Komunikaty - Pytania techniczne
Admete - Wto 27 Sty, 2009 18:55
No i bardzo dobrze , że zostałaś
BeeMeR - Wto 27 Sty, 2009 19:26
| Mag13 napisał/a: | Co było robić - zostałam! | I bardzo dobrze!
trifle - Wto 27 Sty, 2009 19:49
Hmm..generalnie... jak chciałaś sama skasować swoje posty??
Calipso - Wto 27 Sty, 2009 21:11
| Mag13 napisał/a: | | Co było robić - zostałam! |
Słuszna decyzja
Anaru - Wto 27 Sty, 2009 23:37
| Mag13 napisał/a: | W przypływie desperacji miałam jakiś czas temu ochotę wykasować się sama, ale przeraziła mnie myśl o ręcznym usuwaniu 3316 własnych postów.... Co było robić - zostałam! |
No i całe szczęście
Calipso - Śro 28 Sty, 2009 12:41
Mam problem z skopiowaniem jednej płyty do komputera.Płyta jest już trochę zniszczona i wolę ją oszczędzić,ogladając film z dysku.Kopiuje do pewnego momentu,a potem wyskakuje informacja: "Nieprawidłowa funkcja MS - DOS".To znaczy ze nie mogę już nic z tym zrobić?
I skoro już proszę o radę , to hurtowo
Mam taką kamerkę internetową http://merlin.pl/Kamera-i...208,577280.html i od jakiegos czasu robi zdjęcia tylko czarno-białe.Ustawienia sa po angielsku i nie wiem co z tym zrobić
praedzio - Śro 28 Sty, 2009 13:13
| Calipso napisał/a: | | To znaczy ze nie mogę już nic z tym zrobić? |
Są programy do odzyskiwania danych z porysowanych płyt, np. Bad Copy: http://www.programosy.pl/program,badcopy-pro.html
No, jeśli płyta jest BARDZO zniszczona, to i program nic nie poradzi, ale jeśli są niewielkie zarysowania, to powinno pomóc.
Pytanie o kamerkę odbijam dalej, bo nic a nic się na nich nie znam.
Calipso - Śro 28 Sty, 2009 13:33
Praedziu,słonko dziękuję Tak czułam że Ty mi pomożesz
Płyta nie jest bardzo porysowana i mam nadzieję,że ten program mi pomoże
Sorry za literówkę
Tak więc program już mam,udało się odzyskać dane,ale nie mogę ich zapisać bo muszę podać klucz.....jakaś rada gdzie go szukać?
Anonymous - Śro 28 Sty, 2009 14:23
| Calipso napisał/a: | | ak więc program już mam,udało się odzyskać dane,ale nie mogę ich zapisać bo muszę podać klucz.....jakaś rada gdzie go szukać? |
zawsze utykam na tym miejscu więc też nie mam pomysłu
praedzio - Śro 28 Sty, 2009 14:34
Instalowałaś ten program? Jest w folderze jakiś plik tekstowy typu Czytaj to (ReadMe)? Może trzeba poczytać i tam powiedzą coś o kluczu? Akurat to jest wersja trial, więc nie dziwota, że pytają o jakoweś klucze. Wrócę do domu po pracy to sprawdzę, o co biega.
Calipso - Śro 28 Sty, 2009 15:27
Oczywiście że instalowałam,zaraz po pobraniu.Tak jak napisałam wczesniej,wszystko szło dobrze dopóki chciałam zapisać dane na dysku.Wyskakiwała jakaś informacja o licencji,którą treba zamówić online Nigdy czegoś takiego nie widziałam.Oczywiście przy instalowaniu avasta tez musiałam podawać klucz,ale tam wystarczyło skorzystać z od razu podanego linka.
W ReadMe nie ma wzmianek o kluczu
praedzio - Śro 28 Sty, 2009 16:58
E, to doopa blada (za przeproszeniem )... Okazuje się, że akurat ta wersja trial ma zablokowane zapisywanie odzyskanych danych. Nic to! Próbujemy kolejnego programiku! Zainstalowałam i obadałam. Działa! http://www.programosy.pl/...filedoctor.html
Anonymous - Śro 28 Sty, 2009 17:13
Praedziu,jeśli jesteś w domku to wskocz na gg Postaram się Ciebie za bardzo nie zamęczyć,ale muszę dzisiaj naprawić tę płytkę.
