North and South - serial BBC - Pierwsze wrażenia i późniejsze
Harry_the_Cat - Sob 16 Lut, 2008 21:40
| maniutka napisał/a: | ja jak narazie widzialam to cudo tylko 2 razy i nadal chce wiecej
moze ktos mi poweidziec ile trzeba razy to zobaczyc zeby nie bylo juz chcicy zeby obejzec n&s jeszcze raz |
To jeszcze duuuuuuzo ogladania przed Tobą. No bo czy znasz juz listę dialogową na pamięc?
A pytanie jest jak najbardziej zrozumiałe....
maniutka - Sob 16 Lut, 2008 21:55
niestety jeszcze dialogow nie znam na pamiec ale powoli nadrabiam
a teraz to sie ociagam zeby nie zaczac ogladac znowu, bo wtedy przerwac ciezko.
ale cos czuje ze znow utone w XIX wieku
maniutka - Sob 16 Lut, 2008 23:34
| Mag13 napisał/a: | Pozostaje liczyć na jakiegoś dżentelmena, że uratuje.... |
jak narazie nikt mnie nie uratowal ale mam swojego "Ryśka" w domu
tak mojego kota nazwal moj brat
a to imie baaardzo mi sie podoba
Gosia - Nie 17 Lut, 2008 09:38
No wlasnie, czasem zamiast ogladania, wystarczy posluchac sobie sciezki dzwiekowej (którą oczywiscie znam już na pamiec ) i juz widze wszystkie sceny plastycznie przed moimi oczami.
P.S. Harry, Malmiku! Jaka sygnaturka !
Gosia zachwycająca się Ryśkiem - daje mi to poczucie ładu i porządku na świecie... Tez tak czasem mysle
maniutka - Nie 17 Lut, 2008 12:33
oj ma azurki i wszystko nimi drapie
ale chociaz moge sie szczycic ze spie z richardem
Sofijufka - Nie 17 Lut, 2008 12:39
| maniutka napisał/a: | oj ma azurki i wszystko nimi drapie
ale chociaz moge sie szczycic ze spie z richardem |
Richard ma szczękę drapiącą....
maniutka - Nie 17 Lut, 2008 12:58
moj Richrad jest mlodziutki wiec nie
Sofijufka - Nie 17 Lut, 2008 13:01
ojojoj, jakie cuuudo
Sofijufka - Nie 17 Lut, 2008 17:24
| Mag13 napisał/a: | | Sofijufka napisał/a: | | Richard ma szczękę drapiącą.... |
A niechby i szczękę..... Ale cała reszta umiarkowanie owłosiona..... Przytulny byłby
[cały czas mówię oczywiście o Richardzie- the cat] |
Oszyfiście, oszyfiście....
Gosia - Pon 25 Lut, 2008 20:23
Richard opowiadal o łacie w swoich spodniach, jakby chcąc podkreślić, że spodnie nie były nowiutkie, prosto od krawca, ale mialy swoją historię.
No i opowiadal o zegarku, ktory jak sobie to wymyslil, mial nalezec kiedys do ojca Thorntona.
Nellie - Pon 25 Lut, 2008 22:44
Albo to delikatne stukanie porcelany i ciurkanie wrzątku, kiedy Margaret przygotowuje herbatę podczas goszczenia Johna... A zauważyłyście, że w tle są grzmoty?
Gosia - Pon 25 Lut, 2008 22:47
Tak, przed wyjsciem Thorntona z domu on mowi, zeby matka pozamykala okna, bo idzie na burze. A potem biedak musial wyjsc na ten deszcz, gdy nie udala mu się za bardzo rozmowa z Margaret, a ona nie podala mu reki
Pamietam, ze jak ostatnio ogladalam film, zwrocilam na te odglosy uwage.
Caroline - Pon 25 Lut, 2008 22:51
| Nellie napisał/a: | | Albo to delikatne stukanie porcelany i ciurkanie wrzątku, kiedy Margaret przygotowuje herbatę podczas goszczenia Johna... | A w tej scenie akurat detale mają szczególne znaczenie Herbata, porcelana, bransoletka...
Monika - Wto 26 Lut, 2008 09:12
Mi najbardziej słuchowo zapadła w pamięci scena, w której John po odtrąceniu przez Margaret skłania głowę na kolanach matki i mówi z goryczą, że wiedział, że nie jest jej wart. Wszystko jest takie melancholijne i spokojne, a w tle można usłyszeć tykanie zegara.
Gosia - Wto 26 Lut, 2008 17:29
A mnie sluchowo zatyka, gdy w scenie rozmowy Johna z matką, on mówi pamiętne slowa: "Mother I darent believe such a woman could care for me", a potem po slowach matki: "What more proof do you need, that she should act in such a shameless way", on tak gleboko wzdycha - wtedy leżę już na łopatkach.
