Seriale - Wiosna, lato, jesień zima i...znów wiosna - życie w dramach
Admete - Pią 21 Sie, 2020 07:29
| Trzykrotka napisał/a: | | spotkali się w Lawless Lawyer i powiedzieli sobie: dobra, to w następnej dramie zagramy sobie socjopatów |
Dobre Trochę mi smutno, że nic ciekawego teraz nie ma wśród dram. Też czytam więcej niż oglądam, tym bardziej, że gdy wrócę do pracy będzie mniej czasu na czytanie i inne rzeczy.
Trzykrotka - Pią 21 Sie, 2020 08:56
No więc właśnie. Doczekamy lepszego czasu, to będzie znów klęska urodzaju, a na razie można zrobić sobie urlop od oglądania. Ja sobie wczoraj zakupiłam dwa odcinki dramy z Ji Soo i House Helperem (grają braci). Nie mam złudzeń, petarda to raczej nie będzie, ale może w weekend sobie popróbuję, a co.
Admete - Pią 21 Sie, 2020 12:25
Mnie zniechęca trójkąt miłosny i fakt, że jeden pan jest młodszy. Nie próbuję.
Trzykrotka - Pią 21 Sie, 2020 14:21
Dla mnie 3 lata różnicy to nie różnica, więc nie mam problemu. Problemem będzie słaby scenariusz i ewentualnie pani, która ma ładną buzię i figurę i niewiele więcej. Ale muszę najpierw spróbować, żeby wiedzieć. Lubię obu panów, dla nich obejrzałabym, ale tez nie wszystko.
Admete - Pią 21 Sie, 2020 14:23
Najgorszy ten trójkąt - przyzwyczaję się do myśli o jednym rozwiązaniu, a tu będzie drugie Tam też gra ta drewniana panna z Gangnam Beauty - nastaw się odpowiednio
Trzykrotka - Sob 22 Sie, 2020 09:08
Panowie są bardzo fajni. Ji Soo powinien już przestać grać uczniów, ma 27 lat! Ich braterska relacja też mi się podoba, jest ciepła i serdeczna. Pani... No cóż. Wiedziałam co robię, więc nie narzekam. Jedt bardziej żwawa niż w Gangnam Beauty, na razie znośna. No i ładna, choć to moim zdaniem jest uroda spod skalpela. Ji Soo jest jej uczniem, więc póki co mowy o prawdziwym trójkącie być nie może, choć on się kocha w pani profesor, to ona nie widzi w nim mężczyzny.
Drama jest z serii "dzieje się," to znaczy bohaterowie mają odpowiednio parszywą przeszłość i złe doświadczenia, jego męczy niedoszła prominentna narzeczona, ją walnięta ciotka... Nie będzie to na pewno bogata w niuanse drama o związkach, tylko romansowe kino akcji. Ojciec chłopaków jest artystą garncarzem, a ja lubię ceramikę I część akcji dzieje się u tego ojca, na wsi, jest tam przepięknie, a domy i mury ozdabiają mozaiki z potłuczonych kafli.
Mamę chłopaków gra zła królowa z Moon Lovers - znowu jest mamą Ji Soo jak kiedyś Czternastego Księcia
Admete - Sob 22 Sie, 2020 09:25
Widziałam zajawkę 3 odcinka i tam już panowie nie byli w dobrych stosunkach Od razu mnie odrzuciło. Nie mam nerwów na takie historie. Wolę już śledztwo w sprawie morderstwa Byle główne postacie ze sobą współpracowały.
Trzykrotka - Sob 22 Sie, 2020 10:16
Jeszcze mam ten połówkowy odcinek 4 do obejrzenia, więc zdecyduję. Mnie bardziej męczą takie wątki poboczne jak ten ciotki, która wyraźnie ma nierówno pod sufitem i wyzywa tę swoją młodą krewną przy obcych ludziach, czy jakiegoś prezesa w okropnej peruce z jego szantazami "dam pieniądze na twoje wyścigi samochodowe jak się ożenisz z tą a tą"
Admete - Sob 22 Sie, 2020 13:16
O matko. Jakaś patologia rodzinna.
