To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Supernatural

Deanariell - Nie 12 Sie, 2007 18:08

EK napisał/a:
w pewien sposób 4 sezon znajduje się w rękach widzów, więc mówcie swoim znajomym, rozprzestrzeniajcie informacje o Supernatural, ponieważ będziemy go robić tak długo, jak długo będziemy mieli widownię

Eeeeee... szczerze powiem, że nieco mnie przeraża to stwierdzenie i wizja np. 8 sezonów... Owszem, kocham ten serial, ale wolałabym, żeby nie zrobili z tego "Dynastii" czy innego badziewia :( Tym bardziej, że z Archiwum X też przesadzili z ilością sezonów... no nic... nie warto martwić się na zapas :-P

Admete napisał/a:
We cześniejszym fragmencie strasznie podobał mi się ten moment, gdy Ackles mówił o samochodach użytych w serialu i o silniku - normalnie cudo ;-) Prawdziwy facet. A potem ten tekst o tym, ze Impala jest Deana...

Też mi się podobało - i wygląda na to, że ta "prawdziwa" Impala naprawdę jest jedna jedyna - full wypas ;) Ja też chcę koszulkę z Metallicarem!!! :cry2:

praedzio napisał/a:
Czy Sasquatch znaczy mniej więcej tyle co Wielka Stopa?

Hmmmmm... nie jestem do końca pewna, ale chyba tak :D A tak btw to dzięki za wklejenie tłumaczenia ;)

Deanariell - Nie 12 Sie, 2007 18:16

Admete napisał/a:
Znalazłam ten film promocyjny do piosenki Casha

To jeszcze kochana poszukaj nam tekstu do tego, co? ;) Please :kwiatek: - wiem, sama mogę, ale Tobie to sprawi większą przyjemność - a ja chwilowo nie mam kiedy poszperać... :P

praedzio - Nie 12 Sie, 2007 19:06

Deanariell napisał/a:
A tak btw to dzięki za wklejenie tłumaczenia

Proszę bardzo! :-D Bałam się, że zmyjecie mi głowę za tak długachne posty, ale skoro się podobało, to się cieszę! Poza tym wywiad znajdował się na forum, które wymaga zalogowania się, więc postanowiłam wam pójść na rękę :P

soph - Nie 12 Sie, 2007 20:06

Wielkie dzięki, widziałam fragmenty na youtube, ale nie wyłapałam wszystkich smaczków. :kwiatek: .
soph - Nie 12 Sie, 2007 20:12

praedzio napisał/a:
Nieładnie tak żartować z nieobecnych! Korytko dla Jareda... Grrr...!! Też coś! :bejsbol:

Przeszło 2 metry??? :shock: Chyba mu po prostu zazdroszczą, a ja jestem bardziej rozdarta niż poprzednio między Samem a Deanem :-P .
P.S. Wiecie, że uzależniłam się od tego tematu prawie tak samo mocno jak od chłopaków? :party:

Admete - Nie 12 Sie, 2007 20:17

Znalazłam tekst ;-) Johnny Cash God's Gonna Cut You Down

You can run on for a long time
Run on for a long time
Run on for a long time
Sooner or later God'll cut you down

Go tell that long tongue liar
Go and tell that midnight rider
Tell the rambler,
The gambler,
The back biter
Tell 'em that God's gonna cut 'em down

Well my goodness gracious let me tell you the news
My head's been wet with the midnight dew
I've been down on bended knee talkin' to the man from Galilee
He spoke to me in the voice so sweet
I thought I heard the shuffle of the angel's feet
He called my name and my heart stood still
When he said, "John go do My will!"

Tell the rambler,
The gambler,
The back biter

Run on for a long time
Run on for a long time

Well you may throw your rock and hide your hand
Workin' in the dark against your fellow man
But as sure as God made black and white
What's done in the dark will be brought to the light

Run on for a long time
Run on for a long time

Tell the rambler,
The gambler,
The back biter
Tell 'em that God's gonna cut you down

To mi się podoba: "What's done in the dark will be brought to the light"

A tu macie filmik ze scenami z Spn - w tle cała piosenka Casha.

http://pl.youtube.com/wat...related&search=

praedzio - Nie 12 Sie, 2007 20:30

soph napisał/a:
Przeszło 2 metry??? Chyba mu po prostu zazdroszczą

Na Wikipedii mówią, że 1,93 m. Z tymi 2 metrami to pewnie się zgrywali... :P

Admete - Nie 12 Sie, 2007 20:39

Raczej się nabijali ;-) Ktos mówił, że lubi czern i biel - proszę bardzo :-)

Caitriona - Nie 12 Sie, 2007 21:22

Jeśli ktoś chce tą piosenkę Casha... ;)
Admete - Nie 12 Sie, 2007 21:24

Caitri chętnie ;-) Ja kiedyś chyba wklejałam tekst i link na YouTube do innej piosenki Cash'a - Devil's right hand.
Caitriona - Nie 12 Sie, 2007 21:27

wysłałam PW
Ja lubię Hurt

Deanariell - Pon 13 Sie, 2007 17:44

Chlip... chlip... ech... przeżyjmy to jeszcze raz... aż mnie dopadł sentymentalny nastrój... :cry2: piękne to jest... :serce: Mogłabym słuchać w kółko...

