To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Downton Abbey

Admete - Nie 29 Gru, 2013 19:16

Zapomniałam zupełnie. Nadrobię w wolnej chwili. Jakieś sensacje?
Caitriona - Nie 29 Gru, 2013 19:33

Admete napisał/a:
Jakieś sensacje?

Nie, aczkolwiek jest sympatyczna afera szpiegowska, z wtargnięciem :mrgreen: Ogólnie odcinek niezły, bez zbędnych melodramatów.

Jestem ciekawa, kogo wybierze Mary...

Admete - Śro 29 Sty, 2014 11:06

Dopiero teraz obejrzałam i odcinek uważam za bardzo udany. Ciekawa jestem następnego sezonu. Może wrócili na właściwy tor?
olenka1108 - Sob 05 Kwi, 2014 22:02

Downton Abbey seria 3 na TVP1 już w nocy z niedzieli 6 kwietnia na poniedziałek 7 kwietnia o godz. 1.30, lub powtórka w poniedziałek o godz. 22.10. :excited:
Dorfi - Sob 31 Maj, 2014 23:49

A seria druga już jest na DVD :mrgreen:
primavera - Śro 03 Wrz, 2014 06:03

5 sezon Downton Abbey rusza w UK już 21 września!
Harry_the_Cat - Śro 03 Wrz, 2014 22:32

Niestety juz nie ta sama klasa co poczatki serii :roll:
Harry_the_Cat - Pią 12 Wrz, 2014 22:00

George Clooney w Downton Abbey???
primavera - Nie 21 Wrz, 2014 23:10

dziasiaj premiera Downton Abbey 5
Caitriona - Nie 21 Wrz, 2014 23:40

Mimo wszystko będę oglądać.

A jak ktoś tęskni za Danem Stevensem, może obejrzeć thriller The Guest: http://www.youtube.com/watch?v=y0E2Qh6wLS4

Trzeba przyznać, że zmienił chłopak nieco wygląd ;)

Harry_the_Cat - Nie 21 Wrz, 2014 23:57

Mi sie dzis nie chcialo, ale jakos w tygodniu nadrobie. Juz nie pamietam na czym sie sezon 4 skonczyl? Edith byla w ciazy?
Caitriona - Pon 22 Wrz, 2014 00:15

Harry_the_Cat napisał/a:
Edith byla w ciazy?

Urodziła i miała oddać dziecko do wychowania rodzinie ze wsi?

Admete - Pon 22 Wrz, 2014 17:55

Właśnie obejrzałam pierwszy odcinek - dobrze wrócić do Downton :)
Akaterine - Pon 22 Wrz, 2014 19:49

Cytat:
- Of course, a single peer with a good estate won't be lonely long, if he doesn't want to be.
- You sound like Mrs Bennet!

:lol:

primavera - Pon 22 Wrz, 2014 20:27

Akaterine napisał/a:
Cytat:
- Of course, a single peer with a good estate won't be lonely long, if he doesn't want to be.
- You sound like Mrs Bennet!

:lol:

kocham Violet

Akaterine - Pon 29 Wrz, 2014 19:56

Czy tylko dla mnie Tony Gillingham jest paskudny? O wiele bardziej bym wolała, żeby Mary wybrała Blake'a.
Akaterine - Pon 10 Lis, 2014 16:38

Czy nikt poza mną nie ogląda?
Ogólnie jakiś dziwny był ten sezon, niektóre sprawy ciągnęły się bez sensu, szczególnie Edith i śmierć Greena, tego lokaja, który zgwałcił Annę (tak a propos tego:
Spoiler:

teraz Anna będzie w więzieniu? :zalamka: Naprawdę nie potrafią wymyślić niczego nowego dla niej i Batesa?

Ale mimo tego jakoś nie potrafię się oderwać od DA, chyba chodzi o klimat. Szkoda, że
Spoiler:

nie będzie już lady Rose, i wychodzi na to, że Toma też niedługo pożegnamy.

Admete - Pon 10 Lis, 2014 16:49

Jakoś tak po 3 odcinku przestałam oglądać. Co z Edith i dzieckiem?
BeeMeR - Pon 10 Lis, 2014 16:52

Mnie poprzedni sezon zmęczył - obecnego i ew. następnych nie zamierzam już oglądać - ale chętnie poczytam spoilery :mrgreen:
Akaterine - Pon 10 Lis, 2014 17:31

BeeMeR napisał/a:
ale chętnie poczytam spoilery :mrgreen:

Służę :mrgreen:

Admete napisał/a:
Jakoś tak po 3 odcinku przestałam oglądać. Co z Edith i dzieckiem?

Spoiler:

Przez ponad pół sezonu Edith odwiedzała małą u farmerów, żona farmera zaczęła się wkurzać, Edith była załamana, ale odwiedzała dziecko, żona jeszcze bardziej się wkurzała, i tak w kółko. Nagle przyszła wiadomość, której wszyscy się spodziewali - Gregson nie żyje, zabity przez samego Hitlera (serio! No, może nie bezpośrednio, ale Hitler był w to wmieszany), Edith się załamała, pod nieobecność rodziny zabrała dziecko i uciekła do Londynu. Cora się o dowiedziała o dziecku, w ciągu dwóch dni znalazła Edith i zaproponowała, żeby Edith wróciła do Downton i wzięła dziewczynkę pod opiekę, mówiąc, że farmerzy nie są w stanie jej utrzymać. Podsumowując - przez 6 odcinków nic się z Edith nie działo, nie licząc odwiedzin dziecka i płaczu, po czym nagle zalicza ucieczkę, powrót i udawaną adopcję (w jednym odcinku), a w ostatnim jest już cała szczęśliwa, dziecko w Downton itd. Aha, i Robert się zorientował, że to dziecko Edith, bo jest podobne do Gregsona.

Admete - Pon 10 Lis, 2014 17:36

Ło jeeeny ;) To niezła telenowela wyszła ;)
Caitriona - Pon 10 Lis, 2014 17:40

Ja oglądam! ;) Lubię Rose i cały czas podziwiam stroje i wnętrza. Interesuje mnie też służba, szczególnie kucharki. Ostatniego odcinka jeszcze nie widziałam.
Akaterine - Pon 10 Lis, 2014 17:52

Caitriona napisał/a:
cały czas podziwiam stroje i wnętrza.

Szczególnie stroje! Pokaz mody był fajny, i reakcja Mary na jedną z sukienek ("Yummy!" ;) )

Harry_the_Cat - Pon 10 Lis, 2014 21:11

Ja odpadlam juz niestety. Przy calej milosci, ktora kiedys t tego serialu mialam, juz sie za dlugo ciagnie. Ale tez chetnie poczytam, bo moze mnie obecnosc Matthew Goode w przyszlym sezonie skusi ;)
Akaterine - Pon 10 Lis, 2014 21:14

A ma się pojawić? :excited: