|
Opactwo Northanger |
| Autor |
Wiadomość |
AineNiRigani [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 14 Cze, 2010 18:07
|
|
|
| Widzialam wczoraj to wydawnictwo z okladka filmowa. Jak na papier III gatunku, brak ilustracji i antykwariat, cena 34 zl. wydala mi sie masakryczna |
|
|
|
 |
Biedroneczka [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 19 Cze, 2010 18:55
|
|
|
| Caitriona napisał/a: |
Anny Przedpełskiej-Trzeciakowskiej. |
Dziękuję, już zaczynam zbierać pieniądze do świnki-skarbonki |
|
|
|
 |
Trzykrotka

|
Wysłany: Sob 19 Cze, 2010 23:21
|
|
|
Nie wiem, gdzie mieszkasz, Biedroneczko, ale ja widziałam piękne wydania w taniej książce. Na przykład w Krakowie na Grodzkiej. Sama mam egzemplarz właśnie z takiej księgarni |
|
|
|
 |
Biedroneczka [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 20 Cze, 2010 10:16
|
|
|
Kraków? Akurat mam w planach wybrać się do miasta Kraka przy pierwszej ładnej, wakacyjnej pogodzie.
A mówisz tylko o "Opactwie..." czy wszystkie książki Jane Austen tego wydania są tam warte uwagi? I jakie to wydanie? |
|
|
|
 |
Trzykrotka

|
Wysłany: Nie 20 Cze, 2010 19:23
|
|
|
| Ja widziałam takie małe wydanie kieszonkowe. Na pewno Opactwo i Perswazje były do kupienia. Jeśli będziesz w Krakowie, idź koniecznie na Grodzką - w tę część w stronę Wawelu, niedaleko kościoła Piotra i Pawła. Tam jest ta księgarnia - gigant. I najlepiej zapytaj kogoś z obsługi, gdzie szukać. |
|
|
|
 |
Admete
shadows and stars

|
Wysłany: Nie 20 Cze, 2010 19:25
|
|
|
Ja szukam Rozwaznej i Romantycznej w tłumaczeniu Trzeciakowskiej - "Nie ma, nie ma, nigdzie nie ma..." |
_________________ „But the music is broken, the words half-forgotten, the sunlight has faded, the moon grown old."
"We are star stuff. We are the universe made manifest trying to figure itself out."
Lubię jesień.
 |
|
|
|
 |
Trzykrotka

|
Wysłany: Nie 20 Cze, 2010 19:31
|
|
|
| Admete napisał/a: | Ja szukam Rozwaznej i Romantycznej w tłumaczeniu Trzeciakowskiej - "Nie ma, nie ma, nigdzie nie ma..." |
Będę się rozglądać |
|
|
|
 |
Admete
shadows and stars

|
Wysłany: Nie 20 Cze, 2010 19:44
|
|
|
Wdzięczna będę Jeszcze Allegro zostaje w odwodzie. |
_________________ „But the music is broken, the words half-forgotten, the sunlight has faded, the moon grown old."
"We are star stuff. We are the universe made manifest trying to figure itself out."
Lubię jesień.
 |
|
|
|
 |
lady_kasiek [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 20 Cze, 2010 19:49
|
|
|
| Biedroneczka napisał/a: | | czy wszystkie książki Jane Austen tego wydania są tam warte uwagi? I jakie to wydanie? |
ja mam prawie wszystkie z tego kieszonkowego. Biało-czarne. Fajnie wydane naprawdę, tanie.
 |
|
|
|
 |
Biedroneczka [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 21 Cze, 2010 08:24
|
|
|
Ach więc to to wydanie! Jest u nas w bibliotece publicznej. Cóż, liczyłam na bardziej... elegancką okładkę |
|
|
|
 |
BeeMeR

|
Wysłany: Pon 21 Cze, 2010 13:52
|
|
|
A ja po DiU oraz audiobuku RiR zaczęłam się zapoznawać z NA |
|
 |
Caitriona
Byle do zimy