A tle leci ta muzyka, którą uwielbiam, która jeszcze dodatkowo nasila to wrażenie.
Gosia - Śro 27 Lut, 2008 19:33
Ja tez mam sciezke dzwiekowa z filmu, jest naprawde znakomita i czasem slucham sobie tylko jej (nie dalej jak dzis w pracy jej sluchalam ) ale brakuje mi w niej paru scen np. ostatnia rozmowa Margaret z panią Thornton.
No i marze o sciezce dzwiekowej z Robin Hooda, a wlasciwie o glosie Guya
Gosia - Czw 28 Lut, 2008 16:57
Mag 13
Zyczenie pierwsze
O to dokładnie mi chodzilo I nawet jest zrywanie kwiatka przez Johna Jestem zachwycona! Bardzo lubie te rozmowe, a zawsze mi jej brakowalo.
Zyczenie drugie To więcej niż oczekiwałam
Musze sie teraz dobrze zastanowic nad trzecim A nie mozna miec zlotej rybki na wlasnosc?
Trzecie zyczenie to na pewno podobny zestaw z drugiej serii Robin Hooda Czy moge na to liczyć?
Edit:
Czy nie nadużyje grzeczności zlotej rybki, jesli poprosze o calosc sceny pod tytulem:"I musk ask her" od przyjscia Johna do domu po spacerze i slow:"You still up", az do tej pieknej muzyki, ktora konczy tę scene czyli praktycznie do wyjscia z domu Thorntona w celu oswiadczyn?
I pytanko: jakim programem wyciagasz ten dzwiek?
I w ogole:
Gosia - Czw 28 Lut, 2008 20:39
Mag, juz sobie ściągnęłam na mp3ke spełnione przez Ciebie poprzednio życzenie i wprost się zachwycam i jestem w siódmym niebie
A moze już w ósmym?
Nie wiem, co będzie jak będę miała dźwięki z RH2 Tam bylo tyle fajnych scen!
(Aha, jak dla mnie moze nie byc tej muzyczki z RH na początku, tylko od razu dialogi )
No i muszę to powiedziec - kocham głos Rysiaczka
A teraz sobie slucham "I musk ask her" - jest fenomenalnie!
Druga wersja jeszcze pelniejsza niz pierwsza. Moge zawsze koncoweczke lekko obciac, bo juz zachodzi na oswiadczyny. Ech, dzis moje życzenia sie spelniaja. Happy day!
Mag, ogromnie Ci dziękuję
Gosia - Czw 28 Lut, 2008 21:47
Fantastic!
Cierpliwie poczekam na dwojeczke! Naprawde warto!
Gosia - Pią 29 Lut, 2008 19:40
Mag, okropecznie Ci dziekuje
Dzis w pracy przesluchalam tamten pliczek chyba ze cztery lub piec razy
Oczywiscie pod pretekstem, ze ucze sie angielskiego
Są tam takie fragmenty ... wykorzystane tez w klipach np. Desire itp....
No i te westchnienia i przydechy
Ryś potrafi byc chwilami taki pieszczotliwy....
Nie zapomne malego slowka: Stay .... Nie musialby drugi raz powtarzac
Zaraz sobie przeslucham ten pliczek z dwojki
Mag
Teraz wierze, ze marzenia mogą sie spełniać
Gosia - Pią 29 Lut, 2008 20:33
Ja tam nie chce sie wyleczyć. Jest mi calkiem dobrze
Juz raz pliczek short przesluchalam
Anonymous - Pią 29 Lut, 2008 20:49
Macie ścieżkę z Robina?
Jesteście abso-niesamowite
maniutka - Pią 29 Lut, 2008 21:27
| Mag13 napisał/a: | W Wielkiej Brytanii za dużo naszych, omijam z daleka....... |
ale po co zwracac uwage na tych ktorzy pojechali do UK pracowac?
ja chcialabym sie nauczyc wkoncu angielskiego bo kocham brytyjski akcent, a w spelnieniu mojego marzenia w osiedleniu sie na wyspach przszkodzic tylko fakt ze mam inna milosc z powodu ktorej mam zamiar (ktory juz obmyslam) zamieszkac w Hiszpanii
wiec ucz sie jezyka i jedz a spotkasz Rysia
a potem bedziecie i jeszcze raz
a pozniej podzielisz sie znowu z nami swoimi wrazeniemi. pierwszymi czy nie juz nie wazne
Gosia - Pią 29 Lut, 2008 21:32
Trzeba bedzie przerzucic ostatnie posty do tamtego watku
Gosia - Pią 29 Lut, 2008 21:45
Zlota rybka okazala sie niezwykle hojna, jak przystalo na zlota rybke
I spelnila nawet wwiecej zyczen.
a ja moge teraz robic to:
|
|
|