To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Prawnik potrzebny od zaraz! - czyli dramaland po raz 15-ty

Trzykrotka - Pią 10 Sie, 2018 21:56

Ufff, muszę przez chwilę odparować, bo w Greasy Melo właśnie zrobił się niebezpiecznie i mogą skrzywdzić moich dwóch ulubionych bohaterow. Te podstępne gnojki z Hotelu Giant! Gniazdo żmij normalnie.... :bejsbol:
Aragonte - Pią 10 Sie, 2018 22:08

O, a ktory odcinek.ogladasz?
Trzykrotka - Pią 10 Sie, 2018 22:22

18, podwójne włamanie - jedni w poszukiwaniu książki kucharskiej, drudzy - wybadać wroga. Wystraszyłam się cieżko, kiedy ten ryży amaroso z hotelu wysłał swoich zbirów na Chil Seonga, ale ufff - wybronił się z pomocą gazety i mamusi :banan_czerwony: Kocham postać Chil Seonga. Tłukli go ze wszystkich stron, a on wrócił po książkę Poonga :serce2: A w windzie bronił najpierw mamy, potem zapisków, na końcu siebie :serce2: Mój-ci on :serce:

Scena współdziałania woka i chochli przy przygotowywaniu wołowiny z ryżem i sałatą - cudo po prostu. Sae Woo trzymająca patelnię, Poong na jej rozkazy - rozpływam się, coś pięknego. I znowu, jak to w tej dramie, gotowanie łączy się z miłością, wyznanie Poonga pada wtedy, kiedy Sae Woo zjada ze smakiem jego potrawę. Jak ona pięknie cieszy się tym jedzeniem! I co jest też piękne, to to, że zaraz po "lubię cię" następuje "ale Chil Seonga lubię tak samo, więc się wycofuję" - a Sae Woo to rozumie i uśmiecha się :oklaski: Trójkąt doskonały. Podejrzewam, że hyung odpłaci się tym samym = wycofa się :serce2:

Aragonte - Pią 10 Sie, 2018 23:23

Sae Woo troche rozumie, ale tez sie wnerwila nieco 😉 Byla juz ta scenka, w ktorej SW kupila sobie lody i bronila ich przed Poongiem? 😃
Trzykrotka - Sob 11 Sie, 2018 00:10

Była! I była bardzo dobrze wymyślona scena, w której ona kłóci się z nim wracając do domu, rozkładając jego słowa na czynniki pierwsze - a on idzie za nią, choć go tam wcale nie ma, i ciągle powtarza to, co już jej w kuchni powiedział.
Razem leżą w szpitalu, razem produkują cieńsze ciasto na dim sum :serduszkate: A Chil Seong dowiaduje się, że Sae Woo już się rozwiodła i myśli o tym intensywnie. Po co, hyung? Świat jest pełen miłych i ladnych kobiet, jak choćby ta z kroplówką, w szpitalu.
Gdyby późna godzina, oglądałabym dalej :serce2: Ale do tłumaczenia to będzie hoho - cała ta strona kulinarna jest nawet większym wyzwaniem, niż kiedyś stolarka w Valid Love :confused3:

Admete - Sob 11 Sie, 2018 05:45

Dziś się zaczyna Voice 2 - ma mieć 12 odcinków tym razem.
Alicja - Sob 11 Sie, 2018 07:45

Admete idź jeszcze spać o tak barbarzyńskiej godzinie :wink:

Cytat:
Po co, hyung? Świat jest pełen miłych i ladnych kobiet

Owszem,ale ten wątek finansowych w dramach taki jest. Ona, nasza bohaterka o dobrym sercu musi zawsze wybierać pomiędzy dobrym i pięknym, a jeszcze lepszym,piękniejszy. I bogatszym :mrgreen: Życie!

Admete - Sob 11 Sie, 2018 08:48

Ja tak zawsze wstaję.
Alicja - Sob 11 Sie, 2018 14:08

Zapomniałam chyba tu napisać, dzięki twojej pracy włożonej w tłumaczenie oglądam serial nie tylko w hd :wink: ale także wysokim komforcie skupienia się tylko na fabule :kwiatek:
Admete - Sob 11 Sie, 2018 16:44

Bardzo się cieszę, ale z odcinka 5 mam na razie tylko minutę. Musisz być cierpliwa :wink: Dopiero w poniedziałek po 16 będę mieć czas. Z soompi:

Cytat:
President Goo is one character that you can't help but be on guard at all time. Dr. Joo already know this. He is rigged with ulterior motives.

.... however, it's JSW so I cannot hate him. :lol:

I z drambeans:

http://www.dramabeans.com...e-watching-116/

Alicja - Sob 11 Sie, 2018 21:40

Podobał mi się moment, gdy okazało się, że przykrył śpiącego na podłodze, wyczerpanego doktora
Trzykrotka - Nie 12 Sie, 2018 00:39

