To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Księgarnia pod dwunastką

BeeMeR - Pią 07 Lip, 2017 07:40

Sassy 16 - objawił się książę Qing - na pierwszy rzut oka podoba mi się bodaj bardziej niż główny :P - może kwestia ładnej szaty i postawy, bo ledwo się odezwał ;)

Trzykrotka - Pią 07 Lip, 2017 07:47

Mnie podobał się o wiele bardziej niż główny
Admete - Pią 07 Lip, 2017 08:39

Aragonte fragment 8 odcinka SF, w którym prokurator Hwang pierwszy raz naprawdę się uśmiecha ( jeśli nie liczyć tego mini uśmiechu z odcinka 6 ) ;)

https://www.youtube.com/watch?v=lzicgvdR_Zo

Znowu chciała mu dać rysunek, ale jej zabronił :lol:

Aragonte - Pią 07 Lip, 2017 09:42

Ładnie się uśmiecha :mrgreen:

Włączyłam sobie początek szóstego odcinka Horse Doctor - no proszę, bohater CSW wziął udział w jakiejś bijatyce :mrgreen: A potem pomagał pieskowi :serce: Chyba cofnę się jednak przynajmniej do piątego odcinka, bo dorosłe postacie tam się objawiają, prawda?

Edit: i białemu kotkowi, którego durna pani karmiła słodyczami :zalamka:

Agn - Pią 07 Lip, 2017 10:02

BeeMeR napisał/a:
Włosy owszem, ale na pazury nie zwracam większej uwagi :P Nie przeszkadzają mi nawet gwiazdkowe/klejnotowe przyklejki, które by mnie wnerwiały ;)

Mnie malowane paznokcie w seguku u służącej denerwują. Ale to prawie fantasy, więc się czepiam. :P

Dziewczyny, donoście o wrażeniach z HD! :D

Admete - Pią 07 Lip, 2017 12:06

W końcówce piątego odcinka. Na stronie wcześniejszej streściłam ci początkowe wydarzenia. Księżniczka mnie też chwilami załamuje, ale jest zabawna.

Aragonte napisał/a:
Ładnie się uśmiecha :mrgreen:

Ładnie, a jakże. Pani detektyw od razu mu to mówi. W wątku SF na soompi zrobili sobie listę podejrzanych i głosują ;) Nie umiem wybrać jednej osoby, podejrzanych mam kilku ;)

Podoba mi się to zdjęcie Plagi jako Do Hana.

https://www.instagram.com/p/BWNPUaalpvF/

BeeMeR - Pią 07 Lip, 2017 14:56

Admete napisał/a:
Mnie malowane paznokcie w seguku u służącej denerwują. Ale to prawie fantasy, więc się czepiam. :P
ja to traktuję tak samo umownie jak pełny makijaż u służącej/pani we dnie i w nocy w segukach albo spanie w ubraniach dziennych a nawet kurtkach w dramach współczesnych ;) nie drażni, zwłaszcza w dramach, które mają niewiele wspólnego z rzeczywistością (historyczną czy współczesną) ;)

Trzykrotka napisał/a:
Mnie podobał się o wiele bardziej niż główny
No, to nie jestem jedyna ;)
Główny się zrobił jednominowy :roll: - tak bardzo wstrzymuje swe uczucia że jego twarz nie wyrażą ostatnio nic :P

Admete - Pią 07 Lip, 2017 19:33

Mówiłam - Horse doctor to taki Klejnot w pałacu tylko zamiast gotowania jest weterynaria, a zamiast dziewczyny - chłopak. Cho Seung Woo jest słodziarski w tej roli. Przyjemnie na niego patrzeć. Miła odmiana po poważnym prokuratorze Hwang w SF. Na soompi w wątku lookout czarne scenariusze dla całej drużyny vigilantes...
Aragonte - Pią 07 Lip, 2017 20:03

A który odcinek HD oglądasz?
Muszę jeszcze iśc do apteki (mam do odbioru zamówienie z doz.pl, a poza tym przeciwbólowce mi się skończyły), ale potem chyba sobie puszczę coś dla relaksu :)

Admete - Pią 07 Lip, 2017 20:47

16 i na razie dość, bo będę mieć przesyt ;) A jutro nowy odcinek Secret forest.
Aragonte - Pią 07 Lip, 2017 21:26

A dużo przewijasz? :wink:
Agn - Pią 07 Lip, 2017 22:51

Wetnę się bezczelnie - drugi teaser do Criminal minds!
https://www.youtube.com/watch?v=c1sdvkTHapM
WIDZIAŁYŚCIE TEN WYKOP??? :excited: :excited: :excited:

Aragonte - Pią 07 Lip, 2017 23:15

No, był wykop, był - szkoda, że taki krótki :mrgreen:

Oglądam piąty odcinek Horse Doctor (z pominięciem wcześniejszych dzieciowych). Czy jesli powiem, że serio się wzruszyłam ratowaniem konia, to będziecie się bardzo dziwic? :wink: Ładne przejście do dorosłych postaci - od razu dostajemy promienny uśmiech CSW :-D

Agn - Pią 07 Lip, 2017 23:19

Cytat:

No, był wykop, był - szkoda, że taki krótki

Cały zobaczymy w dramie, mniemam. :) O raju, nie mogę się już doczekać! :excited:
Aragonte napisał/a:
Czy jesli powiem, że serio się wzruszyłam ratowaniem konia, to będziecie się bardzo dziwic?

Nie. Ja się wzruszam przy scenach ze zwierzątkami.

Trzykrotka - Sob 08 Lip, 2017 08:27

Uooo, wykop jak się patrzy! A w ogóle to zapowiada się krwawe i mroczne widowisko. Czekam!
Czekając biegnę przez My Sassy Girl, Best Hit i - czekając na nowe odcinki Lookout i FFMW - Bride of The Water God. Opowiem, jak włączę komp.
Ten Horse Doctor podoba mi się z waszych wrażeń, pewnie i Gosi mógłby się spodobać, jako weterynarce.
Nasz uczony z MSG trochę się pozbierał i nawet wyraźnie rusza ku księżniczce z pomocą i całusami, ale nadal wydaje mi się mdłym amantem. Mam focha, chiński książę był cudny.

Admete - Sob 08 Lip, 2017 08:42

Cytat:
A dużo przewijasz? :wink:

Odrobinę, knowania różne mnie nie interesują, bo i tak wiem, że zawsze bohater będzie mieć pod górkę, aż do 49 odcinka zapewne ;) Natomiast nie opuszczam scen z Cho Seung Woo i główną bohaterką, z księżniczką tez nie, bo mnie bawi i troszkę wzrusza.

Aragonte napisał/a:
Czy jesli powiem, że serio się wzruszyłam ratowaniem konia, to będziecie się bardzo dziwic

Nie będziemy, jeszcze uratują jagniątko. Postać doktora Baek jest fajna, bo on nie zwraca uwagi na status, na to czy to człowiek czy zwierzę. Z tego co wie, potem odmówi przywrócenia własnego statusu, bo nie będzie chciał skrzywdzić ukochanej. Podoba i się także to, że nie ma żadnego szalonego króla, nie ma polityki, raczej chodzi o sprawy statusu, wchodzenia zwykłych ludzi tam, gdzie według wysoko urodzonych nie powinni. Pamiętam, że czytałam w Historii Korei, że coś takiego miało rzeczywiście miejsce w XVII wieku, kiedy toczy się akcja serialu. Klimat rzeczywiście jest trochę jak w Klejnocie, widać moim zdaniem inspiracje. Ale to dla mnie plus. No i bohater plus aktor - naprawdę super mi się go ogląda. On gra tak lekko, naturalnie, pięknie wyraża emocje i gra całym ciałem, ale bez nadekspresji.

Agn - Sob 08 Lip, 2017 11:15

Nieśmiało wtrącę, że w Mordowni panna trzymała w rąsiach jakieś cudo, które mrozi na śmierć, a co było przeznaczone dla Białego. Nie bójcie się - uratowała mu życie (bo jeszcze węże mu wpełzły do pokoju), po czym straciła przytomność, a fochnięty lekarz wywróżył jej rychły zgon (lekarz fochnięty, bo służącą mu się każe leczyć, też coś!). Całkiem nieźle się to teraz ogląda. ;)
Aragonte - Sob 08 Lip, 2017 11:35

Admete napisał/a:
Podoba i się także to, że nie ma żadnego szalonego króla, nie ma polityki, raczej chodzi o sprawy statusu, wchodzenia zwykłych ludzi tam, gdzie według wysoko urodzonych nie powinni.

O, to to - przynajmniej na razie nie ma (pomijam odcinki dzieciowe, które sobie i tak głównie odpuściłam) dramatów, ton dramy jest dośc lekki, chociaż SKKS to nie jest :wink: Oglądam ósmy odcinek i chyba z przyjemnością pociągnę to do końca. Jak dla mnie to mogłoby to do końca byc takim joseońskim serialem w stylu "Wszystkie stworzenia duże i małe", ale ok, szkolenie bohatera na lekarza też powinno byc ciekawe.
Ratowanie jagniątka już było :mrgreen: I padł tam tekst, który odnosi się do bohaterów, jak rozumiem :wink:
BTW niedawno czytałam "Opowieśc pasterza" i coś mi się kołacze, że chyba nawet bardziej konkretnie maskowali zapach obcego jagnięcia, żeby matka, która straciła własne, zaakceptowała podrzutka i je wykarmiła.

Admete - Sob 08 Lip, 2017 12:39

Jak się zacznie szkolenie na lekarza, to też będzie ciekawie. Lubię takie seguki. I ładna historia rozwoju uczucia między bohaterami. Odcinków sporo, ale zaprawiona jestem. Tak do 50 jest w porządku. Tylko dla admirała się raz poświęciłam :wink: Opowieść pasterza kupili u nas w bibliotece. Może mi się uda potem pożyczyć. Filmik - So Ji i Do Han z Lookout:

https://www.youtube.com/watch?v=sM0wyM7paq4

Dopiero teraz obejrzałam trailer CM. Mam gdzieś parę serii amerykańskiego oryginału chyba...Jeszcze...

Admete - Nie 09 Lip, 2017 06:15

Obejrzałam wczoraj kolejny Secret Forest - serial powinien mieć podtytuł - "Wszyscy jesteśmy podejrzani" :lol: Ogólnie niby nic się nie działo, a siedziałam na brzeżku kanapy. Na pociechę mam to, że wszyscy oglądający tak czują. Nikt nie ma pojęcia, jak się to skończy. Cho Seung Woo jako prokurator Hwang - to jest postać enigma. OST i filmik z SF:

https://www.youtube.com/watch?v=PxuhMAXosdQ

Bardzo melancholijne...Shi Mok i Yeo Jin. Tam nie ma romansu, ale ja bym ich shippowała, gdyby był ;) Zasadniczo to większość widzów tak ma - jest świetnie bez wątku miłosnego, ale postacie dzięki aktorom i dzięki scenariuszowi bają we wspólnych scenach to nieuchwytne coś. Nic się na to nie poradzi, człowiek zaczyna kombinować ;) I takie wpisy na soompi:

Cytat:
Okay, that's it. Writer-nim is the real culprit. She says no romance and then ends up shipping the leads.

Natomiast tak naprawdę najlepiej by było, gdyby ostatecznie udało się uratować Shi Moka przez przyjaźń na przykład z Yeo Jin. Żeby nie został na końcu zniszczony przez potężniejszych od siebie i nie wrócił do pustki, w której żył wcześniej. Albo jeszcze gorzej...

A i jeszcze prowokacyjne stwierdzenie Yeo Jin wobec żony prokuratora Lee w trakcie tego creepy poczęstunku w ich domu...To też może być ciekawe.

Trzykrotka - Nie 09 Lip, 2017 09:40

Obejrzałyśmy sobie 2 odcinki Bride of The Water God. Udało mi się ja przekonać w końcu, że to spin off, a nie rzetelna ekranizacja jej ukochanej manchwy i dała się namówić.
Jak na razie drama jest bardzo ucieszna. Bóg wody, Habaek, wyrusza bardzo niechętnie na Ziemię, do świata ludzi, aby zdobyć jeden z trzech kamieni kiedyś tam rzuconych. Kamienie są niezbędne temu, kto chce wkrótce zostać cesarzem calego boskiego królestwa. Habaek, w glorii niebiesko-zielonych włosów, srebrnych szat i boskiego makijażu, wcale nie ma ochoty ruszać się spośród swoich fontann i sadzawek (piękne efekty specjalne i przebogate kostiumy całej wodnej drużyny sług i kapłanow). Jednak cesarstwo to cesarstwo - rusza zatem wraz z pulchnym sługą - obaj zaopatrzeni we wskazówki i mapy szukania kamieni. Lądują golutcy jak święci tureccy w parku w Seulu, bez mapy, ktora po drodze się zagubiła i z jednym lekarskim fartuszkiem do odziania (bóg wody ma przezgrabne nogi i całą resztę :lol: ).
Właśicielką fartuszka jest pewna lekarka - psychiatra, a obaj panowie od razu zostają zakwalifikowani jako pacjenci.
CDN, bo śniadanie :kwiatek:

BeeMeR - Nie 09 Lip, 2017 09:46

Ja zaś obejrzałam na dobranoc wczoraj kolejny odcinek prawników - ładnie, skrycie randkują :serduszkate:

i kolejne dwa MSG - Książę Qing jest bardziej koreański niż jego język wskazuje ;) Ach i och :serduszkate:
Główni są bez wyrazu :roll: Niemniej ładnie tam - parawany, obrazy, kostiumy :serce:

Admete - Nie 09 Lip, 2017 10:52

A to dobrze, że Gosia się przemogła i mogłaś spróbować tego serialu. Jak wypada Shin Se Kyung? W My Sassy Girl to gra chyba ten aktor, co to na mnie wrażenia nie robi - ten od Yong Pal ;) Robie powtórkę z SF nr 9 i potem nowy odcinek Duel.
Aragonte - Nie 09 Lip, 2017 11:05

A ja oglądam dziesiąty odcinek Horse Doctor - bohater CSW właśnie udziela lekcji głównemu lekarzowi :mrgreen:

Admete, też mam nadzieję, że Shi Mok wyjdzie cało. Jeśli scenarzyści potraktują go zbyt bezwzględnie, to... :bejsbol:

Admete - Nie 09 Lip, 2017 11:09

To nic nie poradzimy niestety, ale masz rację - :bejsbol: On i tak ma pod górkę. W Horse doctor doktor Baek ma serce na właściwym miejscu.