|
Wysłany: Pon 21 Cze, 2010 22:53
|
|
|
| Admete napisał/a: | | Ja szukam Rozwaznej i Romantycznej w tłumaczeniu Trzeciakowskiej - "Nie ma, nie ma, nigdzie nie ma..." |
Mam. Wydał Prószyński w serii Klasyka powieści. Teraz tylko na allegro.
Ale to wydanie jest do kupienia: http://www.proszynski.pl/...a-p-29781-.html |
_________________ And I'm not gonna lie Say I've been alright
'Cause it feels like I've been living upside down
What can I say? I'm survivin'
Crawling out these sheets to see another day
What can I say? I'm survivin'
And I'm gonna be fine I'm gonna be fine
I think I'll be fine
 |
|
|
|
 |
Admete
shadows and stars

|
Wysłany: Wto 22 Cze, 2010 15:33
|
|
|
| To wydanie z portretem mam, ale możliwe, że je stracę, bo moja mama pożyczyła książkę bez mojej wiedzy osobie, która ma zwyczaj długo książek nie oddawać...Grrr... |
Lubię jesień.
 |
|
|
|
 |
Calipso
Mama Mayi <3

|
Wysłany: Wto 22 Cze, 2010 21:59
|
|
|
| Admete napisał/a: | | Ja szukam Rozwaznej i Romantycznej w tłumaczeniu Trzeciakowskiej - "Nie ma, nie ma, nigdzie nie ma..." |
Ja mam z Kate Winslet - Marianną na okładce z serii Love & Story. Jest i na allego http://www.allegro.pl/ite...yczna_nowa.html Tłumaczenie Przedpełskiej - Trzeciakowskiej ofkors |
_________________ "Nektar szczęścia nigdy nie bywa bez domieszki,lepiej jednak wypić go razem z piołunem,aniżeli nigdy nie skosztować ani kropli"
 |
|
|
|
 |
lady_kasiek [Usunięty]
|
|
|
|
 |
Tamara
nikt nie jest doskonały...

|
Wysłany: Śro 23 Cze, 2010 22:33
|
|
|
Nawet okładki nie przeczytał |
_________________ Nie można uwięzić kogoś, kto mieszka we własnej głowie. |
|
|
|
 |
Tamara

|
Wysłany: Czw 01 Wrz, 2011 16:46
|
|
|
Powtarzam sobie Opactwo i nadal mnie wkurza |
|
|
|
 |
Trzykrotka

|
Wysłany: Czw 01 Wrz, 2011 17:43
|
|
|
A co Cię wkurza szczególnie? Naiwność (żeby nie powiedzieć - brak rozumu) Katarzyny? Bezczelność Izabeli? Dwulicowość generała Tilneya? |
|
|
|
 |
Tamara

|
Wysłany: Czw 01 Wrz, 2011 18:18
|
|
|
Wszystko razem , plus pastiszowa maniera , która początkowo bawi , a potem zaczyna drażnić . Ale może mam zły dzień dzisiaj... No nic , czytam dalej |
|
|
|
 |
nicol81

|
Wysłany: Nie 11 Wrz, 2011 20:59
|
|
|
Prawda, że to pariodowanie motywów powieści gotyckich jest trochę grubo ciosane i może irytować |
|
|
|
 |
Admete
shadows and stars

|
Wysłany: Nie 11 Wrz, 2011 21:05
|
|
|
| Eeeee....bynajmniej grubo ciosane nie jest. Jest zrobione z wyczuciem i humorem. Ja to odbieram zupełnie inaczej niz wy. Świetna literacka zabawa i gra z czytelnuikiem. Zawsze mnie to niezmiernie bawi. |
Lubię jesień.
 |
|
|
|
 |
nicol81

|
Wysłany: Nie 11 Wrz, 2011 21:08
|
|
|
Moim skromnym zdaniem, gra z czytelnikiem jest ciekawsza, jak czytelnikowi się o tej grze wprost nie mówi Później Austen jest bardziej subtelna w parodii takich motywów. |
|
|
|
 |
Trzykrotka

|
|
|
|
 |
Admete
shadows and stars

|
Wysłany: Wto 19 Gru, 2017 12:35
|
|
|
| Henry jest taki zwykły i dobry. Zabawny też jest. Na pewno przyjemnie by się z nim żyło. |
Lubię jesień.
 |
|
|
|
 |
Trzykrotka

|
Wysłany: Wto 19 Gru, 2017 13:30
|
|
|
| O tak. Ma kapitalne poczucie humoru. Tylko nie widzę jego przyszłości z Katarzyną, za głupiutka jest dla niego. Po kilku latach będą z nich państwo Bennetowie. |
|
|
|
 |
|
|