To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Seriale kryminalne i sensacyjne

praedzio - Śro 23 Wrz, 2009 05:52

Czy ktoś coś wie na temat serialu Bored to Death? Warto się zainteresować?
Admete - Czw 24 Wrz, 2009 20:50

Tu nikt tego nie ogląda, ale musze napisac, że nowy sezon Criminal Minds zaczął się genialnie. Obok Mentalisty i Fringe to najlepszy początek sezonu.
soph - Czw 24 Wrz, 2009 21:06

Ja oglądam (znowu dzięki Tobie :) :kwiatki_wyciaga: ) - właśnie jestem po pierwszym odcinku 5 serii.
Admete - Czw 24 Wrz, 2009 23:54

Niesamowity był! Co oni zrobili agentowi Hotnerowi? Czysty angst teraz będzie. Od razu stał się bardziej interesujący ;) I jak ładnie doktor Reid wyglądał, gdy tak odważnie mierzył z broni w tego szaleńca ;)
soph - Pią 25 Wrz, 2009 04:47

Zgadza się :) . Swoją drogą - można odnieść wrażenie, że scenarzysta, który to wymyślił odbywał wakacyjne praktyki u Kripke :) .
Admete - Pią 25 Wrz, 2009 06:13

Nauczyli się jak dręczyć bohaterów ;)
soph - Pią 25 Wrz, 2009 14:56

Zastanawiam się tylko, kto jest bardziej sadystyczny: scenarzyści czy my, którym takie dręczenie bohaterów się podoba :mysle: .
Admete - Pią 25 Wrz, 2009 14:57

soph napisał/a:
Zastanawiam się tylko, kto jest bardziej sadystyczny: scenarzyści czy my, którym takie dręczenie bohaterów się podoba :mysle: .

W zasadzie ono mi sie nie podoba, ale jest atrakcyjne ;)

soph - Pią 25 Wrz, 2009 15:32

Admete napisał/a:
W zasadzie ono mi sie nie podoba, ale jest atrakcyjne ;)

Nawet bardzo :wink:

Caitriona - Wto 29 Wrz, 2009 13:23

Mentalista wrócił :D :D Zaczynając ten serial nie sądziłam, że mi się tak bardzo spodoba. Na samym początku Patrick Jane mnie niesamowicie denerwował, ale teraz go lubię ;) Tak samo jak całą wesołą gromadkę z Kalifornijskiego Biura :D
Pierwszy odcinek bez większych fajerwerków, są małe, niewielkie zmiany w wyglądzie niektórych bohaterów, ale i tak się cieszę :D

Admete - Wto 29 Wrz, 2009 13:49

Mnie sie ten pierwszy odcinek bardzo podobał. Jane zmienił się od pierwszego sezonu. Na poczatku to był z pozoru taki cwaniaczek. teraz wiadomo, że siedzi w nim okropny gniew.
Caitriona - Śro 30 Wrz, 2009 13:14

Jane już wcześniej pokazywał, że jest zdeterminowany i że zależy mu tylko na jednym. Ale tak czy siak przywiązał się do oddziału i tej roboty, i faktycznie jest to o niebo lepsze niż powrót do poprzedniego zajęcia i rozpamiętywania.

Obejrzałam też pierwszy odcinek Castle :D :D Jak ja lubię tego faceta! :D Ma ogromny urok w sobie.

Admete - Śro 30 Wrz, 2009 13:54

Wczoraj tak strasznie śmiałam się podczas oglądania 2 odcinka, że aż mi było głupio ;) W tym serialu liczy sie rpzede wszystkim gra aktorów, rozwiązywane zagadki są nieważne :) Fillion jako Castle jest do schrupania. On ma taki niesamowity komediowy urok i lekkość.
Caitriona - Śro 30 Wrz, 2009 14:27

Admete napisał/a:
Fillion jako Castle jest do schrupania. On ma taki niesamowity komediowy urok i lekkość.

Gdyby nie on ten serial nawet w połowie nie byłby taki fajny ;) Strrrasznie go lubię: taki wieczny chłopiec z niego ;)

Caitriona - Wto 06 Paź, 2009 13:39

Obejrzałam kolejny odcinek Castle - jak oni tam wszyscy na tym posterunku boją się tej pani detektyw. Były zakłady o najszybsze rozwiązanie sprawy :D Załowałam tylko, że w końcu nikt nie paradował w sukience z ogoląną głową :mrgreen:

Mentalistę tez najnowszego mam za sobą. Zmienili czołówkę ;) A Rigsby na pewno umrze samotny ;)

Admete - Wto 06 Paź, 2009 16:59

Nowe odcinki Mentalisty są świetne :)
Anonymous - Sob 10 Paź, 2009 23:41

Skończyłam pierwszy sezon Lie to me dobry, dobry to serial, fajnie się ogląda ze względu na bohaterów... chociaż Ria mnie wkurza często... zakończyli tak bez fajerwerków. I faktycznie te emocje okazywane są przejaskrawione, ale mimo wszystko baaardzo podobał mi się ten serial... mam jeszcze do oglądnięcia pierwszy odcinek drugiego sezonu.
A w kolejce czeka Mentalista ;)

Admete - Nie 11 Paź, 2009 13:44

Mentalista trzyma wysoki poziom :)
Caitriona - Czw 22 Paź, 2009 13:37

Admete napisał/a:
Mentalista trzyma wysoki poziom

Dokładnie. Bardzo dobrze się go ogląda. poodbnie moim zdaniem jest z serialem Castle. Fillon nadal ma tyle uroku jako niesforny pisarz, miodzio. W ostatnim odcinku był cały uradowany z powodu sprawy jaka się im trafiła :-D przekręty, szpiedzy, CIA itp. Cieszył siię jak dziecko :D

Drugi sezon Lie to me też trzyma poziom i ciekawie się go ogląda. Choć przyznaję, że nie chcioałabym mieć szefa, który będąc na wakacjach podgląda swoich pracowników poprzez kamery i internet...

Admete - Czw 22 Paź, 2009 14:05

To podglądanie pracowników mnie zabiło ;) Moja szefowa też by tak pewnie chciała ;) Spodoba Ci się ostatni odcinek Lie to me, ma prześliczne zakończenie - rozmowę Cala i Gillian. Strasznie lubię postać Gillian.
Admete - Nie 25 Paź, 2009 21:28

W następnym odcinku Castle będa wampiry i Castle będzie nosił kostium z serialu Firefly ;)
Anonymous - Nie 25 Paź, 2009 21:33

zaprzestałam oglądania tego serialu.... nic nie wnosil do mej serialowej egzystencji to bez większego żalu się pożegnaliśmy...
praedzio - Nie 25 Paź, 2009 21:35

Na arenie serialowej pojawiła się nowość pod postacią "White Collar". Właśnie sobie podglądam i się nawet nieźle bawię. :D
Admete - Nie 25 Paź, 2009 21:39

A ja uwielbiam Castle - ten sezon jest świetny. Chyba zajął miejsce Bones ;) O czym jest ten White Collar?
Caitriona - Nie 25 Paź, 2009 21:42

Bonesów miejsca nie zajął, ale razem z Mentalistą Castle jest na trzecim miejscu w chwili obecnej ;) :D Bardzo lubie ten serial.
Admete napisał/a:
W następnym odcinku Castle będa wampiry i Castle będzie nosił kostium z serialu Firefly

Rewelacja! Firefly był rewelacyjny :D