|
Ring of Power - wątek dla odważnych ;) |
| Autor |
Wiadomość |
Akaterine

|
Wysłany: Pon 06 Lis, 2017 20:05 Ring of Power - wątek dla odważnych ;)
|
|
|
Widziałyście to?
http://www.filmweb.pl/new...2y+ekran-125657
"Warner Bros., spadkobiercy J.R.R. Tolkiena i Amazon Studios prowadzą rozmowy w sprawie realizacji serialu "Władca Pierścieni". |
| Ostatnio zmieniony przez Aragonte Wto 23 Sie, 2022 11:38, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
milenaj

|
|
|
|
 |
Admete
shadows and stars

|
Wysłany: Pon 06 Lis, 2017 20:16
|
|
|
Nie wiem, czy chcę...Tylko pod warunkiem, że naprawdę podstawą będzie książka, a nie wizje jakiegoś reżysera Poza tym straszne pieniądze by musiały na to pójść. Jakoś tego nie widzę. |
_________________ „But the music is broken, the words half-forgotten, the sunlight has faded, the moon grown old."
"We are star stuff. We are the universe made manifest trying to figure itself out."
Lubię jesień.
 |
|
|
|
 |
BeeMeR

|
Wysłany: Pon 06 Lis, 2017 20:30
|
|
|
A ja chętnie spróbuję - może nie musiałabym czasowo zamykać oczu i uszu jak przy Galadrieli w negatywie albo robić facepalmów jak przy Aragornie ścinającym posła
Acz obym się też nie zanudziła |
|
 |
Admete
shadows and stars

|
Wysłany: Pon 06 Lis, 2017 20:48
|
|
|
Jakoś nie wierzę, by zrobili wedle Tolkiena |
_________________ „But the music is broken, the words half-forgotten, the sunlight has faded, the moon grown old."
"We are star stuff. We are the universe made manifest trying to figure itself out."
Lubię jesień.
 |
|
|
|
 |
ita

|
Wysłany: Pon 06 Lis, 2017 21:00
|
|
|
Jako całkiem świeżo nawrócona ma LOTR jakoś tego nie widzę. Wcale się nie ucieszyłam. Nie wyobrażam sobie np. innej obsady aktorskiej, no i te ewentualne wizje i interpretacje reżyserskie ... |
|
 |
Akaterine

|
Wysłany: Pon 06 Lis, 2017 21:07
|
|
|
Dla mnie Jackson miał wystarczająco dużo swoich wizji i interpretacji, które mi nie odpowiadały, więc jestem ciekawa, co innego można zrobić. Faramira, który chciał zabrać pierścień, mu nie wybaczę nigdy . |
|
|
|
 |
Aragonte

|
|
|
|
 |
Agn
księgarniany wymiatacz

|
|
|
|
 |
BeeMeR

|
Wysłany: Wto 22 Maj, 2018 12:10
|
|
|
Zawsze można zignorować, jeśli faktycznie powstanie
Mnie na przykład wyjściowo nie interesuje
Ale interesowałoby mnie np. ciekawe zobrazowanie Silmarillionu - wątku powstania silmarilli na ten przykład - acz po trochu bym się bała że to zepsują |
|
 |
Admete
shadows and stars

|
Wysłany: Wto 22 Maj, 2018 14:04
|
|
|
| O tym już kiedyś ktoś wspomniał chyba, ale myślałam, że to nieprawda. |
Lubię jesień.
 |
|
|
|
 |
Agn
księgarniany wymiatacz

|
Wysłany: Wto 22 Maj, 2018 16:16
|
|
|
No właśnie mówią, że to nie jest fake. Zastanawia mnie to. Pójdą w Silmarillion? Bo młody Aragorn to nie do końca LotR (ale za to dodatki).
Oczyma duszy swojej już widzę The very secret diaries of the felowship of the ring - 1 sezon, 13 odcinków, każdy zakończony zdaniem "Still not king, damn it!"
Tak czy siak obejrzę na pewno. Nawet jeśli mocno się boję tego, co zobaczę. |
_________________ Fear is the mind-killer. |
|
|
|
 |
Admete
shadows and stars

|
Wysłany: Wto 22 Maj, 2018 18:34
|
|
|
| Nie wiem, czy obejrzę. To pewnie będzie zależeć od wielu czynników. Ludzie w komentarzach piszą, że to nie będzie LOTR tylko opowieści spoza niego, materiału trochę jest. Jeśli zrobią to porządnie i w duchu Tolkiena, to nie będzie źle. |
Lubię jesień.
 |
|
|
|
 |
Aragonte

