To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Seriale kryminalne i sensacyjne II

Alicja - Wto 21 Sie, 2018 20:27

To lepiej na priv :wink:
Caitriona - Nie 26 Sie, 2018 20:12

Wrócił Mr Mercedes i The Sinner, oba świetne seriale.
praedzio - Wto 28 Sie, 2018 19:09

Zaczęłam oglądać Bodyguard - nowy 6-odcinkowy serial BBC. Trochę czasu minęło, kiedy oglądałam coś brytyjskiego, więc z przyjemnością patrzę na dawno niewidziane twarze. No, i trzyma w napięciu. To lubię. :-D

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=jZj4M_Qz-mI

Alicja - Czw 30 Sie, 2018 20:46

Też się zastanawiałam czy rozpoczynać.
Admete - Pią 31 Sie, 2018 04:05

Nie mogę nigdzie znaleźć niestety.
Ellena - Nie 02 Wrz, 2018 12:50

Ja się tu tylko ucieszę z nadchodzącego 9. sezonu Hawaii Five-0 :serce2: Właśnie sobie odświeżam całość - jej, jak cudownie jest wrócić do samego początku, do zawiązywania relacji bohaterów i w ogóle jak ja kocham ten serial (Danno i Steve :serduszkate: ).
primavera - Śro 12 Wrz, 2018 17:18

praedzio napisał/a:
Zaczęłam oglądać Bodyguard - nowy 6-odcinkowy serial BBC. Trochę czasu minęło, kiedy oglądałam coś brytyjskiego, więc z przyjemnością patrzę na dawno niewidziane twarze. No, i trzyma w napięciu. To lubię. :-D

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=jZj4M_Qz-mI

moim skromnym zdaniem jest super - obejrzałam 4 na 6 odcinków

Admete - Pon 17 Wrz, 2018 20:31

Zabieram się jutro za Bodyguard.
Admete - Śro 19 Wrz, 2018 13:26

Zaczęłam Bodyguard i mam mieszane uczucia. Podobał mi się początek, natomiast potem... Nie przepadam za bohaterami z problemami psychicznymi. Pewnie skończy się tym, że sam przeprowadzi zamach. Ogląda ktoś?
praedzio - Śro 19 Wrz, 2018 13:46

Na razie obejrzałam trzy odcinki.
Admete - Śro 19 Wrz, 2018 15:09

I jaka jest twoja opinia? Bo jeśli moje przypuszczenia są słuszne, to jakoś nie mam ochoty. Zwyczajnie wolałabym jakiś klasyczny kryminał, a nie thriller polityczny :mysle:
praedzio - Śro 19 Wrz, 2018 16:31

Trudno powiedzieć. To jest taki rodzaj serialu, że możliwe są jakieś twisty w fabule. Główny bohater jakiś taki psychiczny mi się wydaje, ale o ile to nie będzie studium szaleństwa jednostki, to będę oglądać dalej. Na razie mało co oglądam w ogóle.
Admete - Śro 19 Wrz, 2018 17:10

To ja chyba zrezygnuję. Bardzo mnie męczy oglądanie chorób psychicznych.
Admete - Pią 26 Paź, 2018 06:24

Jakby ktoś miał HBO i obejrzał Ślepnąc od świateł, to niech napisze, czy dobry. Nie obejrzę, bo nie mam niestety HBO.
praedzio - Wto 13 Lis, 2018 19:58

Jeśli komuś brakuje Nathana Filliona, to polecam serial The Rookie z jego udziałem. Fillion gra tam świeżo przyjętego do pracy policjanta. Jego bohater, jako że ma już swoje lata, wzbudza pewną sensację na posterunku. ;)

Ogląda mi się lekko i przyjemnie.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=_HgC1TN8FVk

Aragonte - Wto 13 Lis, 2018 20:04

Ooo! Chętnie bym obejrzała :-D Praedzio, masz to? :wink:
praedzio - Wto 13 Lis, 2018 20:07

Mam trzy odcinki, bo na razie tyle się ukazało. Kolejny wychodzi bodajże pojutrze.
Caitriona - Śro 14 Lis, 2018 21:07

Bodyguard nie był w sumie zły, ale polecać bardzo nie będę.

The Rookie oglądam głównie dla Nathana, no i ciągnie mnie jakoś do serialu policyjnego.

praedzio - Nie 16 Gru, 2018 11:16

Przeglądam wątki serialowe i nigdzie nie mogę znaleźć wpisów o Counterpart (Odpowiednik). :mysle: Stwierdziłam, że po prawie roku w końcu nadrobię ten serial. No, i wczoraj poleciało sześć odcinków pod rząd. ;) Jakiś w końcu pożytek z tej choroby jest. ;) A skutkiem tego dziś śniło mi się, że wszędzie widzę podwójne kopie różnych bliższych i dalszych znajomych. :lol:
Fibula - Pon 17 Gru, 2018 22:07

Jest już drugi sezon, ale chyba zaczekam na całość, lepiej się tak ogląda. Z trzecim sezonem Berlina takoż (też już wrócił). :-)
praedzio - Wto 18 Gru, 2018 09:13

Ja drugi sezon oglądam na bieżąco. :excited:
Btw. miałam niezły ubaw, kiedy na ekranie w roli jednego z zabijaków zobaczyłam Piotra Adamczyka. :lol: Nie wiedziałam, ze tak dobrze zna niemiecki. ;)

milenaj - Pon 24 Gru, 2018 13:53

Caitriona napisał/a:
Bodyguard nie był w sumie zły, ale polecać bardzo nie będę.

A mnie się nawet podobał, choć cała intrygo to chyba bardzo naciągana....

praedzio, polecałaś mi Odpowiednik swego czasu... Chyba skorzystam ;)

Admete - Pon 28 Sty, 2019 19:18

To teraz inny polski serial z Netflixa - patriotyczna jestem ;) Ultraviolet. Zaskakująco dobrze się bawię, nie wiem, czy obejrzę resztę, ale jeden odcinek na pewno.
Alicja - Pon 28 Sty, 2019 20:17

A co tam, obejrzyj do końca :mrgreen:
Admete - Pon 28 Sty, 2019 21:05

Nie wiem czy mi się będzie chciało, bo mnie wszystko nudzi. Ale zajrzę jeszcze. Bawi mnie odrobinę.