To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Seriale kryminalne i sensacyjne

Calipso - Śro 08 Lip, 2009 12:32

Czy Rufus ma jakieś nazwisko ? :rumieniec:
Anonymous - Śro 08 Lip, 2009 12:36

Calipso napisał/a:
Czy Rufus ma jakieś nazwisko ? :rumieniec:

ma! ja ciągle zapominam,a le wtedy w gugle wpisuję "Rufus" i "Eleventh" i wyskakuje
Rufus Sewell

Calipso - Śro 08 Lip, 2009 12:48

lady_kasiek napisał/a:
w gugle wpisuję "Rufus" i "Eleventh" i wyskakuje

Ze Rufus to wiedziałam,ale "Eleventh" nic mi nie mówi :roll:

Anonymous - Śro 08 Lip, 2009 12:54

Calipso napisał/a:
Ze Rufus to wiedziałam,ale "Eleventh" nic mi nie mówi
mi też nie mówiłoby gdyby nie sprawca serialowego uzależnienia Praedward :D
praedzio - Śro 08 Lip, 2009 13:06

No, co? No, co? Żałujesz? ;)
Anonymous - Śro 08 Lip, 2009 13:09

praedzio napisał/a:
No, co? No, co? Żałujesz?

ja żadnego uzależnienia jakie mam dzięki Tobie nie żaluję... :kwiatki_wyciaga:

praedzio - Śro 08 Lip, 2009 13:11

I tak mi mów! :mrgreen: :przytul:
Anonymous - Śro 08 Lip, 2009 13:20

praedzio napisał/a:
I tak mi mów!

jak mawiało się u mnie w LO

"Tak mi dobrze tak mi mów"?

nie ma sprawy :cmok: :wink:

Anonymous - Czw 09 Lip, 2009 12:54

Skończyłam oglądać sezon.
Mam nadzieję, że EH będzie kontynuowane.... chociaż polecą pewnie w schematy bo tak jak w Kosciach ile mozna sie skupiać na zagadkach bez odrobiny życia prywatnego?
Chociaż ostatnie zagadki były ciekawe...... Zazdroszczę tym co mają przed sobą jeszcze tyle odcinków.....

Admete - Czw 09 Lip, 2009 16:41

Ja dalej 1 sezon NCIS ;) Pojawił się już Ari. To dziwne, bo wiem jak skończy się ten watek. Tak to jest, jak się ogląda serial od ostatniego sezonu zamiast od pierwszego ;)
Caitriona - Pią 04 Wrz, 2009 22:51

Yes! Zakończyłam w końcu ostatni sezon Prison Break ;) Długo się do niego zbierałam, bo seria trzecia mnie rozczarowała. Czwarty sezon tez nie jest wolny od absurdów i powrótów zza grobu, ale w sumie dobrze mi się go oglądało. Tylko dziwnie go zakończyli...
Anonymous - Sob 05 Wrz, 2009 12:53

Zaczynam dojrzewać do nowego serialu.... parę osób mi poleciało i tak się zastanawiam czy któraś z Was widziała i może polecić Lie to me
Aragonte - Sob 05 Wrz, 2009 22:18

Admete napisał/a:
Obejrzałam dwa odcinki Murdoch Mysteries i jestem zachwycona. Od kiedy przeczytałam Alienistę i Anioła ciemności, zastanawiałam się, dlaczego ktoś nie zrobi filmu, serialu osadzonego pod koniec XIX wieku, nie opowie historii policyjnej rozgrywającej się w tamtych czasach. Doczekałam się w końcu. Serial jest dobrze zrobiony, ma ciekawych bohaterów i niezłą fabułę. Jestem fanka inspektora Brackenreida, który ma piękny akcent ( chyba z Yorkshire ) i jest wiktoriańską wersja Hunta :-D Kto by pomyślał, że kanadyjczycy zrobia taki serial. Oglądam tez The Listener ich produkcji i nawet polubiłam bohaterów.

Admete, a Ty masz może Murdoch Mysteries? Obejrzałam dzisiaj u psiapsióły dwa odcinki na "Ale kino" i spodobało mi się :)

Caitriona - Sob 05 Wrz, 2009 22:26

Ja mam ;)
Aragonte - Sob 05 Wrz, 2009 22:38

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :kwiatki_wyciaga:
A ja mam dla Ciebie Ashes to ashes :wink:

Caitriona - Sob 05 Wrz, 2009 22:42

Dla mnie? Ja przecie to mam i kocham nad życie ;)
Admete - Sob 05 Wrz, 2009 22:43

Caitriona napisał/a:
Ja mam ;)

Bez dwóch odcinków 2 sezonu...Niestety...

Caitriona - Sob 05 Wrz, 2009 22:47

Admete napisał/a:
Bez dwóch odcinków 2 sezonu...Niestety...

No.. I akurat jak na złość nie widziałam ich równiez w alekino....

Aragonte - Sob 05 Wrz, 2009 23:08

Caitriona napisał/a:
Dla mnie? Ja przecie to mam i kocham nad życie ;)

Tfu! Plątak mi się pojęzał, tzn. przeklawiaturzyło mi się coś :wink:
Little Ashes miało być - od Agn :) Ale bez literek, więc na razie nie mam odwagi obejrzeć :-|

Caitriona - Sob 05 Wrz, 2009 23:20

Aragonte napisał/a:
Little Ashes miało być - od Agn Ale bez literek, więc na razie nie mam odwagi obejrzeć

Aaa! To jesteśmy w domu :D :D

Anonymous - Nie 06 Wrz, 2009 21:13

Szukałam, ale nie znalazłam, czy któraś z Was ogląda Lie to me. Zaczęłam wczoraj oglądnęłam trzy odcinki. I jestem pod wrażeniem. Ciekawy serial o naukowcach rozpoznających po mimice, mowie ciała czy człowiek kłamie. Rozwiązują (jak na razie) po dwie zagadki w odcinku równolegle. Można się dużo napatrzeć na drobiazki, które świadczą, że mijamy się z prawdą...
Admete - Nie 06 Wrz, 2009 21:55

Nie znam, ale widzę, ze ciekawy.
Anonymous - Nie 06 Wrz, 2009 21:59

Admete napisał/a:
Nie znam, ale widzę, ze ciekawy.

mam w zapasie 4 odcinek... i chyba na jutro do kawy sobie zostawie... ale polecam, polecam...

Admete - Nie 06 Wrz, 2009 22:09

Nie mam już siły na kolejne ;)
Anonymous - Pon 21 Wrz, 2009 14:06

Niestrudzenie dodając nowe seriale do oglądanych oglądnęłam dwa odcinku drugiej serii Life. No i padłam :thud: zaraz chyba zrobię jakiś maraton. Uwielbiam Rudzielca :mrgreen: