To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Fajny serial wczoraj widziałem ...

Calipso - Czw 11 Lut, 2010 14:00

aneby napisał/a:
Znalazłam taką stronkę http://iitv.info/ gdzie można oglądać seriale online

Jest "Rodzina Soprano" :cheerleader2: Jajks,ale będzie jazdaa :mrgreen:

Admete - Czw 11 Lut, 2010 14:14

Cytat:
Will miał mocne wejście po tych wszystkich garniturach, Cary wpatrzony w swój krawat .
Ja zorientowałam się, że po prostu lubię wszystkich w tym serialu. Nawet Petera.

Cart to anwet chciał coś od białego szalika Alicji ;) Tez ich polubiłam.

Alicja - Czw 11 Lut, 2010 20:20

jest nawet Earth 2 :shock:
praedzio - Czw 11 Lut, 2010 20:22

... i Robin of Sherwood. Z lektorem. ;)
Calipso - Czw 11 Lut, 2010 20:29

Jest wszystko czego szukałam :mrgreen:
Jest nawet ograniczenie....
Spoiler:

Obejrzałam raptem dwa odcinki aż nagle utknęłam na ładnej kurtce Sama :-|

aneby - Czw 11 Lut, 2010 20:39

Hmmm.... nie wiedziałam, że polsat kręci swój Hotel Babylon http://www.popcorner.pl/p...d_Polsatu_.html
Cieszyć się, czy smucić :mysle:

Calipso - Czw 11 Lut, 2010 20:41

Ja na razie się cieszę,bo z zajawek serial nie wygląda na głupi.
BeeMeR - Pią 12 Lut, 2010 11:04

Kojarzy ktoś serial Eli Stone?
http://www.imdb.com/title/tt0892535/

Cytat:
zakończony niestety po dwóch sezonach amerykański serial prawniczy Eli Stone, o prawniku, który ma wizje, i zaczyna działać non profit, z Jonny'm Lee Millerem (tym od Knightleya w ostatniej Emmie) w roli głównej. Chyba nikt jeszcze go tu na forum nie omawiał, a jest wart grzechu (zwłaszcza, gdy ktoś lubi wizje! :wink: )

że tak sobie pozwolę zacytować, bo sama nie widziałam, a do prawniczych seriali mnie nie ciągnie szczególnie (wolę te w kosmosie ;) czy na ziemi, ale raczej te niestworzone rzeczy :P ) Jednokowoż wizje brzmią interesująco, Ally McBeal też je miała i tamten serial swego czasu lubiłam :mrgreen:

milenaj - Pią 12 Lut, 2010 14:21

BeeMeR napisał/a:
Eli Stone

Był całkiem niedawno emitowany na FoxLife.

BeeMeR - Pią 12 Lut, 2010 14:38

milenaj napisał/a:
Był całkiem niedawno emitowany na FoxLife.
I to znaczy że fajny, czy nie? :mysle:
milenaj - Pią 12 Lut, 2010 15:12

Widziałam tylko kilka odcinków i to tak mimochodem, najczęściej w czasie prasowania. Nie zaciekawił mnie na tyle, żeby sprawdzić w jakich porach leci, czy zainteresować się bliżej. Lubiłam AllyMcBeal i Elli Stone faktycznie klimatem może się nawiązywać do tej produkcji, ale mnie po prostu nie zaciekawił.

FoxLife powtarza seriale, więc może i ten wróci.

