To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Wampiry i wilkołaki

RaczejRozwazna - Nie 27 Gru, 2009 14:54

dziewczyny, z paktami to nie ma żartów :lol:

a tak w temacie :mrgreen:

<-------------------------------- :mrgreen:

Calipso - Nie 27 Gru, 2009 18:09

asiek napisał/a:
Co tak słabiutko, hę? Tylko jeden odcinek ? :lol: ... Ja to półsezonu obejrzałam na raz. :lol: :wink:

Dobrze rzeczy dozuję po trochę żeby na dłużej zostały :wink: Na razie obejrzałam cztery i chcę jeszcze i więcej :excited: Mogę na razie powiedzieć łał
:rumieniec:

I wracamy to mrokowego tematu...

Agn - Śro 30 Gru, 2009 00:45

Buuu, dzień mnie nie ma i skończyła się parada karzełków. Ech... Szkoda.

To ja tylko napiszę, że Pałac Yarbro za mną. Znowu świetny, znowu kocham tę kobietę za język i za bohatera. Jejku, gdzie ona była przez całe moje (wampiryczne) literackie życie?

spin_girl - Śro 30 Gru, 2009 10:25

O? Dobra książka o wampirach? :excited:
Agn - Śro 30 Gru, 2009 10:33

Bardzo dobra. Przeczytaj sobie Hotel Transylwania (wznawiane niedawno przez Rebis - kocham to wydawnictwo - kosztuje 29,90 czy jakoś tak). Zakochałam się normalnie. Potem wyszedł Pałac, ale akcja dzieje się znacznie wcześniej, więc można przeczytać bez znajomości Hotelu...
spin_girl - Śro 30 Gru, 2009 10:36

Na pewno przeczytam :-) a jaki jest język oryginału?
Calipso - Pią 01 Sty, 2010 21:47

Agn napisał/a:
Spin, wykasuj to ostatnie słowo, proszę cię, bom grafomanka jak rzadko*** [.....]
***Mod Aragonte - i nie tylko rzeczony mod - jest odrębnego zdania i postara się przy najbliższej okazji wespół z Admete wybić durne poglądy z głowy Agn-Thin.

Dobre,bardzo dobre dziewczyny :mrgreen: :mrgreen:
( siet ,powtarzam się :roll: )

Ja nadal taplam się w czystej krwi,jajks wciągające zajęcie :mrgreen: Po każdym moczeniu się bierem głęboki oddech i odpalam kolejny odcinek.Prz każdym wyglądam tak :paddotylu: i tak :opad_szczeny: ,czasami tez tak :ops1: i niezmiennie :excited:

asiek - Pią 01 Sty, 2010 22:22

Calipso napisał/a:
Ja nadal taplam się w czystej krwi,

:lol: :lol: :lol: ... Zaczęłaś już drugi sezon ? :-)

Agn - Sob 02 Sty, 2010 10:26

Calipso napisał/a:
Ja nadal taplam się w czystej krwi,jajks wciągające zajęcie :mrgreen:

Może i ja dokończę? Wysiadłam na szóstym odcinku, w końcu i mnie wykończyła ta cała erotyka. Choć oś serialu b. mi się podobała... No i wampiry były niebezpieczne.

Calipso - Sob 02 Sty, 2010 11:08

asiek napisał/a:
Zaczęłaś już drugi sezon ?

Wczoraj skończyłam na 5 odcinku drugiej serii :-D

Agn,ja erotykę przewijam :wink: Od kilku odcinków Jason nie świeci żupskiem,to jest znoście.

Agn - Sob 02 Sty, 2010 11:58

Calipso napisał/a:
Od kilku odcinków Jason nie świeci żupskiem,to jest znoście.

To po przewinięciu scenek rodzajowych Jason jeszcze jest widoczny? Bo wg mnie to on po ocenzurowaniu znika z historii i Sookie jest jedynaczką. :lol:

Anaru - Sob 02 Sty, 2010 12:09

Eee, Jason świecił w każdym :mrgreen:
Spoiler:
a teraz o ile pamiętam spobożniał i jest nudniasty. ;)

Zastanawiam się czy tam się ostał któryś facet jeszcze nie rozebrany w sezonie do gołej zupy. :-P
A na mnie czeka drugi sezon, nie mogę się jakoś zabrać do niego, bo mnie główna bohaterka nadal denerwuje :roll:

Calipso - Sob 02 Sty, 2010 15:07

Agn napisał/a:
To po przewinięciu scenek rodzajowych Jason jeszcze jest widoczny? Bo wg mnie to on po ocenzurowaniu znika z historii i Sookie jest jedynaczką.

Jest widoczny,ale w ubraniu tak bardzo nie rzuca się w oczy :lol:
Anaru napisał/a:
Eee, Jason świecił w każdym

W pierwszej serii tak :wink:
Anaru napisał/a:
Zastanawiam się czy tam się ostał któryś facet jeszcze nie rozebrany w sezonie do gołej zupy.

Hmmm :mysle: Erica nie widziałam nagiego :roll: :wink: Lafayette zawsze cosik miał na sobie :wink:

praedzio - Sob 02 Sty, 2010 17:11

Calipso napisał/a:
Erica nie widziałam nagiego :roll:

Jeszcze. ;) Będzie fajna scenka z jego udziałem. ;)

O, LaFayette'a nie pamiętam gołego... Chyba się mu upiekło. :mrgreen:

Mnie się bardzo podobał odcinek z 2000-letnim wampirem. Płakałam razem z Erikiem.

asiek - Sob 02 Sty, 2010 18:18

Calipso napisał/a:
Hmmm Erica nie widziałam nagiego

To jeszcze wszystko przed Tobą. :-P

Agn napisał/a:
Calipso napisał/a:
Od kilku odcinków Jason nie świeci żupskiem,to jest znoście.

To po przewinięciu scenek rodzajowych Jason jeszcze jest widoczny? Bo wg mnie to on po ocenzurowaniu znika z historii i Sookie jest jedynaczką.

W II sezonie Sookie zdecydowanie nie jest jedynaczką. :wink:

Calipso - Sob 02 Sty, 2010 18:19

praedzio napisał/a:
Jeszcze. Będzie fajna scenka z jego udziałem.

Mówisz ? :wink: To zaraz bierę się za oglądanie :excited:
praedzio napisał/a:
Mnie się bardzo podobał odcinek z 2000-letnim wampirem. Płakałam razem z Erikiem.

Jeszcze nie doszłam do tego odcinka,ale już mu depczę po piętach,bo wczoraj ekipa doleciała do Dallas :wink:

Agn - Sob 02 Sty, 2010 20:10

asiek napisał/a:
W II sezonie Sookie zdecydowanie nie jest jedynaczką. :wink:

To może jednak się wezmę znów za ten serial. Jak tylko skończę Tajemnicę twierdzy szyfrów, Układy, skończy się SPN ( :cry2: ) i sama nie wiem, co jeszcze mi przeszkodzi w zabraniu się za TB. :-P

Calipso - Pon 04 Sty, 2010 21:06

Jak ładnie Eric się uśmiecha :serduszkate: Słodko :-D
praedzio napisał/a:

Wczoraj obejrzałam ten odcinek.Od Godrika bije spokój i ciepło.Eric był czuły i taki.....prawie ludzki.Coraz bardziej go lubię :wink:

asiek - Wto 05 Sty, 2010 20:11

Zrobiłam sobie powtórkę z Van Helsinga /płytka dołączona do magazynu CD/. :-D
Ach, jaka odmiana po tych subtelnych i dobrze ułożonych wampirach z ostatnich seriali, tu wampiry ani myślą o zabutelkowanej namiastce krwi. :wink:

Admete - Wto 05 Sty, 2010 20:28

No właśnie - te ostatnie serialowe wampiry to takie jakieś niemrawe ;) Na szczęście w Spn były krwiożercze, choć kiczowate ;)
asiek - Wto 05 Sty, 2010 20:31

A, czy Ktoś już obejrzał Daybreakes ? :-P ... Dobry ?
http://www.youtube.com/watch?v=ayYiMygqlfo

Admete - Wto 05 Sty, 2010 20:39

Ale fajny pomysł! Świat na opak, opanowany przez wampiry. Już mi się podoba ;) Całkiem ładny Ethan Hawke ;)
Agn - Wto 05 Sty, 2010 21:26

Idę na to 19-ego (kocham tanie wtorki w heliosku! :mrgreen: ), podzielę się wrażeniami. Nawiasem pisząc niedawno podrzucałam linka do trailera do tego filmu i chyba nikt nie zauważył. Ech...
Admete - Wto 05 Sty, 2010 21:31

Jeśli to było przed podziałem wątku, to mogłam nie zauważyć :) czekam na wrażenia, bo ja raczej w kinie tego nie obejrzę.
asiek - Wto 05 Sty, 2010 21:34

Agn napisał/a:
Nawiasem pisząc niedawno podrzucałam linka do trailera do tego filmu i chyba nikt nie zauważył. Ech...

Sooooory, też nie zauważyłam. :kwiatek: