Fantastyka - Gra o tron (TV)
BeeMeR - Wto 22 Sie, 2017 10:05
| Cytat: | | Cersei będzie mieć pewnie jakąś ciekawą śmierć. | To na pewno - acz brat jej nawet nie zrani - przynajmniej nie kochanek
Admete - Wto 22 Sie, 2017 10:54
No nie wiem czy jej nie zrani. W końcu jest zabójcą królów. To takie gdybanie. Zobaczymy, co scenarzyści wymyślą.
BeeMeR - Wto 22 Sie, 2017 14:46
Ranić to on ją ranił już kilkakrotnie swoim działaniem (np. odmiennym podejściem do Tyriona), ale musiałaby go nieziemsko wnerwić, żeby ją zranił fizycznie
Btw. ciekawe, co królobójcy będzie chciała zrobić Danka - bo nie sądzę, żeby wykpił się uklęknięciem
Admete - Wto 22 Sie, 2017 14:47
Może na końcu stwierdzi, że lepiej, aby zginęła z jego ręki niż z ręki nowej królowej.
BeeMeR - Wto 22 Sie, 2017 14:54
Ano tak - ta wersja jest możliwa
Caitriona - Śro 23 Sie, 2017 18:27
Jest jeszcze jeden odcinek, dłuższy od pozostałych. Czekam z niecierpliwością.
Admete - Pon 28 Sie, 2017 07:02
No i niestety Danka i Jon - bleee....Bran i Sam już wiedzą, że Jon jest kim jest, prawowitym synem Rheagara i Lyanny.
milenaj - Pon 28 Sie, 2017 15:05
Też obejrzałam....
No niestety i jestem ciekawa jak z tego wybrną...
Ale końcówka.
Admete - Pon 28 Sie, 2017 15:07
Ja chyba nie objrzę ostatniego sezonu. Odpuszczę sobie.
milenaj - Pon 28 Sie, 2017 15:31
Nie no. Nie po to oglądałam szósty. Chociaż czuję, że ogrom jego części to będą rozterki Jona.
A i siostry pięknie ograły Littlefinger'a. Choć przeszło mi takie rozwiązanie po głowie.
Admete - Pon 28 Sie, 2017 15:42
To co sie stało z Littlefingerem - super. Ale reszty nie zniesę
ita - Śro 30 Sie, 2017 23:37
Wzięłam się za GoT
Trochę bez ładu i składu, bo zaczęłam oglądać, a na urlopie jeszcze kupiłam sobie książkę.
Niestety w księgarni w Cieszynie mieli dostępny najniższy 2 tom, to tak zaczęłam. Jak zobaczyłam książkę to się ucieszyłam - 1000 stron!!! - że będzie co czytać. A tu kilka dni i po czytaniu, nie wystarczyło nawet na cały urlop. Ale się przyjęło Teraz tylko muszę uważać na spojlery. Wcześniej nie miałam pojęcia, że wokół jest tyle newsów związanych z serialem. Choćby o ostatnio u Zwierza. A nie chcę sobie psuć przyjemności.
Admete - Czw 31 Sie, 2017 06:59
Ito rozwijasz sie Ale tak bez I tomu? Idź do biblioteki, na pewno wszytko jest
BeeMeR - Czw 31 Sie, 2017 07:45
Ja skończyłam odc. 6
Brak jakiegokolwiek wyrazu u Danki poraża - czy to ginie jej dziecko-smok, czy też Jon ledwo dycha albo nagle wyznaje, że została jego królową - tak samo bez zmian
Nie wiem, czy tylko mnie cała wycieczka za mur "by przywieźć Cersei umarlaka" wydaje się od czapy podobnie jak to, że Ogar prowokował zombie rzucając kamyki zamiast spokojnie czekać (zamarzając ) na odsiecz, po którą posłali
Podobała mi się rozmowa sióstr Stark - zwłaszcza jak Arya otwarła oczy siostrze, że nie jest już małą dziewczynką, którą można zagnać do kąta i też musiała przecierpieć swoje oraz przejść niemało by przeżyć.
Ktoś pisał, że go Arya zdenerwowała - czym
Mnie się wydaje, że ostatnie czego Sansa potrzebuje to potakiwanie i głaskanie po główce "och, jakaś biedna, tyle wycierpiałaś"
ita - Czw 31 Sie, 2017 14:34
| Admete napisał/a: | Ito rozwijasz sie Ale tak bez I tomu? Idź do biblioteki, na pewno wszytko jest |
Coraz większe postępy, co?
Nie było wyjścia, w sklepie nie było 1 tomu, to była księgarnia w Cieszynie, i tak dobrze, bo w Wiśle w księgarni to głownie raj dla miłośników Pilcha albo romansów. Niezły rozstrzał
Ale już się poprawiłam Z bólem serca zamówiłam 1 tom w Arosie. Wolałabym go mieć od ręki, oglądałam go dzisiaj w księgarni, ale różnica 20 zł, to jednak za dużo. Na pocieszenie - wzięłam sobie z biblioteki kolejny sezon do oglądania i od razu wypożyczyłam ten nieszczęsny 1 tom, jak dobrze pójdzie to skończę czytanie już na swoim egzemplarzu
Admete - Czw 31 Sie, 2017 15:01
Nie poznaję koleżanki - kiedyś to tylko tak intelektualnie To zły wpływ forum
ita - Czw 31 Sie, 2017 15:10
In-te-le-ktu-alnie???
Ja sobie bardzo chwalę wpływ Forum. Bardzo rozwijający
Dzięki Wam uzupełniam moje - ewidentne - braki
BeeMeR - Czw 31 Sie, 2017 15:16
| Admete napisał/a: | To zły wpływ forum | Oj tam, rozszerza horyzonty
Admete - Czw 31 Sie, 2017 15:17
Jesteśmy jedyne w swoim rodzaju
Deanariell - Pią 01 Wrz, 2017 02:19
Wszystkie razem i każda z osobna.
ita - Pią 01 Wrz, 2017 08:33
No, ba!
Aros jest wielki! Wczoraj zamówiłam książkę a już dzisiaj dostałam sms, że można ją odebrać w Ruchu
Jak wczoraj w nocy oglądałam serial, to tak sobie pomyślałam, że to dziwne, że tak niedawno nie znałam tego świata. Oczywiście mam już swoich ulubionych bohaterów i po tym jak im kibicuję, widzę jak się wkręciłam w serial.
Admete - Pią 01 Wrz, 2017 08:38
A komu kibicujesz?
BeeMeR - Pią 01 Wrz, 2017 08:39
Kto jest twoim ulubieńcem?
A kogo byś wykończyła szybciej niż Martin?
ita - Pią 01 Wrz, 2017 09:09
Oryginalna nie będę.
Kibicuję Aryi, Jonowi, Tyrionowi, Brienne i małym Starkom. Kolejność nieprzypadkowa
Wcześniej oczywiście bardzo mi się podobał Eddard Stark .
Niby na ekranie aż się roi od mężczyzn, ale tak po kobiecemu, tylko on mi się podobał. Teraz zostały albo same szuje albo dzieciuchy
Aaaaaa, jeszcze pytanie Basi - zdecydowanie Littefingera.
Jak wczoraj ktoś wykończył Joffreya to też nie płakałam
Admete - Pią 01 Wrz, 2017 10:19
Niestety Martin na razie pracuje nad szóstym tomem i końca nie widać. Dlatego serial ostatnio poszedł własnym torem.
|
|
|