To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Komunikaty - Pytania techniczne

Admete - Wto 27 Sty, 2009 18:55

No i bardzo dobrze :-D , że zostałaś :kwiatek:
BeeMeR - Wto 27 Sty, 2009 19:26

Mag13 napisał/a:
Co było robić - zostałam! :wink: :kwiatek:
I bardzo dobrze! :mrgreen: :kwiatek:
trifle - Wto 27 Sty, 2009 19:49

Hmm..generalnie... jak chciałaś sama skasować swoje posty?? :shock:
Calipso - Wto 27 Sty, 2009 21:11

Mag13 napisał/a:
Co było robić - zostałam!

Słuszna decyzja :-D :kwiatek:

Anaru - Wto 27 Sty, 2009 23:37

Mag13 napisał/a:
W przypływie desperacji miałam jakiś czas temu ochotę wykasować się sama, ale przeraziła mnie myśl o ręcznym usuwaniu 3316 własnych postów.... Co było robić - zostałam! :wink: :kwiatek:

No i całe szczęście :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Calipso - Śro 28 Sty, 2009 12:41

Mam problem z skopiowaniem jednej płyty do komputera.Płyta jest już trochę zniszczona i wolę ją oszczędzić,ogladając film z dysku.Kopiuje do pewnego momentu,a potem wyskakuje informacja: "Nieprawidłowa funkcja MS - DOS".To znaczy ze nie mogę już nic z tym zrobić?
I skoro już proszę o radę , to hurtowo :ops1:
Mam taką kamerkę internetową http://merlin.pl/Kamera-i...208,577280.html i od jakiegos czasu robi zdjęcia tylko czarno-białe.Ustawienia sa po angielsku i nie wiem co z tym zrobić :-|

praedzio - Śro 28 Sty, 2009 13:13

Calipso napisał/a:
To znaczy ze nie mogę już nic z tym zrobić?

Są programy do odzyskiwania danych z porysowanych płyt, np. Bad Copy: http://www.programosy.pl/program,badcopy-pro.html
No, jeśli płyta jest BARDZO zniszczona, to i program nic nie poradzi, ale jeśli są niewielkie zarysowania, to powinno pomóc.

Pytanie o kamerkę odbijam dalej, bo nic a nic się na nich nie znam. :D

Calipso - Śro 28 Sty, 2009 13:33

Praedziu,słonko dziękuję :kwiatki_wyciaga: Tak czułam że Ty mi pomożesz :wink:
Płyta nie jest bardzo porysowana i mam nadzieję,że ten program mi pomoże :-D

Sorry za literówkę :-|

Tak więc program już mam,udało się odzyskać dane,ale nie mogę ich zapisać bo muszę podać klucz.....jakaś rada gdzie go szukać? :kwiatek:

Anonymous - Śro 28 Sty, 2009 14:23

Calipso napisał/a:
ak więc program już mam,udało się odzyskać dane,ale nie mogę ich zapisać bo muszę podać klucz.....jakaś rada gdzie go szukać?

zawsze utykam na tym miejscu więc też nie mam pomysłu :(

praedzio - Śro 28 Sty, 2009 14:34

Instalowałaś ten program? Jest w folderze jakiś plik tekstowy typu Czytaj to (ReadMe)? Może trzeba poczytać i tam powiedzą coś o kluczu? Akurat to jest wersja trial, więc nie dziwota, że pytają o jakoweś klucze. Wrócę do domu po pracy to sprawdzę, o co biega.
Calipso - Śro 28 Sty, 2009 15:27

Oczywiście że instalowałam,zaraz po pobraniu.Tak jak napisałam wczesniej,wszystko szło dobrze dopóki chciałam zapisać dane na dysku.Wyskakiwała jakaś informacja o licencji,którą treba zamówić online :shock: Nigdy czegoś takiego nie widziałam.Oczywiście przy instalowaniu avasta tez musiałam podawać klucz,ale tam wystarczyło skorzystać z od razu podanego linka.
W ReadMe nie ma wzmianek o kluczu :-|

praedzio - Śro 28 Sty, 2009 16:58

E, to doopa blada (za przeproszeniem :kwiatek: )... Okazuje się, że akurat ta wersja trial ma zablokowane zapisywanie odzyskanych danych. Nic to! Próbujemy kolejnego programiku! :D Zainstalowałam i obadałam. Działa! :D http://www.programosy.pl/...filedoctor.html
Anonymous - Śro 28 Sty, 2009 17:13

Praedziu,jeśli jesteś w domku to wskocz na gg ;) Postaram się Ciebie za bardzo nie zamęczyć,ale muszę dzisiaj naprawić tę płytkę.
Aragonte - Czw 29 Sty, 2009 22:33

Mag13 napisał/a:
W przypływie desperacji miałam jakiś czas temu ochotę wykasować się sama, ale przeraziła mnie myśl o ręcznym usuwaniu 3316 własnych postów.... Co było robić - zostałam! :wink: :kwiatek:

I bardzo się z tego cieszę, Mag :-D

Calipso - Pią 30 Sty, 2009 15:39

Po ostatnich problemach z porysowaną płytą,sprawdziłyśmy dużo programów.
Ostatecznie zostałam przy BulletProof File Copy :-D Obsługa prosta jak drut i bardzo szybko odzyskuje dane :-D

maniutka - Pią 30 Sty, 2009 20:05

Mam problen z dwoma wątkami avatarowym i nowinkami technicznymi. Cały czas są na liście nowych, nieprzeczytanych postów, ale gdy wchodzę w któryś z nich otwierają się albo na pierwszej stronie, albo jakieś środkowej, na której nie ma żadnych nowych postów. Próbowałam zignorować te wątki, wyczyściłam ciasteczka, wylogowałam się i zalogowałam znowu i NIC!!!
Co można na to poradzić?

edit. Mam też zaznaczone nieprzeczytane posty w wątku o snach i o przygodach Dam. Jednak te wątki/posty nie są pokazane w odnośniku do nowych postów na górze strony

trifle - Sob 31 Sty, 2009 16:02

Co się stało z googlami? Nie mogę wejść w żaden wyszukany link normalnie - bo mi się pokazuje "ta witryna może wyrządzić szkody" :? Czy to u nich czy u mnie?
aneby - Sob 31 Sty, 2009 16:15

Niestety u nich. Też tak mam :wsciekla:
Anonymous - Sob 31 Sty, 2009 16:15

trifle napisał/a:
Co się stało z googlami? Nie mogę wejść w żaden wyszukany link normalnie - bo mi się pokazuje "ta witryna może wyrządzić szkody"

mam to samo...

Calipso - Sob 31 Sty, 2009 16:37

trifle napisał/a:
Co się stało z googlami?

Pare minut temu miałam tak samo,ale teraz już działa normalnie :-D (sprawdziłam dwa razy :wink: )

trifle - Pon 09 Lut, 2009 10:54

Mam zrobioną sieć między domowym komputerem z xp, a moim laptopem z vistą. Sieć lokalna jest, a internetu u mnie nie ma. Co mogę z tym zrobić? :-|
Gosia - Pon 09 Lut, 2009 10:59

Kwestia ustawień połączenia, IP itd. To dośc skomplikowane.
A może muszą być w tym komputerze co odbiera sygnał internetowy dwie karty sieciowe?

ŁukaszG - Pon 09 Lut, 2009 11:03

trifle napisał/a:
Mam zrobioną sieć między domowym komputerem z xp, a moim laptopem z vistą. Sieć lokalna jest, a internetu u mnie nie ma. :-|

Spróbuje pomóc, ale dopiero jak wrócę do domu po 18

Łukasz

trifle - Pon 09 Lut, 2009 11:10

Pojęcia nie mam, czy muszą być dwie karty sieciowe.
Łukasz, dzięki wielkie.

ŁukaszG - Pon 09 Lut, 2009 19:26

trifle napisał/a:
Mam zrobioną sieć między domowym komputerem z xp, a moim laptopem z vistą. Sieć lokalna jest, a internetu u mnie nie ma.

Najpierw opisz mi dokładniej sytuację, pomogą mi odpowiedzi na poniższe pytania:
1. Jak wygląda dostęp do internetu, podłączony jest do jednego z komputerów stacjonarnych, który udostępnia drugiemu czy do urządzenia typu router/modem ADSL z portami dla LAN lub działający jako AcsPoint (WiFi).
2. Dostawca Twojego internetu to sieć lokalna/firma telekomunikacyjna.
3. Sieć lokalną masz przez połączenia przewodowe, czy bezprzewodowo.
4. Czy dobrze zrozumiałem, że notebook z Vistą może łączyć się z siecią lokalną i widzi pozostałe dwa komputery z winxp.
Jeśli chcesz, to odpowiedzi na pytania możesz mi odpisać na PW lub bezpośrednio na mojego maila: lukasz@luc.anv.pl - w sumie, to nawet byłoby tak lepiej, ze względu na to, że jest to Twój indywidualny problem nie związany z forum.

Pozdrawiam
Łukasz