To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Dramy koreańskie, filmy skośne i przypadkowi aktorzy - cz.5

Agn - Śro 28 Sty, 2015 08:23

Aż sobie sprawdziłam - faktycznie. I jak to ładnie wygląda! Kurczę, tak powinno być we wszystkich dramach, a nie panny wiejące z wrzaskiem na widok gołej klaty ukochanego albo unikające buziaczków i tulenia jak dżumy. :?

Czekajcie, gdzie tu są napisy... Bo oczywiście jeszcze nie mam.
To plan na dzisiejszy (późny, ech) wieczór - Healer nr 15, Spy nr 6 i jak nie padnę, bo Wilczuś nr 7. To sobie urządzę jazdę bez trzymanki...

Agn - Śro 28 Sty, 2015 08:27

BeeMeR napisał/a:
I najlepsze, że to święta prawda jest! :rotfl:

Wcale nie są brzydcy!

Agn - Śro 28 Sty, 2015 08:30

PS Zerknęłam sobie na Shine or go crazy (nie no, naprawdę, ja nie mogę z tego tytułu :lol: ), jak to wygląda (i czy mi działa, khem). I patrzę - sami znajomi. Nie jestem jeszcze przekonana do głównego aktora (gość z FTLY), ale widzę, że i Komisarz Perskie Oczko się załapał, i Opiekun z TPM... :)
BeeMeR - Śro 28 Sty, 2015 08:30

Mnie to się jak wiesz najbardziej tacy dwaj brzydcy (szpetni) podobają :twisted:
Agn - Śro 28 Sty, 2015 08:31

Bla bla bla sama przyznałaś coponiektórym, że urodni są nad wyraz, nie czując się w obowiązku oszaleć na ich punkcie. :foch2:
BeeMeR - Śro 28 Sty, 2015 08:35

Agn napisał/a:
Kurczę, tak powinno być we wszystkich dramach, a nie panny wiejące z wrzaskiem na widok gołej klaty ukochanego albo unikające buziaczków i tulenia jak dżumy. :?
Absolutnie popieram.

Agn napisał/a:
sami znajomi. Nie jestem jeszcze przekonana do głównego aktora (gość z FTLY), ale widzę, że i Komisarz Perskie Oczko się załapał, i Opiekun z TPM... :)
No dobrze, przekonałaś mnie żeby nabyć i dać szansę :mrgreen:

A tymczasem dokończyłam odc. 27 QoR

I już się oboje wpatrują wzajem w swoje usta, ajumma nawet wyznała, trochę między wierszami, a trochę bezpośrednio, że YS wcale nie jest jej obojętny (i dobrze, bo mu to na pewno bardzo było potrzebne, acz nie wiem na ile dobrze zrozumiał jej wypowiedź ;) ) - ale to nie czas na takie tam romanse, mają obecnie zgoła ważniejsze problemy na głowie - no i nie powiem co drańciuch jeden zrobił, niech sobie Trzykrotka sama obejrzy :twisted:

BeeMeR - Śro 28 Sty, 2015 08:37

Agn napisał/a:
Bla bla bla sama przyznałaś coponiektórym, że urodni są nad wyraz

No bo są urodni (niektórzy jak dziewczyny nawet ;) ) ale widać mnie bardziej "męskie mężczyzny" kręcą :P

Agn - Śro 28 Sty, 2015 08:41

BeeMeR napisał/a:
No dobrze, przekonałaś mnie żeby nabyć i dać szansę :mrgreen:

Kiedy ja nie sprawdziłam dramy oglądając, tylko przesunęłam suwak i bach! - nadziałam się. :)
Tak tylko uprzedzam, żeby nie było na mnie, jeśli dramy nie da się oglądać. :P
BeeMeR napisał/a:
nie powiem co drańciuch jeden zrobił, niech sobie Trzykrotka sama obejrzy :twisted:

Nam możesz opowiedzieć. :kwiatek:

Agn - Śro 28 Sty, 2015 08:42

*focha się i już nie dyskutuje z uparciuchami* :foch2:

;)

Aragonte - Śro 28 Sty, 2015 09:12

BeeMeR napisał/a:
Mnie to się jak wiesz najbardziej tacy dwaj brzydcy (szpetni) podobają :twisted:

Junki się łapie na "szpetnego", czy już nie? :-P

I zadanie bojowe dla Agn - w spolerze, bo jeszcze nie ma 22.00, a pewnie wyobraźnia jej zaszaleje :-P
Karaoke! :mrgreen:
Spoiler:
Lee Jun Ki – J Style Lyrics
Noel lan nun bit chi wo yak sok haess eot janh a
I Wanna give you the best service tonight
Mu eos eur won ha deun mo du ju go sip eo nan
I Wanna Satisfy your senses all night

