Bok Soo. Treningi pływackie możesz sobie przewinąć trochę Kluczowe tam jest to, że bohater ma faktycznie traumę po porzuceniu przez matkę, kiedy miał 10 lat, i sprawia to, że mimo świetnych wyników podczas treningów jest regularnie dyskwalifikowany, bo zbyt wcześnie skacze do wody, ma jakieś omamy itepede. Mamusia podobno wyszła powtórnie za mąż i wysyła z Kanady pocztówki i prezenty, tylko że bohater już odkrył, że te prezenty od bardzo dawna nie są od niej. Ale na razie nic więcej o tym wątku nie wiadomo.
Tak sobie porównałam obu książąt z ML przy okazji cameo i stwierdzam, że obsadzony w głównej roli Trzynasty ma jednak większy talent, także komediowy, i bardzo ładnie gra oczami. Za młody, żebym się na niego fazowała, ale parę z Kim Bok Soo tworzą bardzo ładną
A, ze sportu są np. pokazy gimnastyczne typu taniec ze wstążką - bardzo to ładne, więc raczej tego nie ma co przewijać. |
_________________ "Wolę piekło chaosu od piekła porządku".
(W. Szymborska) |
|
|
|
 |
Trzykrotka

|
Wysłany: Wto 20 Wrz, 2022 22:59
|
|
|
Urocza jest ta aktorka jako Sztangistka - ślicznie wygląda i przezabawnie gra. Zrobiła sobie krzywdę tym Serkiem. Oj, obejrzę dramę na pewno
A bohaterka Law Cafe ma świetny charakter, a zawodowo - wspaniały etos pracy. Jej pomysł na biznes kawiarniany wydał mi się głupi, ale wcale głupi nie jest, wręcz przeciwnie. I to jaj ona szturmuje z odwagą najtrudniejsze sprawy, jak umie dodawać odwagi ludziom, jaka jest inspirująca Początek był okropny, ale dalej jest duża nadzieja na ciepłą, pozytywną damę. |
|
|
|
 |
Aragonte

|
Wysłany: Wto 20 Wrz, 2022 23:10
|
|
|
To trzymam kciuki - pozytywnych dram nigdy za dużo życie dostatecznie daje nam w kość.
Skończyłam 12. odcinek Kim Bok Soo - zrobiło się słodko w koncówce wyszczerzyłam się do monitora jak głupia
Trzykrotko, zapomnij o Serku i oglądaj Sztangistkę, to dobry poprawiacz humoru Ciepła, przyjemna drama. A główna para jest naprawdę fajna i świetnie wypada razem. Doczytałam już, że byli wtedy parą w prawdziwym życiu, może stąd ta swoboda i luz. W każdym razie jestem kupiona przez oboje
Aha, mam już Sztangistkę, więc jakby ktoś chciał, to mogę wrzucić na Wschód. |
(W. Szymborska) |
|
|
|
 |
BeeMeR

|
Wysłany: Wto 20 Wrz, 2022 23:54
|
|
|
Jak masz to wrzuć |
|
 |
Admete
shadows and stars

|
Wysłany: Śro 21 Wrz, 2022 06:10
|
|
|
| Na Netflixie jest, prawda? Aktorkę znam z drugiej serii Romantic Doctor. Wcześniej w niczym jej nie widziałam. |
_________________ „But the music is broken, the words half-forgotten, the sunlight has faded, the moon grown old."
"We are star stuff. We are the universe made manifest trying to figure itself out."
Lubię jesień.
 |
|
|
|
 |
Trzykrotka

|
Wysłany: Śro 21 Wrz, 2022 07:01
|
|
|
Grała jeszcze w Doctors i About Time, tak ją kojarzę. I w Romantic Doctor, jak Admete pisze, fajna tam nawet była.
Z pozytywnych i ciepłych dram przypomniała mi się jeszcze Rocket Boys - o ile dobrze pamiętam tytuł - o chłopakach z drużyny kometki, ich trenerze i rodzinach - napisali ją ludzie od AM1988 i innych AM. No i Run On nadal polecam. Tam para jest niestandardowa bardzo, a w tle zawodowe bieganie. Obie są na Netflixie.
Ale Law Cafe też, jak najbardziej.
Edit: Racket Boys, sorry. |
|
|
|
 |
BeeMeR

|
Wysłany: Śro 21 Wrz, 2022 11:55
|
|
|
Jestem w 8. Odcinku mojego lakornu, najbardziej dramatyczny etap mam za sobą, uff. Coś szybko mi idzie tym razem, nie narzekam
Chyba przyda mi się potem coś lżejszego dla odmiany |
| Ostatnio zmieniony przez BeeMeR Czw 22 Wrz, 2022 08:02, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Aragonte

|
Wysłany: Śro 21 Wrz, 2022 13:47
|
|
|
| BeeMeR napisał/a: | Jak masz to wrzuć |
Wrzucę wieczorem |
(W. Szymborska) |
|
|
|
 |
Aragonte

|
Wysłany: Śro 21 Wrz, 2022 21:08
|
|
|
Sztangistka się wrzuca, a ja oglądam 14. odcinek. Poprzedni zakończyli tak, że spodziewałam się małej dramy, a tymczasem się chichrałam, bo scenarzyści wyraźnie bawią się dramowymi kliszami
Para jest słodka, kiedy już się dogadała Loanie się na pewno by te odcinki spodobały |
(W. Szymborska) |
|
|
|
 |
Loana

|
Wysłany: Czw 22 Wrz, 2022 11:13
|
|
|
| Aragonte napisał/a: | Sztangistka się wrzuca, a ja oglądam 14. odcinek. (...)
Para jest słodka, kiedy już się dogadała Loanie się na pewno by te odcinki spodobały |
Oooo, zachęcasz mocno To daj jeszcze znać, czy nie ma na koniec jakiś dramatoz i noble idiocy
Ja chwilowo mam przerwę w oglądaniu znowu, bo zaczęłam mieć aż problemy z chronicznego niewyspania, więc teraz nie włączam sobie dram wieczorem, żeby nie siedzieć za długo |
|
|
|
 |
Aragonte

|
Wysłany: Czw 22 Wrz, 2022 11:37
|
|
|
| Loana napisał/a: | Oooo, zachęcasz mocno To daj jeszcze znać, czy nie ma na koniec jakiś dramatoz i noble idiocy |
Został mi tylko ostatni, finalowy odcinek. Na razie dramatoz i noble idiocy nie stwierdzono Jest małe rozstanie, ale wymuszone okolicznościami (bohaterka awansuje do kadry narodowej i przenosi się do innego ośrodka treningowego, a bohater dopiero stara się, żeby do niej dołączyć) i bez rozdrapów. Trochę smutniejszy był przedostatni odcinek, ale też bez przesady. Odświeżające jest dla mnie to, że właśnie obywa się bez gry na wysokim C, są ludzkie dramaty, ale podane we w miarę stonowany sposób.
Druga się zreformowała i zrehabilitowała, ogółem postrzegam ją jako ciut smutną postać -w jej wątku występuje motyw zaburzeń odżywiania, może uprzedzę.
Jak na razie niezmiennie dramę polecam - dziś obejrzę ostatni odcinek i ocenię całość. |
(W. Szymborska) |
|
|
|
 |
Trzykrotka

|
Wysłany: Czw 22 Wrz, 2022 12:28
|
|
|
Odpaliłam sobie wczoraj Netflix przed snem i zaczęłam oglądać. Loana, oglądaj jeśli czegoś szukasz, drama jest naprawdę kapitalna. I odpoczynkowa i piękna wizualnie i ma rozległe zielone plenery - wydaje mi się, że i Serek i Run on mogły też być kręcone na tym stadionie. Bohaterka jest kochana Widać, jak ją poszerzają - nosi luźne dresy, swetry, wiele warstw, a kiedy stała na podeście do podnoszenia ciężarów, miała wypchane biodra i pupę, pewnie czymś takim jak Gongowa w JI do zapowiadania pogody "celuj biustem w Seul z tyłkiem w Morze Chińskie." Atmosfera tego centrum treningowego, przyjaciółki głównej, rywale i kumple głównego - no po prostu radość z takiego miłego, spokojnego oglądania. Brawo.
Dziś jest już odcinek nowej dramy z PMY - spróbuję, a co mi tam. |
| Ostatnio zmieniony przez Trzykrotka Czw 22 Wrz, 2022 14:57, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Aragonte

|
Wysłany: Czw 22 Wrz, 2022 14:06
|
|
|
| Trzykrotka napisał/a: | | Atmosfera tego centrum treningowego, przyjaciółki głównej, rywale i kumple głównego - no po prostu radość z takiego miłego, spokojnego oglądania. |
No właśnie - było to takie przyjazne, normalne, ciepłe, chociaż tatuś furiat potrafił czasem się mocno wkurzać na córkę
Fajnie, że ktoś jeszcze ogląda Sztangistkę
Racket Boys obejrzałam kiedyś kawałek odcinka - na razie mnie aż tak nie zachęciło, ale chyba dam szansę, bo nadal potrzebuję czegoś przyjaznego, miłego i ciepłego jak kocyk, bez dramatoz i durnot. |
(W. Szymborska) |
|
|
|
 |
Trzykrotka

|
Wysłany: Czw 22 Wrz, 2022 14:59
|
|
|
| Aragonte napisał/a: | | Racket Boys obejrzałam kiedyś kawałek odcinka - na razie mnie aż tak nie zachęciło, ale chyba dam szansę, bo nadal potrzebuję czegoś przyjaznego, miłego i ciepłego jak kocyk, bez dramatoz i durnot. |
No właśnie, ja też kiedyś obejrzalam tylko kawałek i też zamierzam wrócić.
Bardzo ludzką i ciepłą dramą jest Prison Playbook od tego samego teamu, ale to jednak więzienie i pewnie sie nie zachęcisz |
|
|
|
 |
Aragonte

|
Wysłany: Czw 22 Wrz, 2022 15:05
|
|
|
| Trzykrotka napisał/a: | | Aragonte napisał/a: | | Racket Boys obejrzałam kiedyś kawałek odcinka - na razie mnie aż tak nie zachęciło, ale chyba dam szansę, bo nadal potrzebuję czegoś przyjaznego, miłego i ciepłego jak kocyk, bez dramatoz i durnot. |
No właśnie, ja też kiedyś obejrzalam tylko kawałek i też zamierzam wrócić.
Bardzo ludzką i ciepłą dramą jest Prison Playbook od tego samego teamu, ale to jednak więzienie i pewnie sie nie zachęcisz |
Nie, jestem od dawna zachęcona, czekam tylko na dobry moment
Do listy dram do obejrzenia dołaczyło Start-Up - chętnie sprawdzę, jak radzi sobie tam główny, do tej pory kusił mnie głownie Dołeczek
Edit: Kim Bok Joo kręcili jesienią i zimą - przepięknie jest w Korei, kiedy drzewa są kolorowe |
(W. Szymborska) |
|
|
|
 |
Caitriona
Byle do zimy

|
Wysłany: Czw 22 Wrz, 2022 17:11
|
|
|
| Aragonte napisał/a: | | Do listy dram do obejrzenia dołaczyło Start-Up - chętnie sprawdzę, jak radzi sobie tam główny, do tej pory kusił mnie głownie Dołeczek |
Jedna z moich ulubionych dram i tak, jak przepadam za Dołeczkiem, tak stałam, i nadal stoję, po stronie Do Sana (Nam Joo-hyuk).
Fajnie Aragonte że spodobała Ci się Sztangistka, dobrze mi się ją oglądało. Natomiast teraz chyba mam jakiś mały kryzys, bo zaczynam, szukam, a nic nie kończę. Nawet sobie przerwę zrobiłam w oglądaniu Once Upon... Myślałam o tym Law Cafe, ale co popatrzyłam, to coś mi nie kliknęło. Teraz jeszcze myślę o Good Job i o Blind. To ostatnie to kryminał/thriller z Taecyeonem, ja go widziałam tylko w Bring It On, Ghost. |
_________________ And I'm not gonna lie Say I've been alright
'Cause it feels like I've been living upside down
What can I say? I'm survivin'
Crawling out these sheets to see another day
What can I say? I'm survivin'
And I'm gonna be fine I'm gonna be fine
I think I'll be fine
 |
|
|
|
 |
Admete
shadows and stars

|
Wysłany: Czw 22 Wrz, 2022 19:02
|
|
|
W Law Cafe Małpa ma naprawdę zabawne momenty - śmieję się z tego, jak "załatwia" kolejnych klientów w zastępstwie Yu Ri |
Lubię jesień.
 |
|
|
|
 |
Aragonte

|
Wysłany: Czw 22 Wrz, 2022 23:43
|
|
|
Dokończyłam Sztangistkę. Mimo pewnych drobnych zawirowań skończyło się słodko i dobrze dla wszystkich bohaterów To rom-com, więc jak najbardziej to kupuję, realizmu to ja szukam gdzie indziej
Aha, noble idiocy i dramatoz nie stwierdzono I nawet bohaterowie normalnie rozmawiali ze sobą podczas rozstania zamiast uskuteczniać nieśmiertelne dramowe: "nie dzwoniłem/am, bo tak umierałem z tęsknoty"
Zadowolona jestem z seansu
Co by tu teraz... |
(W. Szymborska) |
|
|
|
 |
Trzykrotka

