To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Gra o tron (TV)

BeeMeR - Wto 22 Sie, 2017 10:05

Cytat:
Cersei będzie mieć pewnie jakąś ciekawą śmierć.
To na pewno - acz brat jej nawet nie zrani - przynajmniej nie kochanek ;)
Admete - Wto 22 Sie, 2017 10:54

No nie wiem czy jej nie zrani. W końcu jest zabójcą królów. To takie gdybanie. Zobaczymy, co scenarzyści wymyślą.
BeeMeR - Wto 22 Sie, 2017 14:46

Ranić to on ją ranił już kilkakrotnie swoim działaniem (np. odmiennym podejściem do Tyriona), ale musiałaby go nieziemsko wnerwić, żeby ją zranił fizycznie :mysle:
Btw. ciekawe, co królobójcy będzie chciała zrobić Danka - bo nie sądzę, żeby wykpił się uklęknięciem ;)

Admete - Wto 22 Sie, 2017 14:47

Może na końcu stwierdzi, że lepiej, aby zginęła z jego ręki niż z ręki nowej królowej.
BeeMeR - Wto 22 Sie, 2017 14:54

Ano tak - ta wersja jest możliwa
Caitriona - Śro 23 Sie, 2017 18:27

Jest jeszcze jeden odcinek, dłuższy od pozostałych. Czekam z niecierpliwością.
Admete - Pon 28 Sie, 2017 07:02

No i niestety Danka i Jon - bleee....Bran i Sam już wiedzą, że Jon jest kim jest, prawowitym synem Rheagara i Lyanny.
milenaj - Pon 28 Sie, 2017 15:05

Też obejrzałam....
No niestety i jestem ciekawa jak z tego wybrną...

Ale końcówka. :)

Admete - Pon 28 Sie, 2017 15:07

Ja chyba nie objrzę ostatniego sezonu. Odpuszczę sobie.
milenaj - Pon 28 Sie, 2017 15:31

Nie no. Nie po to oglądałam szósty. ;) Chociaż czuję, że ogrom jego części to będą rozterki Jona. ;)

A i siostry pięknie ograły Littlefinger'a. :) Choć przeszło mi takie rozwiązanie po głowie. :)

Admete - Pon 28 Sie, 2017 15:42

To co sie stało z Littlefingerem - super. Ale reszty nie zniesę ;)
ita - Śro 30 Sie, 2017 23:37

Wzięłam się za GoT :mrgreen:
Trochę bez ładu i składu, bo zaczęłam oglądać, a na urlopie jeszcze kupiłam sobie książkę.
Niestety w księgarni w Cieszynie mieli dostępny najniższy 2 tom, to tak zaczęłam. Jak zobaczyłam książkę to się ucieszyłam - 1000 stron!!! - że będzie co czytać. A tu kilka dni i po czytaniu, nie wystarczyło nawet na cały urlop. Ale się przyjęło :mrgreen: Teraz tylko muszę uważać na spojlery. Wcześniej nie miałam pojęcia, że wokół jest tyle newsów związanych z serialem. Choćby o ostatnio u Zwierza. A nie chcę sobie psuć przyjemności.

Admete - Czw 31 Sie, 2017 06:59

Ito rozwijasz sie ;) Ale tak bez I tomu? Idź do biblioteki, na pewno wszytko jest ;)
BeeMeR - Czw 31 Sie, 2017 07:45

Ja skończyłam odc. 6
Brak jakiegokolwiek wyrazu u Danki poraża - czy to ginie jej dziecko-smok, czy też Jon ledwo dycha albo nagle wyznaje, że została jego królową - tak samo bez zmian :roll:
Nie wiem, czy tylko mnie cała wycieczka za mur "by przywieźć Cersei umarlaka" wydaje się od czapy :roll: podobnie jak to, że Ogar prowokował zombie rzucając kamyki zamiast spokojnie czekać (zamarzając ;) ) na odsiecz, po którą posłali :mysle:
Podobała mi się rozmowa sióstr Stark - zwłaszcza jak Arya otwarła oczy siostrze, że nie jest już małą dziewczynką, którą można zagnać do kąta i też musiała przecierpieć swoje oraz przejść niemało by przeżyć.

