Fantastyka - Wampiry i wilkołaki
Calipso - Pon 11 Sty, 2010 21:36
W klipie Lady Gaga przyuważyłam trumienki podróżne z TB http://www.youtube.com/wa...0I&feature=fvst .Można też w nim zobaczyć Stephena Moyer'a który grał Billa Comptona ( Asiek ).
Admete - Pon 11 Sty, 2010 21:41
Being Human już wróciło
aneby - Pon 11 Sty, 2010 21:48
Obejrzałam właśnie pierwszy odc. i jakoś nie mogę się wciągnąć Może to wina braku wspomagania Pojawiają się nowe postacie, które pewnie odegrają znaczącą rolę w następnych odcinkach.
Czy w pierwszym sezonie Mitchell unikał słońca ? Teraz nawet ciemnych okularów nie nosi .... Hmmm ... Oby nie przesadzili w uczłowieczaniu bohaterów
Admete - Pon 11 Sty, 2010 22:22
Nie widziałam pierwszej serii. Może za czas jakiś.
Agn - Pon 11 Sty, 2010 22:29
| aneby napisał/a: | Czy w pierwszym sezonie Mitchell unikał słońca ? |
O ile pamiętam (o ile mi się z czymś innym nie pomerdało) za ciekawie mu na nim nie było, chyba unikał co intensywniejszego...
Fibula - Pon 11 Sty, 2010 23:19
Czytałam na Hataku, że jest szansa na drugi sezon Moonlight.
Agn - Pon 11 Sty, 2010 23:25
WHAT?!!!!!!!!!!!!!!!!!! REALLY???!!!!!!!!!!!! AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!
(Post o intelektualnej głębi kałuży.)
Caitriona - Pon 11 Sty, 2010 23:35
Może nie ucieszę się jak Agn ale nie ukrywam, że była by to dobra wiadomość Lubię Alexa vel wampira Micka
aneby - Pon 11 Sty, 2010 23:38
Aaaa !!!
Agn - Wto 12 Sty, 2010 23:06
No dobra, czytajcie uważnie...
EDWARD jest DOBRYM WAMPIREM o ZŁOTYCH OCZACH, który lubi ludzi i NIE ŻYWI SIĘ LUDZKĄ KRWIĄ, a do tego nawiązuje znajomość z LUDZKĄ KOBIETĄ, uwaga!, BRUNETKĄ o ciemnych oczach. Brzmi znajomo, nie? Nie, to nie "Zmierzch". To "Daybreakers". A ja się zastanawiałam przed filmem, dlaczego to ochrzcili genialnym połączeniem "Zmierzchu" i "Matrixa", bo na trailerze tego tłajlajta nie widziałam. No i patrzcie - jeeest.
Film taki sobie. Krwawa jatka w komiksowym opakowaniu z całą kupą tanich, ogranych chwytów. Plus działalność odwrotna - przywracanie wampirów do ludzkiej egzystencji.
A najbardziej ubawiłam się na końcu!
Ale jeśli chodzi o historię... Nieco dziwaczny jest ten świat. Wredne wampiry zdziesiątkowały ludzkość, ludzi trzymają jako zbiorniki na krew, hodują sobie, ale głód się szerzy, zdziczałe wampiry pożerają się nawzajem... tylko ja nie mogę współczuć istotom, które są bandą zwyrodniałych morderców. I nie współczuję, a wręcz cieszę się, że wymierają, przemieniając się po drodze (w wyniku braku ludzkiej krwi) w nietoperzowate, draculocoppoliowatopodobne stwory.
Obejrzeć można, ale bez rewelacji. Cenię Willema Defoe, ale wolałabym, by grał w czymś innym.
Aragonte - Śro 13 Sty, 2010 01:07
Eeee... to chyba sobie odpuszczę ten film
Agn - Śro 13 Sty, 2010 07:54
No właśnie moim skromnym zdaniem, jak już wydawać kasę, to lepiej na coś innego. W przyszłym tygodniu czeka mnie "Parnassus" i może on okaże się bardziej godzien wydanych nań złociszy.
praedzio - Śro 13 Sty, 2010 08:07
Na pewno. Swoje wrażenia z wczorajszego seansu przedstawiłam w wątku fantastycznym.
aneby - Sob 16 Sty, 2010 10:52
Poszłam do księgarni po coś innego, a wyszłam z Hotelem Transylwania
Czyta się swietnie, szkoda, że niezbyt gruba ta książka, do jutra skończę ....
A hrabia ... Mrrrrr ... Nie to, co niektóre "wampiry"
Agn - Sob 16 Sty, 2010 10:55
Moja droga Aneby, w księgarniach jest też Pałac z tym samym bohaterem, więc w razie czego zdołasz jeszcze się nasycić. A w przygotowaniu trzeci tom (nie pomnę teraz tytułu). Pewnie niedługo. *kocha Rebis*
YAY! Kolejna wielbicielka Yarbro!
Caitriona - Sob 16 Sty, 2010 13:59
Czekam na ten Pałac i czekam... Pani w bibliotece powiedziała, że zakupią, ale jakoś im nie jest spieszno....
BeeMeR - Wto 19 Sty, 2010 15:27
Son of Darkness - To Die for 2 (1991)
To jest fatalny film, prze duże FUFU
Ktoś tu miał kilka(naście) pomysłów:
- wampiry
- a więc i bank krwi
- a więc i sam sławny Dracula ( tja... )
- nie wiedzieć skąd nagle będący wilkołakiem
- zagubione dziecko, które jest BARDZO WAŻNE, a które nie wiedzieć czemu znajduje się właśnie u niewinnej ofiary
- panna uciekająca przed wampirem, przed którym nie ma prawa uciec, ale jej się udaje (jasne... )
- książę na koniu ratuje pannę WTF?
i takie tam schematyczne bzdurki w tym stylu, i wszystko byłoby nie najgorzej, gdyby był jakiś pomysł na połączenie tego wszystkiego w zgrabną całość, a tego niestety nie bardzo się mogłam doszukać - jakieś tak na łapu capu i z aktorstwem, o którym zmilczę
Tu dwie niewinne ofiary w filmie:
Wampiry we wszelkich przejawach wampirowatości
Na pociechę efekty specjalne
I Michael Praed z kucykiem i bez
A ta scena też jakaś taka dolepiona do filmu
BeeMeR - Wto 19 Sty, 2010 15:30
A Praedzi dziękuję za podzielenie się filmem i za wskazówkę, jak usunąć lektora gadającego w nieludzkim języku
Agn - Wto 19 Sty, 2010 21:00
Olala! Czy ja tam widzę Michaela Praeda? Kurde, ten to ma filmografię jak w mordę strzelił...
praedzio - Wto 19 Sty, 2010 21:04
Lojalnie uprzedzałam, że film raczej niskich lotów. Można se humor poprawić.
BeeMeR - Śro 20 Sty, 2010 07:39
Można, można
Ale tak wprawdzie, to mi się Nightflyers bardziej podobali niż powyższe dzieuo
Anaru - Sob 23 Sty, 2010 11:54
Ciekawy artykuł o współczesnych wampirach, a właściwie tych, którzy się za takich uważają.
Wampiry budzą się z letargu
Maciej Stańczyk/ Onet.pl
Czerpią energię z cudzych emocji. Są uzależnieni od picia ludzkiej krwi. Tworzą owiane tajemnicą, zamknięte społeczności, do których dostęp otwierają śluby wierności i przejście rytualnego obrzędu inicjacji. "Stać się wampirem, kimś lepszym od człowieka" - to zachęta, którą kuszą zakompleksione nastolatki, i psychomanipulacja, którą uzależniają od siebie.
http://zdrowie.onet.pl/15...sychologia.html
Admete - Sob 23 Sty, 2010 13:57
No tak - popaprańcy wszystkich krajów łączcie się
Caitriona - Czw 18 Lut, 2010 00:41
Zdaje się, że ktoś już pisal o tym filmie. Jutro, właściwie dziś, będzie można zobaczyć film Pozwól mi wejść na ale kino! o godzinie 20:10.
http://www.alekino.pl/pro...-mi-wejsc_31712
Agn - Czw 18 Lut, 2010 07:56
Ja o tym na pewno pisałam, bo oglądałam ten film. Jest bardzo dobry, ma świetny, lodowaty klimat. No i ta mała wampirzyca... ^^
Amerykanie się odgrażali, że zrobią własną wersję. Nie wiem, po co mieliby ją robić, bo jak zwykle spaprają temat. Ale póki co ani widu, ani słychu. Może sobie darowali?
|
|
|