|
WIELKI QUIZ Z N&S!!!! |
| Autor |
Wiadomość |
Gosia
Like a Wingless Bird

|
Wysłany: Nie 09 Lis, 2008 20:34 WIELKI QUIZ Z N&S!!!!
|
|
|
Uwaga!
Proponuję Wam quiz ze znajomości filmu i powieści "North and South".
Mam przygotowanych około 30 pytań dotyczących N&S. Oraz kilka dodatkowych dotyczących samej Gaskell i jej innych powieści.
Tak sobie myślę, że możemy się umówić na jakiś dzień i godzinę i bedę zamieszczać pytania, a Wy będziecie na nie szybko, w tym samym wątku, odpowiadać. Czas odpowiedzi będzie krótki, po to, żeby odpowiadać z pamięci, a nie posiłkować się filmem czy książką
Pytania będą o różnym stopniu trudności - bardzo łatwe i trudniejsze.
Co Wy na to?
I jaka data Wam odpowiada?
Nad nagrodą muszę się zastanowić
Może jeśli ktoś odpowie bezbłędnie na wszystkie pytania, otrzyma ode mnie w prezencie egzemplarz polskiego wydania filmu N&S? Ale pewnie wszyscy już je mają
Propozycje nagród mile widziane |
_________________ Nie wiemy nigdy, czym i jacy jesteśmy w oczach bliźnich, ale nie wiemy również,
czy istotnie jesteśmy tacy, jakimi wydajemy się sami sobie.
Adresy moich blogów:
I believe we have already met
Strona North and South by Gosia
 |
| Ostatnio zmieniony przez Gosia Wto 17 Mar, 2009 18:15, w całości zmieniany 11 razy |
|
|
|
 |
lady_kasiek [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 09 Lis, 2008 20:40
|
|
|
Za!! jak najbardziej za!! chociaż moja znajomość ogranicza się do samego N&S to może nie będę się gasić |
|
|
|
 |
nuna

|
Wysłany: Nie 09 Lis, 2008 21:12
|
|
|
Jestem jak najbardziej za. Pasuje mi każdy dzień od godz 17.
Ja nie mam polskiego wydania N&S , więc to konkurs jak najbardziej dla mnie. Tylko z wiedzą to u mnie nie najlepiej w porównaniu z doświadczonymi damami |
|
|
|
 |
Harry_the_Cat
poszukująca

|
Wysłany: Nie 09 Lis, 2008 21:16
|
|
|
Z naszego Supernaturalnego doświadczenia wynika (quiz zrobiłyśmy sobie we wrześniu), że 30 pytań to może być za dużo. U nas było chyba 8 osób i 20 pytań zajęło nam ponad 2 godziny. I to nie jest zabawa od której można się oderwać i wrócić. Trzeba się mocno koncentrować, bo posty lecą w tempie zastraszającym....
Nam wyszło ok 500 postów...
I Gosiu, weź pod uwagę możliwość remisu. |
_________________ Carry on my wayward son, For there'll be peace when you are done. Lay your weary head to rest, Now don't you cry no more... |
|
|
|
 |
lady_kasiek [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 09 Lis, 2008 21:19
|
|
|
| Harry_the_Cat napisał/a: | | Trzeba się mocno koncentrować |
mocno! | Harry_the_Cat napisał/a: | | naszego Supernaturalnego doświadczenia wynika |
i czas leci niewiadomo kiedy i w oka mgnieniu te posty skaczą... ale zabawa jest przednia... |
|
|
|
 |
Gosia
Like a Wingless Bird

|
Wysłany: Nie 09 Lis, 2008 21:19
|
|
|
Hmmm, no to można zrobić w dwóch turach, 2 x po 15, dzień po dniu, albo w odstępie tygodniowym.
A ile daliście czasu na odpowiedz? |
_________________ Nie wiemy nigdy, czym i jacy jesteśmy w oczach bliźnich, ale nie wiemy również,
Adresy moich blogów:
 |
|
|
|
 |
Harry_the_Cat
poszukująca

|
Wysłany: Nie 09 Lis, 2008 21:22
|
|
|
W założeniu chyba było 3 minuty albo 5 - muszę zerknąć, ale to nie do końca się dało kontrolować
Przynajmniej ja nie byłam zbyt restrykcyjna i dawałam się porwać wirowi off topów i sama je ciągle inicjowałam. |
_________________ Carry on my wayward son, For there'll be peace when you are done. Lay your weary head to rest, Now don't you cry no more... |
|
|
|
 |
Gosia
Like a Wingless Bird

|
Wysłany: Nie 09 Lis, 2008 21:23
|
|
|
| Ale te posty z konkursu już zniknęły? |
Adresy moich blogów:
 |
|
|
|
 |
lady_kasiek [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 09 Lis, 2008 21:26
|
|
|
| Harry_the_Cat napisał/a: | | sama je ciągle inicjowałam. |
no bo jak sobie przypomnę
posty nie powinny być zniknięte z mojej strony nic kasowane nie było |
|
|
|
 |
Harry_the_Cat
poszukująca

|
Wysłany: Nie 09 Lis, 2008 21:27
|
|
|
Nie, są.... zaczynają się na str. 66, drugiego wątku, tu: http://forum.northandsout...p=167987#167987
A to był mój wstęp:
Plan gry jest taki - mam 20 pytań. Tak, jak ustalałyśmy, wszystkie są z sezonu 3. Do każdego są trzy odpowiedzi do wyboru, także jakby co można zgadywać Nie umiem powiedzieć, czy pytania są trudne, czy nie - mi się wydają dosyć łatwe, ale w końcu sama je układałam, oglądając skwapliwie wszystkie odcinki 3 sezonu jedynie w tym celu... LOL.
Odpowiadamy w wątku - także waszemu sumieniu pozostawiam kwestie ściągania No i wszelkie dystrakcje i off topy są jak najbardziej wskazane!!! Nie chcemy, żeby wszyscy mieli 100% nie?
Na odpowiedź będzie powiedzmy 3 minuty, ok? Trochę ciężko to wyliczyć.
A potem ruszyła lawina |
|
|
|
 |
lady_kasiek [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 09 Lis, 2008 21:28
|
|
|
bardzo wciągająca lawina.... z obrazkami |
|
|
|
 |
Admete
shadows and stars

|
Wysłany: Nie 09 Lis, 2008 21:31
|
|
|
Harry zabawa była przednia Koncentracja straszliwa wariactwo zupełne. Czekam na konkurs świąteczny. |
_________________ „But the music is broken, the words half-forgotten, the sunlight has faded, the moon grown old."
"We are star stuff. We are the universe made manifest trying to figure itself out."
Lubię jesień.
 |
|
|
|
 |
lady_kasiek [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 09 Lis, 2008 21:33
|
|
|
będzie kolejny konkurs?
Najs!!
I była zabawa tak wciągajaca, żem mało się nie zabiła w maratonie do toalety, a Wy się jeszcze podle śmiałyście i kpiłyście
Gosiu pomysł jest genialny czuję, że i tutaj się nie obedzie bez kupy śmiechu |
|
|
|
 |
Gosia
Like a Wingless Bird

|
Wysłany: Nie 09 Lis, 2008 21:34
|
|
|
Oki, ja zamierzam zamieszczać pytania ze wszystkich odcinków "North and South" kilka dotyczy aktorów, ale głównie treści filmu.
Dodatkowo będą pytania dotyczące samej Gaskell i jej twórczości.
Czas oczekiwania 3 minuty.
Tak jest rozsądnie.
a jak byla u WAs nagroda? |
Adresy moich blogów:
 |
|
|
|
 |
Harry_the_Cat
poszukująca

|
Wysłany: Nie 09 Lis, 2008 21:36
|
|
|
| No nagrodę miałam jedną niestety (i doszła do mnie z opóźnieniem) a potem trzy osoby miały tyle samo punktów, więc musiałam kombinować co z tym zrobić. Skończyło się na losowaniu i nagrodach pocieszenia. |
|
|
|
 |
lady_kasiek [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 09 Lis, 2008 21:38
|
|
|
| Harry_the_Cat napisał/a: | | nagrodach pocieszenia. |
wprawiajacych w ekstazę |
|
|
|
 |
trifle

|
Wysłany: Nie 09 Lis, 2008 21:40
|
|
|
A co to było ? |
_________________ Spieszmy się kochać wypłatę, tak szybko odchodzi. |
|
|
|
 |
Harry_the_Cat
poszukująca

|
Wysłany: Nie 09 Lis, 2008 21:43
|
|
|
Nagroda główna to był komiks Supernatural: Origins - o tym, jak to było zaraz po śmierci Mary, a nagrody pocieszenia to nagranie takiego panelu z twórcami SPN i chłopcami - około godziny chyba.
I na dzień dzisiejszy Quiz Świąteczny będzie raczej bez nagród... |
|
|
|
 |
Admete
shadows and stars

|
Wysłany: Nie 09 Lis, 2008 21:44
|
|
|
Nie ma potrzeby Harry Sama zabawa jest już nagrodą. Nie wygram tym razem, bo pierwsze 8 odcinków widziałam tylko raz |
_________________ „But the music is broken, the words half-forgotten, the sunlight has faded, the moon grown old."
"We are star stuff. We are the universe made manifest trying to figure itself out."
Lubię jesień.
 |
|
|
|
 |
Harry_the_Cat
poszukująca

|
Wysłany: Nie 09 Lis, 2008 21:46
|
|
|
| Admete napisał/a: | Nie ma potrzeby Harry Sama zabawa jest już nagrodą. Nie wygram tym razem, bo pierwsze 8 odcinków widziałam tylko raz |
Nie wygrasz, to może być bez nagród? |
|
|
|
 |
Gosia
Like a Wingless Bird

|
Wysłany: Nie 09 Lis, 2008 21:47
|
|
|
Nuna, trzeba próbować swoich sił, to w końcu zabawa. Bardzo się zdziwię, jeśli ktoś odpowie poprawnie na wszystkie pytania
Przykładowe pytanie:
Jak Margaret wyobrażała sobie na początku filmu swój ślub:
a - Chcę wyjść za mąż w Londynie
b - Chcę obudzić się w słoneczny dzień, założyć ulubioną sukienkę i po prostu pójść do kościoła.
c - Nie chcę wychodzić za mąż
d - W podróż poślubną chciałabym pojechać na Corfu. |
Adresy moich blogów:
 |
| Ostatnio zmieniony przez Gosia Nie 09 Lis, 2008 23:11, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Harry_the_Cat
poszukująca

|
Wysłany: Nie 09 Lis, 2008 21:52
|
|
|
| B! |
|
|
|
 |
Gosia
Like a Wingless Bird

|
|
|
|
 |
lady_kasiek [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 09 Lis, 2008 21:53
|
|
|
przykłądowe pytanie jest łatwe | Admete napisał/a: | | Nie ma potrzeby Harry Sama zabawa jest już nagrodą. Nie wygram tym razem, bo pierwsze 8 odcinków widziałam tylko raz |
jak najbardziej podpisuję się pod Supernaturalną siostrą |
|
|
|
 |
trifle

|
Wysłany: Nie 09 Lis, 2008 21:53
|
|
|
| Gosia napisał/a: | Nuna, trzeba próbować swoich sił, to w końcu zabawa. Bardzo się zdziwię, jeśli ktoś odpowie poprawnie na wszystkie pytania
Przykładowe pytanie:
Jak Margaret wyobrażała sobie na początku filmu swój ślub:
a - Chcę wyjść za mąż w Londynie
b - Chcę obudzić się w słoneczny dzień, ubrać ulubioną sukienkę i po prostu pójść do kościoła.
c - Nie chcę wychodzić za mąż
d - W podróż poślubną chciałabym pojechać na Korfu. |
Łeeee, to proste jakieś
Ja aż słyszę jak ona to mówi |
_________________ Spieszmy się kochać wypłatę, tak szybko odchodzi. |
|
|
|
 |
|
|