|
Wysłany: Pią 23 Wrz, 2022 00:06
|
|
|
Ja jestem w trakcie drugiego odcinka Sztangistki. Głodna jak nie wiem co, a tu już północ i spać powinnam iść. Żeby ich pokręciło, żeby tyle jeść w dramie... Muszę się w jakieś zupki instant zaopatrzyć na przyszłość.
O ładnie się nadal ogląda Zboczuch od bielizny złapany, Gimnastyczka wprowadzona jako współspaczka Sztangistki, rozpoznanie poczynione (taaa, bez childhood friends nie ma dramy ). Kiedy patrzyłam jak Długonogi dokucza naszej Sztangistce, niby to po przyjacielsku, po raz pierwszy zapikało mi, ze mógł być z niego szkolny prześladowca, tak jak się o tym niedawno mówiło... Cieszę się, że aktorsko jest w porządku, chyba po raz pierwszy widzę go w takiej dobrej formie, odprężonego i dobrze siię czującego w roli - nawet ustka na różowo jakoś ujdą.
Ha, jest pan doktor, przy którym nasza panna dźwigająca ciężary nagle odkryła swą kobiecość
I smutny trochę wątek taty Taeka...
Ale tak naprawdę smutne jest to, popatrzcie:

Gdyby ktoś zastanawiał się, co to za dziwne stworzenie: otoż to Park Min Young w nowej dramie. Normalnie tylko się popłakać. Co ona z sobą zrobiła, ratunku.... |
|
|
|
 |
Admete
shadows and stars

|
Wysłany: Pią 23 Wrz, 2022 06:08
|
|
|
| Od dłuższego czasu mam wrażenie, że jej twarz stała się dziwna. Miała kolejne operacje? |
Lubię jesień.
 |
|
|
|
 |
Trzykrotka

|
Wysłany: Pią 23 Wrz, 2022 06:58
|
|
|
| Na to wygląda. Jeszcze w dramie o pogodzie była bardzo ładna, nie zmieniona. Fakt, że widać było, że korzysta z cudów medycyny estetycznej, twarz się jej wyciągnęła, wygładziła, nos jest spod skalpela. Ale teraz to jest wręcz obca twarz. Okropnie dziwnie się na nią patrzy. Miałam wczoraj czas na tylko kilka minut dramy, może potem można się z tym oswoić - ale wątpię. Nie ma już dawnej PMY. |
| Ostatnio zmieniony przez Trzykrotka Pią 23 Wrz, 2022 09:06, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
BeeMeR

|
Wysłany: Pią 23 Wrz, 2022 07:05
|
|
|
| Nie wygląda to dobrze, tj. Wygląda obco. |
|
 |
Trzykrotka

|
Wysłany: Pią 23 Wrz, 2022 09:08
|
|
|
Jest w ogóle mocno wychudzona. W niektórych scenach wygląda to wręcz karykaturalnie. Nie byłam w stanie śledzić zbyt uważnie dramy, bo gapiłam się na nią myśląc: co ona z sobą zrobiła? |
|
|
|
 |
Aragonte

|
Wysłany: Pią 23 Wrz, 2022 10:22
|
|
|
| Trzykrotka napisał/a: | | Nie ma już dawnej PMY. |
No nie ma... Chyba sobie fragmenty Healera albo SKKS puszczę dla odczarowania tego wrażenia
| Trzykrotka napisał/a: | | Kiedy patrzyłam jak Długonogi dokucza naszej Sztangistce, niby to po przyjacielsku, po raz pierwszy zapikało mi, ze mógł być z niego szkolny prześladowca, tak jak się o tym niedawno mówiło... |
Mnie nic nie pikało Oceniałam postać i aktora, a on wypadł całkiem nieźle w tej roli.
Przed rozpoczęciem oglądania próbowałam sobie przypomnieć, czy to faktycznie o niego chodziło, sprawdziłam, czy nie wyleciał z dramowego i filmowego biznesu, i wyszło na to, że nie, więc uznałam, że nie będę przywiązywać do tego uwagi. Nawet jeśli jest winny, to nie jest to sprawa kryminalna. No i nic konkretnego o tym nie wiem, dlatego postanowiłam odseparować te wszystkie nieciekawe niusy od postaci i gry aktorskiej. Nie chciałam sobie psuć przyjemności oglądania Sztangistki |
(W. Szymborska) |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Na stronach tego forum (w domenie forum.northandsouth.info) stosuje się pliki cookies, które są zapisywane na dysku urządzenia końcowego użytkownika w celu ułatwienia nawigacji oraz dostosowaniu forum do preferencji użytkownika. Zablokowanie zapisywania plików cookies na urządzeniu końcowym jest możliwe po właściwym skonfigurowaniu ustawień używanej przeglądarki internetowej. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może znacznie utrudnić używanie forum lub powodować błędne działanie niektórych stron. Brak blokady na zapisywanie plików cookies jest jednoznaczny z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie i używanie przez stronę tego forum. | Forum dostępne było także z domeny spdam.info Administracją danych związanych z zawartością forum, w tym ewentualnych, dobrowolnie podanych danych osobowych użytkowników, zgromadzonych w bazie danych tego forum, zajmuje się osoba fizyczna Łukasz Głodkowski.
|