|
Wysłany: Śro 23 Maj, 2018 21:05
|
|
|
| Agn napisał/a: | | I teraz zasadnicze pytanie - to nie mogliby po prostu Silmarillionu?! |
Nie mogliby - nie zgodziłoby się na bank Tolkien Estate i sam Christopher Tolkien, jak sądzę.
Nie wiem w sumie, jak jest z takimi dopisywanymi opowieściami "na motywach" - rozumiem, że tutaj jest prawna furtka, skoro są takowe plany
Ja tam pewnie dam szansę serialowi o Aragornie, jeśli będzie zrealizowane to ładnie, w duchu Tolkiena i bez wydziwiania. |
_________________ "Wolę piekło chaosu od piekła porządku".
(W. Szymborska) |
|
|
|
 |
Agn
księgarniany wymiatacz

|
Wysłany: Śro 23 Maj, 2018 23:50
|
|
|
| Podejrzewam, że z czasem wieści nas zasypią i człowiek mimowolnie się dowie, jak to wszystko zostało zrobione. |
_________________ Fear is the mind-killer. |
|
|
|
 |
Aragonte

|
Wysłany: Sob 16 Sty, 2021 00:29
|
|
|
Było to już?
https://www.onet.pl/film/...e85230,681c1dfa
No to pewnie kiedyś wykupię sobie czasowo abonament Amazona |
_________________ "Wolę piekło chaosu od piekła porządku".
(W. Szymborska) |
|
|
|
 |
RaczejRozwazna
|
Wysłany: Sob 16 Sty, 2021 01:13
|
|
|
Hm, młody Sauron? Sauronik?
Ciągle nie mogę uwierzyć, że ten serial powstaje. Nie wiem czego się spodziewać... |
_________________ ...najbardziej poruszające są opowieści nieopowiedziane /J.R.R. Tolkien/ |
|
|
|
 |
Admete
shadows and stars

|
Wysłany: Sob 16 Sty, 2021 12:03
|
|
|
Na pewno będzie już poprawny politycznie Nie wiem, czy obejrzę. Zastanowię się, jak już będzie. |
Lubię jesień.
 |
|
|
|
 |
RaczejRozwazna
|
Wysłany: Sob 16 Sty, 2021 12:17
|
|
|
Ale czego dokładnie się spodziewasz? Czarnych elfów i wątku LGBT?
T |
_________________ ...najbardziej poruszające są opowieści nieopowiedziane /J.R.R. Tolkien/ |
|
|
|
 |
Admete
shadows and stars

|
Wysłany: Sob 16 Sty, 2021 12:40
|
|
|
Czarnych elfów na pewno |
Lubię jesień.
 |
|
|
|
 |
Akaterine

|
Wysłany: Sob 16 Sty, 2021 12:58
|
|
|
Mi by czarne elfy nie przeszkadzały, o ile by to miało ręce i nogi - z tego co pamiętam to elfy rozdzieliły się na różne grupy, które różniły się wyglądem. Coś było na pewno, bo pamiętam, jak rozrysowywałam sobie drzewka w czasach mojej największej fascynacji . Jeżeli przydzielą grupy etniczne do typów elfów to będzie to miało sens. |
|
|
|
 |
RaczejRozwazna
|
Wysłany: Sob 16 Sty, 2021 13:17
|
|
|
W sumie był jakiś "ciemny elf" w Silmarollionie" (Eol? ), i to chyba chodziło rzeczywiście o wygląd... Można troszkę naciągnąć i będzie
Też chyba by mi to nie przeszkadzało, o ile charakteryzacja byłaby ok. |
|
|
|
 |
Admete
shadows and stars

|
Wysłany: Sob 16 Sty, 2021 13:25
|
|
|
| A mnie by przeszkadzało. Chyba, że wybiorą kogoś o mieszanej rasie lub z delikatnymi rysami twarzy. Na pewno nie z grubymi ustami. Nie obejrzałam Lupina na NF, bo Lupin jest czarnoskóry. Ogólnie jednak chyba nie mam po prostu potrzeby oglądania serialu. |
Lubię jesień.
 |
|
|
|
 |
RaczejRozwazna
|
Wysłany: Sob 16 Sty, 2021 13:28
|
|
|
A ja bym chyba obejrzała...
Mam chyba potrzebę powrotu do tego świata na fali pandemicznych resentymentów. A właśnie sobie uświadomiłam, że od mojej lektury WP upływa 20 lat... |
|
|
|
 |
Admete
shadows and stars

|
|
|
|
 |
|