Trzykrotka - Sob 22 Sie, 2020 17:38
Nie chciałabym żeby takie wątki zdominowały akcję.
Admete - Sob 22 Sie, 2020 23:05
Trzeci odcinek SF 2 bardzo mi się podobał. W tej serii jest inaczej ( już wspominałam o tym ). Nie zostajemy jako widzowie od razu wrzuceni na głęboką wodę, jest więcej warstw w fabule. Scenarzystka chce tym razem większego realizmu i to widać. Ale Shi Mok i Yeo Jin wciąż tacy sami
Drugi odcinek antologii SF8 też ciekawy - tym razem oś fabuły stanowił program do przewidywania przyszłości. W każdym odcinku znajome twarze - dobrze zobaczyć aktorów w czymś trochę innym niż zwykle.
Admete - Nie 23 Sie, 2020 17:06
Nie będzie w tym tygodniu premiery tej nowej dramy z Go Arą - musieli zrobić przerwę w kręceniu, bo ktoś z obsady ma covid.
Trzykrotka - Nie 23 Sie, 2020 19:58
Dla mnie to dobrze, skończę Jugglers. Na kilka dni przenoszę się do Gosi, u której są teraz moje koty, więc będę miała małą przerwę w ogladaniu.
Trzykrotka - Nie 23 Sie, 2020 23:30
Jugglers obejrzane, bardzo ładnie zakończone, nawet z drobnym żarcikiem na koniec (z aktorem grającym mendę grającym przez moment samego siebie przy busiku kawowym). Tak swoją drogą, to tego aktora, który ogromnie przecież podobał mi się w My Country, uważam w Jugglers za słabe ogniwo. Zbyt był groteskowo podły, żeby go traktować poważnie, Choć w sumie pod koniec atmosfera była trochę burleskowa. Nie żebym narzekała, bo trochę lekkości bardzo mi było potrzebne.
Generalnie - cieszę się, że dokończyłam, bo drama jest przyjemna bardzo. Ale It's OK ma lepszy scenariusz. Widać, że pani się rozwija
Dokończyłam też 4, połówkowy, albo 2, jeśli liczyć odcinki jako godzinne, odcinek When I Was The Prettiest. Nie wiem, co jest, ale dziwnie mnie ta drama urzeka. Nie do wszystkich wątków jestem przekonana, wolałabym i to zdecydowanie jakąś inną aktorkę, ale coś mi się w niej podoba. Może wiejska sceneria, sielski i zielony świat, może malowniczość scen (łowienie ślimaków nad rzeką, pływanie nocą w oceanie oświetlonym wielkim księżycem), ale na razie jestem na tak. Nie chcę oczywiście, żeby bracia się kłócili, nie chcę żeby ciotka zatruwała życie pani nauczycielce - ale na razie spróbuję oglądać następne dwa odcinki.
Admete - Pon 24 Sie, 2020 08:24
| Trzykrotka napisał/a: | | Widać, że pani się rozwija |
Zdecydowanie się rozwija i oby tak dalej. W It's Ok tylko wątek z matką był na końcu źle poprowadzony.
| Trzykrotka napisał/a: | | odcinek When I Was The Prettiest |
Ten scenarzysta ( scenarzystka ) jest autorem dramy Maids - oglądałam i nie była zła. Gdyby nie trójkąt, to bym pewnie sprawdziła. Zdawaj relację.
W 4 odcinku SF2 Seo Dong Jae aka Karaluch dawał czadu. Ta postać jest cudowanie napisana i zagrana. Jest chwilami okropny, ale też ma przebłyski człowieczeństwa i nawet autorefleksji. Na razie Yeo Jin i Shi Mok są postawieni przez swoich szefów w trudnej sytuacji, na razie są po dwóch stronach, ale mam nadzieję, że to długo nie potrwa. Żal mi bardzo Yeo Jin - tęskni za pracą na posterunku, w swoim zespole, nie pasuje do biurokratów, którzy nią pogardzają.
Trzykrotka - Pon 24 Sie, 2020 09:09
Widzę gify i komentarze na temat SF na tumblrze, ale twardo się trzymam. Będę oglądać jak uzbiera się więcej, albo wręcz całość.
Widzę, że i na soompi The Prettiest wzbudziła zachwyt stroną wizualną, oraz postaciami obu panów. Oby tylko nie potworzyły się team Hwan i team Jin.
Admete - Pon 24 Sie, 2020 09:20
Zdecydowanie oby nie było walki między dwoma frakcjami. Sama się tego względem siebie boję, więc trzymam się z daleka
Shi Mok i jedzenie - to jest temat na epopeję
Trzykrotka - Pon 24 Sie, 2020 10:32
| Admete napisał/a: |
Ten scenarzysta ( scenarzystka ) jest autorem dramy Maids - oglądałam i nie była zła. Gdyby nie trójkąt, to bym pewnie sprawdziła. |
O! To tym bardziej czuję się zachęcona. Na pewno sprawdzę przynajmniej odcinki z przyszłego tygodnia. To jest właśnie taka letnia - w sensie pory roku - drama, na jaką teraz mam ochotę. W Jugglers ciężkie płaszcze, swetry i grube, kryjące rajstopy jakoś nie pasowały mi klimatem
Chciałabym też sprawdzić, gdzie kręcono plenery wsi, w której mieszka ojciec chłopaków i w której ma pracownię garncarską. Jest tam pięknie, ściany domów ozdabiają wzory ułożone z potłuczonych skorup, coś w takim stylu, jakie robił Gaudi w Barcelonie. Może to rzeczywiście jakaś garncarska wioska, w której tak wykorzystują zniszczony materiał.
Widziałam gif z Karaluchem, przekomiczny Już dla niego samego chce się oglądać.
Admete - Pon 24 Sie, 2020 10:43
Bardzo możliwe z tą wioską.
Aragonte - Pon 24 Sie, 2020 12:21
| Trzykrotka napisał/a: | Widziałam gif z Karaluchem, przekomiczny Już dla niego samego chce się oglądać. |
Ej, gdzie ten gif?
Ja na razie jestem po dwóch odcinkach SF 2 - bardzo dobrze mi się wczoraj oglądało na odstresowanie ogolnożyciowe, śledziłam fabułę i znane postacie, dzięki czemu stres mi nie rósł. Sezon nr 2 dobrze się zapowiada.
Admete - Pon 24 Sie, 2020 12:57
Poszukam potem jakiegoś gifa.
Trzykrotka - Pon 24 Sie, 2020 14:58
| Aragonte napisał/a: | | Trzykrotka napisał/a: | Widziałam gif z Karaluchem, przekomiczny Już dla niego samego chce się oglądać. |
Ej, gdzie ten gif? |
Będę pamiętała, żeby wrzucać co ciekawsze.
Aragonte, napisz od czasu do czasu słówko jeśli oglądasz Ciekawa jestem, jak wypada tato Taeka i pani, która gra (chyba?) szefową Yeo Jin.
Aragonte - Pon 24 Sie, 2020 15:04
| Trzykrotka napisał/a: | | Ciekawa jestem, jak wypada tato Taeka i pani, która gra (chyba?) szefową Yeo Jin. |
Dobrzy są. Tato Taeka niby misiowaty jak zawsze, ale zupełnie inny. Pięknie spławił Karalucha w restauracji. Wydaje mi się, ze postacie są niejednoznaczne. Mamy też wyraźny konflikt na linii policja - prokuratura i w tej chwili trochę wokół tego skupia się akcja.
Admete - Pon 24 Sie, 2020 16:01
Też mi się podoba szef Shi Moka - dla mnie to on jest niedźwiedź grizzli
Trzykrotka - Pon 24 Sie, 2020 18:19
Bardzo lubię tego aktora. Wszystko już grywał, grizzli z pandą na zmianę. Po AM1988 to już jest dla mnie pandą na wieki. Podobnie drugi misiowaty pan, ten który grał tatę Man Ok.
|
|
|