Seriale - Fajny serial wczoraj widziałem ...
Admete - Nie 31 Sty, 2010 21:04
Niewiele kobiet go lubi
Calipso - Nie 31 Sty, 2010 22:37
Tak jak Rodzinę Soprano Przynajmniej ja nikogo nie kojarzę,kto lubił ten serial.
BeeMeR - Pon 01 Lut, 2010 12:55
| Cytat: | | Mafijne seriale jakoś nie dla mnie, u mnie od razu trzeba świat ratować. | ja tez tak mam
Przy czym nie zawsze trzeba od razu "świat", czasem wystarczy ludzi - jak u Chirurgów, House'a etc...
milenaj - Pon 01 Lut, 2010 20:10
Nadrabiam zaległości z "Hotelu Babylon". Podoba mi się ten serial. Oglądałam kiedyś pierwszą serię w dwójce, a teraz przyszła kolej na resztę.
Admete - Pon 01 Lut, 2010 20:15
Dobrze zrobiony, ale nie moje klimaty.
Caitriona - Pon 01 Lut, 2010 22:05
A ja lubię ten serial. Ciekawie zrobiony. Oglądałam do czasu
Alicja - Pon 01 Lut, 2010 22:32
gdy przeczytałam Charlie od razu oczami duszy ujrzałam Crewsa
praedzio - Pon 01 Lut, 2010 22:38
Prawda?
Jednakowoż Babylonowy Charlie też fajny.
milenaj - Pon 01 Lut, 2010 23:03
| praedzio napisał/a: | | Jednakowoż Babylonowy Charlie też fajny |
Do tej pory nie mogę przeboleć, że Life skasowali. Jakiś miesiąc temu zrobiłam sobie mały maraton z drugim sezonem.
A do Babylon wróciłam przez "Survivos". Max Beesley sprawdza się też w lżejszym klimacie. Jestem w połowie drugiego sezonu i chociaż nadal mi podoba, to pierwsza seria była chyba lepsza.
A jutro Lost i The good wife wraca
Alicja - Wto 02 Lut, 2010 10:49
| milenaj napisał/a: | | Do tej pory nie mogę przeboleć, że Life skasowali |
a ja całkiem niedawno, w ten weekend i po ostatnim odcinku byłam bardzo rozgoryczona, tak pięknie mogli to dalej pociągnąć, ech...
BeeMeR - Wto 02 Lut, 2010 11:42
Jeszcze o Flashforward
Podobają mi się nie tylko zdjęcia miast, ale i ogólnie zdjęcia - ludzi też, a jest to ciekawa gromada różnych typów i osobowości
Ludzie w sumie też są ciekawie kręceni, co najwyżej już aktorzy mają cały czas tę samą smutną minę , tę samą retrospekcję, czy bardzo długo przetwarzają ten sam temat
Ładnie, ciepło pokazane związki między ludźmi, zwłaszcza parami , ale bez ckliwości
Calipso - Wto 02 Lut, 2010 15:28
| milenaj napisał/a: | | A jutro Lost |
Któraż to seria ? I gdzie tym razem się sierotki zgubili ? Sorry,nie mogłam się powstrzymać Nigdy nie oglądałam tego serialu
Anaru - Wto 02 Lut, 2010 15:46
| BeeMeR napisał/a: | Cóż, ani 24 ani Bez śladu nie widziałam |
Widziałam na razie 2 sezony, pierwszy mnie porwał, drugi mniej, ale lubię.
Admete mi dosłała część dalszego ciągu
| Admete napisał/a: | | No tak, masz racje co do zdjęć. Fajnie jest pokazywany NY w White Collar - tam mają takie wstawki. |
Mnie sie dużo bardziej podoba sposób filmowania w FF, w WC zrobiłam trochę screenów z lokacji, w FF dość dużo. Gorzej, żę WC kojarzy mi sie teraz bardzo intensywnie z blue boxem...
milenaj - Wto 02 Lut, 2010 16:02
| Calipso napisał/a: | | Sorry,nie mogłam się powstrzymać |
Nie szkodzi. Różne gusta. Ja oglądałam od początku, ale po czwartym sezonie myślałam, że przestanę. A ostatni - szósty , obejrzę z sentymentu do świetnych pierwszych. No i mam ulubionych bohaterów.
milenaj - Śro 10 Lut, 2010 14:11
Właśnie oglądam The good wife i powiem jedno: Will w skórzanej kurtce, dżinsach i torbie przewieszonej przez ramię nadaje się do tematu Ciacho na dziś.
Admete - Śro 10 Lut, 2010 14:18
A to nowy odcinek? Jeszcze nie widziałam, ale sprawdze
milenaj - Śro 10 Lut, 2010 14:26
Nowy i sprawa też jest intrygująca.
Admete - Śro 10 Lut, 2010 14:28
| milenaj napisał/a: | | Nowy i sprawa też jest intrygująca. |
U mnie to dopiero wieczorem...
Admete - Śro 10 Lut, 2010 23:18
Ostatni odcinek GW jest rewelacyjny. I nie chodzi tylko o Willa "po cywilnemu" czy o Cary'ego na grzybkach ( uroczy normalnie ). Świetna sprawa i na dodatek Kalinda w akcji. Bardzo mi się ta aktorka i ta postać podoba.
Nie mam pojęcia, co myśleć na temat Petera. To kawał sukinkota, ale tam nikt nie jest bez winy. Na dodatek Alicja go kiedyś bardzo kochała, mają dzieci...
aneby - Śro 10 Lut, 2010 23:23
Znalazłam taką stronkę http://iitv.info/ gdzie można oglądać seriale online
Obejrzałam sobie pilota Glee
Ważne przy oglądaniu : Zamykaj wszystkie nowe okna otworzone przez odtwarzacz video. Nie pobieraj żadnych programów!, bo otwierają się okna, sugerujące konieczność instalacji programu do oglądania, a to nie jest prawda, nic nie trzeba instalować. Ten program co się tak narzuca, to jakiś syf jest. Raz się nabrałam ...
trifle - Śro 10 Lut, 2010 23:28
Ja oglądam na stronie www.ekino.tv
Zaczęłam właśnie "Mad Men". Do szału doprowadza mnie to, jak traktują kobiety
milenaj - Czw 11 Lut, 2010 07:56
| Admete napisał/a: | Ostatni odcinek GW jest rewelacyjny. I nie chodzi tylko o Willa "po cywilnemu" czy o Cary'ego na grzybkach ( uroczy normalnie ). Świetna sprawa i na dodatek Kalinda w akcji. Bardzo mi się ta aktorka i ta postać podoba.
Nie mam pojęcia, co myśleć na temat Petera. To kawał sukinkota, ale tam nikt nie jest bez winy. Na dodatek Alicja go kiedyś bardzo kochała, mają dzieci... |
No właśnie ja nie wiem, czy można tak myśleć, ale wydaje mi się, że rosnąca popularność serialu, uznanie krytyki, dodały skrzydeł scenarzystą. Jak teraz spojrzę czasem z mamą na pierwsze odcinki na Hallmarku to już widzę postęp tego serialu. Stał się jakby odważniejszy.
Will miał mocne wejście po tych wszystkich garniturach, Cary wpatrzony w swój krawat .
Ja zorientowałam się, że po prostu lubię wszystkich w tym serialu. Nawet Petera.
trifle - Czw 11 Lut, 2010 11:36
Ja się rozwinę co do Mad Men, bo tak patrzę, że mój poprzedni post to dość hmm mało wyczerpujący był
Akcja serialu rozgrywa się w Nowym Jorku na początku lat 60. XX w. w fikcyjnej agencji reklamowej Sterling Cooper. i skupia się na Donie Draperze (Jon Hamm), dyrektorze kreatywnym agencji, oraz ludziach otaczających go w życiu zawodowym i prywatnym. Serial przedstawia zmiany obyczajowe zachodzące w Ameryce tamtych lat.
Tytuł serialu jest grą słów: Mad Men dosłownie znaczy po angielsku: "Szaleńcy", co może odnosić się do ryzykownych decyzji podejmowanych w agencji reklamowej; sformułowanie jest jednak także skrótem od nazwy nowojorskiej alei Madison Avenue, zagłębia reklamowego tego miasta - wówczas tytuł oznaczałby "Facetów z Madison Avenue" (informacja o tym pada w 1. odcinku serialu).
Mad Men został bardzo dobrze przyjęty przez krytykę: zdobył w 2008 r. Złote Globy dla najlepszego seialu obyczajowego i dla najlepszego aktora w roli pierwszoplanowej (Jon Hamm). W tym samym roku otrzymał również 6 nagród Emmy, w tym dla najlepszego serialu obyczajowego i za najlepszy scenariusz. W 2009 r. Mad Men zdobył po raz drugi z rzędu Złoty Glob i nagrodę Emmy dla najlepszego serialu obyczajowego.
Obejrzałam tylko jeden odcinek póki co - jedną z klientek była kobieta, nie podobała jej się propozycja reklamy agnecji, o czym im jasno powiedziała, na co szef, przy niej, wstał i stwierdził: nie pozwolę, żeby kobieta tak do mnie mówiła!
Inny do innej dziewczyny, też w czasie pracy: gdybyś pokazała nogi i wciągnęła brzuch, mogłabyś wyglądać jak kobieta.
Jak ja się cieszę, że żyję w XXI wieku
trifle - Czw 11 Lut, 2010 11:39
A, i jeszcze jeden serial, o którym tu już kiedyś było - Brzydula Betty!
Jeszcze przez święta nadgoniłam zaległości - czyli obejrzałam od początku, teraz jestem na bieżąco. Nasza Brzydula przy tym strasznie biedna się wydaje
Rewelacyjne są postacie drugoplanowe - Marc i Amanda zwłaszcza
Sama Betty też jest fascynująca, jej przemiana ewolucyjna, nie rewolucyjna, co też jest logiczniejsze. Plus całe mnóstwo drugoplanowych smaczków - czy to w rodzinie czy w firmie.
Lubię
Caitriona - Czw 11 Lut, 2010 13:06
Ja też! Ja też! Bardzo lubię Ugly Betty. Marc razem z Amandą mnie za każdym razem rozwalają Uwielbiam ich Bardzo sympatycznie się ogląda.
|
|
|