Było mi oglądać dramy prawnicze, medyczne, albo o sprzątaniu w domu, to nie, Greasy Melo sobie wzięłam, a teraz weź się męcz, człowieku :frustracja:
Od kiedy Poong postanowił wycofać się z wyścigu do serca Sae Woo, siłą rzeczy romans zszedł na trochę dalszy plan. Jest oczywiście, bo para nadal wspólnie działa w kuchni, to wymyślając, jak zrobić jak najcieńsze ciasto na pierogi - giganty napełnione bulionem, to smażąc ryż z warzywami, to obejmując się w radości o pierwszym sukcesie. Publicznie się obejmując, co Poong zamaskował potem ściskając też resztę ekipy :mrgreen: Cudna była ich potrójna rozmowa i zabawa w "kogo ratowałbyś, gdybyśmy tonęli ja i ChilSeong/ja i Poonh" oraz "kto uratowałby nas, gdybyśmy tonęli we troje." Sae Woo dowiaduje się też ku swojej wielkiej radości, że jej szpitalny miły sen o leżeniu w ramionach Poonga nie był snem :serce: A Chil Seong odnajduje matkę (bolesny widok jego płaczącego w samotności jak dziecko). Ale to wszystko nic, musieli na koniec wymyślić konkurs kulinarny pomiędzy restauracją Poonga, a restauracją hotelową :slina: To już było nie do wytrzymania i zastało mnie nie przygotowaną. Nie miałam ani góry jedzenia, ani choćby czegokolwiek na przegryzkę. Żołądek mi marsza gra, jak tu teraz iść spać :cry2:

Admete - Nie 12 Sie, 2018 05:45

Cytat:
Podobał mi się moment, gdy okazało się, że przykrył śpiącego na podłodze, wyczerpanego doktora

Mnie też. On jest taki nieprzewidywalny.
Trzykrotka napisał/a:
Żołądek mi marsza gra, jak tu teraz iść spać :cry2:

Współczuję ;) Dobrze, że nie oglądam, bo mam teraz restrykcje żywieniowe.
Trochę spamu:

Prezes Gu:

Doktor Joo i inni:

Aragonte - Nie 12 Sie, 2018 07:58

Biedna glodna Trzykrotka :wink: Powinnam cie ostrzec, ze Greasy Melo na glodniaka sie nie oglada :mrgreen:
Trzykrotka - Nie 12 Sie, 2018 11:21

Bylo dobrze do czasu aż mistrzowie woka stanęli ramię w ramię. Na dziś się ubezpieczę.
Admete - Nie 12 Sie, 2018 11:37

Obejrzałam pierwszy odcinek Voice 2 i :banan: Zaczęło się mocno, a potem piękny pościg przez pół odcinka ;)
Trzykrotka - Nie 12 Sie, 2018 11:47

Czy pani z poprzedniej serii się powtarza?

Chciałam jeszcze powiedzieć, że Poong zaimponował mi brawurową akcją odzyskania siłą swojej krojczyni. Może to i idealista, ale i wojownik.

Admete - Nie 12 Sie, 2018 12:24

Tak, pani się powtarza.
Alicja - Nie 12 Sie, 2018 12:53

Prezes Ci uczy się funkcjonowania szpitala w praktyce i w tajemnicy. Perfekcjonista wspaniały :mrgreen: po co komu tyle nożyczek i poszedł obejrzeć sprzęt operacyjny :oklaski: zaopatrzenie szpitala jest kosztowne :wink:
Postacie kobiece na razie takie mało przekonujące, to już Pani dr z ginekologii jest bardziej frapująca. Dr z pediatrii mnie na razie tylko irytuje, czy ona nie widzi tego zapatrzenia Seon-Woo?

Agn - Nie 12 Sie, 2018 13:56

Prezes ladnie wyglada w garniturze. :serce:
Alicja - Nie 12 Sie, 2018 14:42

Trochę to pusto :mysle: dziewczyny dobrze bawią się w Krakowie, zostałam tylko ja, Agn i garnitur prezesa :?
Agn - Nie 12 Sie, 2018 16:54

I co my, Alicjo, z tym garniturem zrobimy? Nikt nie patrzy... :twisted:
Admete - Nie 12 Sie, 2018 20:37

Ręce precz od prezesa ;) Dziś bawiłyśmy się bosko w Tarnowie :) Towarzystwo, pogoda, zabytki i jedzenie ;)

Alicja napisał/a:
po co komu tyle nożyczek i poszedł obejrzeć sprzęt operacyjny

U góry jest właśnie zdjęcie z tego oglądania :) Alicji mam 10 minut 5 odcinka, obawiam się, że póki jest towarzystwo, to tempo się nie zwiększy. A jutro kolejny odcinek.

Aragonte - Nie 12 Sie, 2018 20:39

A garnitur ladny? Bo jak brzydki, to lepiej zdjąć - jak sweterek Kim Tana :twisted:

Ja ciągle w Tarnowie. Wrocę do watku jutro, dzisiaj piszę z doskoku albo na smatfonie, albo gościnnie na lapku Rielli :mrgreen:

Alicjo, masz szansę wątek nadrobić :wink:

Czekam na dalszy ciąg wrażeń Trzykrotki z naszej dramy o pięknie filmowanym żarciu :mrgreen: Cieszę się, że zaczęłaś doceniać Poonga - ja go serio lubię :serce:

Alicja - Nie 12 Sie, 2018 21:12

Admete, mną się nie przejmuj. Znalazłam Beatiful Mind więc mam co oglądać w oczekiwaniu na Life. :-D

Cytat:

Ja ciągle w Tarnowie. Wrocę do watku jutro, dzisiaj piszę z doskoku albo na smatfonie, albo gościnnie na lapku Rielli

Alicjo, masz szansę wątek nadrobić

Mam ochotę się na was fochnąć, zjazdy południowe a Północ osierocona więc nadrabialam dzisiaj tylko sen. Zasnęłam po poludniu, a nie umiem spać w dzień. Jak to ogladanie koreańskich serialu wyczerpuje :mysle: :rotfl: