To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Aktorzy austenowscy - Colin Firth

Admete - Pon 28 Lut, 2011 11:14

Cieszę się, że Colin dostał nagrodę. Moim zdaniem to nagroda za całościową pracę, a nie za jedną rolę.
Diana - Pon 28 Lut, 2011 12:35

Ze wszystkich kategorii na ogłoszenie tej wygranej czekałam najbardziej. Nareszcie! :colinweloveu:
damamama - Pon 28 Lut, 2011 12:45

Chyba wszystkie fanki Colina cieszą się z tego Oscara. Jednak mnie najbardziej rozbawił dzisiejszy wywiad na TVN24 z Raczkiem. Wspomniał on o wcześniejszych rolach Colina, jako rolach mniej ambitnych lub w filmach niskobudżetowych. Podniósł także wątek słabo wykorzystywanego talentu Colina. Na to prowadzący TVN24 rzekł: dla wielu kojarzy się jedynie z filmem "Cztery wesela i pogrzeb" :thud: :thud: Jak można tak pomylić aktorów :bejsbol:
Anonymous - Pon 28 Lut, 2011 12:48

Mama kupiła jakąs szmatławą gazetę i jest napisane oo Colinie co nieco. I Padam... Facet zdobył sławę czym. "Dziennikiem BJ". :thud:
Nie przesadzajmy. Sławny to on jest. Owszem jako Darcy, ale Fitzwilliam :frustracja:

Admete - Pon 28 Lut, 2011 13:09

Kasiek rozumiem Twoje oburzenie, ale czy mogłabys ubrac jakąś kieckę? ;) Dziadkowi nie wypada tak ganiać bez przyodziewku.
Anonymous - Pon 28 Lut, 2011 13:10

Kir mi najbardziej pasuje a nie mam na stanie.

A i z głowy z oburzenia mi wyleciało. Drogie Damy Colinek jest zwolennikiem schabowego i żurku. Jeśli wierzyć brukowej prasie.

Admete - Pon 28 Lut, 2011 13:13

E tam kir...Po kim żałoba? Schabowe i żurek dobre są, to i moze lubić ;)
Anonymous - Pon 28 Lut, 2011 13:25

Po złudzeniach.

Żurek... dobry jest...
I On sobie Włoszke za żonę wziął jak tyle Polek by Mu chętnie te obiadki do końca swiata i dzień dłużej gotowało... Ech mężczyźni żmijowe plemię...

Anonymous - Pon 28 Lut, 2011 13:33

lady_kasiek napisał/a:
Mama kupiła jakąs szmatławą gazetę i jest napisane oo Colinie co nieco. I Padam... Facet zdobył sławę czym. "Dziennikiem BJ". :thud:
Nie przesadzajmy. Sławny to on jest. Owszem jako Darcy, ale Fitzwilliam :frustracja:

W glownym wydaniu ktorychs wiadomosci przy okazji nominacji mowili, ze jest znany jako odtworca roli Marka Darcy'ego w Dumie i uprzedzeniu :twisted:

Agn - Pon 28 Lut, 2011 13:36

damamama napisał/a:
Na to prowadzący TVN24 rzekł: dla wielu kojarzy się jedynie z filmem "Cztery wesela i pogrzeb" :thud: :thud: Jak można tak pomylić aktorów :bejsbol:

No proszę, czego się człowiek czasem nie dowie. Myślałam, że filmografię Colina mam w miarę otrzaskaną. Jaki z tego morał? Nigdy nie bądź zbyt pewna siebie! Może się okazać, że w filmie, który widziałaś z tysiąc razy (Cztery wesela...), pomimo twojej najgłębszej uwagi, jednak umknie ci grający tam Colin Firth. Pewnie jeszcze główną rolę? :twisted:

Admete - Pon 28 Lut, 2011 13:37

Główną rolę żeńską? ;)
Anonymous - Pon 28 Lut, 2011 13:45

Jakby było więcej pogrzebów, można byłoby sugerować, ze któraś zawartość trumny, to on, ale cholera nie! :mysle:
Agn - Pon 28 Lut, 2011 14:08

Admete napisał/a:
Główną rolę żeńską? ;)

No, to by było oscarowe wtedy. Colin uwodzący Hugh Blah! Granta. Za to należałby mu się Oscar nad Oscarami. :P

damamama - Pon 28 Lut, 2011 14:11

Jakąś chwilę temu dowiedziałam się, że w "Czterech..." Hugh Grant się jąka dla podkreślenie komediowości filmu. Może z tym mu się pokojarzyło.
annastregiel7 - Pon 28 Lut, 2011 20:19

Przyłączam się do gratulacji dla Colina i też jestem zdania, że Oscar 2011 to wielkie wyróżnie także za całokształt jego aktorskich osiągnięć.
Madalam - Pon 28 Lut, 2011 20:49

:colinweloveu: I to tyle w temacie :mrgreen: .

