To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Supernatural

praedzio - Pią 03 Sie, 2007 13:26

No, to się dołączam! :D
:hug_grupowy:
*chlip* Znowu się wzruszyłam, jak tylko wspomniałyście o Heart...

Agn - Pią 03 Sie, 2007 13:39

Pójdź w me ramiona, pochlipiemy razem... :pociesz:
Coś czuję, że (osobiście) będę często do tego odcinka wracać. Bo ja koffam angstowego Sama.

praedzio - Pią 03 Sie, 2007 13:58

*rzuca się w wyciągnięte ramiona* CHLIIIP!!!

*ociera oczy i wydmuchuje nos*

Ekhem... Ja również często do niego wracam... Tak, na marginesie mówiąc, na pewnym forum rozgorzała zawzięta dyskusja, czy Sam, który podczas pamiętnej nocy spędzonej z Madison został przez nią ugryziony w ucho, zostanie wilkołakiem czy też nie... Uchachałam się ostro, ale szczerze mówiąc, to i mi taka myśl przemknęła przez łepetynę... :mysle: :shock: Ale stwierdziłam, że już za dużo by było tego dobrego. Dean chybaby zszedł na zawał, gdyby do obowiązku opieki nad Samem dołożył sobie jeszcze comiesięczną izolację tegoż... :thud:

przecinek - Pią 03 Sie, 2007 21:15

Po "Heart" z mojej listy nocnych strachów zdecydowanie wykreślam wilkołaki. Przecież to takie urocze stworzenia - uczuciowe, potrafiące kochać, opiekuńcze, wrażliwe, przystojne i piękne (badania na podstawie Spn, Buffy i Harrego Pottera). Czego tu się bać, a że przez kilka dni w miesiącu są niebezpieczne, cóż tam, że zacytuje za Willow - ja też przez parę dni w miesiącu jestem potworem.

Agn napisał/a:
PS Scena miłosna całkiem ładna, choć z grubsza to samo, co miał Dean (tylko pora dnia była różna). Natomiast z uwielbieniem mogę się wgapiać w to ujęcie...

Co do ujęcia to się zgadzam, jest przepiękne. Co do reszty to już nie. Scena z Deanem, ku mojemu niezadowoleniu, była a) krótsza, b) gorzej oświetlona, c) partnerkę miał nietrafioną. Wszystko udokumentowane i można porównać
http://www.youtube.com/watch?v=MsWVvKpoM1Y
http://www.youtube.com/watch?v=XwiQsZd4xYM

Ale scena miłosna Deana była w pierwszym sezonie, drugi sezon kręcony był dla nieco starszych dzieci i twórcy dostali więcej swobody. Biorąc pod uwagę dalszy rozwój akcji, to że pojawią się dwie nowe łowczynie w 3 serii, Dean ma korzystać z życia garściami, to prawie się rumienię na myśl o nowych odcinkach.

Admete - Pią 03 Sie, 2007 21:35

Akurat wilkołaków to nigdy sie nie bałam ;-) To chyba wina Remusa Lupina. ;-) Faktycznie biorąc pod uwage hedonistyczne nastawienie Deana nastepny sezon może sie okazać bardzo malowniczy ;-) Mam tylko nadzieję, że angstowe kawałki nadal będą tak smakowite jak te z sezonu 2.
praedzio - Sob 04 Sie, 2007 15:23

Tym razem to dla mnie przyśnił się dziś Sam... :serduszkate:
Anonymous - Sob 04 Sie, 2007 18:06

Zgodnie z sugestią Admete (ale nie myślcie, że bez niej bym sie nie pochwaliła :D ) zakupiłam była książkę, która stanowiłaby poradnik i podręcznik dla supernaturalnych braci :D
Erberto Petoia "Wampiry i wilkołaki. Źródła, historia, legendy od antyku do współczesności"

Może mając tę książkę historia romansu Sama nie skończyłaby się tak jak sie skończyła?
Jak znajdę jakieś rozwiązanie to zapodam :D

Admete - Sob 04 Sie, 2007 18:08

Książka jest smakowita i nie kupiłam jej tylko dlatego, że jestem głupia i nie zabrałam wystarczającej ilości pieniędzy. Może jeszcze mi się uda kupic.
praedzio - Sob 04 Sie, 2007 20:02

Hmmm... Poczytałam tutaj http://czytelnia.onet.pl/...o_czytania.html i wygląda całkiem, całkiem! :D Zaraz jeszcze looknę na wstęp, bo jest tutaj również dostępny.
Agn - Sob 04 Sie, 2007 23:40

przecinek napisał/a:
Co do reszty to już nie. Scena z Deanem, ku mojemu niezadowoleniu, była a) krótsza, b) gorzej oświetlona, c) partnerkę miał nietrafioną.

Mówię: z grubsza, tj. nawet pozycja mniej więcej podobna. Ale to taki serialowy standart.
Co do książki o wilkołakach - posiadam ją, więc, Admete, jeśli chcesz się doedukować w kwestii wilkołaczej, to służę własnym egzemplarzem. :mrgreen:

Praedzio, OPOWIADAJ SEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :excited:

praedzio - Nie 05 Sie, 2007 00:07

Agn napisał/a:
Praedzio, OPOWIADAJ SEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Yyyy... To może na priva, bo to taki sen, wiesz... :rumieniec:

przecinek - Nie 05 Sie, 2007 22:48

Znalazłam na youtube zapis spotkania z twórcami serialu, interesujące i zabawne, niestety w 22 częściach
http://pl.youtube.com/watch?v=ci776MG_KSg

Na końcu, jedno z pytań dotyczy Season 1 UK Promo, youtube jest niezawodne i znalazłam taką oto perełkę
http://pl.youtube.com/watch?v=bGyKXCD01KQ
I w takich chwilach okropnie klnę na osoby odpowiedzialne za rozkład programów w naszej telewizji, nie dosyć że dobre produkcje dają o nieludzkich porach, a później je niespodziewanie zdejmują, tak jak teraz młodego Supermena, to jeszcze rzadko kiedy potrafią tak interesująco zareklamować puszczane filmy.

Admete - Nie 05 Sie, 2007 23:22

Ja to już od dawna powtarzam - chcecie ukatrupić jakiś serial? Puście go w tvn ;-) Sukces gwarantowany. A wystarczyłoby puścic coś takiego, jak ta reklama, dodać kilka słów na temat serialu i wiele osób miałaoby ochotę obejrzeć.
praedzio - Pon 06 Sie, 2007 08:02

Zgadzam się z tym. Obejrzałam ten zwiastun (już chyba kiedyś go widziałam...) i naprawdę jestem pod wrażeniem. Tak niedaleko poszukując, wystarczy porównać niedawno zakończonych Herosów na TVP 1, były zwiastuny - było zainteresowanie. Czy to naprawdę tak trudno wyczarować parę minut na reklamę dobrego serialu? Zwłaszcza TAKIEGO serialu??
Caitriona - Pon 06 Sie, 2007 10:01

Świetny ten zwiastun! Scary just got sexy :mrgreen:

Praedzio masz rację - mnie bardzo zainteresowały ten krótkie spoty Herosów; miały dobrą muzykę, dobry montaż - dlatego zaczęłam oglądać ten serial.

soph - Pon 06 Sie, 2007 13:21

Admete napisał/a:
Ja to już od dawna powtarzam - chcecie ukatrupić jakiś serial? Puście go w tvn ;-) Sukces gwarantowany.

Święte słowa. Większość seriali, które mnie zainteresowały na tvn, zaczęłam oglądać przez przypadek, w środku sezonu, lub dlatego, że ktoś mi polecił. Powinni zwolnić tego "speca" od promocji.

Caitriona - Pon 06 Sie, 2007 17:49

Dean:

praedzio - Pon 06 Sie, 2007 17:53

Wow! ładniutki! Już widzę wielbicielki Deana trzymające się za serce, tudzież za gardło... :P
Naprawdę świetnie ci wychodzą te tapety, Caiti! :thud:

Admete - Pon 06 Sie, 2007 19:27

Jak zwykle bardzo nastrojowa tapeta :-) Caitri masz talent :-)
soph - Pon 06 Sie, 2007 19:41

Wrzucam ją właśnie na pulpit :) . Śliczna.
praedzio - Pon 06 Sie, 2007 19:43

O, kolejna wielbicielka Deana? :mrgreen:
Caitriona - Pon 06 Sie, 2007 20:02

soph napisał/a:
Wrzucam ją właśnie na pulpit :) . Śliczna.

Dzieki wielkie! I witam! ;)

Agn - Śro 08 Sie, 2007 10:15

Mwhahahaha! Soph dolaczyla do naszej mini sekty ;) Witaj w temacie.
Cait, tapecia pierwsza klasa. Nie no, ja moze naprawde zaopiekuje sie linkiem, ktory mi podeslalas i naprawde zalatwie sobie tego Gimpa (wciaz o nim zapominam :frustracja: ).
Zostalo mi tylko... yyy... *liczy na paluszkach* jakies 5 odcinkow. Potem bede cierpiec razem z wami. :hug_grupowy:

Caitriona - Śro 08 Sie, 2007 11:18

Dziękuje bardzo i polecam Gimpa ;)
Nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę tych pięciu odcinków... Niech nadejdzie już III sezon!! :cry2:

Agn - Śro 08 Sie, 2007 11:22

Wiesz, zawsze można się jakoś wspomagać powtórkami, muzyką... chociaż wiem, że to już nie to samo.
Speaking of muzyka z SPN - jeśli komuś niestraszne spoilery do VII tomu HP, to sobie zajrzyjcie na mój ostatni post w temacie Deathly Hollows. ;)