Komunikaty - Pytania techniczne
Gunia - Sob 03 Sty, 2009 23:55
Teraz działa! Bardzo dziękuję!
ŁukaszG - Nie 04 Sty, 2009 00:39
| Gunia napisał/a: | Teraz działa! Bardzo dziękuję! |
Cieszę się, że udało mi się tak szybko pomóc.
Dobranoc, spokojnych snów
AdminLuc
Admete - Nie 04 Sty, 2009 11:07
Sklepy koło mnie ( te dwa otwarte dziś ) nie prowadzą NEC ani Pioneer. Mają tylko LG i Samsunga. Na dodatek żaden z nich nie miał nagrywarki ze złączem ATA. Chyba będę musiała się posłużyć netem. A te Samsubgi ktoś zna? Poszukam jeszcze w sklepach, bo wolałabym kupic na miejscu. Zawsze to wygodniej z gwarancją, bo nie trzeba nigdzie wysyłac.
Znalazłam sklep internetowy, który ma też sieć sklepów i jest u mnie w mieście - maja tego Pioneera ( na tej stronie jest dokłądny opis ):
http://www.supermediastor...rss#description
Jak mi powiecie, że dobry, to kupię
ŁukaszG - Nie 04 Sty, 2009 12:18
| Admete napisał/a: | | [...] A te Samsubgi ktoś zna? Poszukam jeszcze w sklepach, bo wolałabym kupic na miejscu. Zawsze to wygodniej z gwarancją, bo nie trzeba nigdzie wysyłac. |
Samsunga uznałbym w ostateczności za mniejsze zło. Rozumiem Cię, że wolisz kupić na miejscu. Dlatego na Twoim miejscu sprawdziłbym jeszcze inne sklepy w tygodniu (skorzystaj z telefonów), być może one posiadają napędy innych firm ze złączem ATA, a poza tym w przeciętnym sklepie komputerowym nie powinni Ci robić problemu i sprowadzić w ciągu 1-2 dni z hurtowni konkretny model, jaki chcesz - zakładając oczywiście, że zdecydujesz się na jakiś popularny model, który jest w hurtowniach. Na rynku komputerowym od wielu lat jest bardzo silna konkurencja, a teraz większość młodych ludzi - bo to oni głównie inwestują w sprzęt komputerowy - kupuje przez sieć. Dlatego większość sklepów komputerowych nie chce zamrażać sobie gotówki i nie trzyma zbyt wiele towaru u siebie. Jednocześnie prawie wszyscy deklarują, że w miarę możliwości (dostępność towaru), mogą Ci sprowadzić często na następny dzień. Zresztą w podobny sposób działają prawie wszystkie sklepy internetowe, których siedziby są często w pomieszczeniach nie przekraczających kilkanaście metrów kwadratowych.
Jeśli sprzedawca zaoferuje Ci kilka napędów do wyboru, to zawsze możesz napisać do mnie maila albo PW, postaram się odpisać w ciągu kilku godzin.
| Admete napisał/a: | http://www.supermediastore.com/pioneer-dvr-116d-20x-dvd-cd-burner-black.html?WT.mc_id=rss#description
Jak mi powiecie, że dobry, to kupię |
Pisząc swoją odpowiedź, dodałaś informację o tym napędzie.
Tak, to bardzo dobry model, mogę Ci go z czystym sumieniem polecić
Miłej niedzieli
Łukasz
Admete - Nie 04 Sty, 2009 12:22
Dzięki. Pochodzę po sklepach w tym tygodniu.
ŁukaszG - Nie 04 Sty, 2009 12:24
Jeśli nie jest dla Ciebie za drogi, to możesz śmiało wziąć tego Pioneera
Łukasz
Admete - Nie 04 Sty, 2009 12:47
Dam radę z ceną On jest za 94 złote w tym sklepie internetowym, który ma też sklep normalny u nas wi mieście.
Anonymous - Nie 11 Sty, 2009 18:37
A ja mam pytanie dotyczace powiadomien - od dluzszego czasu nie przychodza do mnie - sprawdzalam w ustawieniach poczty - wszystko ok. na serwerze sa. Nie przychodza na Thunderbirda - czyli cos w programie. Ale nie mam pojecia co. Probowalam sprawdzic, ale ani w filtrach spamowych nie ma zadnej blokady, ani w ustawieniach konta.
Calipso - Nie 11 Sty, 2009 18:53
A cóż to za gość ?
Tez to samo sprawdzałam i od paru dni nie dostaję powiadomień
aneby - Nie 11 Sty, 2009 19:02
Jakich powiadomień
Anonymous - Nie 11 Sty, 2009 19:06
| aneby napisał/a: | | Jakich powiadomień |
masz taką opcję
jak ją zaznaczysz to na mejla przychodzi Ci powiadomienie jak ktoś napsize posta... w tym temacie
aneby - Nie 11 Sty, 2009 19:12
Aaaaa. Ja tego nie używam, bo musiałabym dziesiątki maili potem usuwać.
Anonymous - Nie 11 Sty, 2009 19:24
ja pisalam o opcji w profilu. I ten gosc to zem byłam ja..
ŁukaszG - Nie 11 Sty, 2009 20:51
| AineNiRigani napisał/a: | | [...] na serwerze sa. Nie przychodza na Thunderbirda - czyli cos w programie. Ale nie mam pojecia co. |
Jeśli są na serwerze, to rzeczywiście jest to dość dziwne. Mimo wszystko sprawdziłbym Thunderbirda w jeszcze jednym miejscu... menu Narzędzia / Filtrowanie wiadomości... zerknij, czy przypadkiem tam jest coś nie tak (wystarczy jedno przypadkowe kliknięcie nie tam gdzie trzeba, aby np. maile z adresu x@y nie były pobierane z serwera). Istotne jest także, czy na serwerze są folderze Skrzynka odbiorcza lub może np. Kosz lub coś podobnego, jeśli istnieją takie... A może przypadkiem maile ułożyłaś w innej kolejności, nie wg daty... trudno mi powiedzieć, pomyślę nad tym jeszcze.
Pozdrawiam
Luc
PS. Postanowiłem przyłączyć się do aktualnej awatarkowej akcji...
Tamara - Nie 11 Sty, 2009 20:55
Witamy Admina
Gosia - Nie 11 Sty, 2009 20:57
Jak miło, Łukaszu
P.s. Ja już się przebrałam, niestety...
Anonymous - Nie 11 Sty, 2009 20:59
Witamy Szefa
Calipso - Nie 11 Sty, 2009 21:01
Witaj Adminie pomiędzy nami
| Gosia napisał/a: | | P.s. Ja już się przebrałam, niestety... |
Szkoda,Ty jesteś dużo ładniejsza od tego pana
Edit: mam namyśli pana z Twojego avka,ofkors
ŁukaszG - Nie 11 Sty, 2009 21:03
| Gosia napisał/a: | | P.s. Ja już się przebrałam, niestety... |
Przebierzesz się dla mnie jeszcze raz?
Dzięki, Calipso miała rację, jak dla mnie możesz już nie zmieniać awatarka
Łukasz
Gosia - Nie 11 Sty, 2009 21:08
Jasne
To avatar z dnia wczorajszego, a jeszcze może być z dzisiejszego
ŁukaszG - Nie 11 Sty, 2009 21:11
| Gosia napisał/a: | To avatar z dnia wczorajszego, a jeszcze może być z dzisiejszego |
Czy ja nie proszę o zbyt wiele...?
Łukasz
Gosia - Nie 11 Sty, 2009 21:13
Ależ skąd!
Bardzo mi miło
Anonymous - Nie 11 Sty, 2009 21:15
Dzieki Adminie za reakcje - nie mam pojecia co zrobilam poprzednim razem (a z tego, co pamietam nie robilam nic) - ale przyszlo mi 300 powiadomien... filtr sprawdzalam na wstepie - nie mialam tam zadnego (gmail nie serwuje mi zadnych spamow, wiec nie musze wrzucac zadnych filtrow). Wszystkie niemal byly na serwerze, w zakladce ze spamem zaledwie 10-20.
Niczego nie rozumiem - ale moze teraz bedzie juz wszystko ok?
ŁukaszG - Nie 11 Sty, 2009 21:27
| Gosia napisał/a: | Ależ skąd! Bardzo mi miło |
Odczułem potrzebę zrewanżowania się
| AineNiRigani napisał/a: | | Niczego nie rozumiem - ale moze teraz bedzie juz wszystko ok? |
Ja też tego nie rozumiem, ale życzę Ci z całego serca, aby było już OK
Łukasz
Anaru - Nie 11 Sty, 2009 21:29
Ooo, Łukasz! Witaj we własnej osobie
|
|
|