To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Fajny serial wczoraj widziałem ...

Deanariell - Nie 04 Kwi, 2010 23:46

Admete napisał/a:
To ja się nie wypowiem, choć już dawno się przyznałam, że część seriali ogladam na podglądzie

Bo Tyś jest Królową Seriali... :thud: :P

Admete - Nie 04 Kwi, 2010 23:51

Deanariell napisał/a:
Admete napisał/a:
To ja się nie wypowiem, choć już dawno się przyznałam, że część seriali ogladam na podglądzie

Bo filmy są za krótkie, ja muszę mieć rozwój w czasie ;)

trifle - Pon 05 Kwi, 2010 00:54

Admete napisał/a:
Deanariell napisał/a:
Admete napisał/a:

Bo filmy są za krótkie, ja muszę mieć rozwój w czasie ;)

No właśnie.
A przyznaj się, nawet te z podglądu. Ciekawa jestem ;)

praedzio - Pon 05 Kwi, 2010 06:34

Tym bardziej mam satysfakcję z tego, że czasem recenzuję odcinki seriali, których Admete nie widziała. :P
Admete - Pon 05 Kwi, 2010 08:42

Teraz oglądam faktycznie tylko parę, reszta leży i czeka na inne czasy ;) Teraz zostało na bieżąco Spn, Castle, Good Wife, Bones, FF, Fringe, V, Pacyfik, Mentalista i Criminal Minds. Przy czym V , FF i V miało ostatnio duże przerwy ( w gruncie rzeczy dobrze, bo bym nie miała na nie czasu ). Tak sobie teraz patrzę na moja listę i wychodzi, że samo sf albo kryminały i wojenne ;)
milenaj - Pon 05 Kwi, 2010 11:23

Deanariell napisał/a:
milenaj napisał/a:
Rozważam powrót do SPN

Rozważ, rozważ. :mrgreen: Zapewniam, że na chłopaków zawsze warto popatrzeć. ;) A w którym momencie SPN "utknęłaś"?

Na bodajże ósmym odcinku drugiego sezonu, czyli daaawnoo, ale teraz obejrzałam sobie odcinek w TVN7 z fontanną spełniającą życzenia. Nie mam pojęcia, który to sezon. Zaciekawiło mnie od nowa. Lubiłam i chłopaków i te wszystkie nawiązania do mitów i legend. Jestem fanką fantasy - za co w domu cierpię, więc cały serial to klimmat, który lubię. Tylko jak pomyślę ile jest do nadrabiania. Ale zdrugiej strony uwielbiam maratony serialowe... I tak się biję z myślami.

Anaru - Pon 05 Kwi, 2010 12:32

Co to jest PP i MM? :mysle:

Ja na bieżąco tylko Spn, FF, a tak to lubię seriami ;) , zamierzam wrócić do GG, bo mi się utknęło gdzieś po drodze, a Basia kusiła rozdziewiczeniem Rory ;)

milenaj - Pon 05 Kwi, 2010 12:50

PP to chyba Prywatna praktyka. A co to jest GG?
praedzio - Pon 05 Kwi, 2010 12:52

Mad Man, Private Practice i Gilmore Girls. ;) Muszę być na bieżąco, nawet jeśli nie oglądam. ;)
aneby - Pon 05 Kwi, 2010 12:56

PP to prywatna praktyka, a MM to jakiś nowy serial Miami medical :wink:

Ja po kilku sezonach zwykle się nudzę i odpuszczam :roll: Nawet SPN już mnie tak nie wciąga ... :rumieniec: Wyjątkiem był BSG, który w krótkim czasie pochłonęłam w całości.
Mój mąż zabrał się za Lost pierwszy sezon - zupełnie inaczej się ogląda jednym ciągiem. W telewizonrni to był koszmar :roll:

milenaj - Pon 05 Kwi, 2010 13:00

aneby napisał/a:
zupełnie inaczej się ogląda jednym ciągiem

Dlatego uwielbiam maratony... :-D

praedzio - Pon 05 Kwi, 2010 13:08

aneby napisał/a:
a MM to jakiś nowy serial Miami medical :wink:

O, kurczę, ale faux pas strzeliłam... :rumieniec: ;)

trifle - Pon 05 Kwi, 2010 14:23

praedzio napisał/a:
aneby napisał/a:
a MM to jakiś nowy serial Miami medical :wink:

O, kurczę, ale faux pas strzeliłam... :rumieniec: ;)

Pas faux pas :D MM to zarówno Mad Men, jak i Miami Medical. Ja oglądam oba (chyba) i na oba używam takiego skrótu, bo jakiego innego? ;)

spin_girl - Pon 05 Kwi, 2010 14:23

To ja chyba jeszcze więcej oglądam.
Aktualnie:
House M.D, Supernatural, The Vampire Diaries, Castle, Chuck, Lie to Me, Glee, Cougar Town, The Good Wife, The Mentalist, Medium.
Chwilowo zawiesiłam (pewnie wrócę w wakację, jak mnie hiatus przyprze): The L Word, Mercy i Mad Men
Oglądałam też The Forgotten i Three Rivers ale zostały zdjęte z anteny.
Myślicie, że to już jest choroba?

trifle - Pon 05 Kwi, 2010 14:34

spin_girl napisał/a:
Myślicie, że to już jest choroba?

Myślę, żę tak :D Ale nic się nie martw, na pewno jest nas więcej ;)
Wreszcie ktoś, kto też ogląda(ł) Mad Men. Co o nim myślisz? Ja chwilowo trochę utknęłam pod koniec II serii i jakoś nie mogę ruszyć.

milenaj - Pon 05 Kwi, 2010 14:34

Tak, ale ja popieram takie choroby :lol: :lol: :lol:
spin_girl - Pon 05 Kwi, 2010 14:42

trifle napisał/a:
Wreszcie ktoś, kto też ogląda(ł) Mad Men. Co o nim myślisz?

Właściwie do te pory obejrzałam zaledwie kilka odcinków pierwszego sezonu, ale muszę przyznać, że przy oglądaniu miałam dreszcze jak przy co lepszych horrorach...kiedy pomyślałam, że tak wyglądała rzeczywistość zaledwie 50 lat temu.
Wszechobecny dym nikotynowy i obrzydliwy seksizm, z obrazkami z gatunku szefa podającego sekretarce swój płaszcz do powieszenia, stojąc metr od wieszaka, sprawiły, że miałam ochotę paść na kolana i dziękować Opatrzności, że urodziłam się w innej epoce...
Poza tym wkurza mnie główny bohater i nie mogę się doczekać, kiedy rzuci go żona.

Admete - Pon 05 Kwi, 2010 14:49

Ja się tez nudzę czasem, ale bywa, że wracam. BSG porzuciłam po 2 sezonie, Lost po 3. Porzuciłam też Housa, Greysów, Medium i dużo innych. Na wakacje zostawiam sobie 24 i może SGU.
spin_girl - Pon 05 Kwi, 2010 14:56

Co to jest BSG i SGU?
Ja też Losta porzuciłam po 3 sezonie, kiedy nie odpowiedzieli na pytania postawione w sezonie pierwszym i straciłam cierpliwość. Ostatnio zaś porzuciłam Heroes, bo zrobiło się nudne.
O, zapomniałam, jeszcze V oglądam.

Admete - Pon 05 Kwi, 2010 14:57

Battlestar Galactica i Stargete Universe.
spin_girl - Pon 05 Kwi, 2010 15:04

Acha. No to się nie rzucę, bo nie lubię takiego gatunku :(
spin_girl - Pon 05 Kwi, 2010 15:04

Acha. No to się nie rzucę, bo nie lubię takiego gatunku :(
Admete - Pon 05 Kwi, 2010 15:18

A ja wręcz przeciwnie - bardzo lubię, tyle, ze BSG było zbyt przygnebiające jak dla mnie. SGU jest za to strasznie wtórne...I takie jakieś bez wyrazu, ale moze się rozkręci z czasem.
trifle - Pon 05 Kwi, 2010 15:35

spin_girl napisał/a:
trifle napisał/a:
Wreszcie ktoś, kto też ogląda(ł) Mad Men. Co o nim myślisz?

Właściwie do te pory obejrzałam zaledwie kilka odcinków pierwszego sezonu, ale muszę przyznać, że przy oglądaniu miałam dreszcze jak przy co lepszych horrorach...kiedy pomyślałam, że tak wyglądała rzeczywistość zaledwie 50 lat temu.
Wszechobecny dym nikotynowy i obrzydliwy seksizm, z obrazkami z gatunku szefa podającego sekretarce swój płaszcz do powieszenia, stojąc metr od wieszaka, sprawiły, że miałam ochotę paść na kolana i dziękować Opatrzności, że urodziłam się w innej epoce...
Poza tym wkurza mnie główny bohater i nie mogę się doczekać, kiedy rzuci go żona.

Mnie zastrzeliła matka dmuchająca dymem tuż przy śpiących dziecku :paddotylu:
A aktor grający Dona pasował mi na Thorntona (wiem, że lubisz RA, ale to tak do mojej własnej wersji z wyobraźni ;) szkoda tylko, że jest Amerykaninem ;) ).

spin_girl - Pon 05 Kwi, 2010 16:14

trifle napisał/a:
aktor grający Dona pasował mi na Thorntona (wiem, że lubisz RA, ale to tak do mojej własnej wersji z wyobraźni szkoda tylko, że jest Amerykaninem ).

Hmmm...może....jakoś się nigdy nie zastanawiałam nad tym, dla mnie Thornton = RA i nigdy mnie nawet przez chwilę nie kusiło, żeby obsadzić kogoś innego w tej roli. :wink: