Seriale - Księgarnia pod dwunastką
BeeMeR - Pią 07 Lip, 2017 07:40
Sassy 16 - objawił się książę Qing - na pierwszy rzut oka podoba mi się bodaj bardziej niż główny - może kwestia ładnej szaty i postawy, bo ledwo się odezwał
Trzykrotka - Pią 07 Lip, 2017 07:47
Mnie podobał się o wiele bardziej niż główny
Admete - Pią 07 Lip, 2017 08:39
Aragonte fragment 8 odcinka SF, w którym prokurator Hwang pierwszy raz naprawdę się uśmiecha ( jeśli nie liczyć tego mini uśmiechu z odcinka 6 )
https://www.youtube.com/watch?v=lzicgvdR_Zo
Znowu chciała mu dać rysunek, ale jej zabronił
Aragonte - Pią 07 Lip, 2017 09:42
Ładnie się uśmiecha
Włączyłam sobie początek szóstego odcinka Horse Doctor - no proszę, bohater CSW wziął udział w jakiejś bijatyce A potem pomagał pieskowi Chyba cofnę się jednak przynajmniej do piątego odcinka, bo dorosłe postacie tam się objawiają, prawda?
Edit: i białemu kotkowi, którego durna pani karmiła słodyczami
Agn - Pią 07 Lip, 2017 10:02
| BeeMeR napisał/a: | Włosy owszem, ale na pazury nie zwracam większej uwagi Nie przeszkadzają mi nawet gwiazdkowe/klejnotowe przyklejki, które by mnie wnerwiały |
Mnie malowane paznokcie w seguku u służącej denerwują. Ale to prawie fantasy, więc się czepiam.
Dziewczyny, donoście o wrażeniach z HD!
Admete - Pią 07 Lip, 2017 12:06
W końcówce piątego odcinka. Na stronie wcześniejszej streściłam ci początkowe wydarzenia. Księżniczka mnie też chwilami załamuje, ale jest zabawna.
| Aragonte napisał/a: | Ładnie się uśmiecha |
Ładnie, a jakże. Pani detektyw od razu mu to mówi. W wątku SF na soompi zrobili sobie listę podejrzanych i głosują Nie umiem wybrać jednej osoby, podejrzanych mam kilku
Podoba mi się to zdjęcie Plagi jako Do Hana.
https://www.instagram.com/p/BWNPUaalpvF/
BeeMeR - Pią 07 Lip, 2017 14:56
| Admete napisał/a: | Mnie malowane paznokcie w seguku u służącej denerwują. Ale to prawie fantasy, więc się czepiam. | ja to traktuję tak samo umownie jak pełny makijaż u służącej/pani we dnie i w nocy w segukach albo spanie w ubraniach dziennych a nawet kurtkach w dramach współczesnych nie drażni, zwłaszcza w dramach, które mają niewiele wspólnego z rzeczywistością (historyczną czy współczesną)
| Trzykrotka napisał/a: | | Mnie podobał się o wiele bardziej niż główny | No, to nie jestem jedyna
Główny się zrobił jednominowy - tak bardzo wstrzymuje swe uczucia że jego twarz nie wyrażą ostatnio nic
Admete - Pią 07 Lip, 2017 19:33
Mówiłam - Horse doctor to taki Klejnot w pałacu tylko zamiast gotowania jest weterynaria, a zamiast dziewczyny - chłopak. Cho Seung Woo jest słodziarski w tej roli. Przyjemnie na niego patrzeć. Miła odmiana po poważnym prokuratorze Hwang w SF. Na soompi w wątku lookout czarne scenariusze dla całej drużyny vigilantes...
Aragonte - Pią 07 Lip, 2017 20:03
A który odcinek HD oglądasz?
Muszę jeszcze iśc do apteki (mam do odbioru zamówienie z doz.pl, a poza tym przeciwbólowce mi się skończyły), ale potem chyba sobie puszczę coś dla relaksu
Admete - Pią 07 Lip, 2017 20:47
16 i na razie dość, bo będę mieć przesyt A jutro nowy odcinek Secret forest.
Aragonte - Pią 07 Lip, 2017 21:26
A dużo przewijasz?
Agn - Pią 07 Lip, 2017 22:51
Wetnę się bezczelnie - drugi teaser do Criminal minds!
https://www.youtube.com/watch?v=c1sdvkTHapM
WIDZIAŁYŚCIE TEN WYKOP???
Aragonte - Pią 07 Lip, 2017 23:15
No, był wykop, był - szkoda, że taki krótki
Oglądam piąty odcinek Horse Doctor (z pominięciem wcześniejszych dzieciowych). Czy jesli powiem, że serio się wzruszyłam ratowaniem konia, to będziecie się bardzo dziwic? Ładne przejście do dorosłych postaci - od razu dostajemy promienny uśmiech CSW
Agn - Pią 07 Lip, 2017 23:19
| Cytat: |
No, był wykop, był - szkoda, że taki krótki |
Cały zobaczymy w dramie, mniemam. O raju, nie mogę się już doczekać!
| Aragonte napisał/a: | | Czy jesli powiem, że serio się wzruszyłam ratowaniem konia, to będziecie się bardzo dziwic? |
Nie. Ja się wzruszam przy scenach ze zwierzątkami.
Trzykrotka - Sob 08 Lip, 2017 08:27
Uooo, wykop jak się patrzy! A w ogóle to zapowiada się krwawe i mroczne widowisko. Czekam!
Czekając biegnę przez My Sassy Girl, Best Hit i - czekając na nowe odcinki Lookout i FFMW - Bride of The Water God. Opowiem, jak włączę komp.
Ten Horse Doctor podoba mi się z waszych wrażeń, pewnie i Gosi mógłby się spodobać, jako weterynarce.
Nasz uczony z MSG trochę się pozbierał i nawet wyraźnie rusza ku księżniczce z pomocą i całusami, ale nadal wydaje mi się mdłym amantem. Mam focha, chiński książę był cudny.
Admete - Sob 08 Lip, 2017 08:42
| Cytat: | A dużo przewijasz? |
Odrobinę, knowania różne mnie nie interesują, bo i tak wiem, że zawsze bohater będzie mieć pod górkę, aż do 49 odcinka zapewne Natomiast nie opuszczam scen z Cho Seung Woo i główną bohaterką, z księżniczką tez nie, bo mnie bawi i troszkę wzrusza.
| Aragonte napisał/a: | | Czy jesli powiem, że serio się wzruszyłam ratowaniem konia, to będziecie się bardzo dziwic |
Nie będziemy, jeszcze uratują jagniątko. Postać doktora Baek jest fajna, bo on nie zwraca uwagi na status, na to czy to człowiek czy zwierzę. Z tego co wie, potem odmówi przywrócenia własnego statusu, bo nie będzie chciał skrzywdzić ukochanej. Podoba i się także to, że nie ma żadnego szalonego króla, nie ma polityki, raczej chodzi o sprawy statusu, wchodzenia zwykłych ludzi tam, gdzie według wysoko urodzonych nie powinni. Pamiętam, że czytałam w Historii Korei, że coś takiego miało rzeczywiście miejsce w XVII wieku, kiedy toczy się akcja serialu. Klimat rzeczywiście jest trochę jak w Klejnocie, widać moim zdaniem inspiracje. Ale to dla mnie plus. No i bohater plus aktor - naprawdę super mi się go ogląda. On gra tak lekko, naturalnie, pięknie wyraża emocje i gra całym ciałem, ale bez nadekspresji.
Agn - Sob 08 Lip, 2017 11:15
Nieśmiało wtrącę, że w Mordowni panna trzymała w rąsiach jakieś cudo, które mrozi na śmierć, a co było przeznaczone dla Białego. Nie bójcie się - uratowała mu życie (bo jeszcze węże mu wpełzły do pokoju), po czym straciła przytomność, a fochnięty lekarz wywróżył jej rychły zgon (lekarz fochnięty, bo służącą mu się każe leczyć, też coś!). Całkiem nieźle się to teraz ogląda.
Aragonte - Sob 08 Lip, 2017 11:35
| Admete napisał/a: | | Podoba i się także to, że nie ma żadnego szalonego króla, nie ma polityki, raczej chodzi o sprawy statusu, wchodzenia zwykłych ludzi tam, gdzie według wysoko urodzonych nie powinni. |
O, to to - przynajmniej na razie nie ma (pomijam odcinki dzieciowe, które sobie i tak głównie odpuściłam) dramatów, ton dramy jest dośc lekki, chociaż SKKS to nie jest Oglądam ósmy odcinek i chyba z przyjemnością pociągnę to do końca. Jak dla mnie to mogłoby to do końca byc takim joseońskim serialem w stylu "Wszystkie stworzenia duże i małe", ale ok, szkolenie bohatera na lekarza też powinno byc ciekawe.
Ratowanie jagniątka już było I padł tam tekst, który odnosi się do bohaterów, jak rozumiem
BTW niedawno czytałam "Opowieśc pasterza" i coś mi się kołacze, że chyba nawet bardziej konkretnie maskowali zapach obcego jagnięcia, żeby matka, która straciła własne, zaakceptowała podrzutka i je wykarmiła.
Admete - Sob 08 Lip, 2017 12:39
Jak się zacznie szkolenie na lekarza, to też będzie ciekawie. Lubię takie seguki. I ładna historia rozwoju uczucia między bohaterami. Odcinków sporo, ale zaprawiona jestem. Tak do 50 jest w porządku. Tylko dla admirała się raz poświęciłam Opowieść pasterza kupili u nas w bibliotece. Może mi się uda potem pożyczyć. Filmik - So Ji i Do Han z Lookout:
https://www.youtube.com/watch?v=sM0wyM7paq4
Dopiero teraz obejrzałam trailer CM. Mam gdzieś parę serii amerykańskiego oryginału chyba...Jeszcze...
Admete - Nie 09 Lip, 2017 06:15
Obejrzałam wczoraj kolejny Secret Forest - serial powinien mieć podtytuł - "Wszyscy jesteśmy podejrzani" Ogólnie niby nic się nie działo, a siedziałam na brzeżku kanapy. Na pociechę mam to, że wszyscy oglądający tak czują. Nikt nie ma pojęcia, jak się to skończy. Cho Seung Woo jako prokurator Hwang - to jest postać enigma. OST i filmik z SF:
https://www.youtube.com/watch?v=PxuhMAXosdQ
Bardzo melancholijne...Shi Mok i Yeo Jin. Tam nie ma romansu, ale ja bym ich shippowała, gdyby był Zasadniczo to większość widzów tak ma - jest świetnie bez wątku miłosnego, ale postacie dzięki aktorom i dzięki scenariuszowi bają we wspólnych scenach to nieuchwytne coś. Nic się na to nie poradzi, człowiek zaczyna kombinować I takie wpisy na soompi:
| Cytat: | | Okay, that's it. Writer-nim is the real culprit. She says no romance and then ends up shipping the leads. |
Natomiast tak naprawdę najlepiej by było, gdyby ostatecznie udało się uratować Shi Moka przez przyjaźń na przykład z Yeo Jin. Żeby nie został na końcu zniszczony przez potężniejszych od siebie i nie wrócił do pustki, w której żył wcześniej. Albo jeszcze gorzej...
A i jeszcze prowokacyjne stwierdzenie Yeo Jin wobec żony prokuratora Lee w trakcie tego creepy poczęstunku w ich domu...To też może być ciekawe.
Trzykrotka - Nie 09 Lip, 2017 09:40
Obejrzałyśmy sobie 2 odcinki Bride of The Water God. Udało mi się ja przekonać w końcu, że to spin off, a nie rzetelna ekranizacja jej ukochanej manchwy i dała się namówić.
Jak na razie drama jest bardzo ucieszna. Bóg wody, Habaek, wyrusza bardzo niechętnie na Ziemię, do świata ludzi, aby zdobyć jeden z trzech kamieni kiedyś tam rzuconych. Kamienie są niezbędne temu, kto chce wkrótce zostać cesarzem calego boskiego królestwa. Habaek, w glorii niebiesko-zielonych włosów, srebrnych szat i boskiego makijażu, wcale nie ma ochoty ruszać się spośród swoich fontann i sadzawek (piękne efekty specjalne i przebogate kostiumy całej wodnej drużyny sług i kapłanow). Jednak cesarstwo to cesarstwo - rusza zatem wraz z pulchnym sługą - obaj zaopatrzeni we wskazówki i mapy szukania kamieni. Lądują golutcy jak święci tureccy w parku w Seulu, bez mapy, ktora po drodze się zagubiła i z jednym lekarskim fartuszkiem do odziania (bóg wody ma przezgrabne nogi i całą resztę ).
Właśicielką fartuszka jest pewna lekarka - psychiatra, a obaj panowie od razu zostają zakwalifikowani jako pacjenci.
CDN, bo śniadanie
BeeMeR - Nie 09 Lip, 2017 09:46
Ja zaś obejrzałam na dobranoc wczoraj kolejny odcinek prawników - ładnie, skrycie randkują
i kolejne dwa MSG - Książę Qing jest bardziej koreański niż jego język wskazuje Ach i och
Główni są bez wyrazu Niemniej ładnie tam - parawany, obrazy, kostiumy
Admete - Nie 09 Lip, 2017 10:52
A to dobrze, że Gosia się przemogła i mogłaś spróbować tego serialu. Jak wypada Shin Se Kyung? W My Sassy Girl to gra chyba ten aktor, co to na mnie wrażenia nie robi - ten od Yong Pal Robie powtórkę z SF nr 9 i potem nowy odcinek Duel.
Aragonte - Nie 09 Lip, 2017 11:05
A ja oglądam dziesiąty odcinek Horse Doctor - bohater CSW właśnie udziela lekcji głównemu lekarzowi
Admete, też mam nadzieję, że Shi Mok wyjdzie cało. Jeśli scenarzyści potraktują go zbyt bezwzględnie, to...
Admete - Nie 09 Lip, 2017 11:09
To nic nie poradzimy niestety, ale masz rację - On i tak ma pod górkę. W Horse doctor doktor Baek ma serce na właściwym miejscu.
|
|
|