To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - "A droga wiedzie w przód i w przód..."

Anaru - Czw 03 Mar, 2011 00:08

Uhm - uśmiecham się również o ten odcinek :kwiatek:
Nie ma go normalnie?

BeeMeR - Czw 03 Mar, 2011 19:26

6x15 uroczy odcinek :lol:
SPN cudnie bawi się samo sobą i swoimi twórcami :mrgreen:
A z Ruby tak samo słabiutka aktorka jak była :P

Admete - Wto 08 Mar, 2011 07:57

Podoba mi się, że w obecnym Spn jest ciągle kontynuowany ten wątek metatekstowy. Teraz już zawsze mamy świadomość, że ten świat jest w zasadzie subkreowany - wtórnie stworzony.
A ostatni odcinek taki smutno - gorzki...tak nas trochę pozbawiają nadziei.

Calipso - Śro 09 Mar, 2011 06:57

Admete napisał/a:
wątek metatekstowy.

To znaczy ?

Admete - Śro 09 Mar, 2011 15:05

Ciągle się bawią faktem, że to zmyślenie - przedostatni odcinek z "prawdziwymi" Jaredem i Jensenem. Serial mówiący o tym, że jest serialem :)
Deanariell - Pon 14 Mar, 2011 19:12

Admete napisał/a:
Serial mówiący o tym, że jest serialem

Lub książka o książkach, wiersz o pisaniu wierszy... ;) Wątek metatekstowy - to było jedno z moich ulubionych pojęć na studiach. :P Szukanie, doszukiwanie się, grzebanie w słowach, zdaniach, analiza tekstu, literki, literki, literki... :mrgreen: Wszystko to wtedy wydawało się takie "mondre" :roll: - a okazało iluzją, złudą jedynie... igraszką jesteśmy we Wszechświecie, kosmicznym pyłem, zagubionymi w Kosmosie atomami... :-| A ściślej rzecz biorąc pewnego rodzaju energią. ;)

Calipso - Pon 14 Mar, 2011 20:15

O, Riella! :-D
Deanariell - Pon 14 Mar, 2011 23:32

Calipso napisał/a:
O, Riella!

Noooooo... wychodzi na to, że ja. ;) Mąż ma urlop, więc siedzi wieczorami na kompie. :roll: :-P

Calipso - Wto 15 Mar, 2011 00:00

Tyle że ja w dzień dobijałam się na gadulcu :wink:
Deanariell - Wto 15 Mar, 2011 12:16

Calipso napisał/a:
Tyle że ja w dzień dobijałam się na gadulcu

W dzień też siedzi często - albo mamy w ogóle wyłączony komputer, bo jest tyle innych rzeczy do roboty. :-| No wiem, GG otwarłam dopiero wczoraj wieczorem, więc widziałam, tylko naturalnie za późno już. Trudno, może innym razem. ;) Admete mi zazwyczaj smsy śle - to pewniejsze, że odbiorę i odpowiem. :P

Nadal nie miałam kiedy obejrzeć ostatniego odcinka SPN... :(

Calipso - Wto 15 Mar, 2011 13:34

Deanariell napisał/a:
Admete mi zazwyczaj smsy śle - to pewniejsze, że odbiorę i odpowiem.

To idę stuknąć w rynnę, może usłyszysz :wink:
Deanariell napisał/a:
Nadal nie miałam kiedy obejrzeć ostatniego odcinka SPN...

A ja zatrzymałam sie na 15 :-|

Deanariell - Wto 15 Mar, 2011 17:37

Calipso napisał/a:
To idę stuknąć w rynnę, może usłyszysz

Może. ;) Ewentualnie Annarielka czasem tak głośno "śpiewa", że porozmawiać nie bardzo się da, a już stukanie na pewno nie wygra z tą "operą dziecięcą". :lol:

Calipso - Wto 15 Mar, 2011 19:15

Jak nie spróbujemy to się nie dowiemy :lol:
Admete - Śro 16 Mar, 2011 20:37

Spoiler:
Ausiello: You better pray The CW renews the show for a seventh season because “the finale ends on a cliffhanger,” series creator Eric Kripke told TVLine at PaleyFest ’11. “Everyone should be prepared to rip their hair out all summer.” Actually, you might want to start now since, as Kripke adds, “We end [the episode] in the worst possible place for all involved.” Expect the run-up to the big finish to be “pretty mythology-heavy,” says Supe vet Jim Beaver (Bobby). “There are changes in the alliances, and in Castiel’s relationship with the boys and with Bobby.”

Question: I know I’m in the minority, but I loved Lisa and Ben on Supernatural! Any chance we will see them again?
Ausiello: “They will be back,” Jensen Ackles confirmed to TVLine at Paleyfest ’11. “I can’t say necessarily how, but that story will be explored and it will be explored heavily. I think there’s a part of [Dean] that was left with them. But I think he knows deep down that it would never work. And I think that’s going to be a very emotional situation that he’s going to have to deal with.”

Question: Any scoop on the Cas-centric episode of Supernatural?
Ausiello: Who better to tackle that question then Ben Edlund, the writer/director behind the May sweeps outing: “It’s kind of him looking over his life. And as we move toward the end of this season, Cas is going to make some very, very big, difficult choices. He takes stock of what his life is as an angel and what it’s been since the Winchesters came into it and what that’s meant to him. It’s a pretty interesting character portrait [and] it leads to a pretty interesting path. We’ll [also] see some elements of Heaven, a very kaleidoscopic place. We’ll reveal some things about the mechanics of Heaven.”

