To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Seriale kryminalne i sensacyjne

Admete - Czw 28 Maj, 2009 23:26

Doszłam do wniosku, że nie jestem normalna...Zamiast się romantycznie wzruszać np. oglądając Mer/Der w Chirurgach, wzruszam się podczas oglądania koncówki serialu 24. Nie jestem normalna ... :wink:
Harry_the_Cat - Czw 28 Maj, 2009 23:55

Normalność to pojęcie względne...
Admete - Pią 29 Maj, 2009 05:28

Pewnie masz rację ;-) Pocieszam sie w ten sposób ;-)
BeeMeR - Pią 29 Maj, 2009 11:03

Admete napisał/a:
Zamiast się romantycznie wzruszać np. oglądając Mer/Der w Chirurgach
tym wątkiem w ogóle nie umiem się wzruszyć - oni mnie nie ziębią ni grzeją - zwłaszcza Meredith i jej poczynania i użalania się nad sobą (podobnie nie rusza mnie Christina :roll: ) - panowie zaś bardziej - np. Derek po wypadku przy promie :)
Admete - Nie 31 Maj, 2009 18:08

Obejrzałam dwa odcinki Murdoch Mysteries i jestem zachwycona. Od kiedy przeczytałam Alienistę i Anioła ciemności, zastanawiałam się, dlaczego ktoś nie zrobi filmu, serialu osadzonego pod koniec XIX wieku, nie opowie historii policyjnej rozgrywającej się w tamtych czasach. Doczekałam się w końcu. Serial jest dobrze zrobiony, ma ciekawych bohaterów i niezłą fabułę. Jestem fanka inspektora Brackenreida, który ma piękny akcent ( chyba z Yorkshire ) i jest wiktoriańską wersja Hunta :-D Kto by pomyślał, że kanadyjczycy zrobia taki serial. Oglądam tez The Listener ich produkcji i nawet polubiłam bohaterów.
Caitriona - Nie 31 Maj, 2009 21:56

Prawda, że fajna rzecz? Strasznie bym się chciała dorwac do ksiażek, niestety nie były tłumaczone na nasz...

W tym serialu najbardziej z bohaterów lubię George Crabtree i inspektora Brackenreida właśnie ;)

Admete - Pon 01 Cze, 2009 05:28

Caitriona napisał/a:
Prawda, że fajna rzecz? Strasznie bym się chciała dorwac do ksiażek, niestety nie były tłumaczone na nasz...

W tym serialu najbardziej z bohaterów lubię George Crabtree i inspektora Brackenreida właśnie ;)

To mamy podobne upodobania - inspektor i George. Ty pewnie oglądasz 2 serię...

Caitriona - Pon 01 Cze, 2009 09:16

Admete napisał/a:
Ty pewnie oglądasz 2 serię...

Tak, leci teraz na ale kino!, w niedzielę o 20:00. Ale mam duże dziury w serii pierwszej ;)

Caitriona - Pon 15 Cze, 2009 22:10

Uff, skończyłam właśnie drugi sezon Ashes to Ashes. Było naprawdę nieźle. A końcówka :shock:

Wiadomo już że będzie trzeci sezon, ostatni.

A, i Ashes (seria pierwsza) będzie można oglądać na BBC Entertainment ;)

praedzio - Wto 16 Cze, 2009 22:58

Hm, dzisiejszy odcinek Eleventh Hour był rewelacyjny! Takie dzieci naprawdę istnieją? :shock:
Sofijufka - Śro 17 Cze, 2009 08:31

ostatnio to często są pokazywane! W jednej Robbb "In Death" jest tak mała morderczyni, że dreszcze chodzą...
Anaru - Sob 27 Cze, 2009 15:06

Czy oglądał ktoś ten serial? :mysle: Warto się zainteresować?

Zaklinacz dusz (ang. Ghost Whisperer) – amerykański serial telewizyjny o młodej kobiecie, która porozumiewa się z duchami - duszami zmarłych, które maja niedokończone sprawy na ziemi. Serial został stworzony przez Johna Graya. Główne role grają Jennifer Love Hewitt, Aisha Tyler i David Conrad.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Zaklinacz_dusz

praedzio napisał/a:
Hm, dzisiejszy odcinek Eleventh Hour był rewelacyjny!

