Filmy - Komary mutanty i rekiny ludojady czyli strasznie głupi film
Tamara - Czw 15 Kwi, 2021 15:35
Miałam napisać wcześniej ale jakoś mi uciekało i nie napisałam - małż trafił skacząc po kanałach na cudny film o kosmitach atakujących Stany Zjednoczone (jak zwykle ), nie pamiętam na jakim kanale, ani nie pamiętam całego tytułu, brzmiał Battleship -cośtam. Otóż kosmici zaatakowali jednocześnie ląd i morze czyli dzielnych amerykańskich marines , założyli bazę na lądzie i zajęli morze przy pomocy podwodnych statków o wyglądzie gigantycznych krewetek , które ustawione były w szachownicę (pod wodą, ale dzielne amerykańskie radary je wykryły) i poruszały się - uwaga uwaga - skokami jak wyskakujące z wody delfiny no i atakowały dzielny krążownik amerykański ruszając po dwa po przekątnej kwadratu , , ale dzielny amerykański krążownik do nich strzelał, niestety , trzeba było w nie trafić kiedy wyskakiwały ponad wodę bo inaczej doopha a równocześnie grupa bohaterów lądowych nawiązała łączność z dowódcą krążownika, ich przyjacielem , i okazało się, że muszą włamać się do bazy Obcych i zabrać stamtąd swój sprzęt do nawiązywania łączności , który nie wiem czy został im zabrani, czy ta baza to laboratorium, z którego musieli zwiewać i go zostawili . NO i po sprzęt udał się nie największy mięśniak, który miałby szanse w walce, ale chudy okularnik naukowiec , niemniej był dzielny i uniósł ów sprzęt w postaci małej walizki , spotkawszy się przy okazji z kosmitą, który go zlekceważył . W międzyczasie na krążowniku zdobyli jednego kosmitę, który okazał się niezupełnie martwy i uratowały go posiłki obcych przybyłe na okręt . Niestety nie oglądałam dalej bo coś robiłam, (małż swoją drogą przełączył kanał) , ale było to oszałamiająco głupie
Edit - znalazłam :"Battleship - bitwa o Ziemię" , ekranizacja gry w okręty 8 nominacji do Złotej Maliny
Matko Rihanna tam grała
A oto krewetka w locie https://www.filmweb.pl/fi...9/photos/332840
Loana - Czw 15 Kwi, 2021 16:12
Opis piękny, ale nie będę oglądała, bo szkoda mi czasu na bzdurne walki Ja głupie to mogę oglądać romanse
RaczejRozwazna - Czw 15 Kwi, 2021 16:38
| Loana napisał/a: | Ja głupie to mogę oglądać romanse |
Witaj duchowa siostro
Choć wolę gdy nie są całkiem głupie
BeeMeR - Czw 15 Kwi, 2021 17:11
A blondi w szortach była?
Bo jak nie było to nie wiem czy się liczy
Riganna w szortach też by dała radę
Tamara - Czw 15 Kwi, 2021 17:21
Nie wiem , bo za mało widziałam, ale jakaś blondi była , była znajomą czy przyjaciółka czy kuzynką kapitana krążownika i chyba naukowczynią Rihanna być może paradowała później w marinerskim podkoszulku, co też się nadaje
BeeMeR - Czw 15 Kwi, 2021 19:12
Blond naukowczyni liczy się jak najbardziej, może nawet mieć dżinsy (byleby top był na ramiączkach )
Tamara - Pią 16 Kwi, 2021 13:44
jakiś obcisły trykocik mi mignął
Trzykrotka - Pią 16 Kwi, 2021 14:04
No i co się nabijacie, toć tam jest przebłysk geniuszu! Na Obcych wysłałac niepozornych, to ich zlekceważą
Aragonte - Pią 16 Kwi, 2021 14:11
| Tamara napisał/a: | Miałam napisać wcześniej ale jakoś mi uciekało i nie napisałam - małż trafił skacząc po kanałach na cudny film o kosmitach atakujących Stany Zjednoczone (jak zwykle ) |
Zacznij oglądać "Doktora Who", to będziesz miała odmianę - tam kosmici skupiają się na UK z naciskiem na Londyn i Cardiff
Agn - Sob 17 Kwi, 2021 10:33
Widzialam kiedys ten film. Z 2 butelkami wina chyba wszedl. Nic juz z niego nie pamietam poza tym, ze byl niemozliwie glupi i ze grala tam Rihanna. Oraz ze w odpowiednim momencie w tle lecialo AC/DC.
Tamara - Sob 17 Kwi, 2021 22:25
| Aragonte napisał/a: | | Zacznij oglądać "Doktora Who", to będziesz miała odmianę - tam kosmici skupiają się na UK z naciskiem na Londyn i Cardiff |
Ooo , to kiedyś muszę, bo to już nudne , te ciągłe ataki Obcych na USA
| Agn napisał/a: | | Nic juz z niego nie pamietam poza tym, ze byl niemozliwie glupi i ze grala tam Rihanna. |
To absolutnie wystarczy
Aragonte - Sob 17 Kwi, 2021 22:30
| Tamara napisał/a: | Aragonte napisał/a:
Zacznij oglądać "Doktora Who", to będziesz miała odmianę - tam kosmici skupiają się na UK z naciskiem na Londyn i Cardiff
Ooo , to kiedyś muszę, bo to już nudne , te ciągłe ataki Obcych na USA |
Niektóre efekty specjalne z DW też pasują do tego wątku
Ale ja Doktora Who lubię, żeby było jasne
Tamara - Nie 18 Kwi, 2021 18:12
Wiem że lubisz
Agn - Sob 14 Sie, 2021 15:37
O bosze! Wlasnie zobaczylam trailer prawdziwego cuda - polaczenie mitu o arce Noego z rekinami.
Panie i nieliczni na tym forum panowie...
Noah's shark
https://youtu.be/X01qoMaJ4oY
Zapowiada sie wybornie.
Tamara - Sob 14 Sie, 2021 17:36
Ooooo szatan w postaci rekina ? to musico będzie pienkne
Od razu zrodził mi się koncept innego dzieua - "Noe i megalodon" o perypetiach arki w czasie potopu atakowanej przez zgłodniałe megalodony , niewykluczone że z poduszczenia szatańskiego , i oczywiście z licznym udziałem sztormów i tornad
Trzykrotka - Czw 14 Paź, 2021 08:41
Będzie chyba gratka dla amatorek komarów mutantów i wielkich bestii - Meg, moje panie!
https://tv.wp.pl/film/meg-a3585edbea1bbfc644c9644fbe79b5da
W piątek o 20 na tvn, jak nie zapomnę, to sama sobie obejrzę
Agn - Czw 14 Paź, 2021 09:27
Jason Statham nie kojarzy mi sie z niczym madrym do ogladania, ale teraz to polecial po bandzie. Brzmi zacnie!
Trzykrotka - Czw 14 Paź, 2021 09:29
Ale mówię ci, jakie efekty! Taaaaka paszcza, widziałam trailer i zachęconam bardzo.
BeeMeR - Czw 14 Paź, 2021 10:45
Oj, to będzie piękny film
BeeMeR - Czw 18 Lis, 2021 10:33
No i jak, oglądał ktoś powyższe?
Ja widziałam samą końcówkę cudnie niedoskonałej Geokatastrofy - może z 20 minut, w trakcie której była erupcja wulkanu tuż niedaleko Los Angeles, następnie tsunami przed którym trzy skąpo odziane laski uciekły motorami na wzgórza pokroju Lasku Wolskiego
Były jeszcze inne pomniejsze cuda - była mowa o zimie nuklearnej, ale nikt mi nie wyjaśnił co to za cudo - chyba wszystkie najlepsze efekty zebrano w zwiastunie
https://www.youtube.com/watch?v=40Hu847l_ww
Widziałam też ostatni kwadrans wielce świetnego filmu którego tytułu nie znam, ale laska - ewidentnie surferka - walczyła z wielce agresywnym rekinem, który ponoć wykończył już trzy inne laski, a teraz rzucał się na stalową konstrukcję na której ta ostatnia siedziała w wodzie. Oczywiście wygrała, nadziewając rekina na jakieś żelastwo wystające z dna oceanu
Bardzo to było pouczające
BeeMeR - Nie 21 Lis, 2021 20:18
Nie jestem pewna czy dobrze zakwalifikowałam film
Ale może i owszem
https://naekranie.pl/aktualnosci/moonfall-zwiastun-film-katastroficzny-roland-emmerich-1635789104?fbclid=IwAR2hxifNB9XKneNGejhH3ae6HQLbI4Cx-Cm1pQbA8hTBoCmCjOeGOylw9Kc
Agn - Nie 21 Lis, 2021 20:27
| Cytat: | | tajemnicza siła zrzuca Księżyc z orbity, który jest teraz na kursie kolizyjnym z Ziemią |
...co?
Agn - Nie 21 Lis, 2021 20:31
A, ok, ten pan zrobil "Dzien niepodlegosci" i "2012", to wiele wyjasnia.
Dobrze ulokowalas film, BeeMeRku. Moze i beda efekty specjalne lepsze niz w innych zgromadzonych tu filmach, ale to i tak nic wiecej niz glupota na glupocie i glupota poganiajaca.
BeeMeR - Nie 21 Lis, 2021 20:33
Na koniec zwiastuna lądują statkiem wewnątrz Księżyca
Tamara - Pon 22 Lis, 2021 11:06
Bardzo dobrze ulokowałaś film swoja drogą mam wrażenie, że podczas castingów specjalnie zwracają uwagę na umiejętność wytrzeszczania oczu, wszyscy robią to bardzo sugestywnie w takich filmach
Myślę, że to będzie arcygłupie arcydzieuo
|
|
|