To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Aktorzy z wrzosowisk Haworth - Toby Stephens

Admete - Śro 13 Sty, 2010 19:19

Myślę, że powinnaś pojechać.
trifle - Śro 13 Sty, 2010 22:37

Uech, nie na moją biedną kieszeń :roll:
Ale chciałoby się, oj, chciało... :(

BeeMeR - Czw 14 Sty, 2010 08:42

ceny biletów są przytłaczające :roll:
ale jak bym miała iść do teatru na ta wybraną sztukę z wybraną obsadą - to też nie na końcu widowni :mrgreen:

Anonymous - Czw 14 Sty, 2010 12:36

No wlasnie - wybranie sie do teatru do Londynu jest juz malym szalenstwem, wiec jak szalec - to na pelny gwizdek z biletami w sensownym rzedzie.
trifle - Czw 14 Sty, 2010 12:49

No, też tak myślę.
BeeMeR - Czw 14 Sty, 2010 13:11

Ja też :)

Jak to miło, że jest wątek, gdzie wszyscy są zgodni ;)

monka2212 - Sob 27 Lut, 2010 19:25

Wracam do tego wątku, ponieważ zdecydowałam się na małe szaleństwo. Traf chciał, że na majowy weekend wybieram się do Londynu. Kiedy okazało się, że w tym samym czasie na deskach Old Vic będzie występował Toby :serce: , to nie mogłam sobie odmówić tej przyjemności i... nabyłam bilety na Real Thing. Miejsca co prawda nie te najlepsze, ale trudno, na początek ( łudzę się, że to nie będzie ostatnia wizyta) musi wystarczyć. Oczywiście podzielę się wrażeniami z podróży, ale teraz mam wielką prośbę do wszystkich Lejdiz :-) Może któraś z was ma dostęp do tekstu Stopparda ( The Real Thing) w języku angielskim? Podobno jednym z walorów twórczości tego autora są cięte riposty, oryginalne sformułowania. Dobrze byłoby więc poznać tekst w wersji czytanej, bo obawiam się, że z mówionej, to niewiele będę w stanie zrozumieć. :shock:
Polskiego przekładu chyba na razie nie ma, póki co znalazłam tylko streszczenie po angielsku.
A zatem jeszcze raz uśmiecham się :-) z prośbą o pomoc i z góry dziękuję za wsparcie :kwiatek:

Admete - Sob 27 Lut, 2010 19:26

Dzielna dziewczyna :) Trzeba realizować swoje marzenia. Mam nadzieję, że wrażenia będa jak nabardziej pozytywne.
Anonymous - Sob 27 Lut, 2010 20:53

A probowalas tutaj?
http://www.pdfgeni.com/bo...script-pdf.html

monka2212 - Nie 28 Lut, 2010 17:10

Spróbowałam, ale , niestety, tekstu nie ma. Są tylko artykuły o samym Stoppardzie i jego twórczości, w tym o Real Thing. Za podpowiedź bardzo dziękuję :-) Będę szukać dalej :wink: , tak łatwo się nie poddam :hello:
Harry_the_Cat - Nie 02 Maj, 2010 00:34

Dzieki uprzejmosci Mag13, zupelnie niespodziewanie znalazlam sie dzis w 6 rzedzie the Old Vic gdy okolo godz. 19.45 na scene wkroczyl niejaki Tobik ;)
Nie umiem pisac recenzji, wiec bedzie krotko.
The Real Thing zbiera bardzo dobre recenzje i w sumie bardzo zasluzenie. Sztuka jest bardzo dobra, w zwiazku z czym bede musiala ja teraz przeczytac, zeby uzupelnic sobie to, czego nie wychwycilam. Toby zagral wspaniale - zadnych denerwujacych mnie niekiedy w Jane Eyre manier nie zauwazylam - i zdecydowanie sluza mu role wspolczesne. No i nie powiem, wygladal bardzo ladnie ;)
Niestety przeszkadzala mi gra Hattie Morahan - moze taki ma styl, a moze po prostu szarzowala. Wydawala mi sie bardzo malo naturalna i z przykroscia stwierdzam, ze zdecydowanie wieksza przyjemnosc czerpalam ze scen, w ktorych jej nie bylo...
Po przedstawieniu udalam sie w strone wielkiego napisu "stage door" i po ok 10 min oczekiwania w deszczu oczom zgromadzonej tamze grupki ukazal sie Toby w prochowcu ala Castiel i z usmiechem na ustach podpisal to, co mu podetknieto pod nos. :mrgreen:

Fibula - Nie 02 Maj, 2010 12:05

Harry_the_Cat napisał/a:
Dzieki uprzejmosci Mag13, zupelnie niespodziewanie znalazlam sie dzis w 6 rzedzie the Old Vic gdy okolo godz. 19.45 na scene wkroczyl niejaki Tobik ;)
Niestety przeszkadzala mi gra Hattie Morahan - moze taki ma styl, a moze po prostu szarzowala. Wydawala mi sie bardzo malo naturalna i z przykroscia stwierdzam, ze zdecydowanie wieksza przyjemnosc czerpalam ze scen, w ktorych jej nie bylo...

Harry, zazdroszczę możliwości. Hattie podobała mi się w RiR, widziałam ją też w kilku innych filmach/serialach i też była ok, ale nie wszyscy aktorzy dobrze radzą sobie w teatrze. Może należy do tej grupy? No i Toby ma jednak dużo większe doświadczenie, a zapewne też i talent.
Gdybyś dotarła na jakąś sztukę z Davidem Tennantem, uśmiecham się o obszerną relację. :kwiatek:

Caitriona - Nie 02 Maj, 2010 16:07

Harry, super :D Mogłaś podziwiać Tobika.

Harry_the_Cat napisał/a:
ukazal sie Toby w prochowcu ala Castiel i z usmiechem na ustach podpisal to, co mu podetknieto pod nos.
Extra! :D :D Pochwalisz się kiedyś? ;)
Harry_the_Cat - Nie 02 Maj, 2010 19:03

Caitriona napisał/a:
Harry, super :D Mogłaś podziwiać Tobika.

Harry_the_Cat napisał/a:
ukazal sie Toby w prochowcu ala Castiel i z usmiechem na ustach podpisal to, co mu podetknieto pod nos.
Extra! :D :D Pochwalisz się kiedyś? ;)

Jak mnie odwiedzisz :mrgreen:

Caitriona - Nie 02 Maj, 2010 19:08

Harry_the_Cat napisał/a:
Jak mnie odwiedzisz

Pamiętaj, że jak kiedyś stanę u Twych drzwi, to nie bądź zaskoczona :mrgreen: :-P

malmik - Pon 28 Mar, 2011 20:57

O rany! Włączyłam telewizorek a tu Tobik i Rysiek w jednym filmie - ale jazda!!! :thud: :thud: :thud: :thud: :thud:
Stare dobre czasy mi się przypomniały...

praedzio - Pon 28 Mar, 2011 20:58

Wszelki Duch...! :shock: MALMIK!!!! :banan_Bablu:
malmik - Pon 28 Mar, 2011 21:00

Oj tam zaraz DUCH...... to tylko Upiór :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Sofijufka - Pon 28 Mar, 2011 21:53

malmik napisał/a:
O rany! Włączyłam telewizorek a tu Tobik i Rysiek w jednym filmie - ale jazda!!! :thud: :thud: :thud: :thud: :thud:
Stare dobre czasy mi się przypomniały...

ale jaki ten Tobik wredny...

malmik - Pon 28 Mar, 2011 21:55

on chyba lubi być wredny... :mrgreen:
Anonymous - Wto 29 Mar, 2011 01:08

Malmik - nosz noremalnie mam ochote Cie uściskac. Dubeltowo i zamaszyscie !
malmik - Wto 29 Mar, 2011 20:48

Aine - nosz noremalnie kochana jesteś!!!! :kwiatki_wyciaga: :kwiatki_wyciaga: :kwiatki_wyciaga: :przytul: :przytul: :przytul:
Sofijufka - Wto 29 Mar, 2011 21:05

to ja dołaczam uściski

malmik - Wto 29 Mar, 2011 22:00

:rotfl: :rotfl: :rotfl: Rewelacyjny MISIO :rotfl: :rotfl: :rotfl: Cała przyjemność po mojej stronie być ściśniętą
Anonymous - Śro 30 Mar, 2011 01:58

malmik napisał/a:
Aine - nosz noremalnie kochana jesteś!!!! :kwiatki_wyciaga: :kwiatki_wyciaga: :kwiatki_wyciaga: :przytul: :przytul: :przytul:

Ja to wiem. To inni tego nie wiedza :twisted:
ale kurna, nooo - naprawde... Twoj widok, to jakby znalesc w kieszeni stowe zgubiona wieki temu :)