Alicja - Pią 12 Lut, 2010 19:38

aneby, to przez ciebie ( i podany adres stronki) teraz siedzę i ogladam seriale których nie mam lub nie ogladałam :mrgreen:
raczej dzięki tobie :wink:

aneby - Pią 12 Lut, 2010 21:48

:mrgreen: Na zdrowie. :wink:
Calipso - Sob 13 Lut, 2010 22:00

Alicja napisał/a:
aneby, to przez ciebie ( i podany adres stronki) teraz siedzę i ogladam seriale których nie mam lub nie ogladałam

Jo tyż :mrgreen: Ot,kolejna choroba feriowa :lol:

damamama - Nie 14 Lut, 2010 22:45

Wspomniałam już o tym jakiś czas temu w "Różne fajne stronki"
Calipso napisał/a:
Jest wszystko czego szukałam :mrgreen:
Jest nawet ograniczenie....
Jakby ktoś na to nie wpadł to natychmiastowe odświeżenie strony czasem zmiejsza czas oczekiwania.
BeeMeR - Pon 15 Lut, 2010 10:11

Calipso napisał/a:
Jakby ktoś na to nie wpadł to natychmiastowe odświeżenie strony czasem zmiejsza czas oczekiwania.
albo wyczyszczenie ciasteczek wyłączenie i ponowne włączenie internetu - u mnie działa w przypadku strony z filmami online:
www.film-y.pl
trzeba się zalogować i można oglądać - dziwnym trafem "komedie" to niemal same bollywoody ;)

trifle - Pon 15 Lut, 2010 13:08

Uuu, a limity też tam są, czy po zalogowaniu nie ma?
BeeMeR - Pon 15 Lut, 2010 13:51

PO zalogowaniu można oglądać :)
limity są - 72 minuty, co na film jest nieco mało, ale po zresetowaniu routera, wyrzuceniu ciasteczek, wyłączeniu i włączeniu przeglądarki (zmienne IP) pozwoliło oglądać dalej od razu :mrgreen:

trifle - Pon 15 Lut, 2010 15:09

Ale jak? Bo jak już ciachnie obraz, pokaże, że limit minął, to jak się odświeży, zresetuje czy cokolwiek to film leci od początku. Po prostu trzeba czekać aż się zbuforuje do odpowiedniego momentu? Ja za głupia jestem :thud:
BeeMeR - Pon 15 Lut, 2010 20:47

trifle napisał/a:
Po prostu trzeba czekać aż się zbuforuje do odpowiedniego momentu?
Nie nie, potem po ponownym otwarciu ustawiasz kursorem w momencie, gdzie przestałaś oglądać, np 42 minuta i się buforuje od tej 42-minuty, a początek filmu się buja ;)
trifle - Pon 15 Lut, 2010 20:52

Aha, ok, dzięki! Będę próbować :D
Calipso - Wto 16 Lut, 2010 11:47

damamama napisał/a:

Dziękuję,nie wpadałam na to,tak jak przypuszczałaś.
BeeMeR napisał/a:
albo wyczyszczenie ciasteczek wyłączenie i ponowne włączenie internetu

Trzeba wiedzieć gdzie są ciasteczka....
Zresztą już nie będę zaglądać na stronę z serialami,bo przez nią net zwolnił jak choroba :frustracja:

Swoją drogą ciekawe jaki serial ostatnio widział Googlebot :mysle: :lol:

BeeMeR - Śro 17 Lut, 2010 10:31

Zaczęłam wczoraj Firefly - większość pierwszego odcinka za mną i póki co nie wiem jeszcze, co takiego jest dla Was w tym serialu (bo kto to już wiem :mrgreen: i na fotkach rozpoznaję :mrgreen: ), ale nie spocznę nim się nie dowiem ;)
praedzio - Śro 17 Lut, 2010 11:13

Nikt nie powiedział, że serial jednakowo dla wszystkich może się podobać. :wink: Mnie urzekła jego swoista epickość, awanturniczość, humor i ciekawa mozaika charakterów. Nie mówiąc już o muzyce. Sam po prostu klimat. :serce:
aneby - Śro 17 Lut, 2010 11:23

Może się też zainteresuję :wink:
Odrzuciło mnie jakoś od SPN po tej świątecznej przerwie :-| W międzyczasie łyknęłam Glee :excited: , zaczęłam drugi sezon BH, a bracia W. poszli w odstawkę ... Moze to zmęczenie materiału :rumieniec: