To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Komunikaty - Pytania techniczne

Gunia - Sob 03 Sty, 2009 23:55

Teraz działa! Bardzo dziękuję! :kwiatki_wyciaga:
ŁukaszG - Nie 04 Sty, 2009 00:39

Gunia napisał/a:
Teraz działa! Bardzo dziękuję! :kwiatki_wyciaga:

Cieszę się, że udało mi się tak szybko pomóc.

Dobranoc, spokojnych snów :)

AdminLuc

Admete - Nie 04 Sty, 2009 11:07

Sklepy koło mnie ( te dwa otwarte dziś ) nie prowadzą NEC ani Pioneer. Mają tylko LG i Samsunga. Na dodatek żaden z nich nie miał nagrywarki ze złączem ATA. Chyba będę musiała się posłużyć netem. A te Samsubgi ktoś zna? Poszukam jeszcze w sklepach, bo wolałabym kupic na miejscu. Zawsze to wygodniej z gwarancją, bo nie trzeba nigdzie wysyłac.

Znalazłam sklep internetowy, który ma też sieć sklepów i jest u mnie w mieście - maja tego Pioneera ( na tej stronie jest dokłądny opis ):
http://www.supermediastor...rss#description

Jak mi powiecie, że dobry, to kupię ;-)

ŁukaszG - Nie 04 Sty, 2009 12:18

Admete napisał/a:
[...] A te Samsubgi ktoś zna? Poszukam jeszcze w sklepach, bo wolałabym kupic na miejscu. Zawsze to wygodniej z gwarancją, bo nie trzeba nigdzie wysyłac.

Samsunga uznałbym w ostateczności za mniejsze zło. Rozumiem Cię, że wolisz kupić na miejscu. Dlatego na Twoim miejscu sprawdziłbym jeszcze inne sklepy w tygodniu (skorzystaj z telefonów), być może one posiadają napędy innych firm ze złączem ATA, a poza tym w przeciętnym sklepie komputerowym nie powinni Ci robić problemu i sprowadzić w ciągu 1-2 dni z hurtowni konkretny model, jaki chcesz - zakładając oczywiście, że zdecydujesz się na jakiś popularny model, który jest w hurtowniach. Na rynku komputerowym od wielu lat jest bardzo silna konkurencja, a teraz większość młodych ludzi - bo to oni głównie inwestują w sprzęt komputerowy - kupuje przez sieć. Dlatego większość sklepów komputerowych nie chce zamrażać sobie gotówki i nie trzyma zbyt wiele towaru u siebie. Jednocześnie prawie wszyscy deklarują, że w miarę możliwości (dostępność towaru), mogą Ci sprowadzić często na następny dzień. Zresztą w podobny sposób działają prawie wszystkie sklepy internetowe, których siedziby są często w pomieszczeniach nie przekraczających kilkanaście metrów kwadratowych.
Jeśli sprzedawca zaoferuje Ci kilka napędów do wyboru, to zawsze możesz napisać do mnie maila albo PW, postaram się odpisać w ciągu kilku godzin.

Admete napisał/a:
http://www.supermediastore.com/pioneer-dvr-116d-20x-dvd-cd-burner-black.html?WT.mc_id=rss#description
Jak mi powiecie, że dobry, to kupię ;-)

Pisząc swoją odpowiedź, dodałaś informację o tym napędzie.
Tak, to bardzo dobry model, mogę Ci go z czystym sumieniem polecić :)

Miłej niedzieli
Łukasz

Admete - Nie 04 Sty, 2009 12:22

Dzięki. Pochodzę po sklepach w tym tygodniu.
ŁukaszG - Nie 04 Sty, 2009 12:24

Jeśli nie jest dla Ciebie za drogi, to możesz śmiało wziąć tego Pioneera

Łukasz

Admete - Nie 04 Sty, 2009 12:47

Dam radę z ceną ;-) On jest za 94 złote w tym sklepie internetowym, który ma też sklep normalny u nas wi mieście.
Anonymous - Nie 11 Sty, 2009 18:37

A ja mam pytanie dotyczace powiadomien - od dluzszego czasu nie przychodza do mnie - sprawdzalam w ustawieniach poczty - wszystko ok. na serwerze sa. Nie przychodza na Thunderbirda - czyli cos w programie. Ale nie mam pojecia co. Probowalam sprawdzic, ale ani w filtrach spamowych nie ma zadnej blokady, ani w ustawieniach konta.
Calipso - Nie 11 Sty, 2009 18:53

A cóż to za gość ? :wink:
Tez to samo sprawdzałam i od paru dni nie dostaję powiadomień :-|

aneby - Nie 11 Sty, 2009 19:02

Jakich powiadomień :mysle:
Anonymous - Nie 11 Sty, 2009 19:06

aneby napisał/a:
Jakich powiadomień

masz taką opcję

jak ją zaznaczysz to na mejla przychodzi Ci powiadomienie jak ktoś napsize posta... w tym temacie

aneby - Nie 11 Sty, 2009 19:12

Aaaaa. Ja tego nie używam, bo musiałabym dziesiątki maili potem usuwać.
Anonymous - Nie 11 Sty, 2009 19:24

ja pisalam o opcji w profilu. I ten gosc to zem byłam ja..
ŁukaszG - Nie 11 Sty, 2009 20:51

AineNiRigani napisał/a:
[...] na serwerze sa. Nie przychodza na Thunderbirda - czyli cos w programie. Ale nie mam pojecia co.

Jeśli są na serwerze, to rzeczywiście jest to dość dziwne. Mimo wszystko sprawdziłbym Thunderbirda w jeszcze jednym miejscu... menu Narzędzia / Filtrowanie wiadomości... zerknij, czy przypadkiem tam jest coś nie tak (wystarczy jedno przypadkowe kliknięcie nie tam gdzie trzeba, aby np. maile z adresu x@y nie były pobierane z serwera). Istotne jest także, czy na serwerze są folderze Skrzynka odbiorcza lub może np. Kosz lub coś podobnego, jeśli istnieją takie... A może przypadkiem maile ułożyłaś w innej kolejności, nie wg daty... trudno mi powiedzieć, pomyślę nad tym jeszcze.

Pozdrawiam
Luc

PS. Postanowiłem przyłączyć się do aktualnej awatarkowej akcji... :wink:

Tamara - Nie 11 Sty, 2009 20:55

Witamy Admina :kwiatki_wyciaga:
Gosia - Nie 11 Sty, 2009 20:57

Jak miło, Łukaszu :hello:

P.s. Ja już się przebrałam, niestety...

Anonymous - Nie 11 Sty, 2009 20:59

Witamy Szefa :hello: :banan:
Calipso - Nie 11 Sty, 2009 21:01

Witaj Adminie pomiędzy nami :kwiatki_wyciaga:
Gosia napisał/a:

Szkoda,Ty jesteś dużo ładniejsza od tego pana :-|
Edit: mam namyśli pana z Twojego avka,ofkors :wink:

ŁukaszG - Nie 11 Sty, 2009 21:03

Gosia napisał/a:

Przebierzesz się dla mnie jeszcze raz?
:wink:

Dzięki, Calipso miała rację, jak dla mnie możesz już nie zmieniać awatarka :wink:

Łukasz

Gosia - Nie 11 Sty, 2009 21:08

Jasne :mrgreen:

To avatar z dnia wczorajszego, a jeszcze może być z dzisiejszego ;)

ŁukaszG - Nie 11 Sty, 2009 21:11

Gosia napisał/a:
To avatar z dnia wczorajszego, a jeszcze może być z dzisiejszego ;)

Czy ja nie proszę o zbyt wiele...?
:wink:

Łukasz

Gosia - Nie 11 Sty, 2009 21:13

Ależ skąd!
Bardzo mi miło :-D

Anonymous - Nie 11 Sty, 2009 21:15

Dzieki Adminie za reakcje - nie mam pojecia co zrobilam poprzednim razem (a z tego, co pamietam nie robilam nic) - ale przyszlo mi 300 powiadomien... filtr sprawdzalam na wstepie - nie mialam tam zadnego (gmail nie serwuje mi zadnych spamow, wiec nie musze wrzucac zadnych filtrow). Wszystkie niemal byly na serwerze, w zakladce ze spamem zaledwie 10-20.
Niczego nie rozumiem - ale moze teraz bedzie juz wszystko ok?

ŁukaszG - Nie 11 Sty, 2009 21:27

Gosia napisał/a:
Ależ skąd! Bardzo mi miło :-D

Odczułem potrzebę zrewanżowania się :wink:

AineNiRigani napisał/a:
Niczego nie rozumiem - ale moze teraz bedzie juz wszystko ok?

Ja też tego nie rozumiem, ale życzę Ci z całego serca, aby było już OK :wink:

Łukasz

Anaru - Nie 11 Sty, 2009 21:29

Ooo, Łukasz! Witaj we własnej osobie :kwiatki_wyciaga: