Seriale - Wiosna, lato, jesień zima i...znów wiosna - życie w dramach
Admete - Sob 29 Sie, 2020 17:53
I ten malowniczy mur z kamieni - podoba mi się. A kot jaki napuszony Obejrzałam pierwszy odcinek Alice - sporo się dzieje. Podróże w czasie, tajemnicza księga, policja, dziennikarze. Nie przepadam za aktorem, który tam gra, ale zasadniczo dla akcji mogę na razie pooglądać. Trzeci odcinek SF8 nie tak ciekawy jak dwa wcześniejsze, ale nie całkiem zły - tym razem o tym, że należy wykorzystywać pełni życie niezależnie od okoliczności.
Admete - Sob 29 Sie, 2020 21:22
Ach - jaki dobry ten dzisiejszy odcinek Secret Forest 2! Yay Scenarzystka naprawdę jest dobra. Bardzo mi się podoba, że nie poszła torem pierwszego sezonu - zrobiła rzecz inna, a jednocześnie postacie zostały nadal postaciami, które znamy i lubimy. Nie ma jednej wielkiej sprawy, wielkiego bang na początku, ale jest ciekawie i dosyć to wszytko skomplikowane. A wspólne sceny Shi Moka, Dong Jae i Yeo Jin - czyste złoto. Na komedii się tyle nie śmieję, co przy scenach z Karaluchem Autentycznie nie wiem, jak aktorzy utrzymywali powagę w trakcie kręcenia. Shi Mok i Dong Jae - autyzm i ADHD Postawienie inspektor Han i Prokuratora Hwanga po dwóch stronach barykady dało niezwykły efekt - ciekawa jestem, czy uda się im jednak współpracować tak jak wcześniej. Czekam na odcinek 6.
| Cytat: | I feel S2 is more tighter than S1. And I absolutely love how both the seasons are different but yet the essence remains the same
|
Podpisuje się pod ta opinią. Pierwszy sezon sama scenarzystka określiła jako "fantasy" i coś w tym jest - przy czym lubię fantasy Ale lubię też rzeczy mocno osadzone w sprawach ważnych społecznie i osadzonych na konkretach.
EDIT: Drugi odcinek Alice podobał mi się bardziej niż pierwszy.
Admete - Nie 30 Sie, 2020 22:17
To znowu ja - Jarząbek Odcinek 6 SF2 to miód dla mnie - tylko nie chcę, żeby coś się stało Seo Dong Jae - zdążyłam go w tym sezonie naprawdę polubić. Trzymam kciuki, że to nie będzie nic ostatecznego. W końcu jest teraz istotną postacią. Szefowa Yeo Jin mnie trochę przeraża - bardzo ambitna i dość bezwzględna kobieta. Yeo Jin jest postawiona w bardzo trudnej sytuacji i traci ducha. Znamienne było pytanie Shi Moka czy przestała rysować Ale piękną mieli rozmowę w 6 odcinku. I Shi Mok jak zawsze jest sobą. Nie da się ukryć, że bywa bezwiednie bardzo zabawny
Trzykrotka - Nie 30 Sie, 2020 23:51
Który to już odcinek SF2 mamy? Może ja zacznę już oglądać dla towarzystwa?
Dziś przy tym tropikalnym dniu mózg mi się lasował i nie chcialo mi się niczego nowego rozpoczynać. Wróciłam do Men Are Men, którego jeszcze się nie pozbyłam. Ale na to szkoda czasu. Miałka jest ta drama i tak bezjajecznie nakręcona, że obejrzałam cały 7-8 nim się zorientowałam, że juz to widzialam, tylko nie został mi w pamięci. Żal mi obu miłych panów na takie kiepścizny. Dramatyczny brak chemii między panią a panami i zbyt rażąca różnica wieku to już tylko małe gwoździki do trumny tej dramy.
Admete - Nie 30 Sie, 2020 23:52
Porzuciłam już jakiś czas temu. Jest obecnie 6 odcinków SF2.
Trzykrotka - Śro 02 Wrz, 2020 15:37
Widziałam, że zaczęła się jedna z tych nowych muzycznych dram, Do You Like Brahms? Na tumblrze pełno gifów. Nie wiem, czy to z powszechnej sympatii dla aktora, czy drama rzeczywiście obiecująca. Pewnie spróbuję.
Admete - Śro 02 Wrz, 2020 17:31
Obejrzałam - pierwszy odcinek trochę przewijałam, ale drugi już zdecydowanie mniej. To taka drama z gatunku powolnych. Dużo zamieszania uczuciowego, ale bez dramatoz - raczej refleksyjna i melancholijna.
BeeMeR - Czw 03 Wrz, 2020 21:40
Wróciłam do królowej Seonduk - chyba w samą porę zrobiłam przerwę, bo akuratnie dostałam przywrócenie Jusina do rangi generała (po degradacji i więzieniu) i piękne batalistyczne sceny Szczególnie mnie urzekło strzelanie przy użyciu nóg oraz tekturowe kamienie i bale drzewa
Zostały mi 4 odcinki.
Admete - Pią 04 Wrz, 2020 06:43
Malowniczo jak powinno być w seguku.
Trzykrotka - Pią 04 Wrz, 2020 07:24
Ten czerwony hełm z rogami jest obłędny To pewnie jakiś wróg go nosi.
BeeMeR - Pią 04 Wrz, 2020 09:04
Och tak, oczywiście, że to zły dowódca "jednostki mobilnej" Baekje, w dodatku paskudnej, bo pokonującej 80-90 ri w ciągu godziny (ponad 300km), co konno raczej nie jest możliwe w związku z czym w szeregach Silli czerwone rogi siały panikę, że to nie ludzie a duchy i siła nieczysta. Dopiero Yusin w mądrości swej odkrył, że rogatych jest dwóch i pokonał obu, co zakończyło wojnę podjazdową z Baekje
i można było przejść do pertraktacji z Tang przeciwko lub wespół z Gogureyo .
Tu dostaliśmy przepiękny wachlarz z piór kruka, służący do przesyłania tajnej wiadomości - odymiony nad świeczką pokazywał utajniony napis. Sprawę wybadał dla odmiany Nefryt - siostrzeniec i następca tronu Seonduk.
Królowa ogłosiła rychłe zaślubiny królewskie z Bidamem, któremu kazała zrzec się wszelkiej władzy po ślubie, co wzburzyło wszystkich krewnych Mishil, pragnących dojść do władzy po jego plecach, wplątują go właśnie w okropne świństwo, zakrawające na zdradę stanu. Yusin - cóż, musiał się pogodzić, sam od dawna ma żonę, zresztą trójkąt miłosny jest najmniej istotny w tej dramie, dążymy wszak do zjednoczenia Trzech Królestw.
Zbroimy się dalej! Testujemy kusze o ogromnym zasięgu:
Wspieramy też rolników w ich ciężkiej pracy
Jest malowniczo
I tylko napisy, cóż...
Admete - Pią 04 Wrz, 2020 10:44
Angielskie też nie były najlepsze.
Trzykrotka - Pią 04 Wrz, 2020 10:51
No co chcesz, napisy to wartość dodana W epoce Netfixa jeszcze się zatęskni do tych różnych oldskulowych cudów z baki.
Wyskoczył mi dziś rano na YT jakiś fragment filmu z Part Seo Joonem i zapuściłam sobie na dobry dzień jakieś kawałki z Witch's Romance - pierwszej dramy, w jakiej go oglądałam. No powiem wam Po tylu obejrzanych scenach wszelakich kissu nadal przy tym gorąco się człowiekowi robi. Uch, taki smarkacz, a lip service, że proszę siadać i się wachlować
W When I Was The Prettiest wczoraj doszło do rozsądnego rozwiązania. Hwan (Ji Soo) powiedział tylko "szkoda, że poznałem cię kiedy jestem za młody," i odpuścił, pogodził się z faktem, że to brat jest zdolny zapewnić Yi Je stabilność, bezpieczeństwo i rodzinę. Panowie trzej - tato i obaj bracia - oświadczyli się niejako zbiorowo, ustami starszego syna, na zasadzie "będziesz miała dom, ojca, męża i młodszego brata." Państwo się pobrali i pojechali w podróż poślubną, a przedtem na ślubie Hwan własną piersią bronił rozwścieczonej eks pana młodego dostępu do panny młodej. Eks przyszła nieproszona, cała w czerni - oj, symbolika aż się patrzy.
Ewidentnie teraz Jin nie to, że odejdzie, tylko zaginie... Ciekawe, czy drama pójdzie bardziej w stronę melo czy kina akcji. W każdym razie na pewno Hwan znów wysunie się na plan pierwszy.
Admete - Pią 04 Wrz, 2020 13:20
Jeśli zaginie, to chyba melo?
BeeMeR - Pią 04 Wrz, 2020 13:26
Angielskie napisy do Królowej były fatalne. Polskie doceniam, to masa pracy i czasu, najczęściej jest przyzwoicie, czasem jednak stanowią wartość dodaną
Admete - Pią 04 Wrz, 2020 19:19
Gif z SF 2:
https://64.media.tumblr.com/bbd145a9d775ef0eb2d4a363728c8565/755e3370d98575f8-c3/s400x600/dc28e20bfab2aa75318f218ba8f123177c8fdbff.gifv
Trzykrotka - Sob 05 Wrz, 2020 10:40
Gif
When I Was - już po ptokach. Rodzina odbiera telefon z USA i wszyscy mają przerażone miny. Jin zaginął podczas jazdy terenowej. W zajawce następnego odcinka nie ma już tego aktira, jest Hwan i Ye Ji z długimi włosami. Widać że upłynęło kilka lat, Ye Ji nadal czeka i ma nadzieję, przy jej boku jest Hwan, choć nadal na dystans.
Oby ten przełom scenariuszowy ożywił dramę, bo dwa ostatnie odcinki byly mocno przeciętne. Romans i małżeństwo wypadły slicznosciowo-cukierkowo-plastikowo, tak jakby wiedzieli z góry, że nie warto tego wątku rozwijać. Ślicznie było i bez życia. I jeden taki ppl, że wdtydu po prostu nie mają
Admete - Sob 05 Wrz, 2020 10:43
Jaki to był ppl? Aż mnie zaciekawiłaś Na pewno romans się teraz ruszy, a potem pojawi się zaginiony. To mi przypomniało taki film, w którym mąż ma stres pourazowy po służbie w wojsku, a żonie zaczyna pomagać młodszy brat.
Trzykrotka - Sob 05 Wrz, 2020 11:51
Tak, na bank będzie taki scenariusz. Ale chętnie to obejrzę, bo Ji Soo jest w tej dramie naprawdę ciekawy. Może zacznie się rozwijać. Pani niestety jest plastikowa. Za dużo chyba tej operacji plastycznej. Podobno to doświadczona aktorka i kiedyś dobrze grała. Teraz jest słabiutka, choć nie aż tak jak w Gangnam Beauty. Ktoś na soompi napisał, że to rola dla PSH i zgadzam się z tym. Też nie jest Meryl Streep, ale dobrze oddaje emocje.
Ppl to było japońskie urządzenie do ogrzewania butów. W Japonii, gdzie słabo jest z ogrzewaniem pomieszczeń, to pewnie pożyteczna rzecz. Tylko strasznie to ograli, bez pomysłu. Ppl powinien być w miarę mało nachalny. A tutaj żona zakłada buty, dziwi się, że są ciepłe, a mąż wygłasza jawną reklamę urządzenia. I jeszcze pokazują, jak te jej buty ogrzewał
Admete - Sob 05 Wrz, 2020 15:01
To faktycznie ppl dosłowny dość. Nie mam nic przeciwko takim rozwiązaniom scenariuszowym. Ten film nazywał się Bracia.
Trzykrotka - Sob 05 Wrz, 2020 16:28
Już wiem, dlaczego Rozdarta tak często ostatnio gra. Dwie dramy praktycznie równocześnie. Ano, rozwodzi się po 4 latach małżeństwa. Ech, niedawno urodziła synka.
Admete - Sob 05 Wrz, 2020 16:32
A - zarabia kasę i pewnie próbuje się czymś zająć. Mam nadzieję, że dziecko zostanie przy niej.
Trzykrotka - Sob 05 Wrz, 2020 16:39
Życzę jej jak najlepiej, tylko niech już nie grywa młodych dziewczyn mających dylematy pierwszej miłości.
Admete - Sob 05 Wrz, 2020 16:40
No właśnie - ona ma dryg do komedii, powinna to wykorzystać.
Trzykrotka - Sob 05 Wrz, 2020 17:26
Prawda? Rola w Mystic Pop Up Bar była jaj uszyta na miarę dla niej. Świetna tam była.
|
|
|