|
|
Królowa Lucia |
| Autor |
Wiadomość |
Trzykrotka

|
Wysłany: Śro 18 Gru, 2024 12:12
|
|
|
| Tamara napisał/a: |
Podbój Londynu kilknięty |
A teraz bonus: co powiesz na zdjęcia Luci i Jurusia?
 |
|
|
|
 |
Tamara
nikt nie jest doskonały...

|
Wysłany: Wto 18 Mar, 2025 10:08
|
|
|
Oesssu, dopiero zajrzałam no pewnie że TAK
zaczęłam wreszcie Podbój Londynu i to jest przecudowne droga Daisy i jej brokuły na klombiku strasznie żałuję, że tylko to zostało wydane po polsku. A czy wiesz coś o MIss Mapp ? bo rzucił mi się w oczy tytuł "Miss Mapp" i "Mapp i Lucia" gdy szukałam info o autorze.
Wyczytałam też, że w latach 80 zrobili z tego serial.
A jak poprzetłumaczasz, wrzucisz coś jeszcze ? |
_________________ Nie można uwięzić kogoś, kto mieszka we własnej głowie. |
|
|
|
 |
Trzykrotka

|
Wysłany: Wto 18 Mar, 2025 12:37
|
|
|
Miss Mapp oraz Mapp i Lucia już przetłumaczyłam!
jeśli jest zapotrzebowanie, to wrzucę
Brokuły na klombie i za chwilę kolejne akcje - oni są bezbłędni |
|
|
|
 |
Tamara

|
Wysłany: Wto 18 Mar, 2025 12:41
|
|
|
Ojej , jesteś BOSKA, droga Trzykrotko no pewnie , że wrzucaj
Prześwietlenie korzeni morwy
I Lucia jako znawczyni - postkubizmu ? |
|
|
|
 |
Tamara

|
Wysłany: Śro 19 Mar, 2025 11:16
|
|
|
To jest lepsze niż najlepszy kryminał z filmem sensacyjnym razem wzięte , wszystkie wysiadają , to się czyta jak HP - nie sposób się oderwać, bo ciąg dalszy absolutnie nie do przewidzenia |
|
|
|
 |
Trzykrotka

|
Wysłany: Śro 19 Mar, 2025 20:36
|
|
|
I Lucia jako znawczyni - postkubizmu ? |
Lucia zna się absolutnie na WSZYSTKIM Prócz gramofonu, bo to bolszewicki wynalazek Uważam, że Podbój Londynu jest o wiele lepszy od Królowej Luci, kocham tę książkę i tych wszystkich plotkarzy z Riseholme. |
|
|
|
 |
Tamara

|
Wysłany: Czw 20 Mar, 2025 13:31
|
|
|
Taaak , Podbój Londynu jest genialny i naprawdę można po nim Lucie pokochać, chciałabym mieć chociaż dziesiątą część jej umiejętności społecznych i pewności siebie jej umiejetnośc obracania wszystkiego na swoją korzyść jest absolutnie fantastyczna, zdecydowanie zostałam luciofilką i jak cudownym zrządzeniem losu choroba Peppina pozwoliła jej wycofać się ze sceny w momencie największych triumfów, nie narażając na utratę popularności itp
No ale nawet do gramofonu sie w końcu przekonała , w końcu Lucia nie jest zacofana prowincjuszka, tylko kulturalnym duchem płynącym z nowymi prądami,aby poszerzyć świadomość i zyskać głębię
A tak całkiem serio - taka szybkość orientacji i ocenienia ryzyka i korzyści, przy umiejętności postępowania z ludźmi jest naprawdę godna zazdrości. |
|
|
|
 |
Trzykrotka

|
Wysłany: Czw 20 Mar, 2025 19:25
|
|
|
A tak całkiem serio - taka szybkość orientacji i ocenienia ryzyka i korzyści, przy umiejętności postępowania z ludźmi jest naprawdę godna zazdrości. |
O tak, to prawda, że na wiele sposobów Lucia jest nieprzeciętna. Nawet ten Londyn podbiła w rekordowym czasie i wrócióła do domu syta chwały. Ale nie powiem że nie maiłam satysfakcji, kiedy to Lucia odwróciła się tyłem do Riseholme, a Riseholme odpłaciło jej z nawiązką przy pomocy Olgi i księżniczki Izabeli
Nie mogłam się też nacieszyć sprawą z "kochankiem" oraz uwielbiałam konspiracje luciafilów
Cieszmy się, bo na razie poznajemy pannę Mapp, model całkowicie inny, a potem Lucia wraca i to w wielkim stylu i nowych odsłonach. |
|
|
|
 |
Tamara

|
Wysłany: Czw 20 Mar, 2025 20:42
|
|
|
| Trzykrotka napisał/a: | Ale nie powiem że nie maiłam satysfakcji, kiedy to Lucia odwróciła się tyłem do Riseholme, a Riseholme odpłaciło jej z nawiązką przy pomocy Olgi i księżniczki Izabeli
Nie mogłam się też nacieszyć sprawą z "kochankiem" oraz uwielbiałam konspiracje luciafilów |
Taaaaak !!! |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Na stronach tego forum (w domenie forum.northandsouth.info) stosuje się pliki cookies, które są zapisywane na dysku urządzenia końcowego użytkownika w celu ułatwienia nawigacji oraz dostosowaniu forum do preferencji użytkownika. Zablokowanie zapisywania plików cookies na urządzeniu końcowym jest możliwe po właściwym skonfigurowaniu ustawień używanej przeglądarki internetowej. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może znacznie utrudnić używanie forum lub powodować błędne działanie niektórych stron. Brak blokady na zapisywanie plików cookies jest jednoznaczny z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie i używanie przez stronę tego forum. | Forum dostępne było także z domeny spdam.info Administracją danych związanych z zawartością forum, w tym ewentualnych, dobrowolnie podanych danych osobowych użytkowników, zgromadzonych w bazie danych tego forum, zajmuje się osoba fizyczna Łukasz Głodkowski.
|