Seriale - Fajny serial wczoraj widziałem ...
milenaj - Pon 15 Mar, 2010 22:59
Obejrzałam pierwszy odcinek serialu "Pacyfik". Napiszę tylko, że na razie, mnie nie porwało. Do żadnej z postaci na razie nie poczułam sympatii. Może poza tym chłopcem, który został w domu. Tu ciekawostka. To ten sam aktor, który grał w "Jurassic Park". Znajomy jakiś mi się wydawał. Aż się zdziwiłam, że miałam takie odczucie. Przecież to już tyle czasu minęło.
Admete - Wto 16 Mar, 2010 13:37
Wiesz serial nie ma takiej siły ( na razie ), jak Kompania braci, ale moim zdaniem nie jest źle. Zwróciłam uwagę na postać Leckiego i tego chłopaka z Południa - Sida. Nie za bardzo znam historię wojny na Pacyfiku i chyba dlatego nie ma z mojej strony takiego zaangażowania. Jednak wojna w Europie ma dla mnie większe znaczenie. Naszym wrogiem były nazistowskie Niemcy, a nie Japończycy. Podoba mi się muzyka - jest trzech kompozytorów - jeden z nich to Zimmer.
Caitriona - Wto 16 Mar, 2010 14:27
| Admete napisał/a: | | Podoba mi się muzyka - jest trzech kompozytorów - jeden z nich to Zimmer. |
Ja moge póki co tylko o muzyce Jest piękna, ale ciąglę nasuwa mi się skojarzenie z muzyką Kamena do Kompanii braci. Ale to nic, bo tamta była wspaniała.
Admete - Wto 16 Mar, 2010 14:31
Myslę, że celowo nawiązali do muzyki z Kompanii
Caitriona - Wto 16 Mar, 2010 14:40
Być może. Mnie osobiście to nie przeszkadza, bo ta z Kompanii jest wspaniała, ta podobnie.
Admete - Sob 27 Mar, 2010 19:31
Obejrzałam właśnie ostani zaległy odcinek Murdoch Mysteries. Jak ja lubię detektywa Williama Murdocha! Zawsze akuratny, uporządkowany, zapięty pod szyję, ale temperamencik posiada Pod krochmaloną koszulą różne uczucia się kłębią A do tego zdecydowanie uroczy konstabl George Crabtree oraz mój kolejny ulubieniec inspektor Brackenreid
Caitriona - Sob 27 Mar, 2010 20:44
Jak ja bym chciała nie tylko pooglądać, ale i poczytać o Murdochu... Ktoś mógłby wydać te książki.
A za oglądanie niedługo się wezmę
Admete - Sob 27 Mar, 2010 20:53
Mam jedną część - po angielsku. Czytało mi się dośc łatwo. Ksiązki są zupełnie inne.
Caitriona - Pon 29 Mar, 2010 19:08
| Admete napisał/a: | | Mam jedną część - po angielsku. |
To póki co pasuję Poczekam, może ktoś to przetłumaczy
Admete - Nie 04 Kwi, 2010 13:17
Pojawił się nowy medyczny serial - Medical Miami. Nie wiem jeszcze, czy jest dobry, ale zamierzam sprawdzić
http://en.wikipedia.org/wiki/Miami_Medical
http://www.daemonstv.com/...cal-first-look/
milenaj - Nie 04 Kwi, 2010 13:49
Słyszałam, że beznadziejny, ale ze wzgledu na obecność Northama i ja zamierzam to sprawdzić osobiście
Admete - Nie 04 Kwi, 2010 13:51
Sprawdzę, bo szukam jakiegoś medycznego Greysi już dawno w odstawce, House też...
trifle - Nie 04 Kwi, 2010 14:05
Właśnie! Ja też bym chciała coś medycznego... Wczoraj obejrzałam sobie pierwszy odcinek The good wife, bo Kasiek mi kazał i choć całkiem niezły był, to ja już trochę mam dość (również z innych seriali) tych wszystkich biur, sądów, morderstw, podejrzeń - pewnie nie w każdym odcinku tak będzie, bo to serial prawniczy chyba, nie kryminalny (tak mnie się wydaje). Zdecydowanie wolę środowisko szpitalne. Trzeba będzie obadać ten nowy..
milenaj - Nie 04 Kwi, 2010 14:11
The good wife rozkręca się później w kilku kierunkach. Sprawy są świetne, ale życie prywatne prawników też niczego sobie. Poza tyz z czasem pojawiają się świetne postacie drugoplanowe. Ja aktualnie przepadam za tym serialem. Wyparł nawet Kości...
Admete - Nie 04 Kwi, 2010 15:06
Trifle daj szanse Good Wife, bo warto - ja nie znoszę seriali o prawnikach, a ten ogladam z wypiekami na twarzy
trifle - Nie 04 Kwi, 2010 15:40
Mówicie? To obejrzę jeszcze kilka odcinków i zobaczę. Jestem serialoholiczką
aneby - Nie 04 Kwi, 2010 17:36
| trifle napisał/a: | | Jestem serialoholiczką |
Nie Ty jedna Jakbym miała policzyć, to oglądam .... 5 seriali
Daj Żonie szansę
trifle - Nie 04 Kwi, 2010 19:24
Pięć? To jeszcze nie tak źle
SPN - z przerwami, nie do końca na bieżąco, ale jednak
Kości
Fringe
Chirurdzy
Prywatna praktyka
Mad Men
Ugly Betty
Good wife (?)
Medical Miami - jeszcze nie widziałam, ale skoro zacznę, to już prawie, że oglądam
Dziewięć? Plus House jak zupełnie już nic nie ma. A może jeszcze coś, o czym nie pamiętam
praedzio - Nie 04 Kwi, 2010 19:44
To ja w tej chwili na bieżąco jestem tylko z SPN, Castle i V.
milenaj - Nie 04 Kwi, 2010 20:22
U mnie w w sumie też dużo
nadal, chociaż już z małym zaangażowaniem
House
Gotowe na wszystko
Bracia i siostry
Prywatna praktyka
Lost
ostatnio wkurzające
Chirurdzy
Kości - za wolno to wszystko idzie
cudowna nowość
The good wife
Jakoś nie wciągnęłam się w FF i Castle
Rozważam powrót do SPN
Alicja - Nie 04 Kwi, 2010 20:39
| trifle napisał/a: | | Prywatna praktyka |
ooo. to jeszcze ktoś oprócz mnie oglada PP? chociaż u mnie ogląda oznacza dopiero 2 sezon
Lost oglądam by wiedzieć co jeszcze można wymyśleć
trifle - Nie 04 Kwi, 2010 20:50
| Alicja napisał/a: | | ooo. to jeszcze ktoś oprócz mnie oglada PP? chociaż u mnie ogląda oznacza dopiero 2 sezon |
Ja jestem na bieżąco, chyba teraz wolę PP niż Greysów. Ale nie powiem, żeby mnie zachwycał ten serial.
Tymczasem właśnie jestem w trakcie I odcinka Medical Miami. Takie sobie póki co.
trifle - Nie 04 Kwi, 2010 21:24
A może jednak to MM nie jest takie złe... O nie!
Deanariell - Nie 04 Kwi, 2010 21:32
| milenaj napisał/a: | | Rozważam powrót do SPN |
Rozważ, rozważ. Zapewniam, że na chłopaków zawsze warto popatrzeć. A w którym momencie SPN "utknęłaś"?
Admete - Nie 04 Kwi, 2010 23:45
To ja się nie wypowiem, choć już dawno się przyznałam, że część seriali ogladam na podglądzie
|
|
|