Seriale - Supernatural
praedzio - Pią 03 Sie, 2007 13:26
No, to się dołączam!
*chlip* Znowu się wzruszyłam, jak tylko wspomniałyście o Heart...
Agn - Pią 03 Sie, 2007 13:39
Pójdź w me ramiona, pochlipiemy razem...
Coś czuję, że (osobiście) będę często do tego odcinka wracać. Bo ja koffam angstowego Sama.
praedzio - Pią 03 Sie, 2007 13:58
*rzuca się w wyciągnięte ramiona* CHLIIIP!!!
*ociera oczy i wydmuchuje nos*
Ekhem... Ja również często do niego wracam... Tak, na marginesie mówiąc, na pewnym forum rozgorzała zawzięta dyskusja, czy Sam, który podczas pamiętnej nocy spędzonej z Madison został przez nią ugryziony w ucho, zostanie wilkołakiem czy też nie... Uchachałam się ostro, ale szczerze mówiąc, to i mi taka myśl przemknęła przez łepetynę... Ale stwierdziłam, że już za dużo by było tego dobrego. Dean chybaby zszedł na zawał, gdyby do obowiązku opieki nad Samem dołożył sobie jeszcze comiesięczną izolację tegoż...
przecinek - Pią 03 Sie, 2007 21:15
Po "Heart" z mojej listy nocnych strachów zdecydowanie wykreślam wilkołaki. Przecież to takie urocze stworzenia - uczuciowe, potrafiące kochać, opiekuńcze, wrażliwe, przystojne i piękne (badania na podstawie Spn, Buffy i Harrego Pottera). Czego tu się bać, a że przez kilka dni w miesiącu są niebezpieczne, cóż tam, że zacytuje za Willow - ja też przez parę dni w miesiącu jestem potworem.
| Agn napisał/a: | | PS Scena miłosna całkiem ładna, choć z grubsza to samo, co miał Dean (tylko pora dnia była różna). Natomiast z uwielbieniem mogę się wgapiać w to ujęcie... |
Co do ujęcia to się zgadzam, jest przepiękne. Co do reszty to już nie. Scena z Deanem, ku mojemu niezadowoleniu, była a) krótsza, b) gorzej oświetlona, c) partnerkę miał nietrafioną. Wszystko udokumentowane i można porównać
http://www.youtube.com/watch?v=MsWVvKpoM1Y
http://www.youtube.com/watch?v=XwiQsZd4xYM
Ale scena miłosna Deana była w pierwszym sezonie, drugi sezon kręcony był dla nieco starszych dzieci i twórcy dostali więcej swobody. Biorąc pod uwagę dalszy rozwój akcji, to że pojawią się dwie nowe łowczynie w 3 serii, Dean ma korzystać z życia garściami, to prawie się rumienię na myśl o nowych odcinkach.
Admete - Pią 03 Sie, 2007 21:35
Akurat wilkołaków to nigdy sie nie bałam To chyba wina Remusa Lupina. Faktycznie biorąc pod uwage hedonistyczne nastawienie Deana nastepny sezon może sie okazać bardzo malowniczy Mam tylko nadzieję, że angstowe kawałki nadal będą tak smakowite jak te z sezonu 2.
praedzio - Sob 04 Sie, 2007 15:23
Tym razem to dla mnie przyśnił się dziś Sam...
Anonymous - Sob 04 Sie, 2007 18:06
Zgodnie z sugestią Admete (ale nie myślcie, że bez niej bym sie nie pochwaliła ) zakupiłam była książkę, która stanowiłaby poradnik i podręcznik dla supernaturalnych braci
Erberto Petoia "Wampiry i wilkołaki. Źródła, historia, legendy od antyku do współczesności"
Może mając tę książkę historia romansu Sama nie skończyłaby się tak jak sie skończyła?
Jak znajdę jakieś rozwiązanie to zapodam
Admete - Sob 04 Sie, 2007 18:08
Książka jest smakowita i nie kupiłam jej tylko dlatego, że jestem głupia i nie zabrałam wystarczającej ilości pieniędzy. Może jeszcze mi się uda kupic.
praedzio - Sob 04 Sie, 2007 20:02
Hmmm... Poczytałam tutaj http://czytelnia.onet.pl/...o_czytania.html i wygląda całkiem, całkiem! Zaraz jeszcze looknę na wstęp, bo jest tutaj również dostępny.
Agn - Sob 04 Sie, 2007 23:40
| przecinek napisał/a: | | Co do reszty to już nie. Scena z Deanem, ku mojemu niezadowoleniu, była a) krótsza, b) gorzej oświetlona, c) partnerkę miał nietrafioną. |
Mówię: z grubsza, tj. nawet pozycja mniej więcej podobna. Ale to taki serialowy standart.
Co do książki o wilkołakach - posiadam ją, więc, Admete, jeśli chcesz się doedukować w kwestii wilkołaczej, to służę własnym egzemplarzem.
Praedzio, OPOWIADAJ SEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
praedzio - Nie 05 Sie, 2007 00:07
| Agn napisał/a: | | Praedzio, OPOWIADAJ SEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
Yyyy... To może na priva, bo to taki sen, wiesz...
przecinek - Nie 05 Sie, 2007 22:48
Znalazłam na youtube zapis spotkania z twórcami serialu, interesujące i zabawne, niestety w 22 częściach
http://pl.youtube.com/watch?v=ci776MG_KSg
Na końcu, jedno z pytań dotyczy Season 1 UK Promo, youtube jest niezawodne i znalazłam taką oto perełkę
http://pl.youtube.com/watch?v=bGyKXCD01KQ
I w takich chwilach okropnie klnę na osoby odpowiedzialne za rozkład programów w naszej telewizji, nie dosyć że dobre produkcje dają o nieludzkich porach, a później je niespodziewanie zdejmują, tak jak teraz młodego Supermena, to jeszcze rzadko kiedy potrafią tak interesująco zareklamować puszczane filmy.
Admete - Nie 05 Sie, 2007 23:22
Ja to już od dawna powtarzam - chcecie ukatrupić jakiś serial? Puście go w tvn Sukces gwarantowany. A wystarczyłoby puścic coś takiego, jak ta reklama, dodać kilka słów na temat serialu i wiele osób miałaoby ochotę obejrzeć.
praedzio - Pon 06 Sie, 2007 08:02
Zgadzam się z tym. Obejrzałam ten zwiastun (już chyba kiedyś go widziałam...) i naprawdę jestem pod wrażeniem. Tak niedaleko poszukując, wystarczy porównać niedawno zakończonych Herosów na TVP 1, były zwiastuny - było zainteresowanie. Czy to naprawdę tak trudno wyczarować parę minut na reklamę dobrego serialu? Zwłaszcza TAKIEGO serialu??
Caitriona - Pon 06 Sie, 2007 10:01
Świetny ten zwiastun! Scary just got sexy
Praedzio masz rację - mnie bardzo zainteresowały ten krótkie spoty Herosów; miały dobrą muzykę, dobry montaż - dlatego zaczęłam oglądać ten serial.
soph - Pon 06 Sie, 2007 13:21
| Admete napisał/a: | Ja to już od dawna powtarzam - chcecie ukatrupić jakiś serial? Puście go w tvn Sukces gwarantowany. |
Święte słowa. Większość seriali, które mnie zainteresowały na tvn, zaczęłam oglądać przez przypadek, w środku sezonu, lub dlatego, że ktoś mi polecił. Powinni zwolnić tego "speca" od promocji.
Caitriona - Pon 06 Sie, 2007 17:49
Dean:
praedzio - Pon 06 Sie, 2007 17:53
Wow! ładniutki! Już widzę wielbicielki Deana trzymające się za serce, tudzież za gardło...
Naprawdę świetnie ci wychodzą te tapety, Caiti!
Admete - Pon 06 Sie, 2007 19:27
Jak zwykle bardzo nastrojowa tapeta Caitri masz talent
soph - Pon 06 Sie, 2007 19:41
Wrzucam ją właśnie na pulpit . Śliczna.
praedzio - Pon 06 Sie, 2007 19:43
O, kolejna wielbicielka Deana?
Caitriona - Pon 06 Sie, 2007 20:02
| soph napisał/a: | Wrzucam ją właśnie na pulpit . Śliczna. |
Dzieki wielkie! I witam!
Agn - Śro 08 Sie, 2007 10:15
Mwhahahaha! Soph dolaczyla do naszej mini sekty Witaj w temacie.
Cait, tapecia pierwsza klasa. Nie no, ja moze naprawde zaopiekuje sie linkiem, ktory mi podeslalas i naprawde zalatwie sobie tego Gimpa (wciaz o nim zapominam ).
Zostalo mi tylko... yyy... *liczy na paluszkach* jakies 5 odcinkow. Potem bede cierpiec razem z wami.
Caitriona - Śro 08 Sie, 2007 11:18
Dziękuje bardzo i polecam Gimpa
Nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę tych pięciu odcinków... Niech nadejdzie już III sezon!!
Agn - Śro 08 Sie, 2007 11:22
Wiesz, zawsze można się jakoś wspomagać powtórkami, muzyką... chociaż wiem, że to już nie to samo.
Speaking of muzyka z SPN - jeśli komuś niestraszne spoilery do VII tomu HP, to sobie zajrzyjcie na mój ostatni post w temacie Deathly Hollows.
|
|
|