Ktoś pisał, że go Arya zdenerwowała - czym :mysle:
Mnie się wydaje, że ostatnie czego Sansa potrzebuje to potakiwanie i głaskanie po główce "och, jakaś biedna, tyle wycierpiałaś" :roll:

ita - Czw 31 Sie, 2017 14:34

Admete napisał/a:
Ito rozwijasz sie ;) Ale tak bez I tomu? Idź do biblioteki, na pewno wszytko jest ;)

Coraz większe postępy, co? :mrgreen:
Nie było wyjścia, w sklepie nie było 1 tomu, to była księgarnia w Cieszynie, i tak dobrze, bo w Wiśle w księgarni to głownie raj dla miłośników Pilcha albo romansów. Niezły rozstrzał :mrgreen:
Ale już się poprawiłam :wink: Z bólem serca zamówiłam 1 tom w Arosie. Wolałabym go mieć od ręki, oglądałam go dzisiaj w księgarni, ale różnica 20 zł, to jednak za dużo. Na pocieszenie - wzięłam sobie z biblioteki kolejny sezon do oglądania i od razu wypożyczyłam ten nieszczęsny 1 tom, jak dobrze pójdzie to skończę czytanie już na swoim egzemplarzu :banan:

Admete - Czw 31 Sie, 2017 15:01

Nie poznaję koleżanki - kiedyś to tylko tak intelektualnie ;) To zły wpływ forum ;)
ita - Czw 31 Sie, 2017 15:10

In-te-le-ktu-alnie??? :rotfl:
Ja sobie bardzo chwalę wpływ Forum. Bardzo rozwijający :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek:
Dzięki Wam uzupełniam moje - ewidentne - braki :mrgreen:

BeeMeR - Czw 31 Sie, 2017 15:16

Admete napisał/a:
To zły wpływ forum ;)
Oj tam, rozszerza horyzonty :mrgreen:
Admete - Czw 31 Sie, 2017 15:17

Jesteśmy jedyne w swoim rodzaju :wink:
Deanariell - Pią 01 Wrz, 2017 02:19

Wszystkie razem i każda z osobna. :mrgreen:
ita - Pią 01 Wrz, 2017 08:33

No, ba! :kwiatek:
Aros jest wielki! Wczoraj zamówiłam książkę a już dzisiaj dostałam sms, że można ją odebrać w Ruchu :banan:
Jak wczoraj w nocy oglądałam serial, to tak sobie pomyślałam, że to dziwne, że tak niedawno nie znałam tego świata. Oczywiście mam już swoich ulubionych bohaterów i po tym jak im kibicuję, widzę jak się wkręciłam w serial. :lol:

Admete - Pią 01 Wrz, 2017 08:38

A komu kibicujesz?
BeeMeR - Pią 01 Wrz, 2017 08:39

Kto jest twoim ulubieńcem?
A kogo byś wykończyła szybciej niż Martin? ;)

ita - Pią 01 Wrz, 2017 09:09

Oryginalna nie będę.
Kibicuję Aryi, Jonowi, Tyrionowi, Brienne i małym Starkom. Kolejność nieprzypadkowa :-)
Wcześniej oczywiście bardzo mi się podobał Eddard Stark :serce: .
Niby na ekranie aż się roi od mężczyzn, ale tak po kobiecemu, tylko on mi się podobał. Teraz zostały albo same szuje albo dzieciuchy :wink:

Aaaaaa, jeszcze pytanie Basi - zdecydowanie Littefingera.
Jak wczoraj ktoś wykończył Joffreya to też nie płakałam :evil:

Admete - Pią 01 Wrz, 2017 10:19

Niestety Martin na razie pracuje nad szóstym tomem i końca nie widać. Dlatego serial ostatnio poszedł własnym torem.