Seriale - Czas honoru
nicol81 - Nie 06 Maj, 2012 17:59
Informacje o nowej serii- www.czashonoru.socjum.pl
Ja zaczęłam ksiązkę i podoba mi się na razie. Autor umie wyważyć między rozrywką a przedstawianiem historii.
Lena i Janek mają tylko jedną randkę? W serialu chyba już ślub miał być? I Michał oraz Janek studiów nie zaczęli?
Achmatowicz chyba się nie pojawia w serialu?
| lady_kasiek napisał/a: | | Dodatkowo języków nie zna, z czego wynika masa zabawnych sytuacji. |
Mi się podobało, jak przezornie nie tłumaczyli mu, co mówią Francuzi Ale po Francuzach nieźle pojechał autor
Anonymous - Nie 06 Maj, 2012 18:10
zapowiada się nieźle....
A wiecie co kliknęłam w fotkę Ossmańskiej... faktycznie Ona na pawiaku była.... ale jaja
Agn - Nie 06 Maj, 2012 19:55
Pewnie, że była, to już od dawna obczaiłyśmy, jeszcze przed czwartą serią, że po co jeszcze raz tę samą aktorkę, tylko do innej roli wynajmować, a oni myk - zgrabnie to połączyli.
| nicol81 napisał/a: | | Lena i Janek mają tylko jedną randkę? W serialu chyba już ślub miał być? I Michał oraz Janek studiów nie zaczęli? |
W serialu Lena z Jankiem to już narzeczeni. Choć w tamtych czasach słowo "narzeczony" nie znaczyło to samo, co teraz (vide Hania, która przedstawiła Michała jako swojego narzeczonego, a przecież nie byli zaręczeni; to chyba taki ówczesny "chłopak").
Janek studiował przed wojną architekturę, a Michał medycynę. A co?
nicol81 - Nie 06 Maj, 2012 21:05
Ale coś mi się przypomina, że już miał być ślub Leny i Janka we wrześniu? Już suknia była? A w książce on jej korepetycji udziela i raz idą do kina... I się chłopak dziwi, że listów nie ma...
Janek i Michał w książce dopiero mają zacząć te studia. A Guzik się cieszy, że to go ominie, a ponadto jakaś laska ma plany matrymonialne, więc woli opuścić Warszawę.
A Bronek jak Królik ma krewnych i znajomych w całej Europie oraz robi za sponsora.
Najbardziej zaskoczyła mnie backstory Karola - sam dążył do pojedynku z Bronkiem, bo rozwalenie młodego hrabiątka było ówcześnie cool i trendy...
nicol81 - Śro 09 Maj, 2012 21:38
| Agn napisał/a: | | lady_kasiek napisał/a: | | No Władek to taka dziewica Orleańska, za spódniczkami się nie ogląda. |
Bo on taki jest. A żeby równowaga w przyrodzie została zachowana, to Michał za spódniczkami gania ponad miarę. |
Orleańska to on może być, ale żeby żadnej randki nawet nie mieć? Trochę chyba naciągane. Z Rudą w drugim sezonie nie wyglądał jak wypuszczony od kamedułów... Ciekawe, który się bardziej w Czesława wdał?
Już wiem, co jest gorsze od wątku Bronka i Wandzi w serialu - wątek Bronek i Wandzia w książce Ale motyw filmu Wandzi ciekawy.
Dość dużo pozmieniali i chyba niestety nie będzie dalszych części... Trudno by im było wybrnąć.
Główna zmiana to przesunięcie o półtora roku akcji.
Karenina - Pią 11 Maj, 2012 10:09
A wiadomo już, kiedy mają się ukazać pierwsze odcinki nowej serii?
Agn - Pią 11 Maj, 2012 10:20
Pewnie jak zwykle na jesieni... Jeszcze tyle czekania, grrr...
Karenina - Pią 11 Maj, 2012 10:50
Ech, Ja i tak będe czekac, aż wrzucą na Iplexa
nicol81 - Pią 11 Maj, 2012 21:59
Ciekawe, czy naszych chłopców dalej będą kule omijać? A co z ich bliskimi?
Agn - Sob 12 Maj, 2012 07:35
Teraz ich Stalin będzie widział, ale tylko jednym okiem, więc pewnie się uchowają.
nicol81 - Sob 12 Maj, 2012 15:45
Ale kogoś chyba ubiją, by nie było tak różowo... Przecież Stalin to nie Gargamel.
Agn - Sob 12 Maj, 2012 18:49
Może Karol dostanie w łeb? Bo w chłopaków to wierzę. No chyba że któryś z braci (Michał? Bo nie ustawiony uczuciowo na amen?), by dramatycznie doprowadzić do zgody między nimi i minutę później by dostał kulkę albo co?
nicol81 - Sob 12 Maj, 2012 21:55
A to Karol nie wyemigrował? Już mi się trochę zapomniało...
Agn - Sob 12 Maj, 2012 22:05
Może licho wróci...
nicol81 - Sob 12 Maj, 2012 22:50
W sumie jego powrót mógłby być ciekawy... Jako postaci niejednoznacznej. Ale on raczej już się gdzieś umościł wygodnie.
A mnie raczej chodziło o straty po jasnej stronie mocy.
Agn - Nie 13 Maj, 2012 12:29
Ja się zastanawiam, czy twórcy nie będą chcieli jakoś zrehabilitować Karola i nie dadzą mu jakiejś honorowej śmierci z rąk sowietów. Diabli wiedzą.
nicol81 - Nie 13 Maj, 2012 21:03
Tylko pytanie, czy twórcy jeszcze pamiętają o Karolu. A jakby pamiętali, czy aktor byłby pod ręką.
Agn - Nie 13 Maj, 2012 22:06
Szkoda by było, gdyby zapomnieli. W końcu umościł się niby wygodnie, ale wiadomo, że taki fotel to miękki tylko z wyglądu...
nicol81 - Wto 15 Maj, 2012 21:05
Mają jednak niewiele czasu na wszystkie wątki. Mam tylko nadzieję, że nie będzie otwartego zakończenia
nicol81 - Nie 03 Cze, 2012 11:50
Nowe informacje:
http://twoje-seriale.pl/m...ako-komunistka/
Anonymous - Nie 03 Cze, 2012 12:00
Sceptycznam....
Agn - Nie 03 Cze, 2012 12:23
Czemu? Cielecka zła nie jest...
Anonymous - Nie 03 Cze, 2012 12:28
Jest śliczna, ale jako aktorkę poważam ją malo.
Agn - Nie 03 Cze, 2012 16:43
Mnie się ona właśnie aktorsko b. podoba - od czasu, gdy zobaczyłam ją z Żebrowskim w Świętoszku. Oj miodzio. Moim skromnym zdaniem to jedna z lepszych aktorek. I wolę ją w CH niż np. gdyby władowali tam Kasię Cichopek.
Anonymous - Nie 03 Cze, 2012 16:46
Ja ją w sumie w niewielu filmach widziałam a najbardziej pamiętam ją z "Samotności w sieci" a film był skopany....
z kasi Cichopek to taka aktorka jak ze mnie baletnica
|
|
|