Ekranizacje - Perswazje Persuasion (2007)
achata - Śro 16 Sty, 2008 18:17
Słodki jest ten Wasz komitet obronny Rupercika. Ja ciagle mam nieco inne wyobrażenie Wentwortha, a może to moja niechęć do blondynów, ale już nic nie powiem bo nożyczki zaszczekały wszem i wobec
Gunia - Śro 16 Sty, 2008 18:20
Nasza miłość polega na tym, że on właśnie nas zachwycił, chociaż wszystkie jesteśmy zdeklarowanymi przeciwniczkami blondynów.
Sofijufka - Śro 16 Sty, 2008 18:21
| Gunia napisał/a: | Nasza miłość polega na tym, że on właśnie nas zachwycił, chociaż wszystkie jesteśmy zdeklarowanymi przeciwniczkami blondynów. |
Rupercik jest słodki, niczego mu nie ujmuję, ale.... Wyobraźcie sobie, że musi wziąć załogę za pysk.... Ostatnia łajza marynarska by się go nie wystraszyła. O, Ioan, choć nie SPECJALNIE ogorzały - to można uwierzyć, że marynarzem i oficerem jest!
PS - a wiecie, że wtedy marynarze z zasady nie umieli pływać?
Chodziło o to, by nie męczyli się za długo, w razie katastrofy statku lub wypadnięcia za burtę. Jak nie mieli szalupy po ręką to preferowali szybkie utonięcie
maenka - Śro 16 Sty, 2008 18:24
Wenworth to Ciaran ale................................................... Rupert ach Rupert przy 255:) oglądaniu każdej sceny z osobna kocham go coraz mocniej.
Alison - Śro 16 Sty, 2008 18:24
| Gunia napisał/a: | Nasza miłość polega na tym, że on właśnie nas zachwycił, chociaż wszystkie jesteśmy zdeklarowanymi przeciwniczkami blondynów. |
Gunia, mów za siebie! Ja nie jestem przeciwniczką blondynów. Zawsze zakochiwałam sie w brodatych blondynach, ale fakt, Wentwortha książkowego nie widziałam jako blondyna, już raczej jako ciemnego szatyna. W każdym razie fizycznie był kompletnie inny od Ruperta, ale w filmie Rupert ma w sobie taką aksamitną miękkość, której ja nie potrafie się oprzeć, więc póki co, Rupercik jest the best of... kapitans W.
Gunia - Śro 16 Sty, 2008 18:28
| Alison napisał/a: | | Gunia napisał/a: | Nasza miłość polega na tym, że on właśnie nas zachwycił, chociaż wszystkie jesteśmy zdeklarowanymi przeciwniczkami blondynów. |
Gunia, mów za siebie! |
Of cours. Użyłam liczby mnogiej, bo pamiętam, że nie mnie jednej nasunął się ten wniosek.
W naszych Słowiańskich realiach to się siłą rzeczy w blondynach trzeba zakochiwać, ni hu hu.
Alison - Śro 16 Sty, 2008 18:34
| Gunia napisał/a: | W naszych Słowiańskich realiach to się siłą rzeczy w blondynach trzeba zakochiwać, ni hu hu. |
Ma to klimatyczne uzasadnienie. Typy latynoskie, arabskie itp. mnie wprost odrzucają jak rybie truchło, nie ma to jak przyjemny blondynek . Ale nie taki świńsko-różowy skandynaw, tylko taki swojak kontynentalny To mówiłam ja, słynna rasistka
Gunia - Śro 16 Sty, 2008 18:36
Tak ze wszystkich typów urody to Słowianie nie są na gorsi, ale przykre jest takie mysi ojciec, mysia matka, mysi sąsiad etc.
Sofijufka - Śro 16 Sty, 2008 18:37
Alison, kiedy Rupercik taki... różowiutki jest. I subtelny. No, wyobraź sobie, że ma skazać majtka na chłostę, albo - o. mamo - na powieszenie....
No wiesz, brata takiego to bym mogła miec, hoho; oko też miło zawiesić
Ulka - Śro 16 Sty, 2008 21:08
| Alison napisał/a: | | ale fakt, Wentwortha książkowego nie widziałam jako blondyna, już raczej jako ciemnego szatyna |
a ja właśnie widziałam przy czytaniu blondynka, potem obejrzałam film z Ciaranem i przepadło, weszło w wyobrażenie. Rupert bardziej jest podobny do mojego pierwszego wyobrażenia i w ogóle ma coś w sobie, ale... to nie znaczy że mi bardziej pasuje na Wentwortha. Cóż, może prawo pierwszego wrażenia
Gosia - Śro 16 Sty, 2008 21:47
Sorry, tu sie zgadzam, ze Ciaran wyglada na kapitana-marynarza, jest jak trzeba szorstki i ogorzaly.
Ale Rupert... Do Ruperta w tym filmie mam slabosc. I dzieki niemu ten film na tyle niesamowicie zyskuje, ze z trzech ekranizacji ITV, to wlasnie "Perswazje" kocham najbardziej.
Marija - Śro 16 Sty, 2008 21:52
| Alison napisał/a: | | Ciaran ma ryło do żłoba. | Muszę sobie pokontemplować to zdanie .... Oj Ciaran, Ciaran, biedaku !
Jednak Rupercik bardziej pasuje do wyróżniającej się męską urodą postaci kapitana Wentwortha, bez dwóch zdań .
Gosia - Śro 16 Sty, 2008 22:00
Mysle, ze dolozyla sie do tego mojego wrazenia muzyka Martina Phippsa - nie wiedzialam o tym albo nie pamietalam, ale wiem, ze podobala mi sie wtedy bardzo.
Chocby ten fragment nieszczesnego biegu dlugodystansowego - jaka swietna muzyka mu towarzyszy!
Az nachodzi mnie chetka, zeby znowu sobie ten film obejrzec.
Caitriona - Śro 16 Sty, 2008 22:33
| Gosia napisał/a: | | Do Ruperta w tym filmie mam slabosc. I dzieki niemu ten film na tyle niesamowicie zyskuje, ze z trzech ekranizacji ITV, to wlasnie "Perswazje" kocham najbardziej. |
MAm tak samo!
Maryann - Czw 17 Sty, 2008 10:49
| Alison napisał/a: | | On oficerem był, w mesie siedział i cyrklem po mapie wodził, na mostek wychodził jeno sekstantem położenie Gwiazdy Polarnej alibo czeguś tam sprawdzić i do kajutki wracał, rozmyślać romansowo. Nie musiał być ogorzały, bo na rejach nie wystawał, na pokładzie nie harował. |
Chyba jednak wystawał. Ali, to była marynarka WOJENNA, a nie turystyczna. Jak on miał okrętem w bitwie dowodzić w kajucie siedząc ?
Sofijufka - Czw 17 Sty, 2008 10:55
| Marija napisał/a: | | Alison napisał/a: | | Ciaran ma ryło do żłoba. | Muszę sobie pokontemplować to zdanie .... Oj Ciaran, Ciaran, biedaku !
Jednak Rupercik bardziej pasuje do wyróżniającej się męską urodą postaci kapitana Wentwortha, bez dwóch zdań . |
Marijo, Rupercik ma chłopięcą urodę [dużą zreszta], a nie męską....
nicol81 - Czw 17 Sty, 2008 12:01
Rupercik zaiste ma urodę niezwykłą jak na blondyna Za to Wenworth Ciarana tak super całkowicie olewa Annę, że to aż piękne Po Ruperciku widać zamierzchłe uczucia...
Sofijufka - Czw 17 Sty, 2008 12:14
| nicol81 napisał/a: | Rupercik zaiste ma urodę niezwykłą jak na blondyna Za to Wenworth Ciarana tak super całkowicie olewa Annę, że to aż piękne Po Ruperciku widać zamierzchłe uczucia... |
Po Ciaranie też - on tak udaje obojętność, że od razu budzą się podejrzenia. I widać, że NIE chce nic do niej czuć...Zresztą reżyser mu ułatwił, bo Luiza jest taką idiotką i nie ma wystarczającej urody, żeby mu się rzuciło na mózg i oczy....
nicol81 - Czw 17 Sty, 2008 12:18
Moim zdaniem Wenworth Ciarana stuprocentowo dobrze ukazuje uosobienie obojętności. Podejrzenia się budzą, jak znamy zakończenie.
Ze Luzia idiotka bez urody? Każda potwora...
Maryann - Czw 17 Sty, 2008 12:31
Wenworth Ciarana stuprocentowo dobrze ukazuje uosobienie UDAWANIA obojętności. On jest wobec niej taki szorstki i oficjalny, że to aż dziwne u tak sympatycznego czałowieka. A równocześnie nie potrafi się o nią nie troszczyć (jak choćby w czasie spaceru do Winthrop) i jej nie ufać (to do niej zwraca się o pomoc w krytycznej sytuacji).
Sofijufka - Czw 17 Sty, 2008 12:37
| Maryann napisał/a: | | Wenworth Ciarana stuprocentowo dobrze ukazuje uosobienie UDAWANIA obojętności. On jest wobec niej taki szorstki i oficjalny, że to aż dziwne u tak sympatycznego czałowieka. A równocześnie nie potrafi się o nią nie troszczyć (jak choćby w czasie spaceru do Winthrop) i jej nie ufać (to do niej zwraca się o pomoc w krytycznej sytuacji). |
Mów mi "siostro"
Maryann - Czw 17 Sty, 2008 12:47
Gosia - Czw 17 Sty, 2008 17:06
Wenworth Ruperta wyraznie cierpi i widac, ze o niej tylko mysli, co mi sie podoba.. No i jest taki przystojny! Zwlaszcza jak na blondyna!
RaczejRozwazna - Czw 17 Sty, 2008 18:40
To i moje 3 grosze. Ciaran to fantastyczny aktor, i można sobie go wyobrazić jako wilka morskiego ale przyłączam się do głosów, że z ta buzieńką to nijak ma się do bohatera romansowego...Kreacja Ruperta jest faktycznie taka bardziej "cierpiętnicza" ale to takie chwytające za serce... Poza tym uważam, że jakby chciał, to byłby swietnym kapitanem mrynarki wojennej Wystarczy sobie wyobrazić, że ząbki zaciśnie i brew zmarszczy i mamy...
A tak poważnie, to jakby Ciaran wyglądał jak Rupert a grał jak grał miałybysmy Wenthwortha jak ta lala! A tak to 1:0 dla Ruperta, ofkors...
Sofijufka - Czw 17 Sty, 2008 18:44
| RaczejRozwazna napisał/a: | Poza tym uważam, że jakby chciał, to byłby swietnym kapitanem mrynarki wojennej Wystarczy sobie wyobrazić, że ząbki zaciśnie i brew zmarszczy i mamy.... |
Sorrry
|
|
|