To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Opowieści z Narnii - książki, ekranizacje

Yvain - Pią 18 Cze, 2010 20:17

:mrgreen: przepis jest, teraz trzeba go wypróbować. Nie jestem pewna tego smaku mięty i cynamonu ale do odważnych świat należy :mrgreen:
RaczejRozwazna - Czw 12 Sie, 2010 21:46

Nowy-nie nowy zwiastun Narni 3. Wiele nowych scen nie dodali ale kilka jest. Podoba mi się nieco bardziej niż pierwszy, ale może dlatego, że po tamtym wiem czego się już spodziewać...

http://www.filmweb.pl/new...+Świtu%22-63672

Agn - Pią 13 Sie, 2010 10:21

Do teraz nie wiem, jak tam wcisnęli Piotra i Zuzannę...
RaczejRozwazna - Pią 13 Sie, 2010 13:22

Białą czarownica też jest. Zapotrzebowanie dźwignią sukcesu :roll: Może to będzie jakaś migawka typu wpomnienie albo cuś...
Admete - Pią 13 Sie, 2010 15:32

Ale to moga być wstawki z wcześniejszych filmów, nie z tego nowego.
RaczejRozwazna - Pią 13 Sie, 2010 19:19

No właśnie jako rodzaj wspomnienia. Bo wstawianie scen z filmów wcześniejszych nie jest chyba praktykowane w trailerach, nie?
Admete - Pią 13 Sie, 2010 22:08

Nie ma zasady jakiejś - jak kto chce, to chyba może wstawić... ;)
Agn - Pią 13 Sie, 2010 22:11

Rozważna, ewidentnie nie widziałaś np. zwiastunów do Zemsty Sithów. ;) A poza tym takiej sceny, w której Zuzia i Piotrek idą przed siebie chyba nie było... :mysle:
Admete - Pią 13 Sie, 2010 22:20

A nie jest to ze sceny gdy ida w stronę wejścia do obozu?
Agn - Pią 13 Sie, 2010 22:47

Chodzi ci o pierwszy film? Na ujęciu z trailera są bardziej wyrośnięci. I inne ciuchy mają.
Admete - Pią 13 Sie, 2010 22:50

Drugi.
Agn - Pią 13 Sie, 2010 22:55

A w drugim filmie... w którym momencie? :mysle:
RaczejRozwazna - Pią 13 Sie, 2010 23:12

Nie, to ujęcie jest nowe. Łucja ma ciuchy z trójki i jest duża. Pozostali też się zmienili, a takiej scenerii na pewno nie było.
Deanariell - Czw 02 Wrz, 2010 03:12

Nieważne ile pozmieniali w scenariuszu, chrzanię to :P - widziałam zapowiedzi na grudzień :slina: - ja chcę do kina! Będzie u nas w 3D - efekt całkiem przyjemny. ;) I wiem z kim pójdę na seans :cheerleader2: - Admete? Tradycyjnie? :mrgreen:
Admete - Czw 02 Wrz, 2010 16:02

tradycyjnie. Skąd wiesz, ze w 3D fajnie? Byłas na czymś? ;)
Agn - Czw 02 Wrz, 2010 20:50

3D jest fajne, ale męczy mnie, że teraz wszystkie filmy wciskają się w ten wymiar. Fajnie się ogląda, ale okulary niewygodne, spłaszczały mi nos i nie mogłam oddychać. 3 godziny Avatara spędziłam podpierając te przeklęte okulary palcem. Poświęcę się dla Pottera. Nad innymi filmami mocno się zastanowię...
Admete - Czw 02 Wrz, 2010 20:56

A ja ma swoje okulary i dlatego nie bylam do tej pory. Szczerze mówiąc wystarcza mi 2d, byle film był dobry.
Agn - Czw 02 Wrz, 2010 21:04

Mnie też w zupełności wystarcza. Choć przy niektórych filmach to pokusa. :)
Deanariell - Sob 04 Wrz, 2010 09:12

Admete napisał/a:
tradycyjnie. Skąd wiesz, ze w 3D fajnie? Byłas na czymś?

No byliśmy w końcu na tym "Avatarze" w 3D i zapowiedzi Narnii puszczali - nie wiem jak to u nas w kinie będzie, czy dadzą też zwykłe seanse, czy tylko ten trójwymiar - na zwykły też mogę iść, wszystko jedno byle obejrzeć. ;)

Diana - Pon 13 Wrz, 2010 19:42

RaczejRozwazna napisał/a:
... Choć"Ostatniej bitwy" jakoś nie wyobrażam sobie przeniesionej na ekran... :mysle:

Ani ja.
A póki co w tę sobotę na TVP 1 o 20.20 "Książę Kaspian". :cheerleader2:

Admete - Pon 13 Wrz, 2010 19:46

Mnie się wydaje, ze scenariuszowo lepszym filmem mogłaby być adaptacja Srebrnego krzesła.
Aragonte - Pon 13 Wrz, 2010 20:24

Admete napisał/a:
Mnie się wydaje, ze scenariuszowo lepszym filmem mogłaby być adaptacja Srebrnego krzesła.

Popieram :mrgreen: Błotosmętek rulez :mrgreen:

Admete - Pon 13 Wrz, 2010 20:34

Czytałam teraz Wędrowca na świeżo, więc widzę, że akcja chwilami to taka od przygody do przygody. Wiem, że Odyseusz i wszystkie te wędrówki na krańce świata, ultima thule, zaświaty itd. itp. ale wolałabym Błotosmetka, Panią w zielonej sukni, zaklętego rycerza i podziemny swiat. W Wędrowcu chyba silniejsza jest mitologia chrześcijańska - powtórne narodzinym chrzest, baranek, ryby.
Yvain - Pon 13 Wrz, 2010 20:48

Piękny opis Botosmętka - "Zobaczyli długą, chudą twarz z nieco zapadniętymi policzkami, wąskimi, zaciśniętymi ustami, ostrym nosem i długim, nie zarośniętym podbródkiem. Głowę przykrywał strzelisty jak dach wieży kapelusz z bardzo szerokim, płaskim rondem. Wystające spod kapelusza włosy — jeśli można to nazwać włosami — były zielonoszare i proste jak trzciny. Jego skóra była brudnoziemista, twarz pełna powagi i od razu się wiedziało, że jest to istota, która życie traktuje poważnie. :mrgreen:
I jeszcze tekst Ziemistego gnoma - "Wielu przychodzi do Królestwa Odchłani, lecz tylko nieliczni powracają do krajów oświetlonych słońcem" bardzo się przyjął na studiach :mrgreen:

Admete - Pon 13 Wrz, 2010 20:55

Uczę na opisie Błotosmętka opisu postaci ;)