Seriale - Wiosna, lato, jesień zima i...znów wiosna - życie w dramach
Admete - Pon 24 Sie, 2020 18:26
Bardzo mi się podobał w Nokdu Flower - grał historyczną postać - przywódcę chłopskiego powstania.
Aragonte - Pon 24 Sie, 2020 20:04
O! Myślę, że mógł naprawdę pasować do tej roli.
Grał też w Słoneczku i wypadł dobrze.
Admete - Pon 24 Sie, 2020 20:20
Pasował i grał tam również pan z Wcielonej zazdrości.
Aragonte - Pon 24 Sie, 2020 20:53
Bo JJS to ogółem dobry aktor jest.
Trzykrotka - Śro 26 Sie, 2020 15:48
Na dramabeans pojawił się piękny recap-recenzja dwóch pierwszych odcinków When I Was The Prettiest, z zastrzeżeniem, że nie będą tego prowadzić do końca. Trochę zrobiło mi się lepiej kiedy przeczytałam - a umknęło mi to, niezbyt uważnie zabrałam sie do oglądania - że akcja rozpoczyna się w 2013 roku. Podejrzewam więc, że już na początku dojdzie do jakiegoś tąpnięcia i będziemy mieć przeskok w czasie do współczesności. O tyle sie z tego cieszę, że Hwan (Ji Soo), choć i męski i wrażliwy i przemiły, jest póki co nie tylko uczniem, ale uczniem Ye Ji, w której jest zakochany. Wolę, żeby był dorosły.
Dziś i jutro kolejne odcinki - ciekawa jestem, czy przeskok rzeczywiście nastąpi
https://www.dramabeans.co...des-1-2-review/
Admete - Śro 26 Sie, 2020 16:13
To rzeczywiście dużo lepiej, żeby ten przeskok zaistniał.
Trzykrotka - Czw 27 Sie, 2020 08:28
Piękne określenie z wikipedii 15 września 2015 roku Minwoo rozpoczął służbę wojskową jako żołnierz Dobrze, że nie jako karabin...
Na instagramie znalazłam dziś nowe zdjęcia Go Kyung Pyo - ani chybi zapowiedź nowej dramy. I rzeczywiście, nasz Sun Woo zakończył już służbę wojskową "jako żołnierz" i wraca do służby publicznej jako aktor. Private Lives - drama zacznie się już we wrześniu, a GKP będzie znów mógł pokazać się w eleganckim garniturze jak w Jealousy Incarnate.
https://asianwiki.com/Private_Lives
Admete - Czw 27 Sie, 2020 12:00
Może nabierze trochę życia i pazura Bo on mi się zawsze wydawał taki słodki - budyń z soczkiem
Trzykrotka - Czw 27 Sie, 2020 12:28
No cóż, zaczynał od ról niezłych popaprańrów Pamiętam, że w tym koszmarnym filmie, który tylko BeeMer miała odwagę obejrzeć (tym o dziewczynie zbierającej haracze dla mafii) grał niezbyt chwalebną rolę a potem wyłupiono mu oko. A w Cantabile Tomorrow był świrem (w pozytywnym sensie) pierwszej wody. Podejrzewam, że rola idealnego syna Sun Woo w AM1988 ustawiła go w szufladce "dobrego chłopca," jednocześnie jednak dając rozpoznawalność.
Ech, miałam nadzieję, że uczczę powrót do własnego domu seansem When I Wast The Most Beautiful, a tu zonk, wczoraj nie było odcinka.
Admete - Czw 27 Sie, 2020 14:09
Ja go mało oglądałam. Nie jestem do niego przekonana. Ma zbyt miękkie rysy twarzy. Nie było odcinka? Coś się wydarzyło?
Trzykrotka - Czw 27 Sie, 2020 14:47
Wiadomo, co kto lubi Mnie też nie w każdej roli się podobał, choć w ogóle bardzo go lubię.
Na soompi widzę życzenia dla ekipy; nie wiem, czy znow nie covid w ekipie kręcącej dramę, ech
Admete - Czw 27 Sie, 2020 18:19
No ech...Niedobrze. Wszędzie korona.
Trzykrotka - Czw 27 Sie, 2020 22:02
Odcinek 5-6 na szczęście jest. Jutro sobie obejrzę, jak będą napisy. Dziś tylko przebiegłam sobie przez sceny saute. Jak to jest pięknie nakręcone. Choćby takie ujęcie - tylko chłopiec i mur, ale na tym murze cień gałęzi sosny jak ze starego obrazu
I jakie czyste, jasne światło w scenach na wsi
Admete - Czw 27 Sie, 2020 22:26
Bardzo malownicze. Ładnie skomponowane.
Aragonte - Czw 27 Sie, 2020 22:37
| Trzykrotka napisał/a: | No cóż, zaczynał od ról niezłych popaprańrów Pamiętam, że w tym koszmarnym filmie, który tylko BeeMer miała odwagę obejrzeć (tym o dziewczynie zbierającej haracze dla mafii) grał niezbyt chwalebną rolę a potem wyłupiono mu oko. A w Cantabile Tomorrow był świrem (w pozytywnym sensie) pierwszej wody. Podejrzewam, że rola idealnego syna Sun Woo w AM1988 ustawiła go w szufladce "dobrego chłopca," jednocześnie jednak dając rozpoznawalność. |
Fakt, wcale nie był zawsze taki grzeczny
Ja ten film o mafii zbierającej zamiast długów organy dłużników przejrzałam, ale nie odważyłam się obejrzeć w całości.