Neon naui V. I. P. Eonjena narbichwo Oh
Nan neoui T. O. P. Choe go man ju gess eo Yeah
Jeon hyeo sae ro wo jin yu hog cham gi him deun mae ryeog geo bu har su
Eops eul geo ya mo du bo yeo jul ge ne ge nam gim eops I ne ge
Come come come to me tonight

Dagawa bwa nan deur eo gar jun bi ga dwaess eo
Let me in You want me? Invite me It'so simple(baby)
Man jyeo bwa bwa neor da reun se gye ro an nae har Fantasy You want me?
Come on Touch me Come on Welcome to J Style

Ban eung eun a kkyeo dwo na jung eur wi hae seo
You Know the best is yet to come but tonight
Han kkeos dar a ol la bwa geu si dong eur geor eo bwa
Set up your s*** dance right now

Neon naui V. I. P. A jjil han energy Oh
Nan neoui T. O. P. A jjil han synergy Yeah
Neo ui gi dae chi reur nop yeo nae yeong hon eur par a neo reur gam dong si kyeo jul ge
Han gye reur neom eul kkeo ya neo wa sum ga ppeu ge neo wa Dance Dance Dance on me tonight

Dagawa bwa nan deur eo gar jun bi ga dwaess eo

Man jok ha ji ma ni gal jeung e mo dur tae you ge You are my V. I. P.
Nun eur gam a bwa nar a ol la Get ready for the next stage

Da ga wa bwa nan deur eo gar jun bi ga dwaess eo

BeeMeR - Śro 28 Sty, 2015 09:22

Agn napisał/a:
nie czując się w obowiązku oszaleć na ich punkcie. :foch2:
a miałam obowiązek? :twisted:

Aragonte napisał/a:
W mojej nomenklaturze nie - jest za ładny ;)
Ale wiecie, że ja mam serce ogromnie pojemne - JunKi ma w nim miejsce zapewnione za niezwykle seksowny uśmiech i jeszcze bardziej cudną zgrabność, gibkość, sprawność że o sztukach walk nie wspomnę :serce2:

Dla zdezorientowanych: nasza rozmowa z Agn jest dwutorowa bo nas wymieciono z muzycznego :mrgreen:

BeeMeR - Śro 28 Sty, 2015 09:48

Hyde & Jekyll - kawałek odc. 2 za mną
Oj, będę marudzić co niemiara :roll: dopiero się rozkręcam, ale wrzucę co mam, bo znikam

- Robin narodził się z poczucia winy Seo, by ratować ludzi, których ten gremialnie odrzuca, więc z definicji nie ma prawa być mordercą.
- Seo jest dupkiem żołędnym :bejsbol: ja i moje przyziemne pojmowanie świata zwalamy winę na nie lepszego tatusia oraz zakaz choćby zbliżania się do kobiet i jakiekolwiek ekscytacji - cóż to za życie bez odrobiny radości :roll:
- strasznie sztuczne latanie w tej dramie - takie właśnie jak nie lubię :P
- nie podoba mi się makijaż HJM (wygląda jakby rzęs nie posiadała, ja to łykam w przypadku PSH, u którego rzęsy widać tylko jak zamknie oczy, ale u kobiety wolę jak są na miejscu ;) ) nie podoba mi się jej fryzura ani płaszczyk :roll: Postać też jest naiwnie głupia.
Nie mam komu kibicować. Sung Joon gdzie jesteś? :cry2:
- postaci drugoplanowe już zaczęłam przewijać (policjanci, cyrkowcy) :roll: chwilami miałam ochotę przewinąć też monologi HB - coś czuję że niedługo się skuszę :bejsbol:
Ja - przewijać - w pierwszym odcinku. Uczę się ;)
No bo to straszna nuda - a niby rozdwojenie jaźni i morderstwo w tle.

Ok, zamiast Sung Joona - krótkotrwała amnezja :frustracja:
- scena negocjacji mi się podobała :oklaski:
- oj, jeśli idzie o pchanie kobiet na ścianę to nie, nie - nie tak się to robi :roll:
Przynajmniej ja wolę inną wersję :P

Agn - Śro 28 Sty, 2015 12:32

Aragonte napisał/a:
I zadanie bojowe dla Agn - w spolerze, bo jeszcze nie ma 22.00, a pewnie wyobraźnia jej zaszaleje :-P

O żesz ty... :thud: Nieeeeeee!
(Będę ci to śpiewać do snu! :twisted: Uprzedzam, że nie umiem śpiewać, więc będziesz cierpieć podwójnie! *śmiech szaleńca*)
Aragonte napisał/a:

Junki jest ze wszystkich najszpetniejszy. :P
Cytat:
Hyde & Jekyll - kawałek odc. 2 za mną

Ło matko...
Wstrzymam się z oglądaniem, może od połowy uznacie, że jest to oglądalne. Hyun Bin, widzę, przoduje w graniu skończonych dupków, którzy naprawiają z czasem swe błędy i normalnieją. Jak już znormalnieje, to jest do zakochania się, ale na początku trudno go lubić.
Amnezja... nie zachęca. Najlepiej wykorzystana amnezja jest dla mnie w Wilczku *wsadza obiektywizm głęboko w kieszeń* i w każdym przypadku, kiedy zostaje jakoś wyśmiana.

BeeMeR - Śro 28 Sty, 2015 12:39

Agn napisał/a:
Ło matko...
Wstrzymam się z oglądaniem, może od połowy uznacie, że jest to oglądalne.
Agn, ale moim odbiorem dramy to się znów tak bardzo nie sugeruj, bo nieraz mamy zupełnie odmienny odbiór :kwiatek:
A amnezję już chcą leczyć hipnozą - jest nadzieja, że drama wybrnie :lol:
(Dziewczyna nie pamięta twarzy/maseczki zabójcy ;) Może SJ będzie ją hipnotyzował? :wink: Nadzieja umiera ostatnia w każdym razie ;) )

Agn :kwiatek: - wiem, że to offtop tutaj, ale wątek wchłonie a ja cały czas myślę dziś o Twojej Mamie - dziś operacja? O której? Fighting :trzyma_kciuki:

Aragonte - Śro 28 Sty, 2015 12:46

Agn napisał/a:
Aragonte napisał/a:

O żesz ty... :thud: Nieeeeeee!
(Będę ci to śpiewać do snu! :twisted: Uprzedzam, że nie umiem śpiewać, więc będziesz cierpieć podwójnie! *śmiech szaleńca*)

To już lepiej niech mi to śpiewa Junki (a Ty Junkiemu :wink: ), żeby uniknąć mocno dwuznacznej sytuacji podczas wyśpiewywania mi "Dance, dance, dance on me tonight" :twisted:

Aragonte napisał/a:

Agn napisał/a:
Junki jest ze wszystkich najszpetniejszy. :P

Okrutnie szpetny :-P I jeszcze ma grube uda, jak sam twierdzi :twisted:
Muszę go sobie obejrzeć w najbliższym czasie w jakimś filmie i się upewnić, czy dobrze pamiętam jego szpetotę :twisted:

Agn, kciuki za mamę :trzyma_kciuki: :trzyma_kciuki: :trzyma_kciuki:

Agn - Śro 28 Sty, 2015 12:48

BeeMeR napisał/a:
Agn, ale moim odbiorem dramy to się znów tak bardzo nie sugeruj, bo nieraz mamy zupełnie odmienny odbiór :kwiatek:

Wiem, ale amnezja + to co pisałaś o pierwszym odcinku mnie wstrzymuje całkiem nieźle.
Plus to, że nie mam miejsca na kolejną dramę.
BeeMeR napisał/a:
A amnezję już chcą leczyć hipnozą - jest nadzieja, że drama wybrnie :lol:

*facepalm*
Aragonte napisał/a:
Muszę go sobie obejrzeć w najbliższym czasie w jakimś filmie i się upewnić, czy dobrze pamiętam jego szpetotę :twisted:

Aaaaalbo w dramie??? :excited:

Odnośnie offtopu - lecę do "Co nam leży na sercu" - wolę to umieścić pod kołderką. :kwiatek:
Dzięki za kciuki, dziewczyny. Dziś jeszcze nic się nie dzieje, ale opis dokładniejszy w wiadomym wątku. :)

PS W rozjazdach dzisiaj zaczęłam w końcu czytać Paradyzję Zajdla. Macie 3 strzały, z czym mi się kojarzy...

Aragonte - Śro 28 Sty, 2015 13:02

Agn napisał/a:
PS W rozjazdach dzisiaj zaczęłam w końcu czytać Paradyzję Zajdla. Macie 3 strzały, z czym mi się kojarzy...

Ja chyba poczekam na te strzały dziewczyn, bo Paradyzji nie czytałam.
Ale skoro piszesz to tutaj, to pewnie kojarzy Ci się to z jakąś dramą :wink:

Agn - Śro 28 Sty, 2015 13:15

Z pewnym panstwem. Oczywiscie z przeszloscia Polski jak najbardziej, ale...
BeeMeR - Śro 28 Sty, 2015 13:49

Aragonte napisał/a:
I jeszcze ma grube uda, jak sam twierdzi :twisted:
Bredzi. Ale teraz trochę lepiej to rozumiem - bo on ma uda umięśnione, w końcu tymi nogami walczy i inne cuda wyprawia :szacuneczek:

Agn napisał/a:
zaczęłam w końcu czytać Paradyzję Zajdla.
Uwielbiam Paradyzję :serce:
Absolutnie moja ulubiona książka Zajdla - i weszła do języka potocznego np. koalang ;) .
Mnie się z Koreą Północną nie kojarzy(ła), ale przyznaję, ze coś w tym jest.

Aragonte - Śro 28 Sty, 2015 14:10

BeeMeR napisał/a:
Aragonte napisał/a:
Bredzi. Ale teraz trochę lepiej to rozumiem - bo on ma uda umięśnione, w końcu tymi nogami walczy i inne cuda wyprawia :szacuneczek:

Cuda, które Junki wyprawia, hmmm... No dobra, zobaczymy, jakie skojarzenia wyprodukuje Agn około 22.00 :-P
Ja nie, ja na razie jestem grzeczna :flirtuje2:

Agn - Śro 28 Sty, 2015 16:07

BeeMeR napisał/a:
Uwielbiam Paradyzję :serce:

Właśnie też mi się bardzo podoba. :)
Cytat:
Mnie się z Koreą Północną nie kojarzy(ła), ale przyznaję, ze coś w tym jest.

No wiesz, kiedy ty ją czytałaś? Ja mam skojarzenia, bo teraz interesuję się Koreą i książkę czytam teraz, więc siłą rzeczy... Ale 5 lat temu w ogóle skojarzeń w tę stronę bym nie miała. :)
Aragonte napisał/a:
BeeMeR napisał/a:
Aragonte napisał/a:

Cuda, które Junki wyprawia, hmmm... No dobra, zobaczymy, jakie skojarzenia wyprodukuje Agn około 22.00 :-P
Ja nie, ja na razie jestem grzeczna :flirtuje2:

Smerferere!
A ja nie potrzebuję 22.00, by kojarzyć wszelkie interesujące treści. Tylko że też jak mnie nie ma, to wy zaczynacie o szczegółach anatomii coponiektórych, ech... i tak was przyłapałam! :twisted:

BeeMeR - Śro 28 Sty, 2015 16:18

Agn napisał/a:
No wiesz, kiedy ty ją czytałaś?
W liceum ;)
O Korei miałam mgliste pojęcie, chyba bez wiedzy czym się różni jedna od drugiej, bo że są dwie to z geografii było wiadomo ;)
Ongiś znałam wszelkie państwa i stolice - od tamtego czasu jednak sporo zmian nastąpiło, a u mnie częściowa amnezja ;)

Mój plan oglądania QoR był zbyt ambitny, dziś tylko 28 odcinek - za to jaki :banan:

Świetny :oklaski: (pomijając idiotyczny wątek rodzonej matki :roll: ) , uderza w doskonałe dla mnie tony, piękne i frenemy pań i bromance panów, i nowy potwór z szafy wyskoczył - zachwyconam :excited:
no i kocham Gu Young Shika :serce2: :rozoweokulary:

Sama już nie wiem sama który obrazek jest bardziej akuratny w moim przypadku ;) pewnie oba ;)

Aragonte - Śro 28 Sty, 2015 16:22

Agn napisał/a:
Smerferere!
A ja nie potrzebuję 22.00, by kojarzyć wszelkie interesujące treści. Tylko że też jak mnie nie ma, to wy zaczynacie o szczegółach anatomii coponiektórych, ech... i tak was przyłapałam! :twisted:

Kto tu coś pisze o anatomii Same Wiecie Kogo? Przecież nie ja :cool:
Ja jestem na odwyku, cenzuruję się i nic sobie nie wyobrażam :twisted:

BeeMeR - Śro 28 Sty, 2015 16:34

Aragonte napisał/a:
Kto tu coś pisze o anatomii Same Wiecie Kogo? Przecież nie ja :cool:
Że niby ja coś chlapnęłam? Może być i na mnie :mrgreen:

Aragonte napisał/a:
Ufam, że to taki eufemizm ;)
Bo jeśli nie to zaiste nie rozumiem idei w imię której się umartwiasz :kwiatek:

Aragonte - Śro 28 Sty, 2015 16:45

BeeMeR napisał/a:
Aragonte napisał/a:
Ufam, że to taki eufemizm ;)
Bo jeśli nie to zaiste nie rozumiem idei w imię której się umartwiasz :kwiatek:

Nie, serio to nie eufemizm - wyciapałam wszystkie filmiki z komórki, nic nie oglądam (filmów, dram, zdjęć) z Junkim i czekam na powrót do normalności. Chcę spróbować wrócić do redagowania swej tfurczości, byłoby idealnie, gdyby mi się udało wrócić do pisania (zwłaszcza że mam możliwość wziąć udział w pewnej akcji, która wymaga napisania ode mnie opowiadanka - ale to mi chyba nie wyjdzie, bo raczej nie wymyślę nic ciekawego na określony temat). Jak najbardziej chcę jeszcze móc się pozachwycać Junkim, bo jest kim, ale chcę też wrócić do tego co lubiłam robić. Najbardziej mi zależy na powrocie do pisania :-|