A tak na serio, to szalenie się cieszę z tego, że Colin dostał Oscara. :banan:
W pełni na ową nagrodę zasłużył. Choć jakbym miała wybierać, to przyznałabym mu ją za rolę w "Samotnym mężczyźnie" :-) .

nicol81 - Pon 28 Lut, 2011 21:36

:colinweloveu: : : :cheerleader2: : :excited: :cheerleader2: :excited: :banan: :cheerleader2: : :colinweloveu: :banan: :banan: :colinweloveu: :banan: :banan: :excited: :cheerleader2: :cheerleader2:
Brawa dla cudownych Oskarodajców, ferujących słuszne i sprawiedliwe wyroki :oklaski: :kwiatki_wyciaga: :colinweloveu:

Emi - Pon 28 Lut, 2011 22:31

Bardzo się cieszę, że Akademia wreszcie doceniła Colina przyznając mu Oscara :cheerleader2: W "Jak zostać królem" zagrał fantastycznie i ta nagroda w pełni mu się należała. Zresztą cały film jest świetny, o czym dodatkowo świadczy fakt, że zgarnął statuetki w najważniejszych kategoriach. Choć trzeba przyznać, że przy takiej obsadzie, to już naprawdę trzeba by się postarać, żeby zmarnować film :-P
Gunia - Pon 28 Lut, 2011 22:32

Po perostu...
:colinweloveu: :colinweloveu: :colinweloveu: :colinweloveu: :colinweloveu:
:love_shower:

Alicja - Pon 28 Lut, 2011 22:48

Admete napisał/a:
Moim zdaniem to nagroda za całościową pracę, a nie za jedną rolę.

też tak myślę, tym bardziej nagroda raduje

damamama napisał/a:
Na to prowadzący TVN24 rzekł: dla wielu kojarzy się jedynie z filmem "Cztery wesela i pogrzeb"

:rotfl:
damamama napisał/a:
Jakąś chwilę temu dowiedziałam się, że w "Czterech..." Hugh Grant się jąka dla podkreślenie komediowości filmu. Może z tym mu się pokojarzyło.

to właśnie Hugh Grant miał początkowo zagrać króla Jerzego w "Jak zostać królem", wcale nie Colin, pewnie stąd ten błąd :wink:
lady_kasiek napisał/a:
I On sobie Włoszke za żonę wziął jak tyle Polek by Mu chętnie te obiadki do końca swiata i dzień dłużej gotowało... Ech mężczyźni żmijowe plemię...

jako nieliczna pewnie uważam, że jego żona jest ładna, a skoro jest z nią tyle lat szczęśliwy, to niech mu będzie :mrgreen:

Yvain - Pon 28 Lut, 2011 23:16

Alicja napisał/a:
jako nieliczna pewnie uważam, że jego żona jest ładna

Ejj chyba nie jest tak źle, myślę, że wiele kobiet stać na obiektywizm :mrgreen:
Kobieta jest piękna i ma niewątpliwie klasę oraz coś nieuchwytnego, nieszablonowego.
Tworzą wspaniałą parę, aż przyjemnie popatrzeć :mrgreen:

trifle - Pon 28 Lut, 2011 23:56

Yvain napisał/a:
Alicja napisał/a:
jako nieliczna pewnie uważam, że jego żona jest ładna

Ejj chyba nie jest tak źle, myślę, że wiele kobiet stać na obiektywizm :mrgreen:
Kobieta jest piękna i ma niewątpliwie klasę oraz coś nieuchwytnego, nieszablonowego.
Tworzą wspaniałą parę, aż przyjemnie popatrzeć :mrgreen:

A ja uwielbiam Colina też za to, że prowadzi takie normalne życie, a z żoną wyglądają razem pięknie, jest mi wszystko jedno jakiej narodowości ona jest. Colin to mistrz :love_shower:

trifle - Wto 01 Mar, 2011 00:44

Przed chwilą sobie włączyłam Dziennik BJ, żeby pooglądać wybrane sceny z Colinem :mrgreen: Jeżu, jaki on tam jest piękny :rozoweokulary:
Anonymous - Wto 01 Mar, 2011 00:53

zawsze mi tam przypominal Myszke Miki - szczegolnie gdy przychodzi do Brodget z gazeta z newsem o jej wywiadzie (i zostaje na kolacji)
migotka - Wto 01 Mar, 2011 20:46

trifle napisał/a:
Przed chwilą sobie włączyłam Dziennik BJ, żeby pooglądać wybrane sceny z Colinem :mrgreen: Jeżu, jaki on tam jest piękny :rozoweokulary:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
bardzo się cieszę, że już Oskarowy jest