"Now I've heard there was a secret chord
That David played, and it pleased the Lord
But you don't really care for music, do you?
It goes like this
The fourth, the fifth
The minor fall, the major lift
The baffled king composing Hallelujah

Hallelujah
Hallelujah
Hallelujah
Hallelujah

Your faith was strong but you needed proof
You saw her bathing on the roof
Her beauty and the moonlight overthrew you
She tied you
To a kitchen chair
She broke your throne, and she cut your hair
And from your lips she drew the Hallelujah

Hallelujah, Hallelujah
Hallelujah, Hallelujah

You say I took the name in vain
I don't even know the name
But if I did, well really, what's it to you?
There's a blaze of light
In every word
It doesn't matter which you heard
The holy or the broken Hallelujah

Hallelujah, Hallelujah
Hallelujah, Hallelujah

I did my best, it wasn't much
I couldn't feel, so I tried to touch
I've told the truth, I didn't come to fool you
And even though
It all went wrong
I'll stand before the Lord of Song
With nothing on my tongue but Hallelujah..."

praedzio - Pon 13 Sie, 2007 18:14

Cudne... :serce: I ja sobię pochlipię, mogę?

Kripke o sezonie trzecim (nie wiem czy już było):

Cytat:
Otóż jak już wspominał: "To sezon do przyłączenia się do zabawy", a potem dodał: "Albo dla fanów jest to ten sezon, na który czekali. Od samego początku kręcenia Supernatural, zawsze mówiłem: Byle tylko dali nam dotrwać do trzeciego sezonu! Bo w sezonie pierwszym i drugim, ustawialiśmy szachownicę, a w sezonie trzecim, naprawdę rozpęta się piekło."
Kripke również dodał, że w tym sezonie postawią na trwający przez większość sezonu wątek wojny dobra ze złem. Powiedział: "Są rzeczy, które nadrabiamy. Wydaje mi się, że główny wątek pierwszego sezonu był dobry. Uważam, że samodzielne odcinki drugiego sezonu były super. Ale wydaje mi się, że główny wątek trzeciego sezonu był już tylko w porządku. Był zbyt skomplikowany, nie był tak intuicyjny jak 'znaleźć tatę'. I w sezonie trzecim wracamy do naprawdę intuicyjnej fabuły, która wygląda mniej więcej tak: 'Jest wojna, co zrobimy?'. I jesteśmy bardzo podekscytowani tą fabułą, i uważamy, po raz kolejny, że jest to najbardziej ekscytujący sezon."

Mimo wszystkiego, co powiedział Kripke o głównym wątku, nadal nie zamierza zrezygnować z pojedyńczych, samodzielnych odcinków, które będą kontynuować odkrywanie miejskich legend. Jedna z nich będzie nawet o nadchodzącym Bożym Narodzeniu.

"Nigdy nie wyczerpią się nam pomysły, dopóki trzymają nas na antenie" poinformował Kripke "Właśnie zanazłem legendę o anty-Mikołaju, złym Świętym Mikołaju, tym, który nie przyniesie ci prezentów, tylko przyjdzie cię ukarać, jeśli byłeś niegrzeczny. W Maryland nazywa się go Belsnickel. Nasza rekacja wyglądała tak: 'Świetnie! Świąteczny Odcinek Supernatural.' Więc właściwie nie ma żadnego limitu na tego typu odcinki."

Deanariell - Pon 13 Sie, 2007 18:22

A tu znalazłam świetny tekst - również Leonarda Cohena (jejuniu...ten facet ma taki głos, że zawsze mam ciarki jak słyszę - cudny! ;) ), który byłby kapitalny do SPNu - jaka szkoda, że nie potrafię robić filmików... :( Pozwolicie, że zadedykuję tę "kołysankę" po równo Deanowi i Samowi? :serce2:

"Hunter's Lullaby"

Your father's gone a-hunting
He's deep in the forest so wild
And he cannot take his wife with him
He cannot take his child

In the quicksand and the clay
And a woman cannot follow him
Although she knows the way

Through the silver and the glass
Where only greed can enter
But spirit, spirit cannot pass

For the beast we'll never cannot bind
And he leaves a baby sleeping
And his blessings all behind

And he's lost his lucky charm
And he's lost the guardian heart
That keeps the hunter from the harm

He asked me to say goodbye
And he warned me not to stop him
I wouldn't, I wouldn't even try... :cry2:

Deanariell - Pon 13 Sie, 2007 18:23

praedzio napisał/a:
I ja sobię pochlipię, mogę?

Pewnie - razem jeszcze milej się chlipie przy SPNie - prawda Admete? :hug_grupowy:

przecinek - Pon 13 Sie, 2007 20:39

Praedzio wielkie podziękowania za wklejenie tłumaczenia. Dlaczego ten październik jest tak daleko?
Admete - Pon 13 Sie, 2007 20:43

Dziewczyny gdybyście znalazły, to ja reflektuję - cudne słowa! Miałam dreszcze w trakcie czytania!
No i ten pomysł z Anty - Mikołajem - od razu zaczęłam się śmiać :-) No wyobraźcie sobie Deana i Świętego!

przecinek - Pon 13 Sie, 2007 21:48

Parę dni temu znalazłam taki filmik, trochę inne spojrzenie na braterską miłość, bardziej Sam zajmuje się Deanem, może taki będzie 3 sezon. Niestety wersja piosenki słaba, oryginał lepiej by pasował
http://www.youtube.com/watch?v=xIElu6F-OQY

Deanariell - Wto 14 Sie, 2007 01:20

Admete napisał/a:
Dziewczyny gdybyście znalazły, to ja reflektuję - cudne słowa! Miałam dreszcze w trakcie czytania!

No właśnie nie ma na youtube tej akurat piosenki... szukałam jakiegoś linka, ale nic z tego... :( Może ktoś będzie miał więcej szczęścia? Też właśnie mnie zelektryzowały te słowa... zupełnie jakby o Winchesterach śpiewał ;) A dwie ostatnie zwrotki, to już w ogóle :P Zresztą można by ją śpiewać wszystkim dzieciom łowców... Jo by się też pewnie popłakała, gdyby mogła jej posłuchać...

"Your father's gone a-hunting
For the beast we'll never cannot bind
And he leaves a baby sleeping
And his blessings all behind..." :cry2:

Admete napisał/a:
No i ten pomysł z Anty - Mikołajem - od razu zaczęłam się śmiać. No wyobraźcie sobie Deana i Świętego!

Też mi się od razu spodobał ten pomysł - już słyszę te komentarze Deana do całej sytuacji!!! :rotfl: Będzie zapewne tragicznie i wesoło jednocześnie - coś pięknego :mrgreen:

praedzio - Wto 14 Sie, 2007 08:28

Znalazłam piosenkę, ale teledysku, niestety, nie. Też ciekawam bardzo, jakby to wyglądało. Jak coś, to zgłaszać się na PW.
P.S. Sorry, że się tak wciskam z prywatą, ale własnie znalazłam cudną "Unpluggedową" wersję "Hold on" zespołu Kansas. :serce2: http://www.youtube.com/watch?v=HS3zLUTw7CQ

Agn - Wto 14 Sie, 2007 21:52

Ooo, jakiś wywiad! Zabiorę się za czytanie w wolnym czasie. Tymczasem brata nie ma w domu, więc wykorzystam jego sprzęt w celu obejrzenia któregoś odcinka Spn. Hehhehehe. Ma się tę obsesję ;)

A, właśnie! Cały czas dręczyło mnie, gdzie ja już widziałam aktorkę, która grała Madison w Heart. Męczyło mnie to jakiś czas. Dziś - olśnienie! Znowu Higher ground. W pale mi się nie mieści, że tutaj mnie wzruszyła i płakałam rzewnie nad jej i Sama losem, a w HG plułam na jej widok i przeklinałam jej bohaterkę. Widać lubi zróżnicowane role... ;)

Admete - Wto 14 Sie, 2007 22:18

Ja ja widziałam w kilku odcinkach CSI NY - grała detektywa :-) Trudno jej było nie zauważyc.
przecinek - Wto 14 Sie, 2007 22:42

Agn napisał/a:
Ma się tę obsesję

Obsesja powiadasz, a piosenki o braciach już śpiewasz?
http://www.youtube.com/wa...related&search=

Wątek o filmowych pocałunkach natchnął mnie do poszukiwań i znalazłam coś takiego, nie są to najlepsze ani żadne tam super motylkowe sceny, ale prawie 10 minut całuśnego Deana, to znaczy Jensena, robi wrażenie. Ma chłopak potencjał ...
http://www.youtube.com/watch?v=ThyLOAubNrk

Admete - Wto 14 Sie, 2007 22:55

:rotfl: Jak Riella obejrzy ten drugi filmik, to zejdzie na zawał ;-) I posenka o Jaredzie i Jensenie - cóż może z człowieka zrobić obsesja. Ja się poważnie zastanawiam nad zamówieniem jakiejś fajnej podkoszuliki z Spn. Jakiś cytacik, może ten sztandarowy i z tyłu Metallicar ;-D Babylonową podkoszulkę też bym chciała albo kubeczek...Agn umiałabyś zrobić projekt na kubek z Spn? Pamiętasz te z Srk? Z jednej strony Dean z drugiej Sam. Albo braciszkowie do wyboru, a po drugiej stronie jakiś ładnie zaprojektowany napis...He, he gdybym wzięła coś takiego do pracy...;-)
praedzio - Śro 15 Sie, 2007 08:07

Oooo, z tym kubkiem to fajna sprawa, z koszulką również! :-D Jak coś, to ja również poproszę! :kwiatek: :mrgreen: