Fantastyka - Opowieści z Narnii - książki, ekranizacje
Agn - Nie 16 Lis, 2008 21:12
A to zależy gdzie. Shrek jest lepszy dubbingowany. Albo taka "Misja Kleopatra". Ale Narnia? W życiu!
Ech, wyobrażam sobie, jak się napawasz.
Admete - Nie 16 Lis, 2008 21:14
Rysunkowe w zasadzie są lepsze z dubbingiem, ale nie takie filmy jak Narnia.
RaczejRozwazna - Pon 17 Lis, 2008 13:25
Nie było mi jeszcze po drodze do saturna... Zadam jeszcze raz inteligentne pytanie - czy dodatki, komentarze są tłumaczone? czy wszystko w inglisz leci?
Agn - Pon 17 Lis, 2008 14:48
Dodatki zostały okraszone polskimi napisami (są też inne do wyboru, gdybyś chciała). Mało tego! Komentarze w filmie też mają polskie tłumaczenie!
achata - Pon 17 Lis, 2008 18:02
To super! Ja już widziałam w Media Marku (jednopłytowe wydanie 39,99 zł i dwupłytowe 63 zł). Komentarz z napisami to rzecz cudowna. Wczoraj zapuściłam sobie jedynkę z dyskusją aktorów i reżysera. Bawiłam się kapitalnie. Anna i William to jest jednak klasa- spokój, rzeczowość i wrażliwość, Georgie natomiast pcha się do mikrofonu z takimi głupotkami, że też jest śmiesznie. Wahałam się między wersją jedno- i dwupłytową, ale po obejrzeniu scen usuniętych i wpadek na youtube decyduję się na wersję jednopłytową. Mało tych Kaspianowo-Zuzannowatych scen usuniętych a zapowiadano nie wiem jaki romans... Zabrakło mi tam tej sceny rozmowy Kaspiana z Korneliusem, co ją w grze dodali. Mam wrażenie, że nie zamieszczono na płytce wszystkiego co wycięli... Wiem za to przynajmniej dlaczego te sceny nie znalazły się w filmie- nie obrobione efekty specjalne.
Aragonte - Wto 18 Lis, 2008 22:47
Mam Kaspiana
Może chociaż dodatki dzisiaj uda mi się obejrzeć, do końca tygodnia nie będę miała potem czasu
RaczejRozwazna - Wto 18 Lis, 2008 23:21
Czy wiecie, że premiera DVD w Stanach i 'na świecie" jest dopiero 2 grudnia? jesteśmy szczęściarzami
Podoba mi się z 'wpadek narnijskich" ten moment gdy Zuzanna całuje Kaspiana i później się śmieje. On ma tam tak pocieszną minę, że nie mogę...
No ale dogłębne rozkoszowanie się filmem muszę zostawić na przyszły tydzień...
Agn - Śro 19 Lis, 2008 08:46
No nie? Taką "ale o co chodzi?" Ale ja i tak najbardziej lubię jej problemy z łukiem.
Niemożliwe, mamy coś wcześniej niż reszta świata? Wow!
RaczejRozwazna - Śro 19 Lis, 2008 12:09
No, na największym anglojęzycznym forum narnijskim trwa wielkie odliczanie
Nawet się zastanawiałam czy im trochę nie dopiec i napisać "a kuku Ameryko! A my już to mamy!"
http://www.narniafans.com/forum/index.php
Gunia - Śro 19 Lis, 2008 18:00
| Agn napisał/a: | Niemożliwe, mamy coś wcześniej niż reszta świata? Wow! |
Premierę filmu też żeśmy mieli pierwsi. I nie ma się z czego cieszyć - to tylko kolejny dowód na to, że PC został u nas potraktowany po macoszemu. Żadnych reklam, żadnych gadżetów... Nic dziwnego, że wszystko mamy pierwsi, skoro podejście naszych dystrybutorów można bo określić jako "Macie, wypchajcie się".
Prawda jest taka, że ten film przyciągnął praktycznie wyłącznie fanów, którzy wiedzieli o nim i czekali od dawna. A to stanowczo zbyt mało, żeby osiągnąć zadowalający wynik finansowy, który jest ambicją producentów i warunkiem powstania kolejnych części. Dlatego właśnie jestem zła. A tym bardziej jestem zła, że w dobie zakichanego konsumpcjonizmu nie mogłam sobie nawet wejść do sklepu i kupić filmowego kubka, na który miałam ochotę, za to do wyboru była masa innego crapu, który zarabia miliony i to tylko dlatego, ze młócą o nim w mediach. I oczywiście bez porównania z morzem gadżetów a propos choćby HP, które - choć są w większości zwyczajnie kijowe - tworzą pewien klimat, przyciągają uwagę i w niektórych przypadkach są dla fanów po prostu bardzo przyjemnym drobiazgiem, którym można się długo cieszyć.
I zaczynam się zastanawiać, czy zamiecenie u nas "Narnii" pod dywan, to nie domiar podatkowy za upowszechnienie kostiumowców.
Agn - Śro 19 Lis, 2008 22:56
Mnie też to wściekło. Plakaty były, kilka razy wyhaczyłam w telepudle końcówkę spotu... i tyle. A ja, kurde, lubię kubki!!! I okazały się niezdobywalne, grrr... *frustracja*
Gunia - Czw 20 Lis, 2008 16:11
| Agn napisał/a: | Mnie też to wściekło. Plakaty były, kilka razy wyhaczyłam w telepudle końcówkę spotu... i tyle. A ja, kurde, lubię kubki!!! I okazały się niezdobywalne, grrr... *frustracja* |
No właśnie. Obraz za 200 mln zielonych, a ja się tutaj czułam jak wielbicielka kina offowego. A przecież jedynka była dobrze promowana.
RaczejRozwazna - Czw 20 Lis, 2008 18:54
Cały czas mnie to zastanawia. Czemu taki mały rozgłos towarzyszy w Polsce temu filmowi, począwszy od tej nieszczęsnej premiery, gdzie nie zaprosili nikogo... itd., itp Gdzie jak gdzie, ale u nas przy dobrej reklamie film ten byłby absolutnym hitem, chrześcijańskie przesłanie, itd., warto przypomnieć jedynkę...
Agn - Pią 21 Lis, 2008 19:47
Bo wredny Kaspian, miast głosić prawdę światłą o wybaczeniu, łaknie krwi swego wuja.
Pardon, właśnie przeczytałam o tym, czego nauczają katecheci w szkołach (poprzednia Polityka) i złapałam dziką fazę.
Agn - Pon 24 Lis, 2008 15:02
Tadaaaam! Skończyłam oglądać PC z komentarzami. Najfajniej się słuchało jednak tych bardziej wyrośniętych, bo z czasem Georgie mnie coraz bardziej drażniła. To jednak jeszcze dziecko, wygląda uroczo, ale jej historyjki mnie wcale nie śmieszyły.
Z myszami było fajne, jak Andrew mówił o tych na drugim planie, że nie wszystkie chcą sobie odciąć ogonki. Hihihi.
Aragonte - Pon 24 Lis, 2008 21:34
Ja na razie obejrzałam sobie bez komentarzy - naturalnie pochlipując przy niektórych scenach, tzn. głównie przy scenie odwrotu z zamku Miraza...
Agn - Śro 26 Lis, 2008 10:28
Weź mi nawet nie mów... Ale właśnie za ten smutek i militarną porażkę bardzo lubię tę scenę... W sumie całą, od początku do końca. I ta muzyka w tle. Mrrr...
RaczejRozwazna - Pią 28 Lis, 2008 18:57
Pierwsze artystyczne koncepcje acenografii do "Podróży" - Łucja w domu Koriakina i sam "Wędrowieć do świtu"... Super, ale dla mnie ciut ciut za mroczne....
http://www.narniaweb.com/...007&dl=21444795
Agn - Pią 28 Lis, 2008 19:24
Ja wiem, czy takie mroczne? Wygląda normalnie. I to światło w oddali... ^^
Miło wiedzieć, że zabrali się w końcu za trzeci film. Pewnie Adamson już nie reżyseruje? Przy dwójce na komentarzach jojczał, że miał już dosyć. Albo to było w dodatkach...
RaczejRozwazna - Pią 28 Lis, 2008 19:43
Dom Koriakina w porządku, może tylko ciut za duży, ale "wędrowiec" trochę za mroczny. I chyba za bardzo powyginany. Taki secesyjny...
No a Adamson nie reżyseruje na pewno, reżyserem jest Michael Apted. Ale Adamson jest producentem. Stara banda
Agn - Pią 28 Lis, 2008 19:54
Coś jak z Potterem - dwa pierwsze filmy zrobił Columbus, potem się wziął za produkcję, reżyserzy się zmieniają i... i ciekawe filmy na podstawie Pottera powstają. Aczkolwiek w przypadku Narnii te dwa pierwsze są fajne...
Gunia - Sob 29 Lis, 2008 17:00
Jak dla mnie super i wcale nie mroczne, ale ja po ostatnich pary książkach fantasy zrobiłam się twarda.
Agn - Sob 29 Lis, 2008 18:43
Ciekawość, cóż cię tak utwardzało. Bo mnie np. Martin regularnie sprowadzał na ziemię.
Guniu, tak, wiem, Caspianowi wyjątkowo ładnie z mrocznymi klimatami.
Kurczę, nie będzie Willa, nooo...
Gunia - Sob 29 Lis, 2008 19:12
| Agn napisał/a: | Guniu, tak, wiem, Caspianowi wyjątkowo ładnie z mrocznymi klimatami. |
Hłe, hłe.
| Agn napisał/a: | Kurczę, nie będzie Willa, nooo... |
Może chociaż mignie?
Agn - Sob 29 Lis, 2008 19:25
Nie mignie. *ponuro* To nie Biała Czarownica, by go w bryle lodu władowali w film...
|
|
|