To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - SUPERNATURAL Next Generation

praedzio - Pon 14 Lip, 2008 10:58

Sodoma i Gomora? :mrgreen: Supernaturalna, rzecz jasna....
Harry_the_Cat - Pon 14 Lip, 2008 11:40

Maybe, maybe... :mrgreen:

Tymczasem dokończyłam picspam. Z przyczyn technicznych nieco zmienił formę, mam nadzieję, że nie będzie Wam przeszkadzało... Będzie nie po kolei. No bo właśnie stanęłam na odcinku 12...:

Proszę kliknąć zdjęcie, żeby był większy rozmiar ;)

Spoiler:

Deanariell - Pon 14 Lip, 2008 16:05

Harry napisała:
Cytat:
Ja wyjaśnię o tym Jensenie/Jaredzie tu, żeby już było zupełnie jasne...

Dzięki, już wszystko jasssne ;) :kwiatek:

PRAEDZIO! :kwiatki_wyciaga: Dzięki za przepis - niezła szperaczka z Ciebie :oklaski: Tylko skąd ja teraz wezmę to obiecane królestwo, żeby Ci dać? :mysle: :paddotylu: :rotfl:

praedzio - Pon 14 Lip, 2008 16:07

No, moja droga, kombinuj, kombinuj... :mrgreen:
Deanariell - Pon 14 Lip, 2008 21:11

praedzio napisał/a:
No, moja droga, kombinuj, kombinuj...

Taaaa... na razie myślę czy stać by mnie było na kupienie składników na takiego drinka ;)

Harry_the_Cat napisał/a:
Dostałam wlaśnie tydzień zwolnienia... wiecie, co będzie się działo?

SPN obssession? :excited: (Między innymi oczywiście ;) )

Harry picspam w tej nowej wersji :oklaski:

praedzio - Wto 15 Lip, 2008 00:39

Jakoś tak od kilku dni chodziło za mną Houses of the Holy, aż w końcu dzisiaj przybrałam się i obejrzałam. Od ostatniego obejrzenia tego odcinka minął rok - i wielu rzeczy już nie pamiętałam... nooo... może poza "magicznymi paluszkami"! :rotfl:

Ale ta rozmowa braci o wierze i odkupieniu.... :thud: No cudo, normalnie! Harry, ja tu widzę świetny materiał na pogrzebanie się w grafice... ;)

P.S. Cytat-zabójca:
Sam: Dean, sprawia ci to za dużo przyjemności. Czuję się niekomfortowo...

:rotfl: :rotfl: :rotfl: *zawał*

Harry_the_Cat - Wto 15 Lip, 2008 00:42

Houses of the Holy ? - tak daleko po tytułach to jeszcze nie kojarzę :mrgreen:

Na razie jestem ekspertem od odcinków 1-12 serri 1 ;)

praedzio - Wto 15 Lip, 2008 06:08

Ja prędzej skojarzę po tytułach niż po numeracji... ;) To był 13 odcinek 2 serii. A poza tym ja ci się nie dziwię, skoro lecisz maratonami... :mrgreen:
Harry_the_Cat - Czw 17 Lip, 2008 01:05

Za długo cisza w tym wątku... :mrgreen:

>>>> dla dobra Trifle: SPOILERY <<<<<<

Obejrzeliśmy dziś trzy kolejne odcinki i tak zaczęłam się zastanawiać przy 1.14/ Nightmare ile razy przyszło nam już oglądać umierającego Deana na ekranie... Chodzi mi o sytuacje, kiedy właściwie klamka już zapadła, kiedy Sammy ma wizje - i my to faktycznie widzimy... Ciężko zdefiniować, ale jak podam przykłady, to może będzie to jasne...:

1. 1.06/ Skins - Sheapeshifter w ciele Dean zostaje zastrzelony... - Jensen gra trupa jak nic.
2. 1.12/ Faith - wiadomo - Dean po zawale ma 2 miesiące życia - jest umierający...
3. 1.14/ Nightmare - Sammy ma wizję, jak Max strzela Deanowi w głowę...
4 1.22/ Devil's Trap + 2.01/ In My Time of Dying (chyba...) - Dean właściwie ginie w wypadku samochodowym, nie?

Co dalej?

Mamy oczywiście odcinek z dniem świstaka, ale jak ktoś chce go podać, to proszę, żeby wyliczył wszystkie przypadki :D

praedzio - Czw 17 Lip, 2008 07:45

Jako że Aragonte jeszcze nie obejrzała, to nie będę spoilerować, chociaż niektóre przypadki aż cisną się na usta... :lol:
P.S. Wczoraj z Aragonte zrobiłyśmy mały maratonik z 1 sezonu. Scenę z ręczniczkiem oglądałyśmy (no, dobra - JA oglądałam) przez palce... Zbyt duża dawka nagiego Sammy'ego może powalić. :mrgreen: :thud:

Admete - Czw 17 Lip, 2008 10:08

Słucham muzyki z Life on Mars i stwierdzam, że muzyka by się Dean'owi podobała - serial zresztą też ;-)
Anonymous - Czw 17 Lip, 2008 10:20

Harry_the_Cat napisał/a:
ile razy przyszło nam już oglądać umierającego Deana na ekranie

Dean jest po prostu jak Marion z Robin hooda- czuć Go katafalkiem już :mrgreen:

praedzio - Czw 17 Lip, 2008 10:24

Kasiek!!!! Proszę mi tu takich rzeczy nie wypisywać!!! :bejsbol: :wink:
Facet siedzi w piekle i wszystkie zagryzamy paznokcie w oczekiwaniu, co będzie dalej - a ty nam wcale sprawy nie ułatwiasz. ;) Poprawić się proszę - i to natentychmiast!! :nudelkula1_zolta:

Caitriona - Czw 17 Lip, 2008 12:05

lady_kasiek napisał/a:
Dean jest po prostu jak Marion z Robin hooda- czuć Go katafalkiem już :mrgreen:
:confused3: :confused3: :confused3: :opad_szczeny:
Harry_the_Cat - Czw 17 Lip, 2008 12:33

praedzio napisał/a:
Jako że Aragonte jeszcze nie obejrzała, to nie będę spoilerować, chociaż niektóre przypadki aż cisną się na usta... :lol:
P.S. Wczoraj z Aragonte zrobiłyśmy mały maratonik z 1 sezonu. Scenę z ręczniczkiem oglądałyśmy (no, dobra - JA oglądałam) przez palce... Zbyt duża dawka nagiego Sammy'ego może powalić. :mrgreen: :thud:

Oj to ukryj za spoilerem, ale podaj ;)

No wiesz, przez palce! Toż Ci wtedy umyka warsztat aktorski Jareda!

:mrgreen:

praedzio - Czw 17 Lip, 2008 12:50

Spokojnie - warsztat to on ukazał później (ale to zabrzmiało! :P ), kiedy drapał się w różnych najdziwniejszych miejscach... :mrgreen:
Harry_the_Cat - Czw 17 Lip, 2008 13:04

praedzio napisał/a:
Spokojnie - warsztat to on ukazał później (ale to zabrzmiało! :P ), kiedy drapał się w różnych najdziwniejszych miejscach... :mrgreen:

:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Anonymous - Czw 17 Lip, 2008 13:22

praedzio napisał/a:
Poprawić się proszę - i to natentychmiast!!

Praedziu dla mnie Tyś jest Vis maior i nie mogę nie obiecać poprawy. toteż kajam się i obiecuję poprawić się i empatii więcej okazywać względem losu Deanowego i uczuć wielbicielek spowodowanych zaistniałą sytuacją...

praedzio - Czw 17 Lip, 2008 13:44

lady_kasiek napisał/a:
Vis maior

Eeeee... kto? ;)

Wiesz, żem dozgonna wielbicielka Samowa i nic tego nie zmieni, jednakowoż los Deana nie jest mi obojętny i martwię się również o niego - zwłaszcza teraz. Może za ostro zareagowałam, za co przepraszam. :przytul:

Harry_the_Cat napisał/a:
Oj to ukryj za spoilerem, ale podaj ;)

Aż sobie musiałam włączyć ten odcinek, bo mi się o niektórych Deanowych zejściach przepomniało. :mrgreen: No, to jedziemy:

Spoiler:

1. zastrzelenie przez właściciela Mystery Spot
2. potrącenie przez samochód
3. przywalenie szafą
4. zakrztuszenie się kiełbaską
5. bliżej nieokreślone zajście pod prysznicem ;)
6. dziwnie smakujące tacos
7. porażająca golarka
8. siekiera
9. ewidentnie nieprzyjacielski pies
10. zastrzelenie przez Cala.

Harry_the_Cat - Czw 17 Lip, 2008 13:56

no to mamy 14...

To się nazywa poświęcenie dla nauki :mrgreen:

praedzio - Czw 17 Lip, 2008 14:03

Aj, przestań, znowu się poryczałam... :cry2:

Spoiler:
Sam klęczący nad ciałem Deana (w ostatnim przypadku): Powinienem się obudzić!!

Harry_the_Cat - Czw 17 Lip, 2008 18:03

No to na pocieszenie post o niskiej wartości itd - kurze łapki Jensena :rotfl:

zdjęcia: http://www.spnmedia.net/

malmik - Czw 17 Lip, 2008 18:06

No wiesz co - chciałam odłożyć oglądanie SPN na święte nigdy (nie zabijać to jest żart) ale po tych zdjęciach chyba się skuszę - mniam jaki on słodki (choroba znowu nie moja kategoria wiekowa)
Harry_the_Cat - Czw 17 Lip, 2008 18:08

malmik napisał/a:
No wiesz co - chciałam odłożyć oglądanie SPN na święte nigdy (nie zabijać to jest żart) ale po tych zdjęciach chyba się skuszę - mniam jaki on słodki (choroba znowu nie moja kategoria wiekowa)

Szybko w cytacik, cobyś wyedytować nie mogła :mrgreen:

Słuszna uwaga, mój Malmiku, słuszna ;)

Admete - Czw 17 Lip, 2008 18:20

Malmik nie daj się namawiać i oglądaj. ostatnie zdjęcie w pierwszym rzędzie bardzo mi się podoba. To chyba w trakcie kręcenia, bo Jensen ma deanową bransoletke, obrączkę i wisiorek :-)