Ekranizacje - Sherlock Holmes - ekranizacje
Aragonte - Wto 13 Mar, 2012 21:24
Szkoda, że tak późno będzie następny sezon, ale cóż - trudno się mówi i czeka dalej
Admete, i co, powtórzyłaś sobie II sezon, zgodnie z tym, co zapowiadałaś?
Admete - Wto 13 Mar, 2012 21:43
Jeszcze nie, bo nadrabiam zaległości filmowe.
praedzio - Wto 13 Mar, 2012 22:00
To będzie trzecia seria Sherlocka?
Aragonte - Wto 13 Mar, 2012 22:08
| praedzio napisał/a: | To będzie trzecia seria Sherlocka? |
Żartujesz czy serio pytasz?
praedzio - Wto 13 Mar, 2012 22:18
Serio pytam. Albo mam galopującą sklerozę, albo coś mi umknęło.
Aragonte - Wto 13 Mar, 2012 22:32
No pewnie, że będzie
Odsyłam do kanonu Doyle'a - u niego też SH "zmartwychwstał"
praedzio - Wto 13 Mar, 2012 22:54
Ahaaaa....
Agn - Wto 13 Mar, 2012 23:17
| BeeMeR napisał/a: | A Zwierz włąsnie napisał na fejsie, że trzecią serię zaczną kręcić dopiero na początku 2013 roku. |
SCHEISSE!!!!!!!!!!!!!!!!! <--- a niech mnie ktoś spróbuje upomnieć za to piękne słówko...
No co tak późno?! Toż ja oszaleję tutaj z niecierpliwości!!!
Do bólu prawdziwe.
Anaru - Śro 14 Mar, 2012 00:57
Wytęż wzrok jak Sherlock Holmes
W 1993 roku poczta Wielkiej Brytanii wypuściła serię pięciu znaczków na cześć legendarnego Sherlocka Holmesa. Znaczków jest pięć, ponieważ na każdym z nich ukryto po jednej literze nazwiska autora książek o słynnym detektywie - sir Artura Conana Doyle'a - DOYLE.
http://www.joemonster.org...Sherlock_Holmes
Anonymous - Śro 14 Mar, 2012 02:07
kuwa.
Agn - Śro 14 Mar, 2012 09:17
| Anaru napisał/a: | W 1993 roku poczta Wielkiej Brytanii wypuściła serię pięciu znaczków na cześć legendarnego Sherlocka Holmesa. Znaczków jest pięć, ponieważ na każdym z nich ukryto po jednej literze nazwiska autora książek o słynnym detektywie - sir Artura Conana Doyle'a - DOYLE.
http://www.joemonster.org...Sherlock_Holmes |
Sprytne! Znalazłam na pierwszym, trzecim i czwartym. Na drugim i piątym pewnie znajdę, jak zjem śniadanie i się do końca obudzę, hihihi.
Aragonte - Śro 14 Mar, 2012 10:17
| AineNiRigani napisał/a: | | kuwa. |
Aine, pisz jaśniej, cooo?
Bo nie wiem, czy to przekręcone "dwa" czy przekręcony bluzg, a jeśli to drugie, to z czym związany
Dwójki i jedynki nie powiększyło mi od razu, na zdjęciach nr 3,4 i 5 już znalazłam literki.
Edit: chyba mam już wszystkie...
Anaru - Śro 14 Mar, 2012 10:36
| Aragonte napisał/a: | Dwójki i jedynki nie powiększyło mi od razu, na zdjęciach nr 3,4 i 5 już znalazłam literki.
| AineNiRigani napisał/a: | | kuwa. |
Aine, pisz jaśniej, cooo?
Bo nie wiem, czy to przekręcona "dwa" czy przekręcony bluzg |
Mniej lakonicznie się uprasza
Optuje za opcją drugą, bo "d" jest daleko od reszty
Jakby co, to podpowiedź jest, ale cała frajda w szukaniu
Anonymous - Śro 14 Mar, 2012 15:52
Kiedy newsem dnia byla informacja o tym, ze nowa seria Sherlocka zacznie byc krecona dopiero w 2013 r. To na co niby mialam sie frustrowac? Na znaczki?
starkus - Śro 14 Mar, 2012 22:14
Chciałam sie pochwalić, że przyszedł do mnie drugi sezon z UK z komentarzami, więc jestem super szczęśliwa. Teściowa przysłała razem z prezsentem dla mojej córki. Jak "zamawiałam" to nie wiedziała o co mi chodzi, a jak paczka przyszła to w środku była notka, I'm Sherlocked, od starszej Pani.... hi ih
Agn - Śro 14 Mar, 2012 23:18
Łachacha! Jak się rozprzestrzenia "choroba" Sherlockowa! Bdb.
I jak tam drugi sezonik? Apetyczny? Jakie dodatki?
Aragonte - Czw 15 Mar, 2012 00:20
Statkus, gratuluję DVD i udanego zasherlockowania starszej pani
| AineNiRigani napisał/a: | | Kiedy newsem dnia byla informacja o tym, ze nowa seria Sherlocka zacznie byc krecona dopiero w 2013 r. To na co niby mialam sie frustrowac? Na znaczki? |
Aine, jasne...
*czepliwy mod on*
ale i tak proszę o ciut jaśniejsze wypowiedzi, bo jeśli nie cytujesz, to momentami jako modowi ręce mi opadają...
*czepliwy mod off*
A na osłodę dnia i mego czepialstwa - link do kolejnego, jak zwykle udanego wpisu na blogy Sherlockisty:
http://sherlockista.blogs...-sherlocka.html
Anonymous - Czw 15 Mar, 2012 00:30
Aragonte - ja wiem. Ja nawet mialam sie wyedytowac nastepnego dnia, ale tamten news byl na poprzedniej stronie, ja bez myszki, po cholernie trudnym dniu pracy. Noremalnie nie chcialo mi sie metolic i pukac na moim zwariowanym i totalnie przeczulonym toczpadzie po to aby sie cofnac i zacytowac - bo on mnie raczej nie bardzo slucha...
Wiem, to mnie nie tlumaczy w zaden sposob i w ramach pokuty obejrze dzis Sherlocka tylko raz !!
Anonymous - Sob 17 Mar, 2012 00:40
No i wyszla z dawna skrywana tajemnica dr Watsona:
http://deliricia.tumblr.c...rsion-of-winnie
Agn - Sob 17 Mar, 2012 07:38
No to czas na pytanie dnia - a Sherlock???
Admete - Sob 17 Mar, 2012 10:43
Podrasowana wersja Kłapouchego?
Anonymous - Sob 17 Mar, 2012 13:29
| Admete napisał/a: | Podrasowana wersja Kłapuuchego? |
Wygrala Pani w naszym konkursie nagrode glowna - opryskane monitory czytelnikow tego watku.
Inna rzecz, ze ja sie nie zgadzam z w/w linkiem. Kubus to mis o bardzo malym rozumku, a Watsonowi rozumu nie brakowalo - dlatego wlasnie tak szybko sie zaprzyjaznil z Sherlockiem. Moze byl optowala za Malenstwem (ktory to majac najwiecej pomyslunku przyjaznil sie Klapouchym), tyle ze ono bylo zbyt wesole...
BeeMeR - Sob 17 Mar, 2012 20:32
Ja bym prędzej obstawiała Prosiaczka niż Kubusia
Nazgulica - Nie 18 Mar, 2012 13:10
Szkoda, ze Tygrysek odpada..
Prosiaczek już prędzej, a może Królik?
Anonymous - Nie 18 Mar, 2012 13:20
Prosiaczel to chodzace prawo Murphyego i wszystko za wszystkich przepraszal - glownie za to, ze zyje. Nie, Watson do prosiaczka zdecydowanie mi nie pasi. Tajger zbyt nieodpowiedzialny.
Jak dla mnie Watsona nie mozna tutaj przyporzadkowac - no chyba ze Mama Kangurzyca?
|
|
|