Niestety stoję na razie z oglądaniem SF 2, trochę nie mam czasu i wolnej głowy Może jutro nadrobię.
Trzykrotka - Pią 28 Sie, 2020 08:53
Tego filmu nie obejrzę mimo wspaniałej obsady, aż mnie ciarki przechodzą na wspomnienie kilku kawałków które widziałam na yt. Ale GKP był tam inny niż Sun Woo. Może teraz skorzysta z przerwy wojskowej żeby trochę zmienić emploi.
Już wiem, czemu była przerwa w emisji WIWTP: w to miejsce dali materiał o tajfunie. Dość zrozumiała kolej rzeczy.
BeeMeR - Pią 28 Sie, 2020 10:16
GJP był świetny w tym filmie, dziewczyna zresztą też, nie inaczej było z "matką" graną przez panią od Signal To Boguś tam robił za porządną ciapę.
Trzykrotka - Pią 28 Sie, 2020 10:25
Teraz Boguś będzie robił za ciapę na wybiegu Drama niedługo się zaczyna -a potem papa na dwa lata.
Admete - Pią 28 Sie, 2020 10:47
To oby ta pożegnalna drama przed wojskiem była sympatyczna. W ten weekend zaczynają sie dwie nowe dramy - wyglądają interesująco.
Trzykrotka - Pią 28 Sie, 2020 11:38
Jedna to Alice z naszą doktórką z Faith i powojskowym Joo Wonem, a druga?
Już widzę, Missing. Hmmm, chyba żadna nie dla mnie.
Co do dramy Bogusia, to ale nie mam wielkich nadziei. Ta scenarzystka tworzy istną kolorową papkę dla oczu, ale nic z niej nie wynika. Oczywiście, bardzo się cieszę z kilku rzeczy, które stworzyła: w Doctors odmieniła wizerunek PSH, z mamałygi na ostrą babkę, która nie jest śniętą rybą, tylko potraf się bić i całować z pasją i stworzyła absolutnie cudowne cameo dla Ji Soo, Temperature of Love miała cudowny, leniwy, bardzo paryski klimat, no i dzięki niej poznałam pana, który potem był tak wspaniały w My Country. Ale Temperature była nudna do ukichania, ani Doctors ani High Society nie dokończyłam, choć w tym ostatnim Park Hyung Sik był bardzo-bardzo. Więc i teraz nie ma wielkich oczekiwań.
Admete - Pią 28 Sie, 2020 12:27
To może po prostu podglądasz jakieś fragmenty.
Trzykrotka - Pią 28 Sie, 2020 13:05
Może i ta pani się rozwinęła pisarsko i ma jakiś pomysł, prócz ładnej obsady i okoliczności przyrody.
Trzykrotka - Pią 28 Sie, 2020 22:44
No, dziś sobie obejrzałam When I Was The Prettiest w końcu porządnie i z napisami i póki co nadal jestem pod urokiem dramy. Ona ma masę rzeczy, których nie chciałabym w niej widzieć, toksyczne rodziny na przykład. I inne jeszcze rzeczy. Ale nie poradzę, urzeka mnie jej uroda. Podoba mi się też to, czego w romansach bardzo często brakuje, czyli żarliwość i temperatura uczuć - tutaj czuć młodszego z braci, Hwana. JI Soo nie zawsze spisuje się jako aktor, ale w tej dramie jest póki co zachwycający. Drugi z braci to wytrawny gracz i na dobrą sprawę nie wiadomo, czy w upartym podążaniu za Yi Je kieruje nim coś więcej niż chęć rywalizacji i "jesteś piękna." Bardzo chciałabym przeskoku czasowego, żeby Hwan miał równe szanse, żeby mógł występować już nie jako uczeń, tylko mężczyzna mogący starać się o kobietę, którą kocha. Mam nadzieję, że odcinek 7-8, który pokażą z przesunięciem, za tydzień, zakończy już pewien etap tego potrójnego związku
Parę zdjęć
Admete - Sob 29 Sie, 2020 12:02
Ładne zdjęcia, pewnie już niedługo ten przeskok czasowy będzie.
Trzykrotka - Sob 29 Sie, 2020 15:12
Po napisach do 6 (czyli 3) odcinka pokazali Yi Je w ślubnej sukni i Hwana podającego jej ramię. Sądzę, że odegrał rolę ojca prowadzącego pannę młodą do ołtarza, do Jina.
Zdjęcia są zachwycające Popatrz jak pięknie miodowo oświetlona jest ceglana ściana na ostatnim. Atmosfera wioski rodzinnej chłopaków jest urzekająca. Nic dziwnego, że dziewczyna, zamiast uciekać gdzie pieprz rośnie przed nabrzmiewającym konfliktem, woli tam pozostać i tam zapuścić korzenie po ucieczce od toksycznej ciotki.
|
|
|