Aragonte - Czw 29 Sty, 2009 22:33
| Mag13 napisał/a: | W przypływie desperacji miałam jakiś czas temu ochotę wykasować się sama, ale przeraziła mnie myśl o ręcznym usuwaniu 3316 własnych postów.... Co było robić - zostałam! |
I bardzo się z tego cieszę, Mag
Calipso - Pią 30 Sty, 2009 15:39
Po ostatnich problemach z porysowaną płytą,sprawdziłyśmy dużo programów.
Ostatecznie zostałam przy BulletProof File Copy Obsługa prosta jak drut i bardzo szybko odzyskuje dane
maniutka - Pią 30 Sty, 2009 20:05
Mam problen z dwoma wątkami avatarowym i nowinkami technicznymi. Cały czas są na liście nowych, nieprzeczytanych postów, ale gdy wchodzę w któryś z nich otwierają się albo na pierwszej stronie, albo jakieś środkowej, na której nie ma żadnych nowych postów. Próbowałam zignorować te wątki, wyczyściłam ciasteczka, wylogowałam się i zalogowałam znowu i NIC!!!
Co można na to poradzić?
edit. Mam też zaznaczone nieprzeczytane posty w wątku o snach i o przygodach Dam. Jednak te wątki/posty nie są pokazane w odnośniku do nowych postów na górze strony
trifle - Sob 31 Sty, 2009 16:02
Co się stało z googlami? Nie mogę wejść w żaden wyszukany link normalnie - bo mi się pokazuje "ta witryna może wyrządzić szkody" Czy to u nich czy u mnie?
aneby - Sob 31 Sty, 2009 16:15
Niestety u nich. Też tak mam
Anonymous - Sob 31 Sty, 2009 16:15
| trifle napisał/a: | | Co się stało z googlami? Nie mogę wejść w żaden wyszukany link normalnie - bo mi się pokazuje "ta witryna może wyrządzić szkody" |
mam to samo...
Calipso - Sob 31 Sty, 2009 16:37
| trifle napisał/a: | | Co się stało z googlami? |
Pare minut temu miałam tak samo,ale teraz już działa normalnie (sprawdziłam dwa razy )
trifle - Pon 09 Lut, 2009 10:54
Mam zrobioną sieć między domowym komputerem z xp, a moim laptopem z vistą. Sieć lokalna jest, a internetu u mnie nie ma. Co mogę z tym zrobić?
Gosia - Pon 09 Lut, 2009 10:59
Kwestia ustawień połączenia, IP itd. To dośc skomplikowane.
A może muszą być w tym komputerze co odbiera sygnał internetowy dwie karty sieciowe?
ŁukaszG - Pon 09 Lut, 2009 11:03
| trifle napisał/a: | Mam zrobioną sieć między domowym komputerem z xp, a moim laptopem z vistą. Sieć lokalna jest, a internetu u mnie nie ma. |
Spróbuje pomóc, ale dopiero jak wrócę do domu po 18
Łukasz
trifle - Pon 09 Lut, 2009 11:10
Pojęcia nie mam, czy muszą być dwie karty sieciowe.
Łukasz, dzięki wielkie.
ŁukaszG - Pon 09 Lut, 2009 19:26
| trifle napisał/a: | | Mam zrobioną sieć między domowym komputerem z xp, a moim laptopem z vistą. Sieć lokalna jest, a internetu u mnie nie ma. |
Najpierw opisz mi dokładniej sytuację, pomogą mi odpowiedzi na poniższe pytania:
1. Jak wygląda dostęp do internetu, podłączony jest do jednego z komputerów stacjonarnych, który udostępnia drugiemu czy do urządzenia typu router/modem ADSL z portami dla LAN lub działający jako AcsPoint (WiFi).
2. Dostawca Twojego internetu to sieć lokalna/firma telekomunikacyjna.
3. Sieć lokalną masz przez połączenia przewodowe, czy bezprzewodowo.
4. Czy dobrze zrozumiałem, że notebook z Vistą może łączyć się z siecią lokalną i widzi pozostałe dwa komputery z winxp.
Jeśli chcesz, to odpowiedzi na pytania możesz mi odpisać na PW lub bezpośrednio na mojego maila: lukasz@luc.anv.pl - w sumie, to nawet byłoby tak lepiej, ze względu na to, że jest to Twój indywidualny problem nie związany z forum.
Pozdrawiam
Łukasz
|
|
|