To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Przygody Merlina

Admete - Pią 18 Lut, 2011 13:43

To znaczy, że z osób lubiących fantastykę tylko ja zupełnie nie załapałm bakcyla ;)
Anonymous - Pią 18 Lut, 2011 14:34

Dla równowagi ja nie z bajki fantastycznej złapałam :P
Ademete rownowaga we wszechwiecie jest zachowana :mrgreen:

Anonymous - Pią 18 Lut, 2011 14:45

Agn napisał/a:

http://www.youtube.com/wa...dg0&feature=fvw
Zabił mnie Bradley wybierający obsadę księcia Artura w ewentualnej amerykańskiej wersji tej historii. Nie wiedziałam, że te kawały są popularne także w UK. :rotfl:

Też nie miałam pojęcia :rotfl:

Nie widziałam tego i nie wiedziałam, że z Bradleyem łączy mnei coś więcej niż robienie min(poza oczywistym a więc niesamowitym urokiem osobistym :mrgreen: ) siadujemy w taki sam sposób :mrgreen:

Admete - Pią 18 Lut, 2011 15:47

lady_kasiek napisał/a:
Dla równowagi ja nie z bajki fantastycznej złapałam :P
Ademete rownowaga we wszechwiecie jest zachowana :mrgreen:

Ale ty jesteś z bajki fantastycznej. Oczywiście będziesz zaprzeczać, ale to fakt :) Nic z tego - nie ma równowagi ;)

Anonymous - Pią 18 Lut, 2011 16:20

Admete napisał/a:
Ale ty jesteś z bajki fantastycznej.

To z czego ja jestem, nie zasługuje na nazwę bajki, anie na określenie z grupy "przyzwoite i dopuszczone do użytku na forum ludzi na poziomie" :wink:

praedzio - Pią 18 Lut, 2011 17:13

Ja jestem z fantastycznej bajki (choć ostatnio słowa fantastyka i bajka niespecjalnie się lubią ;) ) i do serialu mam stosunek mocno umiarkowany.
Aragonte - Pią 18 Lut, 2011 18:01

Admete napisał/a:
To znaczy, że z osób lubiących fantastykę tylko ja zupełnie nie załapałm bakcyla ;)

Admete, Praedzio - toż byłoby nudno, gdyby wszystko wszystkim podobało się jednakowo :wink:
"Merlina" bardzo lubię, ale nie zamierzam twierdzić, że to serial wszech czasów, oglądam go po prostu dla przyjemności. Jak zdecydowaną większość seriali :)

Admete - Pią 18 Lut, 2011 18:01

Czy na avku Kasiek jest kot? Bo tak dziwnie wygląda ;)
Calipso - Pią 18 Lut, 2011 18:04

Agn napisał/a:
Calipso, oczywiście, że uzależnienie, a w dodatku beznadziejna miłość do serialu. Toż nie dało się ze mną gadać, bo oglądałam tylko Merlina i popisowo rechotałam. :lol:

Przyzwyczaiłam się :wink: Tylko czasami zapominam się i zagaduję Ciebie w czasie gdy coś oglądasz :rumieniec:

Aragonte - Pią 18 Lut, 2011 18:13

Admete napisał/a:
Czy na avku Kasiek jest kot? Bo tak dziwnie wygląda ;)

Ten kot też tak uważa :wink:

Agn - Pią 18 Lut, 2011 22:01

Oj, Admete, gdyby wszystko podobało się np. i mnie, i tobie jak leci, miałabym dziwne podejrzenia o sklonowaniu, tylko nie wiem, która byłaby klonem której. Jeśli się choćby na temat tego serialu różnimy w poglądach, to tylko odetchnąć mogę z ulgą, że jednak żadna z nas nie została sklonowana. Po prostu podoba nam się to samo często, ale nie zawsze.
Czy ktoś coś zrozumiał z tego bełkotu?

Dobra, to może ja zacznę oglądać dodatki tak na poważnie... :mrgreen:

Ale zanim... aż muszę jeszcze raz obejrzeć ten wywiad, coby wiedzieć, o co biega z tym siadaniem a'la Bradley.

I żeby nie było - jako saga arturiańska Merlin jest... no, wiadomo. To nie jest saga, którą znamy. Ale jako wariacja na temat i rozpędzacz smutków (a miałam ostatnio napięte dni w robocie) to w tej chwili mój numer jeden. Pokochałam tę serię taką, jaką jest i dobrze mi z tym. Choć sagę jako sagę widzę inaczej.

PS ŁAAAAAAAAAA!!! Sezon 1 i 3 już do mnie pełzną pocztą!!! :excited: :excited: :excited:

Aragonte - Pią 18 Lut, 2011 22:36

Agn napisał/a:
PS ŁAAAAAAAAAA!!! Sezon 1 i 3 już do mnie pełzną pocztą!!! :excited: :excited: :excited:

Zazdroszczę :-D
Ja sobie może sprawię I i II w połowie kwietnia, kiedy mam nadzieję zaliczyć ostatni, parszywie nudny przedmiot :roll:

Anonymous - Pią 18 Lut, 2011 22:37

Agn napisał/a:
Ale zanim... aż muszę jeszcze raz obejrzeć ten wywiad, coby wiedzieć, o co biega z tym siadaniem a'la Bradley.

to to samo co siadanie a`la ja, lub siad pół-turecki. Wygodniejsze od niego jest tylko siedzenie po turecku.

Agn - Pią 18 Lut, 2011 23:05

A wtedy... kiedy już Agn położy swoje błoniaste łapki na sssskarbie... będzie oglądała! Wszystkie odcinki, które mają audiokomentarze rzecz jasna z komentarzami. ŁAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! *cieszy się jak dziecko blaszką* :excited: :excited: :excited:
Calipso - Pią 18 Lut, 2011 23:21

Agn - Pią 18 Lut, 2011 23:23

Nie chowaj się. I tak cię widzę! :twisted:
Agn - Sob 19 Lut, 2011 07:59

Tak sobie chciałam zobaczyć, kiedy to zaczęłam płodzić posty w tym temacie (nie wiem, co mnie tknęło) i nadziałam się na takie coś...
lady_kasiek napisał/a:
Ty jeszcze w trzecim sezonie ja dopiero w czwartym

Czyżby czyżyk??? Czy ktoś mógłby mnie oświecić w tej sprawie??? :excited:

Aragonte - Sob 19 Lut, 2011 11:44

No wiesz, perspektywa Alicji po drugiej stronie lustra, te sprawy :wink:
Anonymous - Sob 19 Lut, 2011 15:26

Ty weź dokładnie zacytuj z data miejscem i najlepiej godziną :P
Alicja - Sob 19 Lut, 2011 15:50

Admete napisał/a:
To znaczy, że z osób lubiących fantastykę tylko ja zupełnie nie załapałm bakcyla

bo to chyba bardziej taka bajeczka niż fantastyka :wink:
ja na przykład chętnie go sobie obejrzałam, ale żeby szaleć - to nie... :wink:

Agn - Sob 19 Lut, 2011 19:31

lady_kasiek napisał/a:
Ty weź dokładnie zacytuj z data miejscem i najlepiej godziną :P

Wpis z 27 stycznia 2011, z godz. 8:24 (pisząc w skrócie: strona 24, drugi post od góry). Dodam, że twój!
Nadziei mi narobiłaś... Ech...

Nie to, żebym miała świra, ale do domu pojechałam z granatowym pudełeczkiem ze ssskarbem. Kontynuuję oglądanie dodatków. :mrgreen:

Calipso - Sob 19 Lut, 2011 19:43

Agn napisał/a:
Nie chowaj się. I tak cię widzę!

Hehe, o to mogę się posprzeczać :-P

Agn - Sob 19 Lut, 2011 19:48

Zazwyczaj wystarczy, że się odwrócę i... :twisted:
Ale dzisiaj masz wolne ode mnie. Prądkuję w domu. Grrr... kto wymyślił chorowanie?!

Anonymous - Sob 19 Lut, 2011 20:13

Bo nie czytasz ze zrozumieniem. Chodziło o ikrę Gwaina, którą Eeva miała zobaczyć w premierowych odcnikach trzeciego sezonu, który dopiero zaczeła oglądać, a ja na nowe kawałki z Gwainem musze poczekać do sezonu czwartego.

Na poczatku sama nie wiedziałam o co mi chodziło. Co ja piłam, co ja brałam, kto i jakim mieczem swietlnym mi w hełm przydzwonił??

Agn - Sob 19 Lut, 2011 20:22

No nadziałam się na to na pierwszej stronie, na której się wypowiedziałam...
Nie mogę uwierzyć, ze peplam o tym serialu już bite 12 stron i mogłabym tak jeszcze dłużej. :serce: