Seriale - W słońcu i w deszczu. Lato w dramach
BeeMeR - Pią 16 Sie, 2019 08:45
Zaczęłam Siwona, ale początek to mnie zmęczył - nie trawię tematu oszustów, nawet oszukiwanych ufam, że to tylko wstęp i rychło zajmie się polityką
Trzykrotka - Pią 16 Sie, 2019 09:56
Jeszcze nie tak rychło ale warto poczekać.
BeeMeR - Pią 16 Sie, 2019 10:31
Czyli tak mniej więcej kiedy? Jestem w połowie pierwszego odcinka albo i przed....
Trzykrotka - Pią 16 Sie, 2019 13:49
Musi pojawić się bogini zemsty za oszukanego biznesmena. Ona pchnie Siwona do polityki. Nie pamiętam już w którym odcinku to było.
BeeMeR - Pią 16 Sie, 2019 14:15
U mnie akuratnie się pobrali i pan poznał zawód żony
Szybkie poznanie się dwójki "po przejściach" aż do 2 lata później całkiem zgrabnie wyszło. Bardzo ładnie wkomponowano "ich pierwszt raz" - subtelnie, ale jednoznacznie. Pani ma tak mało charakterystyczną twarz że jej nie rozpoznam
Trzykrotka - Pią 16 Sie, 2019 21:12
No bo oni są pokazani jako taka zwyczajna, szeregowa para. Pani na pierwszy rzut oka jest szarą myszką, z czasem dopiero widać, że ma delikatną ale wyraźną urodę. W każdym razie dla mnie to był bolesny przeskok - od zauroczenia i zakochania po chłód jaki zapadł po ślubie, czyli objawieniu tożsamości żony. Pstryk - i pa pa miłości z policjantką
BeeMeR - Pią 16 Sie, 2019 21:24
No bo też wybrała najgorszy moment na objawienie tożsamości
Trzykrotka - Pią 16 Sie, 2019 22:37
Uczciwa jest bardzo, dlatego się ujawniła. Fakt, lepiej było to zrobić przed slubem.
BeeMeR - Pią 16 Sie, 2019 23:55
Wtedy do ślubu by nie doszło
Trzykrotka - Sob 17 Sie, 2019 00:00
A to na pewno.
Na szczęście, kiedy żona postanowi włączyć się w kampanię wyborczą męża, znów zrobi się między nimi słodko, a nawet pieprznie
W Rookie Historian z jednej strony trzymanie się za rączkę z książątkiem pod pozorem obrony przed tygrysem a z drugiej okropnie smutna historia żony pana Mina. A i zapowiedzi na ciąg dalszy niezbyt wesoło wyglądają - co, nasza kronikarka wylądowała w więzieniu?
Porady sercowe eunucha trzeba by spisywać dla pokoleń Książę spija mu każde słowo z ust, choć eunuch przykłady czerpie z mitologii, a nie własnego życia miłosnego
Trzykrotka - Sob 17 Sie, 2019 22:52
Ech... My Mister niezwykle jest wciągający. Niby mroczna jest ta drama, momentami wręcz depresyjna, ale jednak uzależniająca w bardzo pozytywny sposób. Jakoś tak... czeka się, że na dobry finał całej tej ponurości.
W 4 odcinku Dong Hoonowi udało się wstrząsnąć Ji An i poruszyć niemal do łez. To, że ona założyła mu podsłuch wreszcie się na coś przydaje. Okazuje się, że choć ledwie się znają, on doskonale wyczuwa, przez co ona przeszła. I jedna jego akcja dosłownie ją rozłożyła. Obie te postaci, z pozoru wcielenie nudy i wcielenie nieszczęścia, okazują się niezwykłe i frapujące.
Po każdym odcinku daję sobie zastrzyk słodyczy w postaci 30/17, ale jestem zafascynowana i chcę oglądać dalej
W 30/17 doszło do wyznania, więc zobaczę, co tam dalej i idę spać.
Jeszcze pytanie sondażowe: czy ktoś byłby zainteresowany obejrzeniem w przyszłości Romance Is a Bonus Book? Bo rozważam zrobienie napisów, ale dla siebie samej nie będę
Admete - Nie 18 Sie, 2019 00:04
Cieszę się, że My Mister co się podoba. Naprawdę warto ją obejrzeć. Mam strasznie duże zaległości w oglądaniu moich dram. Rodzinne obowiązki i gorsze samopoczucie. Ale może uda się coś obejrzec jutro.