Powiem szczerze, ze chyba zaczynam się irytować...

Deanariell - Śro 16 Mar, 2011 20:50

Admete napisał/a:
Powiem szczerze, ze chyba zaczynam się irytować...

Hmmmmmmm... zobaczymy, mnie wcale nie dziwi perspektywa siódmego sezonu, to było oczywiste, że Sera po jednym sezonie nie skończy, a chłopaki są na dorobku, to stałą kasą na koncie pewnie nie pogardzą... :roll: Dam im szansę, może akurat będzie fajnie? :mysle: :wink:

Admete - Śro 16 Mar, 2011 20:52

Mnie irytuje nie tyle wizja kolejnego sezonu, co ewentualne zmiany...
Agn - Czw 17 Mar, 2011 09:00

Siódmy sezon? Powiem szczerze... kocham chłopaków, naprawdę, ale to jest takie przeciąganie struny trochę. Na siłę dokładanie kolejnych odcinków, byle jeszcze potrzepać kasę. Boję się trochę, że serial, który jest po prostu zajebisty, stanie się właśnie takim tasiemcem, a (zgodnie z wizją Calipso) w stutysięcznym dziesiątym odcinku Dean i Sam będą się kłócić, który z nich ma się ożenić z Brooke. :roll:
Naprawdę, SPN to jeden z najlepszych seriali, ale wolę, by się należycie skończył i bym mogła potęsknić, powtarzać to, co widziałam, niż oglądać na siłę coraz to dziwniejsze zakrętasy "byle nie kończyć".
Choć pewnie siódmy sezon też obejrzę.

Calipso - Czw 17 Mar, 2011 11:46

Agn napisał/a:
Choć pewnie siódmy sezon też obejrzę.

Podejrzewam że większość z nas obejrzy. Kochamy chłopaków i ciężko będzie się z nimi rozstać.

Anaru - Czw 17 Mar, 2011 12:34

Tak, ale pomysły też się wyczerpują. A poza tym ten wczorajszy (6/16) to był już drugi odcinek po którym ja mam jakiś niedosyt. Brak mi było jednak wytłumaczenia (albo jestem mało kojarząca i nie zauważyłam). A miałam skojarzenia z Archiwum X...

Spoiler:

Co to za robak był? :mysle: Skąd się wziął, bo mi umknęło? Którędy i kiedy właził, skoro wszyscy byli mniej więcej razem, hę? Widać wyłażącego, ale nie widziałam żeby gdziekolwiek wnikał w kogokolwiek.
I czemu, do cholery, go nie rozdeptano jak już wreszcie wypełzł??? Aż się prosiło. :roll:

Za to zlikwidowano Strasznego Dziadunia, czyli jedną z mniej lubianych przeze mnie postaci, nie mam nic przeciwko. I panienkę, której kompletnie nie kojarzę, chociaż jej twarzyczka a'la Sisourney Weaver jakoś mi się kojarzy :mysle:

Ale jakieś to dla mnie takie niezbyt dopracowane było...

I poprzedni odcinek, ten w naszej rzeczywistości - świetny pomysł, ale wykonanie jakoś po pierwszych fajerwerkach straciło trochę rozpęd.
Spoiler:

No i co, do licha, z tymi których tu ukatrupiono? I to dosyć ważnymi postaciami, jak by nie było... Zmiana rzeczywistości? To czemu trwa dalej? Bo skoro ukatrupiono, to jaką rację bytu maja dalsze odcinki...

Nic nie zakończono, nic nie poprawiono - ot, nie żyją to nie żyją... :roll:

To byłby całkiem niezły pomysł na zabawę z widzem w zakończenie emisji serialu ;)

Admete - Śro 06 Kwi, 2011 20:55

Zajawka odcinka z 15 kwietnia - dobrze, że w końcu wrócą. Hiatusy mi ostatnio nie służą:

http://www.spoilertv.com/...heart-will.html

Deanariell - Śro 06 Kwi, 2011 21:38

Admete napisał/a:
dobrze, że w końcu wrócą

W sam raz przed 16 kwietnia, na pocieszenie dla mnie. ;)

Cytat z zajawki: "Make a date with fate"... Dobre. :-P :lol:

Calipso - Śro 06 Kwi, 2011 21:49

Dobrze widziałam ?
Spoiler:
Ellen wróciła ? :shock:

Admete - Śro 06 Kwi, 2011 21:51

To będzie inna rzeczywistość - z brakiem zasad ;)
Deanariell - Pią 08 Kwi, 2011 18:58

Admete napisał/a:
To będzie inna rzeczywistość - z brakiem zasad

Nie mogę się doczekać. :wink:

Admete - Sob 23 Kwi, 2011 09:12

AAAAAAAAAA!!! Dean jako szeryf na Dzikim Zachodzie - podpatrzyłam fragmet. Umarłam i jestemw niebie ;)
Rieeeelllla - przybywam dziś i trzeba jakoś zmusić Annarielkę do spania ;) I pragnę avków, więc będą screeny ;)

Screeny

Spoiler: