Seriale - Fajny serial wczoraj widziałem ...
Caitriona - Pon 05 Kwi, 2010 16:16
Ja też dużo oglądam, za dużo chyba... SPN, Bones, Castle, The Mentalist, Fringe, Ugly Betty, FF, The Pacific, The Good Wife, Survivors (właśnie skończyła się II seria), Being Human, Ashes to Ashes (rozpoczęła się właśnie III seria). Czekam jeszcze na Glee, ma się niedługo zacząć
Jestem serialoholiczką
spin_girl - Pon 05 Kwi, 2010 16:20
| Caitriona napisał/a: | | Jestem serialoholiczką |
No to możemy klub założyć
Admete - Pon 05 Kwi, 2010 16:35
Survivors tez zostawiam na wakacje. Ashes zaczęłam oglądać, ale może powinnam zaczekac aż zbierze się całość? To podobno ostatnia seria i ma wyjaśniać wszelkie niedopowiedzenia dotyczące także Life on Mars. Drugi odcinek dopiero za dwa tygodnie.
milenaj - Pon 05 Kwi, 2010 16:40
Survivors oglądałam i ja chcę trzecią serię.
Life on Mars i Ashes to ashes kusi, ale nie mam możliwości niestety...
Deanariell - Pon 05 Kwi, 2010 19:04
Milenaj napisała: | Cytat: | | Na bodajże ósmym odcinku drugiego sezonu, czyli daaawnoo, ale teraz obejrzałam sobie odcinek w TVN7 z fontanną spełniającą życzenia. Nie mam pojęcia, który to sezon. Zaciekawiło mnie od nowa. Lubiłam i chłopaków i te wszystkie nawiązania do mitów i legend. |
Oj... to faktycznie dawno temu... Zachęcam do powrotu - tym bardziej, że drugi sezon jest genialny i najlepsze odcinki nadal przed Tobą, trzeci zresztą też dobry. A ten z fontanną życzeń, to chyba będzie "Wishful Thinking" z sezonu 4 - był tam może wielki, gadający, pluszowy miś w depresji?
Ja również czasami porzucam seriale, kiedy hiatusy są zbyt długie albo telewizja przerywa emisję w połowie... (np. TVNSerialkiller) Z "Lost" tak miałam - najpierw euforia i fascynacja, niestety po drugim sezonie odpadłam, bo zaczęło mnie to trochę denerwować - tajemnice są ok., ale ileż można znieść tych tajemnic? Kto wie, może jednak jeszcze do tego wrócę. Na ogól, kiedy już coś zaczynam oglądać, to jestem cierpliwa i staram się wytrwać do końca, nawet jak trochę przynudzają. Moją przypadłością jest natomiast serialowy monogamizm - jak się już wczuję w jakiś jeden serial, to ciężko mi oglądać inne, póki ten pierwszy się nie skończy (ostatecznie daję radę dwa, trzy równocześnie )... Obecnie moje serce niezmiennie należy do SPN.
Chociaż skończyłam ostatni sezon Herosów, wciągam się w V, w kolejce czeka druga seria True Blood, Eureka, Good Wife (który zaczęłam oglądać pod wpływem Admete , ale jestem tak w tyle za wszystkimi, że mnie to trochę zniechęca do samotnej kontemplacji ), no i muszę wreszcie dokończyć ostatni sezon Battlestar Galactica... W przyszłości chciałabym pooglądać Bones'ów, Fringe'a i jeszcze kilka innych, o których wiem od Admete (i miałabym na nie ochotę - np. Warehouse 13 ). Taaaaa...
spin_girl - Pon 05 Kwi, 2010 19:09
| Deanariell napisał/a: | | w kolejce czeka druga seria True Blood |
polecam! Eric
milenaj - Pon 05 Kwi, 2010 19:12
| Deanariell napisał/a: | | Z "Lost" tak miałam - najpierw euforia i fascynacja, niestety po drugim sezonie odpadłam, bo zaczęło mnie to trochę denerwować - tajemnice są ok., ale ileż można znieść tych tajemnic? |
Ja dalej trwam. Piąty sezon mnie przekonał, że warto, a teraz to już prawie koniec - 6 odcinkow zostało.
| Deanariell napisał/a: | | Good Wife (który zaczęłam oglądać pod wpływem Admete |
Zaraza się szerzy. Jak oglądniesz trochę to zajrzyj do wątku. Dyskusja rozwija się w szybkim tempie ,
a że po tym najbliższym odcinku będą 3 tygodnie przerwy to może nadrobisz
Bones też trwają, ale mam już powoli dosyć oglądania takich samych odcinków.
Do SPN wrócę. Depresyjny miś był super
Admete - Pon 05 Kwi, 2010 19:23
Milenaj wracaj do Spn, bo juz praktycznie będzie całośc. Jeszcze tylko kilka odcinków serii 5 i dowiemy się wielu rzeczy. Podobno ma byc seria 6, ale Kripke odchodzi, więc sensu w tym nie widzę. Sezon 2 jest genialny, chyba mój ulubiony.
Riella Fringe koniecznie musisz zobaczyć. A w Good Wife teraz dopiero 1 sezon - nadrobisz.
Deanariell - Pon 05 Kwi, 2010 19:25
| milenaj napisał/a: | | Dyskusja rozwija się w szybkim tempie |
No właśnie dlatego się zniechęcam - w dyskusjach lubię być na bieżąco... Ale masz rację - zaraza się szerzy.
| milenaj napisał/a: | | Do SPN wrócę. Depresyjny miś był super |
Wróć koniecznie - końcówka drugiego sezonu... Super muzyka w tle momentami, w późniejszych sezonach niestety zaczęli na tym oszczędzać... Ale i tak nie jest źle. Sporo genialnych odcinków. Wiele emocji przed Tobą - zazdroszczę... Jak znów powrócisz do Winchesterów, to naturalnie wiesz, gdzie później opisać wrażenia? Bardzo chętnie przeżyjemy to wraz Tobą ponownie.
milenaj - Pon 05 Kwi, 2010 19:29
| Deanariell napisał/a: | | Jak znów powrócisz do Winchesterów, to naturalnie wiesz, gdzie później opisać wrażenia? Bardzo chętnie przeżyjemy to wraz Tobą ponownie. |
Wiem. Dzięki, zajrzę na pewno
Deanariell - Pon 05 Kwi, 2010 19:32
| Admete napisał/a: | | Podobno ma byc seria 6, ale Kripke odchodzi, więc sensu w tym nie widzę. |
Nie kracz! Nawet blondynce trzeba dać szansę... Ale wolałabym, żeby sezon 6 był tym ostatnim, bo inaczej zepsują taką piękną historię - bo jak wiadomo wszystko, co dobre, kiedyś musi mieć jakiś sensowny koniec... SPN na to zasługuje. A Amerykanie czasami nie wiedzą, kiedy przestać...
| Admete napisał/a: | | Riella Fringe koniecznie musisz zobaczyć. |
Też tak sądzę.
Calipso - Pon 05 Kwi, 2010 19:59
| spin_girl napisał/a: | | Deanariell napisał/a: | | w kolejce czeka druga seria True Blood |
polecam! Eric |
O tak
Qrczaki,będzie trzecia seria ?
U mnie nadal w kolejce czeka BH,BSG,B5 i Eleventh hour I trzecia seria Monka,bo nie mogę znieść niemieckiego lektora
aneby - Pon 05 Kwi, 2010 20:14
Serialowe "ostatnie wieczerze"
http://www.popcorner.pl/p...420288.html?i=4
http://www.popcorner.pl/p...420288.html?i=3
http://www.popcorner.pl/p...420288.html?i=2
http://www.popcorner.pl/p...420288.html?i=1
I jeszcze jedna ciekawostka - gry na podstawie seriali http://gry.onet.pl/28061,1601494,artykul.html
Admete - Pon 05 Kwi, 2010 21:18
BSG najbardziej mi sie podoba
Caitriona - Pon 05 Kwi, 2010 23:21
| Admete napisał/a: | | BSG najbardziej mi sie podoba |
Mnie również, choć Lost też jest niezły
BeeMeR - Czw 08 Kwi, 2010 09:42
| Deanariell napisał/a: | odpadłam, bo zaczęło mnie to trochę denerwować - tajemnice są ok., ale ileż można znieść tych tajemnic? Kto wie, może jednak jeszcze do tego wrócę | ja dokładnie tak miałam z Herosami
Teraz oglądam SPN, z ciekawością, ale daleko mi od euforii
Greysów to tak trochę z przyzwyczajenia, jak telemanianę, House'a też,
Zaczynam The Good Wife, bo ileż można słuchać zachwytów i nie spróbować?
milenaj - Pią 09 Kwi, 2010 12:45
Z racji wolnego dnia odkopałam serial "Sześć stóp pod ziemią". Jestem przy piątym odcinku i na razie oglądam dalej. Maratony są super.
Admete - Pią 09 Kwi, 2010 12:51
A ja odkryłam brytyjski serial sprzed paru lat - State of play - cudo! John Simm, Dawid Morrissey, Philip Glenister, Polly Walker - miody normalnie
BeeMeR - Pią 09 Kwi, 2010 12:52
| milenaj napisał/a: | | "Sześć stóp pod ziemią" | Pierwszy sezon przeleciałam niemal hurtem, oglądało mi się świetnie, ale zdechłam gdzieś w trzecim sezonie i kropka.
Obejrzałam zaś pierwszy odcinek Life on Mars - jeśłi przymknąć oko na nielogiczność, nie konsekwentność i dziwaczność kontaktów przeszłość-teraźniejszość via radio/tv to ogólnie wyszedł uroczy kontrast między działaniem policji i życiem kiedyś i teraz
milenaj - Pią 09 Kwi, 2010 12:54
Niedawno leciał na Ale kino. Oglądałam i też jestem zachwycona. Bill Nighy jako redaktor jest po prostu genialny. No i James McAvoy do tego...
Admete - Pią 09 Kwi, 2010 13:17
McAvoya nie zauważyłam zupełnie. Może jeszcze nie grał. Dla mnie liczy się Glensiter i Simm.
milenaj - Pią 09 Kwi, 2010 13:25
| Cytat: | | Może jeszcze nie grał. Dla mnie liczy się Glensiter i Simm. |
Pewnie tak. A Glenister i Simm liczą się z powodu "Life on Mars"?
To następny serial, który chodzi za mną od wieków. Słyszę tylko dobre opinie na jego temat.
Admete - Pią 09 Kwi, 2010 13:46
Tak, Life on Mars jest rewelacyjne. Ogólnie lubie obu tych aktorów.
BeeMeR - Pią 09 Kwi, 2010 13:50
A którzy to?
Bo na razie odróżniam Harvey'a Keitela
Admete - Pią 09 Kwi, 2010 13:57
Nie mówię o wersji amerykańskiej, tylko o oryginalnym serialu brytyjskim - Life on Mars. Spin offem od tego jest Ashes to Ashes omawiane przeze mnie i Caitri w serialach kryminalnych.
Tu masz obu - Glenister jako D.C.I Gene Hunt i Simm jako D.I. Sam Tyler
http://www.youtube.com/wa...feature=related
Akcja rozgrywa sie w latach 70 Natomiast Ashes to ashes to lata 80.
http://www.youtube.com/watch?v=IohztByAhXA
|
|
|