To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Downton Abbey

Akaterine - Wto 21 Maj, 2013 17:10

A może chodzi o
Spoiler:
Ethel?

:mysle:

Anonymous - Wto 21 Maj, 2013 17:13

No jedynie ona :P
Anonymous - Wto 28 Maj, 2013 13:05

Rzadko udaje mi się trafić na DA w TV, ale w świetnej jakości dają. Zresztą - wczoraj fajny odcinek też był :)

Okazało się, że mój idealny Mąż, też lubi DA. Ale oczywiście zupełnie inne wątki niż ja :czekam2:

RaczejRozwazna - Śro 05 Cze, 2013 23:53

Obejrzałam "christmas-special" drugiego sezonu i niemal wybaczyłam temu serialowi wszystkie niedociągnięcia. Bardzo ciepły jest ten odcinek, pełen humoru (cudny bal służby :-) ). Lady Violet do sir Richarda "Do you promise" - na słowa, iż więcej się nie spotkają - bezcenne! :rotfl: Puszczałam kilka razy i chichrałam się jak głupia. Pozytywne zakończenie wątku Mary i Matthiew, można przymknąć oko na fakt, iż szybko zmienił zdanie :-P No i po co był ten cały melodramat? Nużył mnie tylko trochę wątek Batesa, ale poza tym miód. Wątek Daisy, Thomasa i psa :lol: fajna scena polowania.
Czemuż cały serial nie mógł być taki...

primavera - Śro 14 Sie, 2013 13:20

newsy o Downton Abbey 4 tutaj

http://www.itv.com/downtonabbey/news/series-four/

Akaterine - Nie 01 Wrz, 2013 15:26

http://www.youtube.com/watch?v=_g6xg8gKxEk
Zapowiedź czwartego sezonu, z którego niewiele da się wywnioskować, nie licząc tego, że będzie dużo momentów dramatycznych ;) .

Admete - Nie 01 Wrz, 2013 17:46

To kiedy rusza nowy sezon? Trzeciego nie widziałam, ale może czwarty będzie lepszy?
Akaterine - Nie 01 Wrz, 2013 18:09

Trzeci jak dla mnie był bardzo dobry, nie licząc odcinka specjalnego. Niech czwarty chociaż utrzyma ten poziom.
BeeMeR - Nie 01 Wrz, 2013 19:50

Ja już chyba nie mam ochoty na czwarty sezon :roll:
Caitriona - Nie 01 Wrz, 2013 19:55

Ja obejrzę, mimo wszystko ;)
milenaj - Nie 08 Wrz, 2013 08:12

No i doczekaliśmy się polskiego wydania:

http://www.empik.com/down...80512490,film-p

Admete - Nie 08 Wrz, 2013 12:22

Ja mam kupione na Amazonie. A u nas dość drogo.
Akaterine - Wto 24 Wrz, 2013 17:23

Nikt nie oglądał? ;) Chyba się wciągnęłam znowu, ale raczej ze względu na ogólny klimat, posiadłość i kiecki ;) . To co się dzieje upstairs jakoś średnio mi podchodzi (czy ktoś widzi jakąkolwiek chemię między Edith a jej wydawcą?), za to downstairs jest sympatycznie.
Admete - Wto 24 Wrz, 2013 19:32

Ja już chyba podziękuję.
Akaterine - Wto 24 Wrz, 2013 19:42

A nie podziękowałaś już po drugim sezonie? ;) Wydawało mi się, że nie oglądałaś trzeciego.
Admete - Wto 24 Wrz, 2013 19:44

Nie oglądałam, ale mogłabym z przeskokiem. Wiele bym nie straciła, bo z waszych wypowiedzi to i owo wiem. Nie chce mi się nawet w ten sposób. Poza tym mam tak mało czasu na oglądanie...Chyba mi go na DA zwyczajnie szkoda. To był dobry serial do połowy sezonu 2.
Caitriona - Śro 25 Wrz, 2013 21:38

Ja oglądałam. Nie wiem dlaczego, ale nie umiałam przejść obojętnie :thud: Inne seriale przerwałam, nawet Bones, a to mnie jednak jeszcze trzyma. Chyba głównie ze względu na stroje, wnętrza i lady Violet ;)

Co do odcinka rewelacji nie było, ale dało się obejrzeć. Nie wiem tylko po co wracają z tą służącą... I nie, je nie widzę chemii w "związku" Edith.

Akaterine - Pon 07 Paź, 2013 19:12

Trzeci odcinek prawie jak Gosford Park, tyle że bez morderstwa (choć z niemiłym wydarzeniem). Teksty Violet cudne, jak zawsze :lol: . Facet Edith dalej mnie nie przekonuje. Mogli chociaż innego aktora dać - albo młodszego, albo przystojniejszego. Albo i to, i to ;) .
milenaj - Pon 07 Paź, 2013 19:18

też miałam skojarzenia z Gosford Park. Swoją drogą zaskakująco dobry, w porównaniu do poprzedniego ten sezon. :)
primavera - Pią 11 Paź, 2013 07:32

milenaj napisał/a:
też miałam skojarzenia z Gosford Park. Swoją drogą zaskakująco dobry, w porównaniu do poprzedniego ten sezon. :)

dokładnie :-) no i mamy kiełkujący wątek miłosny ....

Akaterine - Pon 14 Paź, 2013 19:38

Wrażenia po dzisiejszym odcinku:
Spoiler:

Jakie życie jest niesprawiedliwe ;) . Edith tkwi w związku z żonatym mężczyzną (co do którego ciągle mam złe przeczucia), podczas gdy Mary po kilku dniach od odnowienia znajomości otrzymała propozycję małżeństwa od szałowego lorda.
Oprócz tego stwierdzam, że lubię Thomasa. Jego rozmowa z Edną na schodach - cudowna :lol: .

milenaj - Pon 14 Paź, 2013 20:14

Spoiler:
To samo sobie pomyślałam. Ja rozumiem, że to Mary jest jednak główną bohaterką, ale ciekawa jestem ilu adoratorów jej jeszcze szykują.
Ja jakoś nie mam złych przeczuć co do faceta Edith. Ale ciotka też chyba ma wątpliwości. Ubawiło mnie jej wkradanie się do mieszkania. Kto by się tego spodziewał po niej z pierwszego sezonu. :lol:

Akaterine - Pon 14 Paź, 2013 20:21

Spoiler:
milenaj napisał/a:
To samo sobie pomyślałam. Ja rozumiem, że to Mary jest jednak główną bohaterką, ale ciekawa jestem ilu adoratorów jej jeszcze szykują.

Jednego na pewno, ma go grać Julian Ovenden.

Caitriona - Wto 15 Paź, 2013 15:41

Spoiler:
Ojej, jeszcze jeden? Wolałabym, zeby rozpisali jakiegoś porządnego chłopaka dla Edith...
Tomas nie należy do moich ulubieńców, ale zawsze, mimo wszystko, czułam do niego sympatię.

Akaterine - Wto 15 Paź, 2013 19:24

Spoiler:
Caitriona napisał/a:
Ojej, jeszcze jeden? Wolałabym, zeby rozpisali jakiegoś porządnego chłopaka dla Edith...

Mi się wydaje, że porządnego chłopaka da się jej rozpisać, jeżeli samą ją się zmieni. Póki co jest jak ze Strallanem - ktoś okazał jej zainteresowanie, a ta wpadła po uszy. Ja miałam nadzieję, że jak zacznie pisać do gazety, to się wyemancypuje, zetnie włosy, zacznie palić, ogólnie stanie się kobietą nowoczesną ;) , i wtedy trafi się ktoś niebanalny. A teraz jest tak nudna, że szkoda jej dla kogoś porządnego ;) .