Admete - Nie 18 Sie, 2019 14:02
Obejrzałam Justice - dzieje się. A w Rookie historian melancholijne. Podoba mi się sposób pokazywania postaci i opowiadania tej historii. Eunuch i książę są przezabawni
Trzykrotka - Nie 18 Sie, 2019 15:10
Trudno orzec czasami, czy Rookie Historian to komedia czy zaczątek dramatu. Króla jest mało, ale jest głupi i groźny. ZUy wygląda niewinnue, ale unieszczęśliwił własnego syna i również stanowi zagrożenie. Następca tronu jest dobry dla brata, ale zimny i obojętny w stosunku do żony. Lekarka póki co wymyka się pogoni, ale bez końca uciekać nie może. Wszystko się może zdarzyć i oby nic złego, bo ten lekki klimat dramy bardzo lubię.
Aragonte - Nie 18 Sie, 2019 16:47
| Trzykrotka napisał/a: | Jeszcze pytanie sondażowe: czy ktoś byłby zainteresowany obejrzeniem w przyszłości Romance Is a Bonus Book? Bo rozważam zrobienie napisów, ale dla siebie samej nie będę
|
Ja bym była, bp wydawało się to fajne, ale mogę też obejrzeć po angielsku, jakby co
BeeMeR - Nie 18 Sie, 2019 18:59
Ja nie dam głowy
Dopełzłam do domu, uff. Nic dalej nie oglądałam, nie było kiedy i jak.
Admete - Nie 18 Sie, 2019 19:11
| Trzykrotka napisał/a: | | Trudno orzec czasami, czy Rookie Historian to komedia czy zaczątek dramatu. |
Rzeczywiście trudno to określić. Myślę, że ta linia utrzymuje się już dość długo, więc chyba nie będzie wielkiej zmiany i historia zakończy się dla bohaterów dobrze.
Trzykrotko napisy do Bonus Book są na Podnapisi, tylko ktoś by je musiał dopasować.
Trzykrotka - Nie 18 Sie, 2019 19:26
| Admete napisał/a: |
Trzykrotko napisy do Bonus Book są na Podnapisi, tylko ktoś by je musiał dopasować. |
A, to w porządku, gdyby ktoś chciał oglądać, można powalczyć. Dzięki za info
Admete - Nie 18 Sie, 2019 19:41
Jak coś jest na Netflixie, to napisy na pewno są wrzucone. Teraz jest też na przykład Rookie Historian. Reklama garniturów
Trzykrotka - Nie 18 Sie, 2019 23:43
Jin Hyuk zawsze świetnie wyglądał w garniturach, jak pamięcią sięgam. Jeszcze w Heirs
W My Mister manager Park i pracownica na zastępstwo Ji An kolejnymi małymi kroczkami zbliżają się do siebie. Scena, w której pomaga on wywieźć babcię na zewnątrz, żeby mogła popatrzeć na księżyc, była bardzo ciepła i wzruszająca. A jednocześnie Dong Hoon już wie, że żona zdradza go z szefem. Ciekawe, ciekawe, co będzie.
Co to za ohydna firma, w której oni boje pracują
A 30/17 mam już tylko dwa odcinki do końca i już na ten koniec czekam, bo trochę się formuła wyczerpuje, mimo najszczerszych starań aktorów. Dziś nastąpiło hurtowe wyjaśnianie przeszłości młodej pary oraz gosposi Jennifer (kocham tę postać, Isadora - Jennifer jest cudowna). W cameo pokazał się pewien bardzo dawno nie widziany pan I dowalili taką dramatozę, że o mało nie skoczyłam od razu do 16 odcinka, tak się zezłościłam. Na szczęście odkręcili to i owo i mogę już odglądać dalszy ciąg objaśniania przeszłości bohaterki. Słodka i miła jest ta drama, ale nie za słodka i nie przesadnie miła.
Admete - Pon 19 Sie, 2019 00:01
Aktorka od Jennifer gra w Love Affairs. Ja na razie na Zachodzie. Drugi sezon Mindhunter.
Trzykrotka - Pon 19 Sie, 2019 07:31
Zobaczymy... Na razie po zakończeniu 30/17 planowałam Nefryta, ale może okazać się niewypałem, więc kto wie.
Admete - Pon 19 Sie, 2019 08:33
Nefryta w czym?
Trzykrotka - Pon 19 Sie, 2019 09:13
My Strange Hero. Nie wiem, czy to dla mnie, bo zaczyna się szkolnie, ale i 30/17 tak się zaczynała.
Admete - Pon 19 Sie, 2019 11:10
My Strange Hero chyba całe rozgrywa się w szkole.
|
|
|