Rufus Sewell tam gra! Właśnie zauważyłam! Bardzo go lubię :mrgreen:
Chyba mi się trafiło na jeden odcinek, z chłopcem mordującym głupszych od siebie :mysle:

praedzio - Sob 27 Cze, 2009 16:48

Ooo... to był dobry odcinek! :oklaski:

Ghost Whisperer? Niezły, niezły. Obejrzałam kilka odcinków, tylko w porównaniu z SPN, to mi się jakiś taki płaczliwy wydaje. Każdy odcinek (z tych, które obejrzałam) kończył się łzawym pożegnaniem ducha ze światem, który nawiedzał. *zieeeew*

Admete - Sob 27 Cze, 2009 23:28

Próbowałam oglądać, ale główna bohaterka taka śliczna i pusta mi się wydała.
Fibula - Pią 03 Lip, 2009 23:25

Harry_the_Cat napisał/a:
Nie wiem, czy ktoś jeszcze tu śledzi Prison Break - ja się właśnie załapałam na finałowe 10 minut 4 serii w telewizji

Obejrzałam i powiem krótko: uff, wreszcie koniec. Zakończenie większości wątków okazało się być zgodne z przewidywaniami, co nie zmienia faktu, że finał sprawia wrażenie pisanego do innego serialu. Klimatycznie nijak się ma do tego, co wcześniej. Dla mnie największą niespodzianką sezonu było
Spoiler:
wyznanie Christiny dotyczące synów. :D

Anonymous - Nie 05 Lip, 2009 16:27

Praedzio wspomniała kiedyś o Eleventh Hour i teraz oglądam jestem na siódmym odcinku i z każdą sceną kocham Rufusa bardziej i bardziej, Jego głos działa na mnie niesamowicie kojąca i sam serial jest fajny te naukowe przypadki ciekawe rzeczy, wprawdzie ta agentka jest taka wodnista jakby, ale ujdzie, ujdzie. Kocham ten serial.

A w kolejce mam jeszcze 6 płyt z Cold Case. Ale Rufus jest priorytetem :serce:

praedzio - Nie 05 Lip, 2009 16:30

Prawda? Początkowe odcinki jakieś drętwe takie były, ale teraz się wciągnęłam. Co prawda, oglądam w TV, ale dzięki temu mam bardzo miłe wtorkowe wieczory. :mrgreen:
Alicja - Nie 05 Lip, 2009 19:54

też chciałam ogldać w tv,ale zawsze zapominałam że to we wtorek :roll: i do tego we wtorki byli Herosi i Zagubieni
od czego ma się jednak przyjaciół :wink: dzięki Lady :kwiatek: jest nas już trójka oglądajacych Rufusa i jego oczęta :-D

Admete - Nie 05 Lip, 2009 20:09

Ja kiedys pewnie obejrzę, bo na razie NCIS :D W końcu oglądam jak należy od I serii, a nie od 6 ;-)
Sofijufka - Nie 05 Lip, 2009 20:11

Rufusa oglądam w porywach, bo skleroza, ale ta panienka mnie drzaźni, to wolę już tę od Monka...
praedzio - Nie 05 Lip, 2009 20:41

E, tam - panienka. Panienka się nie liczy. ;)
Anonymous - Pon 06 Lip, 2009 11:40

praedzio napisał/a:
E, tam - panienka. Panienka się nie liczy.

dokładnie taka jest... ciezko sprecyzować, ale wiadomo, ze liczy się TYLKO Rufus, Jego oczy, głos, sposób poruszania się.... Bożeńciu co za mężczyzna.... właśnie muszę włączyć kolejny odcinek

Alicja - Śro 08 Lip, 2009 09:22

jakoś tak się dzieje, że mężczyna, który nam się podoba w filmie może nawet mieć zeza, a będziemy uważały że to dlatego, iż tak usilnie skupia spojrzenie :mrgreen:
żeby nie było, też lubię Rufuska :-D

praedzio - Śro 08 Lip, 2009 09:39

Rufus ma niebanalną urodę po prostu. Lubię również jego głos. :cool:
Anonymous - Śro 08 Lip, 2009 09:41

praedzio napisał/a:
Lubię również jego głos.

:serduszkate: U mnie lubię to mało powiedziane :serce2: