To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Moje serce ma gęsią skórkę, czyli randka numer 14

Aragonte - Nie 18 Lut, 2018 01:04

Masz jeszcze scenę po "bed scene" - fajnie, że ktoś na szybko przetłumaczył i wrzucił na Instagram:
https://www.instagram.com...taken-by=lsg_mx

A tu jedna z pierwszych scen, widac, że SOG już wie, z kim ma do czynienia:

A tu scenka z świata snów, w której SOG przywołuje do siebie SM tym swoim głosem :serduszkate:

Mam wrażenie, że napisy do tego odcinka mają szansę powstac wcale szybko :trzyma_kciuki:

No dobra, wyszyję tę nitkę, którą już nawlekłam, i zbiorę się spac, bo wypadałoby już to zrobic.

A na dobranoc cytat z Soompi:
Cytat:
As a number of people have mentioned, a furious OG is totally hot, especially when he's so passionate about SM.

Mądrego to i przyjemnie poczytac - Son Oh Gong jest w tych scenach absolutnie hot :serduszkate: :goraco:

I może lepiej się już zamknę :ops1: :zawstydzona2: albo poszukam zapadni ze wstydu według pomysłu Leca :chowa sie:

Trzykrotka - Nie 18 Lut, 2018 01:44

Jest niemożliwe hot, rzesze nie mogą się mylić :wink:
Serio - w tym odcinku, po kilku trochę spokojniejszych, LSG dał z siebie wszystko, a w tych czarnych wąskich spodniach i bardzo podanej na rozpinanie koszuli był hot hot hot :wachluje:

Oj, napisy będą w tempie ekspresowym :serduszkate:

Aragonte - Nie 18 Lut, 2018 02:54

Trzykrotka napisał/a:
Serio - w tym odcinku, po kilku trochę spokojniejszych, LSG dał z siebie wszystko, a w tych czarnych wąskich spodniach i bardzo podanej na rozpinanie koszuli był hot hot hot :wachluje:

Jedwabnej podobno, tak tylko nadmienię :wink: Na Soompi jakieś bystre oczy to dostrzegły :wink:
Nieodmiennie też ileś osób zachwyca się dłońmi Oh Gonga (czy też LSG) - uhmm, też zwracam na nie uwagę :rumieniec:

I teraz już naprawdę idę szukac tej zapadni ze wstydu... :zawstydzona2:
A przynajmniej zapadnę się w pościel. Bez Szósteczki :wink: Towarzystwa dotrzymują mi tylko koty :wink: Szósteczka siedzi sobie na wysokościach i pełni straż :wink:

Admete - Nie 18 Lut, 2018 07:08

Pięknie sfazowane jesteście :) Pewnie obejrzę odcinek 15. Ja właśnie skończyłam powtórkę Secret Forest. Dla mnie tam jak najbardziej jest OTP ;)
zooshe - Nie 18 Lut, 2018 10:01

Wczoraj nadrobiłam Hwayugi. Jak pięknie rozwija się historia i ile w tym emocji.
Zdaje się że napisów do 15 jeszcze nie ma, macie lepsze rozeznanie, powiedzcie kiedy można się spodziewać?

Co do zakończenia to jak myślicie będzie typowy happy end czy bardziej słodko gorzko?
Co do dzwonka śmierci stawiam, że Seon Mi faktycznie umrze przynajmniej na chwile, bardzo nie chciałabym rozwiązania, które zaserwowano na koniec w Gu Family Book.
A co do 1000 letniej miłości Ma Wang, myślicie że jej córką okaże się Seon Mi?

Trzykrotka - Nie 18 Lut, 2018 10:14

Admete, żebyś wiedziała, ile emocji było w tym odcinku, zwłaszcza po 14, strasznie bolesnym i przykrym! Trudno się nie fazować, tym bardziej, że było czym :serduszkate:

Zooshe :kwiatek: Napisy pkażą się albo dziś późnym popołudniem, jeśli będziemy mieć szczęście, albo dopiero jutro :roll:
Za skarby świata takiego rozwiązania jak w Gu Family Book :confused3: Ja obstawiam raczej wersję z Masters Sun - śmierć Mastera
Właśnie ojawiły się spekulacje na temat dziecka Ma Wanga i Cha Eun w odniesieniu do naszej bohaterki.. No, ciekawe. Na dobrą sprawę jest jeszcze masa tropów, którymi mog,a pójść scenarzystki. Dziecko powinno wystąpić, skoro było powodem wygnania matki z raju :mysle:
Ja jesem też bardzo ciekawa, czy przez pozostałe do końca odcinki będziemy już zajmować się misją Sam Jang? I co będzie w dzisiejszym odcinku, Ah Sa Nyeo i profesorKang? Preview był raczej ogólnikowy...
Aragonte, czy Szósteczka potrafi puszczać sztuczne ognie tak jak jego hyung? :serduszkate: Niech cię plnuje z wyżyn szafy :serce:

Admete - Nie 18 Lut, 2018 10:37

Możliwe, że obejrzę końcówkę, to znaczy od 15 odcinka. Wiecie, ze mnie z siostrami Hong nie do końca po drodze, ale bardziej ( o wiele bardziej ) niż ze scenarzystką od Kropek i Goblina.
Aragonte - Nie 18 Lut, 2018 11:13

Trzykrotka napisał/a:
Właśnie ojawiły się spekulacje na temat dziecka Ma Wanga i Cha Eun w odniesieniu do naszej bohaterki.. No, ciekawe. Na dobrą sprawę jest jeszcze masa tropów, którymi mog,a pójść scenarzystki. Dziecko powinno wystąpić, skoro było powodem wygnania matki z raju

Spekulacje o tym były już od jakiegoś czasu :wink: Ale ostatnio ktoś rzucił, że kto wie, a może tym dzieckiem (odrodzonym) jest ten kandydat na prezydenta? I Ma Wang przyłoży się do otwarcia tych wrót piekieł?
Jak on sobą daje manipulowac :frustracja: Nawet sekretarka Ma próbowała mu zasugerowac, żeby nie był tak durny i nie łykał jak gęś kluski wszystkiego, co mu powie ASN :zalamka:

A w tym najbliższym odcinku będzie coś o poprzednim Sam Jang i jego opiekunie (opiekunce?). Na Soompi ktoś wklejał tekst chińskiej zapowiedzi odcinka.

Napisy, mam nadzieję, będą wieczorem, raz jeden chyba jakoś przed południem w niedzielę. Ale generalnie powstają dośc powoli :roll:

Trzykrotka napisał/a:
Aragonte, czy Szósteczka potrafi puszczać sztuczne ognie tak jak jego hyung? Niech cię plnuje z wyżyn szafy

O nie, nie, żadnych sztucznych ogni, bo mi kocie futra zejdą na zawał, a książki z dymem pójdą :-P
A trzymam go przejściowo na krześle , na którym trzymam swoje torby, bo nie chcę, żeby był tak do końca w zasięgu Kociann, jeszcze go obdrapią albo co.
Żeby to swojego Hyunga potrafił mi przywołac.... :mrgreen:

Aragonte - Nie 18 Lut, 2018 11:17

Admete napisał/a:
Ja właśnie skończyłam powtórkę Secret Forest. Dla mnie tam jak najbardziej jest OTP

Oczywiście, że jest :wink:
zooshe napisał/a:
Co do zakończenia to jak myślicie będzie typowy happy end czy bardziej słodko gorzko?
Co do dzwonka śmierci stawiam, że Seon Mi faktycznie umrze przynajmniej na chwile, bardzo nie chciałabym rozwiązania, które zaserwowano na koniec w Gu Family Book.

A jak było w Gu Family Book?
Boję sę zakładac, że będzie pełnoprawny happy end, ale po cichu mam na to nadzieję, bo w końcu siostry Hong, bo to jednak nie melo (a Goblin chyba od początku miał coś o melo w opisie)... No to na razie trzymam sobie kciuki, żeby mi OTP nie zadręczono angstem :trzyma_kciuki: I nas też :trzyma_kciuki:

I niech lepiej OTP zrobi faktycznie użytek z tego pięknie przystrojonego kwiatamu łoża, które wstawiono, na moje oko, do siedziby Son Oh Gonga, Sureomdongu :wink:

zooshe - Nie 18 Lut, 2018 11:22

Trzykrotka napisał/a:

Napisy pkażą się albo dziś późnym popołudniem, jeśli będziemy mieć szczęście, albo dopiero jutro :roll:

Cóż jak trzeba czekać to trzeba.
Trzykrotka napisał/a:

Ja obstawiam raczej wersję z Masters Sun - śmierć Mastera

Też mi się wydaje że pójdą tym tropem. Myślę że to Sam Jang straci życie pewnie przez to że dzwonek dzwonił dla niej ale wersja z Oh Gongiem tez jest prawdopodoba.
Trzykrotka napisał/a:

Właśnie ojawiły się spekulacje na temat dziecka Ma Wanga i Cha Eun w odniesieniu do naszej bohaterki.. No, ciekawe. Na dobrą sprawę jest jeszcze masa tropów, którymi mog,a pójść scenarzystki. Dziecko powinno wystąpić, skoro było powodem wygnania matki z raju :mysle:

No właśnie kiedy Sam Jang zapytała co się stało z dzieckiem i nie dostała odpowiedzi od razu zapaliła mi się w głowie czerwona lampka. :mysle:
Muszę sobie zrobić powtórkę z Greatest Love stęskniłam się na Dokko. :serduszkate:

Trzykrotka - Nie 18 Lut, 2018 11:56

W Gu Family Book
s p o i l e r!!!
uśmiercono bohaterkę w epoce Joseon, a potem nieśmiertelny Kang Chi sotkał w 21 wieku jej sobowtóra i "love" mogła wybuchnąć na nowo. Nikt nie był zadowolony z takiego rozwiązania.
Loże wśród zasłon, poduszek i zdobne kwieciem stalo u Oh Gonga, w tej jego ciepłej jasiki z winem; ja też jestem zdania, że aż się prosi o wykorzystanie zgodnie z przeznaczeniem.
Tłumaczę wlaśnie zcenę z 14 odcinka, w której Sam Jang zatrzymała Oh Gonga wieczorem w domu sugerując od razu, że robi to dla zacieśnienia ich nowego damsko-męskiego związku - o rany.... :roll: Sztywność wcielona nawet gdyby nie wspomniała o dźwięku dzwonka i że są sobie przeznaczeni, nic by z tego nie bylo. Ale po 15 odcinku, to zupełnie co innego :serduszkate:

Aragonte - Nie 18 Lut, 2018 12:08

Trzykrotka napisał/a:
Loże wśród zasłon, poduszek i zdobne kwieciem stalo u Oh Gonga, w tej jego ciepłej jasiki z winem; ja też jestem zdania, że aż się prosi o wykorzystanie zgodnie z przeznaczeniem.

Prawda? :wink: A nie do tego, co ostatnio, czyli podstępnego podawania przez Oh Gonga środka nasennego metodą Generała z Faith :wink: Co prawda w wykonaniu Generała nie miało to takiego wydźwięku...
No i pewnie zaraz sobie odświeżę tę scenę :-P

Są jakieś napisy! :excited: Mówiłam, że z tego odcinka muszą byc szybko :excited: Pewnie niekompletne, ale są. 92 procent.

Edit: zaczęłam oglądac. Zakłądam, że gdyby SOG dał się oszukac albo uwieśc, nie odzyskałby swojej bride... Przypomniała mi się nieco inna podmiana w Jonathan Strange i pan Norrell - kiedy Strange powiedział do podmieńca, że uznaje go (ją) za swoją żonę (bo takie sprawiała wrażenie i dał się zwieśc), czar został domknięty, a jego żona uwięziona w świecie Faerie.

Admete - Nie 18 Lut, 2018 12:49

Nadrobiłam Cross - podobają mi się wszystkie wątki prócz wątku zemsty. Mogli to sobie darować i zostawić warstwę obyczajową relacji między bohaterami plus ewentualnie historię odkrywania matactw dotyczących przeszczepów. Aktorzy i aktorki mi pasują. Sporo tez pieniędzy na serial poszło, bo bardzo realistyczny w warstwie szpitalnej.
Trzykrotka - Nie 18 Lut, 2018 16:48

Obejrzałam 15 :banan: Na szczescie to 925 jakoś rozsądnie było rozłożone. Świetny odcinek Siostry pisały Hwayugi chyba w natchnieniu :wink: Uczucia, które panują pomiędzy Oh Gongiem a Ah Sa Nyeo są wręcz materialne; niechęć, agresja, odraza, mordercze zapędy. Świetnie też wygrana jest jej natura wiecznie czujnej manipulatorki, która - raz uwolniona nie da się zamknąć bez walki. Oh Yeon Seo pomogły nowe strone i bardziej glamour wygląd, ale i tak świetnie zagrało u niej to, co przedtem u Lee Se Young - Bu Jy. Inna mimika, inny , trochę wyższy tembr glosu, perlisty i irytujący śmiech. Sposób na uśpienie jej okazal się stary i skuteczny, a przy tym jakże ekscytujący na tym ślubnym łożu No i jak można sie było spodziewać - Ma Wang został znów zaszczepiony wątpliwością, ktoś, a konkretnie Letnia Wróżka, musiał ponieść ofiarę, a kto inny doczekał się swojej szansy na smoka i królestwo.
Elementy komediowe były cudne, przy czym mnie ubawiła najbardziej zbiorowa męska walka o ochronę Oh Gonga przed łóżkowymi zakusami ASN. Kiedy Wielki Mędrzec krzyknął Ma Wang! śpij ze mną1 to ja już byłam ugotowana. Przy czym zastosowanie maseczki w płachcie było genialne.
przed nami - podejrzewam - apokalipsa i jej zapobieżenie (oby :trzyma_kciuki: ) oraz próba przezwyciężenia śmiertelnego fatum. Doszła jeszcze tajemnica dziecka Ma Wanga i księżniczki Żelazny Wachlarz. Dziś nowy odcinek :excited:

Aragonte - Nie 18 Lut, 2018 17:01

Właśnie przejrzałam wrażenia na Soompi. Smutny odcinek, mam wrażenie. I dalej straszą tym, ze SOG bedzie musiał zabić Sam Jang (pewnie po opętaniu jej przez jakiegoś strasznego demona), żeby zapobiec apokalipsie. Ech. Przygnębiona się poczułam :-|
Admete - Nie 18 Lut, 2018 17:32

A ja siedzę na tym blogu i czytam sobie o SF - niektóre wpisy znam z wakacji, ale są też późniejsze.

https://4musingsblog.wordpress.com/

BeeMeR - Nie 18 Lut, 2018 18:07

Cytat:
Zamierzam w końcu obejrzec Klejnot w pałacu. Na razie mam zebrane tylko te początkowe odcinki.
Nie wrzucałam dalej bo nie byłam przekonana czy jest faktyczne zainteresowanie ale w razie czego mogę powrzucać ;)

Cytat:
złote koliste ornamenty to była trójnoga wrona Jumonga :serce:
:mrgreen:
Trzykrotka - Nie 18 Lut, 2018 20:21

Aragonte napisał/a:
Właśnie przejrzałam wrażenia na Soompi. Smutny odcinek, mam wrażenie. I dalej straszą tym, ze SOG bedzie musiał zabić Sam Jang (pewnie po opętaniu jej przez jakiegoś strasznego demona), żeby zapobiec apokalipsie. Ech. Przygnębiona się poczułam :-|

Smutna, a raczej złowroga, wydaje mi się dpiero 16. Obejrzałam wyrywkowo aute i bez śladu pojęcia, o co chodzi jakoś mnie przestraszyła.
Naracowałam się przy Hwayugi dziś. 14 prawie gotowa jak chodzi o literki Chyba dla płodozmianu pooglądam Rado Romance, żeby mi się apokalipsa nie przyśniła :(

A tu szata ze smokiem i wroną

Aragonte - Nie 18 Lut, 2018 20:38

Trzykrotka napisał/a:
Aragonte napisał/a:

Smutna, a raczej złowroga, wydaje mi się dpiero 16. Obejrzałam wyrywkowo aute i bez śladu pojęcia, o co chodzi jakoś mnie przestraszyła.

Sorki :kwiatek: właśnie o szesnastce pisałam. Piętnastka jest pełna emocji, ale pozostawiła mnie z poczuciem nadziei (po obejrzeniu saute, przeczytaniu streszczenia, spoilerów, dialogów i obejrzeniu dziś przed południem paru scen). A poczytałam o szesnastce i jakoś mi ta nadzieja uciekła, wręcz zaczęłam się bac, że faktycznie pół naszej OTP ubije drugie pół OTP :cry2:
Siostry Hong, naprawdę zrobicie taką operację na otwartym sercu biednych widzów, hę?? :frustracja: :chowa sie: :boisie2:

Aragonte - Nie 18 Lut, 2018 20:45

BeeMeR napisał/a:
Cytat:
Zamierzam w końcu obejrzec Klejnot w pałacu. Na razie mam zebrane tylko te początkowe odcinki.
Nie wrzucałam dalej bo nie byłam przekonana czy jest faktyczne zainteresowanie ale w razie czego mogę powrzucać

Poślij na Wschód tyle, żeby dało się jakoś mocniej wejśc w historię - może tak do 20. odcinka? :kwiatek: Nie chcę się rozpędzac z poczuciem, że zaraz mi się odcinki skończą :wink:

Trzykrotka - Nie 18 Lut, 2018 20:49

Aragonte napisał/a:

Smutna, a raczej złowroga, wydaje mi się dpiero 16. Obejrzałam wyrywkowo saute i bez śladu pojęcia, o co chodzi i jakoś mnie przestraszyła.
Naracowałam się przy Hwayugi dziś. 14 prawie gotowa jak chodzi o literki Chyba dla płodozmianu pooglądam Rado Romance, żeby mi się apokalipsa nie przyśniła :(

A tu szata ze smokiem i wroną
[url=http://img25.otofotk...Yg1.jpg]Obrazek[/URL]

Aragonte - Nie 18 Lut, 2018 21:07

Trzykrotko, chyba komputer znowu ci trochę wariuje, bo wysłał posta bez twojego komentarza :kwiatek:

A na Soompi jest tłumaczenie niektórych scen szesnastki, np. takiej, w której mowa o przeznaczeniu miecza z trailera :?
https://forums.soompi.com/en/topic/408405-current-drama-2017-a-korean-odysseyhwayugi-%ED%99%94%EC%9C%A0%EA%B8%B0/?do=findComment&comment=21015207

Spoiler:
Niech się wypchają takie Niebiosa :bejsbol: :uzi: Serio? Serio? Tylko tyle zdołali wymyślic??
Sam Jang jako chodząca przynęta dla złych sił, które finalnie mają opanowac jej ciało, a jej "opiekun" został wyznaczony głownie do tego, żeby unicestwic te złe siły razem z Sam Jang, a nie walczyc razem z nią/nim? Serio??? :frustracja:

Trzykrotka - Nie 18 Lut, 2018 23:08

Trzecia frustracja tego wieczoru - nie chcę tak :? Zawsze to jakiś pomysł na pokonanie, zła, ale masz rację - do bani z Niebisami, które tyle zdołały wymyślić.
Mam nadzieję, że jednak nie przeżyjemy ostatnich czterech odcinkó na krwawo i ponuro :deprecha:

Drugie to komputer - tylko na stronie forum dzieją się tkie rzexyn Kiedy napisałam post, sprawdziałm go i wszystko grało :frustracja: Nie wiem o co chodzi i frustruje mnie to.

Trzecie to ten kosmiczny, koszmarny , dupkowaty bohater Radio Romance Nie mam zdrowia do jego wielmożnej nadętości. Po pierwszej audycji na miejscu bohaterki zasadziłabm mu kopa i wykreślila z pamięci.

Aragonte - Nie 18 Lut, 2018 23:15

Ale to ten sam post co wcześniejszy - chyba forum wariuje.
Chyba wylogowuje bez uprzedzenia i podczas próby edycji wysyła się nowego posta. Mnie też tak zrobiło przed chwilą.

Trzykrotka napisał/a:
Trzecia frustracja tego wieczoru - nie chcę tak Zawsze to jakiś pomysł na pokonanie, zła, ale masz rację - do bani z Niebisami, które tyle zdołały wymyślić.
Mam nadzieję, że jednak nie przeżyjemy ostatnich czterech odcinkó na krwawo i ponuro

Oby nie było tak źle, jak straszą niektórzy na Soompi :trzyma_kciuki: Może SOG coś wymyśli (poza poświęceniem siebie... *wzdech* ).
Nie chcę żadnych rozwiązań z reinkarnacją, grrr :roll:
Widziałaś te ujęcia z dzieckiem? Podobno ma byc podobne do Oh Gonga - może to jego przyszłe dziecko i Seon Mi? W końcu jakiś bocian się objawił nad siedzibą SOG-a :wink:
Co prawda nasza OTP tę noc przespała raczej bez żadnych dodatkowych atrakcji :wink: A może wskutek jakiegoś zawirowania i jego poświęcenia - to sam SOG, reinkarnowany w ludzkiej postaci, jak ktoś wymyślił na Soompi? :mysle:

A Ma Wang podobno wpadł na kolejny "świetny" pomysł po tym, jak wściekł się na Niebiosa - postanowił ostatecznie pożrec Sam Jang i zdobyc odpowiednią potęgę, żeby zagrac Niebiosom na nosie.
Ughhh.

Oglądam na pociechę TGL, nie mam dziś nerwów na Hwayugi, zwłaszcza że napisów do szesnastki pewnie nie będzie do wtorku :roll:
Ech, chyba wolałabym, żeby siostry Hong w większym stopniu opierały się na pierwowzorze, byłabym spokojniejsza podczas oglądania.

Aragonte - Pon 19 Lut, 2018 01:06

Trzykrotko, widziałaś te scenki? To z 16. odcinka Hwayugi. To taki komentarz Oh Gonga do tego, co pisałam wcześniej.
Wrzucę gify w spoiler, żeby nie drażnic np. Zooshe:
Spoiler:

Zgodnie ze streszczeniem odcinka na tej stronie;
https://www.bah-doo.com/h...cap-episode-16/
Oh Gong ujął to tak: "f..ck you" :twisted:

Ja go normalnie uwielbiam :serduszkate: Mówiłam może? :wink: Fantastyczna postac :serduszkate: :serduszkate: